Προς το περιεχόμενο

Ασκήσεις Φωνητικής!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Λοιπον, μιας και με απασχολει αρκετα το θεμα, και καθώς τραγουδαω με την ροκ μπαντα που παιζω, νομιζω οτι τραγουδαω λαθος. Καταφερνω σχεδον μετα απο καθε προβα να βραχνιασω (οκ, φταιει και το οτι λεω και κανενα FF- Walk, FF-Pretender, ή Αre you gonna be my girl :classic_rolleyes: ) 

Ψαχνοντας στο νετ βρηκα κατι πολυ ενδιαφερον:

JacobsVocalAcademy

Εχει app στο android με πολύ υλικο για warmups, ασκησεις, εκτασεις κτλ. που εχει συνδεσει τα βιντεο ytube που εχει ανεβασει. Ομως βρηκα ολα τα αλμπουμ του στο Spotify. (εχω Premium, και τα σπαει! ) Και επικοινωνησα και μαζι του και εκανε και καινουργιες λιστες βασει Alto, Tenor, Bass, τραγουδιστων. Ειναι δωρεαν, δειτε τα. Τελευταια που τα χρησιμοποιω, πριν τις προβες νομιζω οτι παει καλυτερα η φωνη μου. Αλλα θελει συνεχομενη δουλεια και εξασκηση.

Οσοι εχετε Spotify, απλα χαθειτε εκει μεσα. Οσοι δεν εχετε μπειτε Ytube. Οι γνωστες να πουν τη γνωμη τους please...

https://www.youtube.com/channel/UCc4sOlYxxoXNba2CYCRQJGw

Επεξεργασμένο από Holystone

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραιες οι ασκησεις, αλλα συμφωνα με την εμπειρια μου το ανθρωπινο σωμα ειναι πολυ απαιτητικο και σχετικα μυστηριο οργανο. Πρεπει να γνωριζεις καλα πως δουλευει, και πρεπει να το δουλευεις αρκετα ετσι ωστε να βγαλει τον καλυτερο ηχο του, χωρις κοπο.

Αρα το να κανουμε ασκησεις χωρις να ξερουμε να το χρησιμοποιουμε σωστα δεν το θεωρω και ως την καλυτερη επιλογη. Χρειαζεται πρωτα να μαθουμε πως θα παραγουμε την φωνη σωστα και χωρις πονο. Επειτα, οσο πιο σωστα δουλευεις, τοση διαφορα θα βλεπεις προς το καλυτερο.

Νομιζω χρειαζονται καποια αρχικα μαθηματα ωστε να μπορεσεις να χρησιμοποιεις το σωμα σου και τα ηχεια του σωστα. Να βγει εξω σωστος ηχος. Επειτα, με δουλεια, αποκτας ευρος, βιμπρατο κλπ.

Γιώργος

Εχω αγορασει μεσω Udemy καποια courses. Λεει μεσα πολλά οσον αφορα στο στησιμο, διαφραγμα κτλ. Εχουν νοημα αυτα τα courses;

Your Ear Rulez!

Ειναι το παν. Ειναι το αντιστοιχο του πως να κρατας μια κιθαρα, πως να πατας τα δακτυλα, και που/πως να χτυπας την πενα για να βγαλει τον επιθυμητο ηχο. Εαν δεν τα κανεις αυτα, δεν προχωρας σε legato.

Η διαφορα στη φωνη ειναι οτι εαν δεν το κανεις σωστα, σε πρωτη φαση θα εχεις πονους και σε δευτερα φαση μπορεις να παθεις και μονιμη ζημια στις φωνητικες χορδες.

Αρα διαφραγμα και τοποθετηση φωνης τα μαθαινεις πρωτα. Αλλο "ηχειο" χρησιμοποιεις για τις χαμηλες νοτες, αλλο για τις μεσαιες και αλλο για τις ψηλες. Και πολλα αλλα πολυ βασικα για να ξεκινησεις.

Το καλο ειναι οτι αυτα μαθαινονται και χρησιμοποιουνται παραλληλα με τα φωνητικα στο γκρουπ.

Γενικοτερα, μην πιεζεις τον λαιμο. Οσο πιεζεις για να βγεινη φωνη, τοσο κλεινει και βραχνιαζει. Μην πιεζεις μεχρι να αποκτησεις τεχνικη.

Γιώργος

?

Την Παρασκευή έχω live... 

Ήδη από τη προηγούμενη εβδομάδα κρυωσα... Τρέχω με πλυσεις, εκμεφωματα σπρέι, καραμέλες, βιταμίνες, να μην μιλάω... 

Χα, νομίζω ότι δεν προλαβαίνω μέχρι τη Παρασκευή να τα κάνω όλα αυτά... (το Σάββατο, θα πέσει αφωνια μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία) ?

Your Ear Rulez!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου