Προς το περιεχόμενο

telecaster deluxe mods

dimsonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπα.... wishful thinking :)

Εκεί γύρω στα 2800-4000 ανάλογα την κατάσταση,ΤΟ ORIGINALITY ,το βάρος και το χρώμα παίζουν :)

στο βάρος τους έχουμε ..χαλαρά!

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η κιθάρα σου δε θα πιάσει μεγάλα ποσά, τουλάχιστον όχι για όσο θα ζήσουμε εμείς. Λόγω ότι δεν είναι στρατ ή κλασική τέλε. Το καλό με τη δικιά σου και τη στρατ είναι ότι όλα είναι πάνω στο pickguard. Παραγγέλνεις ένα νέο ή αγοράζεις ένα κομμάτι και το φτιάχνεις μόνο σου, παράδειγμα (βρίσκεις και Ευρώπη): Blank Pickguard Material

Το να βάλεις Lollar δεν έχει νόημα γιατί δεν είναι ίδιοι ακριβώς. Ένας τους έφτιαξε ακριβώς με τα ίδια υλικά και κοστίζουν όσο μια Κορεάτικη κιθάρα. Με νέο pickguard μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικού τύπου μαγνήτες. Strat, Τele, Filtetrons, Goldfoil, P90, HB κλπ. Αντί να αγοράσεις νέα κιθάρα βάζεις ένα νέο pickguard με δυο μαγνήτες και αλλάζει η κιθάρα. Με μεταχειρισμένους κρατάς και το κόστος χαμηλά. Και αν προτιμάς τους νέους μαγνήτες πουλάς το παλιό pickguard όπως είναι και πας διακοπές.

Εγώ τις κιθάρες τις χωρίζω σε δύο κατηγορίες, αυτές που δεν τις αγγίζω καν, δηλαδή τις συλλεκτικές (κυρίως 50'ς & 60'ς). Όχι ότι θα έχω ποτέ αλλά αν είχα θα έμπαινε προς πώληση αμέσως. Αφού κάποιοι πληρώνουν μεγάλα ποσά θα την έδινα χωρίς δεύτερη σκέψη. Όλες τις άλλες δε καταλαβαίνω τίποτα, θα άλλαζα τα πάντα αν ήθελα. Μη γίνουμε σαν κάτι αμερικάνους που δε βάζουν τάστα γιατί η κιθάρα είναι κομμάτι της αμερικάνικης κληρονομιάς...πρέπει να τη παραδώσεις άθικτη στις επόμενες γενιές και λοιπές παπαριές τύπου Μποναμάσα. Δεν είναι ιερές οι κιθάρες, μουσικά όργανα είναι για να παίζεις να ευχαριστιέσαι. Σε υπηρετεί, δεν την υπηρετείς.

(Ένας τους έφτιαξε ακριβώς με τα ίδια υλικά και κοστίζουν όσο μια Κορεάτικη κιθάρα)

Ένα 450ρι ο ένας έκαναν και πλέον δεν τους κατασκευάζει ο Telenator.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

εγώ τις κιθάρες τις χωρίζω σ αυτές που παίζω και αυτές που δεν αγγίζω ή ας πούμε τις αγγίζω μια φορά.

Όταν αγοράστηκε αυτή η κιθάρα (που σημειωτέον και τότε κόστιζε μια περιουσία για φοιτητή) ήταν απλώς εξεζητημένη και πρωτότυπη. Μετά, πολύ μετά έγινε παραπάνω από ενδιαφέρουσα. Ήξερα ότι δεν θα δινόταν ποτέ (ζορίστηκα είπα να την πάρω) και αν έπιαναν πιό πολύ τα χέρια μου τότε θα της είχα αλλάξει τα φώτα.

Τώρα να κάτσω να κάνω πάνω της τέτοιες τεράστιες αλλαγές, δεν ...με τίποτα. αλλωστε όλη την ώρα σκαλίζω τις άλλες.

με σήμα το μπιφτέκι

...Τώρα να κάτσω να κάνω πάνω της τέτοιες τεράστιες αλλαγές, δεν ...με τίποτα. αλλωστε όλη την ώρα σκαλίζω τις άλλες.

Τι αλλαγές θες να κάνεις?

εμ όταν λεω "είδατε το βίντεο"....

ο άνθρωπος στο βίντεο χρησιμοποιεί ένα master vol, tone και ένα bass cut.

Το τέταρτο ελεύθερο.

Μόνο rewiring.

έχει και ήχο....

το θεωρώ πιό εύκολο και ανέξοδο από την λογική αγόρασε Pickguard και αντίστοιχα μαγνήτες (και δεν χρησιμοποιεί ευκολάκια) και δοκίμασε...

με σήμα το μπιφτέκι

εμ όταν λεω "είδατε το βίντεο"....

ο άνθρωπος στο βίντεο χρησιμοποιεί ένα master vol, tone και ένα bass cut.

Το τέταρτο ελεύθερο.

Μόνο rewiring.

έχει και ήχο....

το θεωρώ πιό εύκολο και ανέξοδο από την λογική αγόρασε Pickguard και αντίστοιχα μαγνήτες (και δεν χρησιμοποιεί ευκολάκια) και δοκίμασε...

Το βίντεο το είδα, δε κάνει μόνο αυτό. Η περιγραφή του βίντεο:

Hear six different pickups in a Fender Tele Deluxe reissue. And check out this unusual 2-band, semi-parametric wiring scheme.

Η λογική του δεύτερου pickguard είναι για να αφήσεις άθικτο το δικό του. Αν θεωρείς ακριβή την αγορά μαγνητών τότε δε σου χρειάζεται.

Το βίντεο το είδα, δε κάνει μόνο αυτό. Η περιγραφή του βίντεο:

Hear six different pickups in a Fender Tele Deluxe reissue. And check out this unusual 2-band, semi-parametric wiring scheme.

Η λογική του δεύτερου pickguard είναι για να αφήσεις άθικτο το δικό του. Αν θεωρείς ακριβή την αγορά μαγνητών τότε δε σου χρειάζεται.

ναι αυτό λεω και εγώ.

μου άρεσαν και οι charlie christian και οι Regal αν και οι widerange της RI μου φάνηκαν πολύ κοντά στους δικούς μου widerange.

Αλλά δεν μπαίνω στην λογική να πάρω ένα pickguard με κάποιους από αυτούς και να κάνω παιχνίδι.

Πιό εύκολο μου φαίνεται να πάρω μια άλλη κιθάρα και να αφήσω τη δικιά μου ήσυχη ή για κάποιο διάστημα να καλωδιώσω αλλιώς τη δικιά μου....

η μεταπωλητική αξία δεν με προβληματίζει.

με σήμα το μπιφτέκι

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου