argytar Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Ο SF θελησε ενα προτζεκτ 1966 στρατ με Κορινα σώμα ελαφρύ. Σπεξ Βάρος λιγότερο από 3.5 κιλα. Το πετύχαμε ζυγιζει περιπου 3.4 με το στηλ μπλοκ. True Vintage 1965 fender pickups. QS maple neck, 6150 frets (τελικα βαλαμε Hosco M3 που είναι σχεδόν ολόιδια αλλά πιο σκληρά). Wilkinson WV6SB vintage trem with steel block, Mint green pickguard, Kluson double line tuners, Large 1966 headstock, TUSQ nut, Macassar rosewood, 5 mm Pearl dot inlays 7mm (as per 1966). Side pearl dots, 21 frets, BOATNECK PROFILE, MEMPHIS WIRING, Custom decal. Ακούστε και ακολουθεί και η περιγραφή της κατασκευής! ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jet72 Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Ο SF θελησε (...) στρατ (...) Εμ, για αυτό κοιτάς έξω από το παράθυρο και έχουν έρθει τα πάνω κάτω.... ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
justinsignup Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Μεγάλο πρόβλημα η εναλλαγή μαγνητών μου φαίνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Μεγάλο πρόβλημα η εναλλαγή μαγνητών μου φαίνεται... Η κιθαρα εχει Memphis Wiring (3 way switch με volume blend τον middle) οποτε αν δεν εχεις συνηθισει ειναι οντως προβλημα,εγω ομως τις καλωδιωνω ετσι τις στρατ μου απο το 1990 οποτε ειμαι οκ ;D Θα ανεβασω και εγω αργοτερα κλιΨ ;) Ο SF θελησε (...) στρατ (...) Εμ, για αυτό κοιτάς έξω από το παράθυρο και έχουν έρθει τα πάνω κάτω.... ;D Μη ξηγιεσαι ετσι φιλωΟυσ ;D ;D (Παντα ειχα και strat απλα αυτη την ηθελα γιατι ακομα μου λειπει μια original 66αρα που πουλησα πριν καποια χρονια,αν και το αντιγραφο βγηκε ΚΑΛΥΤΕΡΟ απο την original....) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 OP Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Στην αρχή κόλλησα τα μαδέρια κορίνα (λιμπα) και έβαλα το template για να σημαδέψω. Rout άρησα μπροστά και πίσω. Στην αρχή με 2 piece κομμάτι μου βγήκε αριστερόχειρο γιατι... δεν πρόσεχα. Οπότε μαρκάροντας το template left handed/ right handed ξαναδοκίμασα με 3 piece αυτή τη φορά και τη σύμφωνη γνώμη toy ΣΦ. Το προτίμησε περισσότερο γιατί τώρα μιλάμε για ένα μεγάλο μασίφ κεντρικό μπλοκ και δύο μικρότερα 'φτερά΄. Με το μεγάλο κοφτερό σκαρπέλο άρχισα το belly contour. Εδώ έπεσε διάβασμα στο νετ για τα contours και λίγο-πολύ όλα διέφεραν μεταξύ τουε εκείνη την εποχή , ανάλογα με το πόση όρεξη είχε να ξύσει ο υπάλληλος. Οπότε χρησιμοποιώντας φωτογραφίες το έκανα βαθύ και στρογγυλοποιημένο για να είναι πιο sexy. Μετά έπεσε το sealer της γομολάκας. Έπειτα το άσπρο αστάρι. Και μετά fiesta red nitro. Έκοψα τάστα με τη γιαπωνέζικη Catana του Stew Mac Με το δρέμελ ένανα το αυλάκι για το nut. (Vegan-friendly TUSQ) Routάρησα και το outline του μανικιού. Με προσοχή σημείωσα τις θέσεις για τα κλειδιά Σκάβω για truss rod. Βάζω κάτω από τον bridge μαγνήτη steel plate. Ανοίγω τρύπες για τα κλειδιά. To σώμα ομόρφυνε πολύ με το νιτρο clear coat. To μανίκι θα ταιριάξει πολύ και σε άλλο επερχόμενο project. (ΣΠΟΙΛΕΡ: ΣΕΡΦΟΜΗΧΑΝΗ) Αλλά ο ΣΦ είπε 'κάτω τα χέρια' οπότε συνέχισα με τη στρατ του. Ραντιους ταστιέρας. (9.5") Νεκ προφίλ. (boatneck) Καθαρίζουμε από κόλλες για να μπουν καλά τα τάστα. Ετοιμάζουμε το buffing wheel για τη γυαλλάδα του σώματος. H ταστιέρα είναι έτοιμη να δεχτεί τάστα. Έκοψα το bridge plate για να ταιριάζει ακριβώς, Ταιριάζει όπως λέει και ο Ace Ventura 'e like a glov-e'. Βάζω τα πάντα στη θέση τους και ανάβω κολλητήρι. Πέρασα και τάστα. Έκανα και την ταστοδουλειά. Νομίζω το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπές. Finish μανικιού με γομολάκα. Τρύπες μανικιού. Τεστάρω αν όλα κουμπώνουν. Τρύπες για τα κλειδιά στο πίσω μέρος. Τρύπες για το τρέμουλο. Eτοιμάζω logo. Τελευταία γυαλλίσματα με ντουκόχαρτο και νερό... (και μια σταγόνα ava σσσσσσσ...) Το buffing wheel έκανε τη δουλειά του. Μπήκε nut. Ρεκτιφιέ και ζυγοστάθμιση. Στρινγκ tree. setup τυφέκιον Και ...στο τέλος χρήση σε live από τον κιθαρίστα των Koza Mostra Πέτρο Λαγόντζο. Μετά το live η κιθάρα κατέβηκε Αθήνα.... Από εδώ και πέρα σκυτάλη λαμβάνει ο Νικος. ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru makam Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Guru Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Πολύ ωραία και μερακλίδικα πράγματα βλέπω!!! Καλόπαιχτη εύχομαι να είναι! Για δώσε αν θέλεις πληροφορίες για κόστος μήπως κάνουμε κάτι... ;) Makis Ablianitis facebook.com/makisablianitisofficial Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Administrator Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Ωραίο project. Μπράβο! Πόσο χρόνο σου πήρε και με τι ρυθμό ασχολήθηκες; Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 OP Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Ωραίο project. Μπράβο! Πόσο χρόνο σου πήρε και με τι ρυθμό ασχολήθηκες; Ευχαριστώ! Αν θυμάμαι καλά γύρω στο τετράμηνο, με ρυθμό- άρρυθμο, όποτε ξέκλεβα κανένα μισάωρο από δω καμιά ωρίτσα από κει. Τώρα με δεύτερο τέκνο και υποχρεώσεις να τρέχουν θα πέσουν πολύ οι ρυθμοί φέτος δυστυχώς. ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 OP Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Πολύ ωραία και μερακλίδικα πράγματα βλέπω!!! Καλόπαιχτη εύχομαι να είναι! Για δώσε αν θέλεις πληροφορίες για κόστος μήπως κάνουμε κάτι... ;) Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ! Θα πρότεινα όμως να απευθυνθείς στους πολύ καλούς επαγγελματίες luthiers του forum, διότι δυστυχώς για φέτος θα παγώσουν όλα μέχρι να τελειώσουν καμιά 6-7 ημιτελή πράγματα που μαζεύουν σκόνη στο εργαστήριο. Ο ρυθμός μου πλέον είναι 1 ώρα την εβδομάδα - αν δεν τυχει καποιο περιστατικό - οπότε θα παρουσιάσω κάποια πράγματα ´από την κατάψυξη ´ , έχοντας κρατησει καλοκαιρινες φωτοζ απο πραματακια που προλαβαν να γινουν. ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geodimitri Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2018 Είναι πανέμορφη, πολύ ωραία δουλειά!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση