Θανάσης Καλδής Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2018 Share Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2018 Σας χαιρετώ όλους!!! θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με ένα θέμα που αφορά τον live ήχο ... Στα live μας λοιπόν το σήμα του μπάσου μου πάει στο P A μέσω μιας προενίσχυσης aguilar (tone hammer λέγεται) ή εναλλακτικά από το DI του εκάστοτε ενισχυτή. το Aguilar δίνει μια ωραία χροιά θα μπορούσα να πω καθώς έχει 2 gain stages και έτσι μαζί με το eq της προενίσχυσης αλλά και το eq της κονσόλας παίρνω έναν σχετικά καλό ήχο για τις ανάγκες μας... τα di των ενισχυτών από την άλλη δίνουν ένα πιο "καθαρο" αποτέλεσμα χωρίς πολύ προσωπικότητα ... ωστόσο επειδή χρησιμοποιώ άλλες φορές 15άρι μεγάφωνο και άλλες φορές 10άρια μεγάφωνα για δικό μου stage monitoring σε συνδυασμό με διάφορα κεφάλια παρατηρώ ότι αναπόφευκτα έχω άλλη χροιά πάνω στο stage και άλλη στα ηχεία του pa... θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν θα έπαιρνα ένα πιο ομοιογενές ή τέλος πάντων πιο επιθυμητό αποτέλεσμα αν χρησιμοποιούσα κάποιο μικρόφωνο καμπίνας αντί για di ούτως ώστε να παίρνω την χροιά του ενισχυτή και της καμπίνας από το μικρόφωνο ή αν θα ήταν καλύτερη ιδέα να χρησιμοποιώ di και μικρόφωνο σε συνδυασμό επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι μικρόφωνο προτείνετε (budget έως 300 ευρώ) σε περίπτωση που χρησιμοποιώ di και μικρόφωνο συνδυαστικά θα μπορούσα να στραφώ σε κάποιο μικρόφωνο που δεν είναι απαραίτητα κατασκευασμένο για τις πολύ χαμηλές συχνότητες του μπάσου ;; πχ να παίρνω τον χαμηλό ήχο από το κανάλι του di και τα μεσαία και πρίμα του ήχου από το μικρόφωνο;;; ευχαριστώ όλους σας εκ των προτέρων, Θανάσης The Bass Dredd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2018 Share Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2018 Κλασσικά μικρόφωνα για μπάσο είναι το EV RE20 & το Shure SM52. Ότι και να επιλέξεις μην εγκαταλείψεις το di είναι απόλυτα απαραίτητο για να έχεις καλό ήχο. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση