ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Καλησπέρα παιδες... :D Είμαι ένα βήμα πριν παρω την αποφαση να φτιάξω ένα isolation box...δυστυχώς ο ηχος που γουστάρω βγαίνει απο τσιταρισμένους λαμπατους και οι καταραμένοι είναι δυνατοι...μιας που το ενδεχόμενο να νοικιασω έναν χώρο καπου και να παιζω οσο δυνατά θελω είναι πολύυυυ μακρυα, λεω να συμβιβαστώ τουλαχιστον με ένα isolation box... :D Τις προηγουμενες μερες οργωσα ολοτο ιντερνετ και βρήκα 4 λινκάκια που μου δίνουν μερικες βασικές ιδέες, τα παραθέτω: http://www.amptone.com/diyisobox.htm (μπαουλο) http://daveweiner.com/phpBB2/viewtopic.php?t=643 (εκει περα μπορείς να κοιμηθείς κιολας) http://www.foxroxelectronics.com/recordedsound.html (ωραίοοοος...μινιμαλιστικό) http://freedomalleystudios.com/cgiproxy/nph-proxy.pl/010110A/http/mark.warcode.com/diy/dummychamber.htm (that's more like it!!!) Ετσι οπως το σκέφτομαι υπαρχουν οι εξης περιπτωσεις: 1)Φτιαχνω ένα isolation box για να μπαίνει (η ευτυχώς μικρή) 1x12 bogner... :!: 2)Φτιαχνω ένα isolation box με ένα 12άρι μεγαφωνο περίπου στο στύλ των Randall και Demeter ή του τυπου στο 4ο λινκ....ουτως η άλλως η Bogner σε isolation box δεν θα ακουγεται καν σαν "bogner" αρα καλύτερα να γλιτώνω και τα βαλε-βγάλε... :wink: Αυτό που θα ήθελα να συζητήσουμε, δινοντας μου ιδέες, αποψεις, γνωσεις είναι τα εξής: 1)Εχω αποφασίσει οτι αν το κανω θα γίνει είτε σε στύλ κουτί μεσα σε κουτί (το συζητάμε για το πως ακριβώς θα γινει) ή μονό κουτί με διπλους τοιχους ξύλου (mdf 1,6 εκατοστά παχος έκαστο) και μεταξύ των ξύλων να υπαρχει καποιου τύπου πολύ λεπτο ηχωμονωτικό (κατι πήρε το ματι μου στο νετ αλλά εχασα το λινκ, οποιος έχει ιδέες τις λεει...) :? 2)Εσωτερικές διαστάσεις που ενδεχομένως θα μου δώσουν τον καλύτερο ήχο, π.χ. αν υπαρχει καποια αναλογία διαστάσεων που θα πρεπει να προσεγγίζει ο χώρος που θα υπαρχει το μεγαφωνο...οι εξωτερικές διαστάσεις δεν θα πρεπει σε καμια περίπτωση να ξεπεράσουν τα 65εκ (πλάτος ή μηκος) χ 60εκ (πλάτος ή μηκος) χ 100εκ (υψος)... 8O 3)Υλικά για την εσωτερική επιφάνεια για να μην υπαρχουν οι τρελλες αντηχήσεις (αλλά και να μην το φτασουμε στο άλλο ακρο και νεκρώσει ο χώρος) :o 4)Ο μεγαλύτερος ενισχυτής που ενδεχομένως να συνδεθεί και να παιξει στο τέρμα (αν οντως ριχνει αρκετα db το συγκεκριμένο isolation box και με μικρή βοήθεια απο το Hotplate) θα είναι ένας 50άρης Plexi οπότε ψαχνω απο τώρα για ένα 12άρι μεγάφωνο, 16Ω, 100W με όσο μικρότερη ευαισθησία γίνεται...τα φώτα σας... :roll: 5)Οτι άλλη κουφή ιδέα εχετε ριξτε την... :wink: Ευχαριστώ προκαταβολικά... :D Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Αυτό το πράμα θα το φτιάξεις για να κάνεις close-miking την καμπίνα? Ή θα μπαίνεις και εσύ μέσα στο κουτί και "βαράτε βιολιτζήδες";;; Στην δεύτερη περίπτωση θα κουφαθείς ΣΤΑΝΤΑΡ. LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Ή θα μπαίνεις και εσύ μέσα στο κουτί και "βαράτε βιολιτζήδες";;; Κωστή, μπορεί να μην διακρίνομαι για το ύψος μου, αλλά εντάξει, νανος δεν είμαι για να χωρέσω σε κουτί 65χ60χ100 εκατοστά... :lol: Φαντάσου κατι σαν αυτό: http://freedomalleystudios.com/cgiproxy/nph-proxy.pl/010110A/http/mark.warcode.com/diy/dummychamber.htm Ενα κουτί με μακρόσθενο παραλληλεπίπεδο σχήμα (εκτός και αν μου δώσετε καποια άλλη ιδέα) με ένα 12" μεγάφωνο μεσα και ένα μικρόφωνο σε βραχίονα... :wink: Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 AAAAA οκ τώρα ησύχασα! ! ! Έχουν καλό ήχο αυτές οι πατέντες όμως; LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
maze Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 εμενα κατι μου λεει οτι ο ηχος που θα ηχογραφηθει απο εκει μεσα....δεν θα εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα.κατι σαν χαος θα επικρατει εκει μεσα... αν και ειμαι πολυ περιεργος. 8O.μια ιδεα που μου ηρθε τωρα ειναι να φτιαξεις ενα προχειρο κουτι (εστω και απο χαρτονι) με την καταλληλη επενδυση μεσα φυσικα,και να τεσταρεις πως γραφεται ο ηχος της καμπινας οταν ειναι μεσα στο κουτι,σε σχεση με οταν ειναι εξω απο το κουτι.απο αυτο το πειραμα μπορεις να βγαλεις καποια συμπερασματα για το αν πως ανακλασεις οτι οτιδηποτε συμβαινει εκει μεσα επηρεαζουν τον ηχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Έχουν καλό ήχο αυτές οι πατέντες όμως; Κοιτα, το μεγαλυτερο ποσοστό απο αυτους που παιρνουν ετοιμα isolation κουτιά παραπονιουνται για boxy ήχο...τώρα τι να σου πω...για αυτό το εβαλα το θεμα, πειτε γνωμες, ας το συζητήσουμε... :D Μια φορά άλλη λύση στο "προβλημα" μου δεν βρισκω, ειλικρινα... :cry: Το link που σου παρεθεσα, στο κατω μερος εχει 4 samples του τυπου...στα 2 "καθαρά"(=χωρίς εφέ) εντάξει, δεν τρελλαθηκα ιδιαιτερα αλλά τουλαχιστον εχω την αμυδρά υποψια οτι η βασική χροιά του Fender Bassman που χρησιμοποιεί ο τυπος (με ακραίες ρυθμίσεις) αποτυπώθηκε εν μέρη... :?: Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 εμενα κατι μου λεει οτι ο ηχος που θα ηχογραφηθει απο εκει μεσα....δεν θα εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα.κατι σαν χαος θα επικρατει εκει μεσα... αν και ειμαι πολυ περιεργος. 8O.μια ιδεα που μου ηρθε τωρα ειναι να φτιαξεις ενα προχειρο κουτι (εστω και απο χαρτονι) με την καταλληλη επενδυση μεσα φυσικα' date='και να τεσταρεις πως γραφεται ο ηχος της καμπινας οταν ειναι μεσα στο κουτι,σε σχεση με οταν ειναι εξω απο το κουτι.απο αυτο το πειραμα μπορεις να βγαλεις καποια συμπερασματα για το αν πως ανακλασεις οτι οτιδηποτε συμβαινει εκει μεσα επηρεαζουν τον ηχο.[/quote'] Σουστώωωωωωωως... :D Μονο που εχω ηχογραφήσει ετσι... :twisted: Οταν είχα έναν JCM900 50W 1x12" και πλεον δεν ειχα χώρο να τον "ανοιγω" πήρα μια κουτα (χοντρό χαρτόνι) απο τεράστια τηλεόραση...εσωτερικά το ντύσαμε όλο με μοκέτα και όταν ηθελα να ηχογραφήσω τον εβαζα μεσα (παντα υπηρχε χρονικός περιορισμός για να μην υπερθερμανθεί) τον τσίταρα και εγραφα κανονικότατα... :wink: (βεβαια μην φανταστείς οτι εκοβε και πολλα πραγματα απο ενταση ε? αλλά εντάξει...άλλο χοντρό χαρτόνι, αλλο 3,6 εκατοστά ξύλο...λεω εγώ τωρα...) :roll: Δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα, χάος δεν θα επικρατεί και ειδικά αν το ντύσεις απο μεσα με καποιου τύπου ρικοφόν για να κοψεις τις πολλες πολλες αντανακλασεις... :P Επίσης ουτως ή άλλως το μικρόφωνο θα ειναι τοσο κοντα στο μεγάφωνο που αμφιβάλω αν στις εντάσεις που φαντάζομαι οτι θα ηχογραφώ, το μικρόφωνο θα "πιάνει" και τιποτα άλλο εκτός απο το direct σημα... :roll: Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2007 Ok, είμαστε ένα βήμα πρίν την "απογείωση"... :D Το σχήμα ειναι γελοιο αλλά θα είναι καπως έτσι: Οι εσωτερικές διαστάσεις θα ειναι 40χ40χ80 εκατοστά...το πανω διαμερισμα θα εχει εσωτερικές διαστάσεις 40χ40χ50 εκατοστά και το κατω (κατω μερια του μεγαφωνου) 40χ40χ30 εκατοστά (μαλλον 28,4 εκατοστά μιας και η μπάφλα του μεγαφωνου θα ειναι απο 16mm mdf)... Τα τοιχώματα θα είναι σαντουιτς 16mm MDF, ένα εκατοστό κενό και μετά 16mm MDF παλι, οπότε συνολικό παχος τοιχωμάτων 4,2 εκατοστά...στο επανω μερος των τοιχωματων (κοιτώντας τα απο πανω) θα υπαρχουν μερικες τρύπες (οι οποιες θα έχουν πώμα απο χοντρό λαστιχο) ουτως ώστε αν μετα απο μερικες δοκιμες κρινω το κουτί οτι δεν μπορεί να "δαμασει" τα Watts, τα κουφια τοιχώματα θα γεμίσουν με άμμο...μεταξύ των MDF τοιχωματων θα υπαρχουν λίγα λεπτά "νευρα" απο ξύλο τοποθετημενα ελαφρώς διαγώνια τόσο για να κάνουν την κατασκευή πιο στιβαρή, όσο και για να διευκολύνουν το γεμισμα με άμμο (εδώ παει το "διαγώνια") οταν/αν χρειαστεί... Εσωτερικά, εκει που συνδέονται τα ξύλα θα μπεί σιλικόνη για να σφραγίσουν μια και καλή... Η μπάφλα εκτός απο τις τρύπες για να βιδώνει το μεγάφωνο, θα έχει και άλλες 2 για να περνάνε τα καλώδια 2 μικροφώνων στο κατω διαμερισμα...αυτά με την σειρά τους μαζί με το άλλο ένα καλώδιο του μεγαφώνου θα βγαίνουν εξω απο το κουτί...αποφασίσαμε να μην φτιάξουμε πανελάκι (με προσόψεις 2 θηλυκών XLR για τα μικρόφωνα και ενoς 1/4" mono για το μεγαφωνο)...θα κοπεί λιγότερο ξύλο (αρα θα ειναι και πιο ευκολο να μονώσουμε την γυρω περιοχή) αν φτιαχτεί τρύπα για 3 κολλητά καλώδια που θα συνδέουν τον μεσα με τον εξω κοσμο... Επίσης θα μπουν 4 ροδάκια λαστιχένια για ευνόητους λόγους... Η μια πλευρά του κατασκευάσματος θα είναι η πόρτα...θα κλειδώνει με 6 ή 7 κλιπακια...η πόρτα εκει που θα εφαπτεται με την υπολοιπη κατασκευή θα έχει χοντρό λάστιχο και θα θηλυκώνει... Μεσα θα ήθελα να υπαρχουν 2 βασεις για μικρόφωνα, αν γινεται ευκαμπτα σαν αυτό του τύπου (πρασινο βελος): Αν εχει καποιος καμια ιδέα για το που μπορώ να βρώ/φτιάξω κατι τετοιο, ας την ρίξει... Επίσης μπορεί να μου πει καποιος, αυτό το ασπρο υλικό που έχει βαλει ο τυπος, είναι υαλοβάμβακας? (κοκκινο βελος) Θα ηθελα να το ντύσω εσωτερικά με τετοιο υλικο, που εχει και ακανόνιστο σχήμα...η πόρτα μαλλον θα έχει ρικοφόν κομμενο και ραμμενο στα μετρα της... Μεγαφωνο για τον φόβο των Ιουδαίων μαλλον θα μπεί ένα Eminence Tonker 150W 16 ohms... 8O Αν εχετε κατι να προτείνετε, η διαφωνείτε κλπ κλπ εκφραστείτε ελευθερα... :D Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2007 Σχεδον έτοιμο... :D Μενει να κανουμε τρυπες στην μπαφλα για να βιδωθεί ένα Tonker Eminence που περιμενει εδω και καιρό στο κουτί του, άλλη μια τρυπα στην μπαφλα για να περνάνε τα xlr καλώδια των μικροφώνων στο κατω μερος, άλλη μια τρυπα στο κατω μερος για να φευγουν τα 2 καλωδια xlr των μικροφώνων και το ένα καλώδιο του μεγαφώνου προς τον εξω κοσμο...ετοιμαζουμε και τις 2 βασεις των μικροφώνων (πατέντα απο ευκαμπτα φωτιστικά γραφείου) και να μην ξεχασουμε να βιδώσουμε την μπαφλα στις βασεις της γιατι αυτή την στιγμή ειναι συρταρωτή...μην χορευει κλακετες... Τα specs πανω κατω αναφερονται στο προηγουμενο ποστ...ειναι πανβαρο (λογικο) και οι εξωτερικες του διαστάσεις ειναι 48χ48χ95,5 (μαζι με τα λαστιχενια ροδακια) εκατοστα στο περιπου... Ολα τα credits στον πατέρα μου τον μαστρο-¶ρη και τον φίλο του τον μαστρο-Ανδρέα, μερακλήδες και οι δύο... :D Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2007 Ωραία δουλειά! Μου αρέσουν οι λεπτομέρειες όπως τα ροδάκια, τα νίκελ και το vintage χρωματάκι! Το μονωτικό θα το αφήσεις ακάλυπτο; Μπορεί να αρχίσει μετά από λίγο καιρό να "σκορπάει", καλύτερα να το καλύψεις π.χ. με κάποιο ύφασμα! LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση