cooltzi Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Χρήματα χρειαζόμαστε για τις χορδές μας,τα μουσικά μας όργανα,τις μεταφορές μας και τα μηχανήματα μας.Η μουσική δεν πληρώνεται με χρηματικό αντίτιμο.Πληρώνεται με αυτό που νιώθεις όταν παίζεις.Αυτή τη λεπτή γραμμή δεν καταλαβαίνουν οι μαγαζάτορες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
jmone Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 για τους παραπανω λογους που αναφερατε εγω επαψα να παιζω σε μαγαζια και με το group μου κανουμε DIY φασεις και με φιλικα group και απο το εξωτερικο και δεν εχουμε κανεναν να βγαζει φραγκα εις βαρος μας γουσταρουμε να παιζουμε νοικιαζουμε τα μηχανηματα παιζουμε παιρνουμε και μπυρες ερχεται και πολυ παραπανω κοσμος απ τη στιγμη που δεν πληρωνει και εισοδο νταβατζηλικι* και μην ξεχναμε οτι τα φιλαρακια μας δεν θα πληρωσουν για να μας δουν :wink: οποιος δεν θελει να κανει φραγκα απο τη μουσικη πιστευω οτι αυτο πρεπει να κανει :) :) :) *εισοδο νταβατζηλικι : πληρωνεις και δεν ξερεις αν αυτο που θα δεις θα σε εκφραζει ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
NightCrawler Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 εγώ αν και δεν είμαι ευχαριστημένος απο τα μεροκάματα... δεν είχα ποτε θέμα..να μη μας πληρώσουν...μια δυο φορές μας έδωσαν κατι λιγότερο απο το κανισμένο...και ήταν δικό μου λάθος που δεν επέμεινα... γενικά πάντως σε ένα μαγαζί...αν παίζεις και πηγαίνεις κόσμο...και την καραγκούνα να παίζεις.... ο μαγαζάτορας...θα σε πληρώσει και θα σου πει να ξαναπάς...αυτό ειναι το μέτρο σύγκρισης πάντα...το ταμείο!!!! ο φίλος που ανέφερε..τα σκυλάδικα... απλά ήθελα να τον πληροφορίσω...οτι και να τα μάθεις που δεν είνια δύσκολα...οι μισοί μουσικοί και εκεί καμμένοι είναι αν όχι όλοι... και φυσιικά..το να μπείς σε αυτό το κύκλωμα και ιδίως σε γνωστό σκυλάδικο.....είναι παρα μα πάρα πολύ δύσκολο...και πρέπει να είσαι συστημένος... εγώ θα αρχίσω να παίζω λίγο ροκ...σε ένα πολύ παρακμιακό... και ακόμα και εκεί με βύσμα πήγαμε.... βέβαια είναι 60Ε για μία ώρα... και πάλι δεν θεωρείται η τιμή πολύ καλή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zithon Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Φυσικα και δεν θελουμε να βγαλουμε χρηματα απο την τσεπη των φιλων μας. γι'αυτο σπανια τους λεμε να ερθουν να μας δουν! NON SERVIAM... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Φυσικα και δεν θελουμε να βγαλουμε χρηματα απο την τσεπη των φιλων μας. γι'αυτο σπανια τους λεμε να ερθουν να μας δουν! Να προσέχετε τότε και να εμφανίζεστε μόνο με κράνη αφού μόνο οι εχθροί σας θα έρχονται να σας δουν :) :) :) Τι λέτε βρε; Τα έχετε παίξει; Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
NickNT Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Κατ΄αρχήν, μήπως πρέπει να οριοθετήσουμε το τι θεωρούμε καλά χρήματα και τι όχι; Βέβαια, σε πρώτο επίπεδο θα συμφωνήσω με τον jmone, όχι ίσως απόλυτα επί του πρακτέου, όσο πάνω σε δυο βασικές θεωρητικές προκείμενες: 1) Στο ότι αν γουστάρεις τη μουσική την αποσυνδέεις από το οικονομικό (προσοχή: όχι αν είσαι επαγγελματίας μουσικός, αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό). 2) Πληρώνεις και δεν ξέρεις αν θα δεις κάτι που ανταποκρίνεται σε ορισμένες προδιαγραφές. Ως προς το πρώτο, αναμφίβολα το μόνο που χρειάζεται είναι να καλύπτεις τα έξοδα σου, αλλά εάν οδηγείς ένα μαγαζί σε κερδοφορία, ήτοι επί 3μιση ώρες έχεις κόσμο να διασκεδάζει και να καταναλώνει (πολύ κυνικό αυτό το τελευταίο αλλά έτσι μετράται από τους μαγαζάτορες η όποια επιτυχία μιας βραδιάς- χέστηκαν αν παίζεις καρφί το σόλο του child in time), τότε... ... δεν είναι και τόσο αποδοκιμαστέο να έχεις ένα μέρισμα αυτού του κέρδους, υπό την έννοια πως στην αντίθετη περίπτωση αισθάνεσαι ολίγον τι ριγμένος (π.χ. αν δεν παίζαμε θα έβαζε στην τσέπη του ο Χ επιχειρηματίας 1200Ε, τώρα θα βάλει 2500Ε- δεν προκαλείται μια ανισορροπία, έστω και σε ηθικό επίπεδο;). Ως προς το 2ο, από τη στιγμή που αυτός που θα έρθει δυστυχώς θα πληρώσει, οφείλεις σε κάθε περίπτωση να ανταποκριθείς σε ορισμένα δεδομένα. Ποια είναι αυτά τα δεδομένα; Να περάσει καλά, και να του δημιουργηθεί η αίσθηση πως θέλει να ξαναέρθει, γιατί αυτά τα 10/20/30 ευρώ ήταν καλοξοδεμένα. Πως θα το κάνεις αυτό; Με σοβαρότητα, σεβασμό απέναντι του, ευαίσθητες κεραίες σχετικά με το τι κουράζει και το τι βρίσκει αντάποκριση, διαρκή βελτίωση κτλ. Βέβαια, προφανώς κάποιες μπάντες και κάποια άτομα είναι πιο εξωστρεφή και είναι πιο εύκολο να (επι)κοινωνήσουν την προσέγγιση τους επί της μουσικής, ενώ κάποιοι άλλοι υιοθετούν πιο εσωτερική προσέγγιση. Νομίζω πως η κατάσταση πλέον ευνοεί τους πρώτους, και δυστυχώς απολαμβάνουν καλύτερων οικονομικών απολαβών. Γιατί, για να θίξω το θέμα στις πραγματικές κατ'εμέ διαστάσεις, πληρώνεσαι ως διασκεδαστής- απλά, είναι απίστευτο ευτύχημα πως τελικά διασκεδάζεις εσύ περισσότερο από όλους (η μαγεία της μουσικής!). Το κοινό σου δεν είναι ο μουσικός που θα εκτιμήσει το σόλο μπάσσο, όσο αυτός που θα νιώσει ενέργεια και ένταση χωρίς κατ'ανάγκη να ξέρει από που εκπορεύεται. Όταν λοιπόν έχεις, κατά τη γνώμη μου, την αρωγή ενός τέτοιου κοινού, διαπραγματεύεσαι αλλιώς. Και εδώ έρχομαι στο καταληκτικό σημείο της τοποθέτησης μου: Οι μουσικές σκηνές της Αθήνας (όπου γνωρίζω τουλάχιστον) είναι μίζερες. Το ίδιο και οι καταστηματάρχες. Μετράνε κεφάλια, και μάλιστα όχι και πολύ καλά. Υπάρχει όμως ένας μεγάλος αριθμός μαγαζιών τα οποία ενδιαφέρονται να εντάξουν το live ως μέρος των event που διοργανώνουν, και το μόνο που ζητάνε είναι μια μπάντα που θα παίξει καλά! Εκεί θα πληρωθείς γιατί εκπληρώνεις τις απαραίτητες προϋποθέσεις απέναντι σε ένα κοινό που δεν διαχωρίζει το αν έδωσε 10/20/30Ε υπέρ μιας μπάντας ή για να ακούσει DJ- θέλει απλά να περάσει καλά. Μέσες άκρες, παράλληλα βέβαια με μουσικές σκηνές, μας έκατσαν μερικές τέτοιες φάσεις, οι οποίες φαίνονται ως πολύ καλή περίπτωση. Ως προς την οριοθέτηση του τι θεωρούμε καλά χρήματα, προσωπικά- αντίθετα με τον προλαλήσαντα- και 70Ε για μια νύχτα να πάρω μια χαρά μου φαίνονται. Προτιμώ τα 150Ε βέβαια, αλλά δε με νοιάζει. Και με 50Ε θα έπαιζα, και τζάμπα μάλιστα. Μην τρελαθούμε κιόλας, θεωρώ πως όταν ένα κατάστημα (εντός Αθήνας πάντα) δίνει σε μια άγνωστη μπάντα 400-500 ευρώ είναι μια χαρά (για να μιλήσω με συγκεκριμένα νούμερα). Φυσικά, όπως είπα, παίζουν καλύτερες φάσεις από άσχετα μαγαζιά, σταδιακά μάλιστα προσεγγίζεις το διπλάσιο ποσό, αλλά δεν είμαστε εδώ για τα χρήματα- έτσι δεν είναι; bass @ vertigo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zithon Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 τι λετε ρε παιδια εδω 30-40 ευρω και με το ζορι τα δινουν! αυτο εγω θεωρο τα εξοδα μου δεν προκειται ποτε στη φαση που ειμαι τωρα να ζητησω πανω απο 50-60 ευρω. NON SERVIAM... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
menelaos Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 πληρώνεσαι ως διασκεδαστής- απλά' date=' είναι απίστευτο ευτύχημα πως τελικά διασκεδάζεις εσύ περισσότερο από όλους (η μαγεία της μουσικής!)[/quote']Μπα, δεν είναι περίεργο. Αν είσαι τρελλαμένος με το επάγγελμά σου αυτό παίζει παντού. Δηλαδή κάποιος είναι γιατρός, κάποιος κάνει έρευνα, κάποιος γράφει software.... ¶μα πραγματικά αγαπά αυτό που κάνεις παίρνεις τεράστια ηθική ικανοποίηση από αυτό. Απλώς το γεγονός αυτό δε συνεπάγεται ότι πρέπει και να μην πληρώνεσαι. ;) +1 στα λεγόμενά σου πάντως :) Αλλά αλήθεια, πόσο συχνά παίρνετε 70¤ το άτομο; Και πόσο συχνά 150¤;;; 8O 8O 8O Edit: τα έξοδά μας δεν είναι μόνο οι χορδές και οι πένες. Σε μια ικανοποιητική πληρωμή σου ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να συμπεριλαμβάνεται και πληρωμή για τα μαθήματα που ίσως να κάνεις, για τις ώρες που εξασκείσαι, για τα studio που νοικιάζεις, για τα όργανα που αγοράζεις κλπ κλπ κλπ. Βέβαια αν είσαι χάλια κανείς δε θα σε πληρώσει απλά επειδή εσύ αποφάσισες να επενδύσεις στη μουσική, αλλά αν μιλάμε για καλά χρήματα πρέπει να καλύπτουν όλα τα παραπάνω και να βγάζεις κι άλλα τόσα ως κέρδος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Acanthor Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 αλλά δεν είμαστε εδώ για τα χρήματα- έτσι δεν είναι; Έτσι είναι, αλλά δυστυχώς εκεί στηρίζονται οι επιχειρηματίες και βγάζουν από τη μύγα ξύγκι πολλές φορές. Γι'αυτό δεν πρέπει να παίζει καμμία μπάντα με εξευτελιστικούς όρους. (=κάτω από 35-40¤ το άτομο ή 3¤ το εισητήριο σε μαγαζί των 50 ατόμων και αντίστοιχοι όροι....) Μην ξεχνάμε ότι για να βγει το πρόγραμμα η μπάντα έχει φτυσει αίμα στις πρόβες και έχει πληρώσει αρκετά γι'αυτές...Για να μην πω για το κόστος του εξοπλισμού (the never ending story) του καθενός και με πάρουν με τις λεμονόκουπες.... ..there's too much panic in this town... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
NightCrawler Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 εγώ παιδιά δεν συμπεριλαμβάνω μέσα...το τι έξοδα και θυσίες...έχω κάνει για την μουσική... νομίζω είναι λάθος προσέγκιση... συμπεριλαμβάνω τα έξοδα κίνησης και ένα μέτριο μεροκάματο... αν υπολόγιζα...με τι κιθάρα παίζω το smoke on the water...θα πρέπε να χρεώνω 5 ευρώ την πενιά...όπως και άλλοι εδώ μέσα... gearfreaks:) απλά αυτό που είπε ο Nicky περί ηθικής ικανοποίησης το οποίο καταβάση είναι μαρξιστική θεώρηση (πολυ μακριά το πάω) της σχέσης δουλειάς...παραγώμενου αποτελέσματος και κέρδος αφεντικού... είναι κάτι πολύ σημαντικό.... και έχει να κάνει άμμεσα με την ποιότητα της διασκέδασης και μουσικής που προσφέρεις.... και με την χαρά και την ηθικη ικανοποίηση που πέρνεις.... γιατί καλως ή κακώς τα λεφτά είναι ενα κινητρό...και μια ένδειξη οτι σε εκτιμούν(που φτάσαμε ε?) ... γιατί αν μιλάμε για ένα μαγαζί γεμάτο με τους φίλους μας...μαζευόμαστε και σπίτι ....τους παίζουμε μουσικη χωρίς είσοδο και κάνουμε και πιο πολύ χαβαλέ.... απλά το ψώνιο με την θετική έννοια.. ενός μουσικού για live και επικοινώνια σε βάζει να κάνεις πράγματα... που δεν θα τα έκανες...για να κουβαλήσεις πίτσες... ένα σημανιτκό θέμα που δεν θίγει κανείς...είναι οτι σε αυτή την δουλειά ..δεν υπάρχει και κοινή πολιτική απο τις μπάντες...με αποτέλεσμα...οι μαγαζάτορες...να εκμεταλευονται καταστάσεις.... δίνοντας και εξευτελιστικά ποσά σε παιδιά για να παίξουν... εκμεταλευόμενοι το βίτσιο τους.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση