Betty The Raccoon Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 και στη θεσσαλονικη μας ετυχε αυτο σε ενα μαγαζι στη ναυαρινου αλλα και σε αλλα στην επαρχια. δεν θελω σε καμια περιπτωση να αναφερω ονοματα. :) Πιστεύω πως ξέρω πιο :lol: :lol: :lol: You are wrong f**ked and overatted... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Η πληρωμη απο τους μαγαζατορες για live ειναι πονεμενο θεμα και εδω πρεπει να διαχωρισουμε στο αν μιλαμε για ερασιτεχνες που το κανουμε κυριως για δικη μας διασκεδαση (που νομιζω ειμαστε και η πλειοψηφια?) και σε οσους ειναι επαγγελματιες..... Ως ερασιτεχνης δυστυχως η πλειοψηφια των εμπειριων που ειχα δεν ηταν καλη...τα πραγματα γινονταν ακομα χειροτερα και λογω επαρχιας οπου το live δεν ηταν και ιδιαιτερα συνηθες φαινομενο.... Οταν ενα μαγαζι βγαζει κερδος απο εσενα (και τους φιλους σου) απαιτεις τουλαχιστον μια μικρη συμβολικη αμοιβη ισα ισα για να μην μπεις μεσα, για τα εξοδα που εχεις, κουβαλημα, προβες κ.λ.π.....κατα συνεπεια ποτε δεν δεχτηκαμε να παιξουμε καπου χωρις μια μικρη αμοιβη παρ οτι στις "διαπραγματευσεις" με τους μαγαζατορες το πρωτο πραγμα που ακουγαμε ηταν το "δωρεαν"..........ακομα θυμαμαι εναν τους και ενω ειχαμε συμφωνησει τα της αμοιβης (και ενω το μαγαζι ηταν γεματο) να μας λεει:"στο μαγαζι μου παιζετε για να γινετε γνωστοι"........... Επειδη ομως καποιος αλλος τα λεει καλυτερα ριξτε μια ματια σε αυτο απο το blog του Ν.Δημου το οποιο ειναι σχετικο......εχει τιτλο Το Τσαμπα :D :D :D :D http://doncat.blogspot.com/2006_12_10_archive.html 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
menelaos Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Πάρα πάρα πολύ σωστός ο "Νικολάκης". Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Έτσι όπως ακριβώς τα λέει. Δεν είναι δυνατόν εγώ να πρέπει να δουλεύω τσάμπα για οποιονδήποτε λόγο! Το ότι εμένα μου αρέσει η δουλειά μου δεν εξουσιοδωτεί τον εκάστοτε εργοδότη μου να μη με πληρώνει! Δηλαδή ένας γιατρός που τρώει 30 χρόνια να ανακαλύψει ένα φάρμακο ή θα πρέπει να είναι ένα χοντρόπετσο κτήνος που δε χαίρεται με το ότι σώζει κάποια εκατομύρια ανθρώπους ή θα πρέπει να τραφεί μόνο με αυτή την ικανοποίησή του; Το αν εγώ περνάω καλά παίζοντας μουσική δε σχετίζεται σε κανένα βαθμό με τις απολαβές που απαιτώ να έχω για να κάνω ευσυνείδητα και σοβαρά τη δουλειά μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Acanthor Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Πάρα πάρα πολύ σωστός ο "Νικολάκης". Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Έτσι όπως ακριβώς τα λέει. Δεν είναι δυνατόν εγώ να πρέπει να δουλεύω τσάμπα για οποιονδήποτε λόγο! Το ότι εμένα μου αρέσει η δουλειά μου δεν εξουσιοδωτεί τον εκάστοτε εργοδότη μου να μη με πληρώνει! Δηλαδή ένας γιατρός που τρώει 30 χρόνια να ανακαλύψει ένα φάρμακο ή θα πρέπει να είναι ένα χοντρόπετσο κτήνος που δε χαίρεται με το ότι σώζει κάποια εκατομύρια ανθρώπους ή θα πρέπει να τραφεί μόνο με αυτή την ικανοποίησή του; Το αν εγώ περνάω καλά παίζοντας μουσική δε σχετίζεται σε κανένα βαθμό με τις απολαβές που απαιτώ να έχω για να κάνω ευσυνείδητα και σοβαρά τη δουλειά μου. That's right! :wink: ..there's too much panic in this town... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Ναι, συμφωνώ με αυτό που γράφει ο Δήμου, αλλά με μία ένσταση. Η δυνατότητα οικονομικής "αποτίμησης" της κάθε πνευματικής προσπάθειας δίνεται μόνο σε όσους έχουν ήδη αποκτήσει κάποιο "ειδικό βάρος" στο πεδίο τους. Για να κατακτήσουμε αυτό το ειδικό βάρος, όλοι υποκύπτουμε στο "τζάμπα" κάποιες φορές -ίσως πολλές- προσπαθώντας να δείξουμε δείγματα γραφής στο χώρο μας ο καθένας. Όταν (και αν), καταξιωθούμε και φτάσουμε στο επίπεδο αναγνώρισης ώστε να είμαστε περιζήτητοι, τότε μπορουμε να απαιτήσουμε αμοιβή για το κάθε τι. Μέχρι τότε είμαστε κατά 20% επ' αμοιβή και 80% στο τζάμπα. Το τζάμπα είναι η αρχική σου διαφήμιση. Σαφώς και πρέπει να ξεφύγεις κάποια στιγμή από αυτό. Η επανάσταση που λέει ο Δήμου μπορεί να γίνει μόνο από τους πρεσβύτερους που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη.... για να βοηθηθούν και οι νεότεροι. Αν ο Δήμου δεν έβγαζε 12 βιβλία "στο τζάμπα" μπορεί και να μην είχε γίνει αυτός που είναι σήμερα, και να μην μπορούσε να κάνει την επανάσταση. :wink: :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
haryy Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Μετά από χρόνια που παρατηρώ και συνεργάζομαι με την συγκεκριμένη φάρα των μαγαζάτορων (πωπω,το λες και γεμίζει το στόμα σου ρε παιδί μου),η πρακτική που παίζει για να είσαι ήσυχος είναι να βάζεις άτομο στην πόρτα να μετράει τα άτομα που κόβουν εισιτήριο,αυτοί που μπαίνουν free να είναι γραμμένοι σε μια λίστα,και τα χρήματα από την είσοδο στο τέλος χωρίζονται στη μέση.Δεν δεχόμαστε κάτω από 50% αφού ο ακατονόμαστος κερδίζει και από τα ποτά (το big money δηλαδή).Αυτά ισχύουν όταν παίζεις στην πόλη σου. Για εκτός έδρας,κανονίζεις αν είναι δυνατόν να σου βάλει σε λογαριασμό τα έξοδα από πριν,και κανονίζετε πάλι αν είναι δυνατόν ένα minimum συμβολικό ποσό ότι και να γίνει (γιατί έτσι κι αλλιώς δικό του κόσμο θα φέρει το μαγαζί) και απο κει και πέρα πάλι ισχύει ότι και παραπάνω. Έτσι ότι πάρεις,έστω και τίποτα,θα είναι δίκαιο και δεν θα μπορεί να κατηγορήσει κανείς,κανέναν. http://www.facebook.com/timelessrecordingstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
SamTheRipper Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Πιστεύω πως καλό θα ήταν να παίζεις σε μαγαζιά που ξέρεις έστω και λίγο τους ιδοκτήτες τους.Κάντε μια φορά σε ένα μαγαζί ένα μικρό live,promotion για το συγκρότημα και καλά,και αν μαζέψετε κόσμο πείτε στον ιδιοκτήτη "αν θες θα κάνουμε ένα καλό live αλλά θα θέλαμε να μας δώσεις κάτι". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Πάρα πάρα πολύ σωστός ο "Νικολάκης". Όχι ακριβώς.. Ξέχασε (εντός πολλών εισαγωγικών) να πει το πιο σημαντικό: ότι οι περισσότεροι που σχετίζονται με καλλιτεχνικά επαγγέλματα είναι απίστευτες ΨΩΝΑΡΕΣ. Ο λόγος που δεν τον πληρώνουν όταν τον καλούν να συμμετέχει σε μία εκπομπή της τηλεόρασης, είναι ότι αν δεν πάει αυτός, τότε θα πάνε πολλοί-πολλοί άλλοι, οπότε γιατί να πληρώσεις αυτό που θα έχεις ούτως ή άλλως; Το οποίον μας φέρνει και στο θέμα του thread, όπου το έχω ξαναπεί ότι κανείς ποτέ δεν πρόκειται να σας πληρώσει για να κάνετε πράγματα που θα κάνατε και απλήρωτοι. Τόσο απλό είναι. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Όχι ακριβώς.. Ξέχασε (εντός πολλών εισαγωγικών) να πει το πιο σημαντικό: ότι οι περισσότεροι που σχετίζονται με καλλιτεχνικά επαγγέλματα είναι απίστευτες ΨΩΝΑΡΕΣ. Ο λόγος που δεν τον πληρώνουν όταν τον καλούν να συμμετέχει σε μία εκπομπή της τηλεόρασης' date=' είναι ότι αν δεν πάει αυτός, τότε θα πάνε πολλοί-πολλοί άλλοι, οπότε γιατί να πληρώσεις αυτό που θα έχεις ούτως ή άλλως; [/quote'] Aυτο που λες ισχυει (και αν) μονο για την τηλεοραση για τους γνωστους και ευνοητους λογους που απτονται του τηλεοπτικου τοπιου, του τροπου που λειτουργει καθως και της φυσης της τηλεορασης ως μεσο..................για ολα τα υπολοιπα που αναφερει????? Αδυνατω να παρακολουθησω το συλλογισμο σου για πραγματα οπως ενα βιβλιο, για ενα πινακα ζωγραφικης, για ενα δισκο ... Το οποίον μας φέρνει και στο θέμα του thread' date=' όπου το έχω ξαναπεί ότι κανείς ποτέ δεν πρόκειται να σας πληρώσει για να κάνετε πράγματα που θα κάνατε και απλήρωτοι. Τόσο απλό είναι. [/quote'] Σαφως και δεν συμφωνω με οσους παιζουν απληρωτοι....Κοινως δεν θα το εκανα ποτε (και δεν το εκανα ποτε)...ξερω οτι θα μου πειτε μα γουσταρουμε ,για τη πλακα μας το κανουμε δεν μας ενδιαφερουν τα 30¤ αλλα δυστυχως απλα χαλατε την πιατσα....... 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Αδυνατω να παρακολουθησω το συλλογισμο σου για πραγματα οπως ενα βιβλιο' date=' για ενα πινακα ζωγραφικης, για ενα δισκο ...[/quote'] Εκπλήσσομαι... (ειλικρινά το λέω, δε κάνω πνεύμα). Είμαι ο μόνος που είχε την ατυχία να γνωρίσει δεκάδες (κυριολεκτικά) ανθρώπους που επέλεξαν να αυτοχαρακτηρίζονται συγγραφείς ή ζωγράφοι ή ποιητές - οτιδήποτε εκτός από την αίσθηση του ότι είναι απλοί κοινότατοι άνθρωποι; Έτυχε ποτέ να πας σε εγκαίνια κάποιας περιφερειακής έκθεσης ζωγραφικής σε κάποια γκαλερί στο Ψυχικό (π.χ.); Εγώ το έκανα για τέσσερα χρόνια λόγω παλαιότερης νεανικής επαγγελματικής ειδικότητας (φωτογράφιζα τα εγκαίνια) και ήταν ένα μεγάλο σχολείο αυτή η τετραετία. Ήταν απίστευτο αλλά το 99% των παρευρισκομένων ήταν πάντοτε οι ίδιοι, όλοι αυτοχρισμένοι ζωγράφοι, πρόθυμοι να δώσουν συνεντεύξεις ο ένας στον άλλο, με μηδενικό κοινό, να ξεκοκαλίζουν προσωπικές περιουσίες ή οικόπεδα σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν τον τίτλο του καλλιτέχνη. Παρόμοιες μαρτυρίες έχω από το χώρο των εικαστικών (γλύπτες π.χ.), οπωσδήποτε το χώρο των λογοτεχνών και (σε κάποιο μικρότερο βαθμό) από το χώρο των μουσικών. Μακάρι το πρόβλημα να ήταν μόνο στα πλαίσια των ηθών και των εθίμων της τηλεόρασης αλλά δεν είναι έτσι: στη συγκεκριμένη περίπτωση, η τηλεόραση είναι καθρέπτης της καθημερινής κατάστασης, δυστυχώς. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση