Προς το περιεχόμενο

Cube street ex κ παραμόρφωση ηχου από μικροφώνο // λογικό ή όχ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι κατοχος του συγκεκριμένου ενισχυτή κ τον χρησιμοποιώ στο δρόμο  στο 50% της εντασης. Στις ψηλές δυνατές νότες απομακρύνομαι από το μικρόφωνο  ενώ στις χαμηλές πλησιάζω αρκετά κοντά.

Έχω διακρίνει όμως ότι σε ψηλές δυνατές νότες κοντά στο μικρόφωνο ο ενισχυτής πικάρει κ παραμορφωνει.

Δεν έχει gain το μηχάνημα, μόνο volume για κάθε κανάλι ***

Είναι λογική η παραμόρφωση ή να τον πάω για service ??

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru

Είμαι κατοχος του συγκεκριμένου ενισχυτή κ τον χρησιμοποιώ στο δρόμο  στο 50% της εντασης.

Δηλαδή στην θέση NORMAL, σωστά;

Στις ψηλές δυνατές νότες απομακρύνομαι από το μικρόφωνο  ενώ στις χαμηλές πλησιάζω αρκετά κοντά.

Εντάξει, ανάλογα το είδος που τραγουδάς είναι τρόπος έκφρασης.

Έχω διακρίνει όμως ότι σε ψηλές δυνατές νότες κοντά στο μικρόφωνο ο ενισχυτής πικάρει κ παραμορφωνει.

1. Το κάνει πάντα;

2. Εκτός από το μικρόφωνο, ποιά άλλα μηχανήματα είναι συνδεδεμένα στον ενισχυτή;

3. Χρησιμοποιείς κάποιες ρυθμίσεις - εφφέ από τον ενισχυτή και ποιές;

4. Το κάνει και με την χρήση του γνήσιου - δικού του τροφοδοτικού;

5. Οι μπαταρίες είναι καλά φορτισμένες;

6. Όταν πικάρει - παραμορφώνει, η ένδειξη του ρεύματος από τις μπαταρίες σε ποιά θέση είναι;

7. Χρησιμοποιείς αλκαλικές μπαταρίες ή επαναφορτιζόμενες;

8. Ο ενισχυτής είναι καινούργιος ή μεταχειρισμένος;

9. Έγινε κάποια τεχνική εργασία στον ενισχυτή από κάποιον;

10. Προσπάθησες κάποτε να δουλέψεις τον ενισχυτή με διαφορετικό τροφοδοτικό εκτός από το δικό του;

11. Το πρόβλημα το εντόπισες από την αρχή που αγόρασες τον ενισχυτή ή αργότερα;

12. Το κάνει και με σκέτο το μικρόφωνο συνδεδεμένο στον ενισχυτή;

13. Το κάνει και με άλλο μικρόφωνο;

14. Ποιό μικρόφωνο χρησιμοποιείς;

15. Είναι αγορασμένος από Ελλάδα και εντός εγγύησης; αν ναι πότε είναι αγορασμένος;

Δεν έχει gain το μηχάνημα, μόνο volume για κάθε κανάλι ***

Ακριβώς. Έχει επιλογή gain στο πρώτο κανάλι για MIC - INST.

Είναι λογική η παραμόρφωση ή να τον πάω για service ??

Αν με το τροφοδοτικό του λειτουργεί κανονικά, τότε μάλλον είναι πρόβλημα από τις μπαταρίες.

Στο max τον εχω δλ στα 50 watt απλα εχω ολες τις εντασεις μικροφωνου κιθαρας στη μεση .....12 O clock ***

1. Το κάνει πάντα; Μονο στην περιπτωση απου αναφερω, δλ κοντα στο μικροφωνο με ενταση στη φωνη μου

2. Εκτός από το μικρόφωνο, ποιά άλλα μηχανήματα είναι συνδεδεμένα στον ενισχυτή; Μια κιθαρα

3. Χρησιμοποιείς κάποιες ρυθμίσεις - εφφέ από τον ενισχυτή και ποιές; Μονο reverb για φωνη κ λιγο chorus Κ reverb για κιθαρα

4. Το κάνει και με την χρήση του γνήσιου - δικού του τροφοδοτικού; Δεν το εχω τσεκαρει

5. Οι μπαταρίες είναι καλά φορτισμένες; Full

6. Όταν πικάρει - παραμορφώνει, η ένδειξη του ρεύματος από τις μπαταρίες σε ποιά θέση είναι;

Δεν το εχω τσεκαρει

7. Χρησιμοποιείς αλκαλικές μπαταρίες ή επαναφορτιζόμενες;

Eπαναφορτιζομενες ολοκαινουργιες της Panasonic

8. Ο ενισχυτής είναι καινούργιος ή μεταχειρισμένος; 10 ημερων

9. Έγινε κάποια τεχνική εργασία στον ενισχυτή από κάποιον; Οχι

10. Προσπάθησες κάποτε να δουλέψεις τον ενισχυτή με διαφορετικό τροφοδοτικό εκτός από το δικό του; Οχι

11. Το πρόβλημα το εντόπισες από την αρχή που αγόρασες τον ενισχυτή ή αργότερα; Ναι εξ αρχης

12. Το κάνει και με σκέτο το μικρόφωνο συνδεδεμένο στον ενισχυτή; Δε το εχω τσεκαρει

13. Το κάνει και με άλλο μικρόφωνο; Με 3 που δοκιμασα

14. Ποιό μικρόφωνο χρησιμοποιείς; shure sm58 , Seyncheizer E945 κλπ

15. Είναι αγορασμένος από Ελλάδα και εντός εγγύησης; αν ναι πότε είναι αγορασμένος;

Ναι πριν λιγες μερες

• Guru

Στο max τον εχω δλ στα 50 watt απλα εχω ολες τις εντασεις μικροφωνου κιθαρας στη μεση .....12 O clock ***

Πληροφοριακά, αν ο διακόπτης είναι στο MAX τότε είναι σε κατάσταση full power.

Λαμβάνοντας υπ'όψη ότι:

α) καλώδια, σήματα, ρυθμίσεις είναι όλα εντάξει.

β) αυτό που ακούς δεν είναι μπούκωμα αλλά όπως είπες "πικάρει κ παραμορφωνει". Δηλαδή όχι "μπούκωμα" από τα μεγάφωνα αλλά ηλεκτρονική - κυκλωματική παραμόρφωση.

Δοκίμασε να τον δουλέψεις με το δικό του (γνήσιο) τροφοδοτικό.

1. Αν παρουσιάσει το πρόβλημα τότε έχει κάποιο θέμα ο ενισχυτής και θέλει περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο ίσως και αντικατάσταση.

2. Αν δεν παρουσιάσει το πρόβλημα τότε κάποιο θέμα έχουν οι μπαταρίες (*).

(*) Τις θεωρώ ύποπτες, μακάρι να βγώ ψεύτης.

EDIT

Ερώτηση.

Σίγουρα αυτό που ακούς δεν είναι γρεζάρισμα από κάποιο μεγάφωνο (woofer / tweeter).

Στα 25watt μ την ιδια ενταση στο μικροφωνο ειδα οτι δε το κανει. Υποπετευομαι οτι στη μεγιστη ενταση προφανως εχει ενσωματωμενο και περισσοτερο gain ( εφοσον δν εχει ξεχωριστο gain σαν ρυθμιση δλ ).

Δεν ξερω τι εννοεις γρεζαρισμα απο το tweeter *

Και αν συμβαινει οντως ειναι φυσιλογικο?

• Guru

Στα 25watt μ την ιδια ενταση στο μικροφωνο ειδα οτι δε το κανει.

Εννοείς NORMAL mode.

Υποπετευομαι οτι στη μεγιστη ενταση προφανως εχει ενσωματωμενο και περισσοτερο gain ( εφοσον δν εχει ξεχωριστο gain σαν ρυθμιση δλ ).

Όχι, δεν ισχύει. Αφορά μόνο το τελικό στάδιο της ενίσχυσης.

Δεν ξερω τι εννοεις γρεζαρισμα απο το tweeter *

Όταν κάποιο μεγάφωνο έχει ξεκεντράρει ή αρπάξει και είναι έτοιμο...

Και αν συμβαινει οντως ειναι φυσιλογικο?

Δοκίμασε αυτό που σου είπα με το δικό του τροφοδοτικό. Διαφορετικά δεν μπορώ να σου δώσω σωστή απάντηση.

Ερώτηση.

Οι μπαταρίες που χρησιμοποιείς, πόσα mA είναι;

Διακρινω μια αλλαγη με το τροφοδοτικο οντως....σαν να εχει καλυτερη ποιοτητα κ σιγουρα πιο μεγαλη δυναμη.

Επισης νομιζω πως στα 25 watt δεν το κανει // βεβαια δεν καταφερα να το βαλω ακιρβως στην ιδια ενταση αλλα λιγο παρακατω αναφορικα με την ενταση μικροφωνου εννοω καθως μεσα στο σπιτι μικροφωνιζει..

Οι μπαταριες ειναι 1900Mha

• Guru

Οι μπαταρίες είναι 1.2 ή 1.5 Volt, τι γράφουν;

Διακρινω μια αλλαγη με το τροφοδοτικο οντως....σαν να εχει καλυτερη ποιοτητα κ σιγουρα πιο μεγαλη δυναμη.

Εννοείται.

Επισης νομιζω πως στα 25 watt δεν το κανει // βεβαια δεν καταφερα να το βαλω ακιρβως στην ιδια ενταση αλλα λιγο παρακατω αναφορικα με την ενταση μικροφωνου εννοω καθως μεσα στο σπιτι μικροφωνιζει..

Λογικό. Μέσα σε σπίτι είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα απ'ότι σε ανοιχτό χώρο.

Οι μπαταριες ειναι 1900Mha

Άουτς...

Οι μπαταρίες είναι λίγες γι'αυτό το μηχάνημα. Θέλει τουλάχιστον 2500 με 2800mAh σε NiMH για να δουλέψει σχετικά σωστά και να σε βγάλει 4-6 ώρες σε MAX mode, κι αυτό ανάλογα τη χρήση - τις εντάσεις. Με γνώμονα να έχεις μία σταθερή σχετικά "ποιότητα" καθ'όλο το 4ωρο - 6ωρο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου