dimsonic Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου 2018 OP Share Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου 2018 οι λούπες φυσικών οργάνων έχουν το ιδιαίτερο προτέρημα ότι συνήθως είναι sliced και ομογενοποιημένες ως χρονικές αξίες στον μετρονόμο. Και φυσικά έχουν νορμάλ ήχο. (δεν ήθελα συνθετικούς ήχους) Αυτά τα δυό μαζί με ένα ψαλίδι στο χέρι σου δίνουν πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Αυτό ήθελα να κάνω και ήταν ένα πρώτο βήμα. (Μέχρι τώρα το είχα κάνει εδώ και εκεί μέσα σε κομμάτια). Δεν σκοπεύω να το κάνω for a living ούτε για χόμπυ καν. Προτιμώ να συνθέσω (όσο μπορώ) ανθρώπινα και που και που να ρίξω μια λούπα μέσα. Ετσι ξεκίνησε αυτό και προχώρησε μαθαίνοντας και τις πλατφόρμες ταυτόχρονα. Υπό την έννοια αυτή ξέδωσα αρκετά δοκιμάζοντας πράγματα, ήταν κάτι σαν workshop. 1. έπαιξα με κομπρέσορες πολύ 2. το ίδιο και με λιμιτερς 3. Αφησα πολλά πράγματα να φαίνονται τρανταχτά ότι είναι ψεύτικα ενώ 4. προσπάθησα άλλα να τα μασκαρέψω να φαίνονται αληθινά 5. αναποδογύρισα τη βασική κιθαριστική λούπα αφού την έκοψα σε φέτες ώστε να βγαίνει ένα εξαιρετικά στρυφνό up tempo θέμα. 6. αφού το συνήθισα στο αυτί το έπαιξα ο ίδιος στην κιθάρα με wah 7. βρήκα μια άλλη λούπα με τα φάνκυ ακόρντα και την συγχρόνισα με την άλλη την muted της έδωσα λίγη καθυστέρηση random και την έκανα double tracking 8. Ήθελα να είναι κάτι σαν τραίνο που να μην τελειώνει ποτέ και να περνάνε επάνω του ήχοι... Δε μου βγήκε πολύ... Επειδή μου φαινόταν βαρετό θέλησα να το ζωντανέψω με ένα αυτοσχεδιαστικό σόλο και έτσι προσπάθησα να βρώ ένα εντελώς άκυρο (σε σχέση με τα άλλα) όργανο για σόλο και επέλεξα το ακορντεόν. Φυσικά δεν πήγα στο πατρικό να φέρω το 60ρι μου Gabbanelli ;D και το έπαιξα με έναν παραδόξως καλό ήχο στο cubase. 9. επειδή δεν ήθελα να το κλείσω με fade out στο τέλος πήρα το ψαλίδι και έκοψα φέτες όλες τις λούπες και σχεδόν τις αντιμετάθεσα ώστε να γίνει το έλα να δεις. Ενα ολόκληρο μέτρο είναι παιγμένο στις άρσεις... δεν σκοπεύω να το κάνω αυτό επιστήμη.... :P παρά μόνο όταν δεν έχω να κάνω τίποτα καλύτερο :laugh: με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση