Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Administrator Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 6.ωραία όλα αυτά τα ιδεατά που περιγράφει ο yameth αλλά το ταβάνι είναι στα 300 ευρώ' date='όχι στα 3000.[/quote'] Όταν γνωρίζουμε το ιδεατό τότε ότι αγοράζουμε έχει τουλάχιστον σημείο αναφοράς, και εν γνώση μας καταλήγουμε πλέον σε κάτι που μπορεί να απέχει. Το πόσο... είναι σημαντικό. Δυστυχώς η μεγαλύτερη παραπληροφόρηση δημιουργείται όταν δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος γνώμονας και μιλάμε με τελείως υποκειμενικά κριτήρια. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
backys Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Καλώς σας βρήκα όλους' date=' δυστυχώς το θέμα μου είναι λίγο off-topic καθώς ρωτάω για αναπαραγωγή για απόλαυση και όχι για παραγωγή. Μπαίνω στο θέμα λοιπόν, Ψάχνω για ηχεία για να τα ταιριάξω σε μια m-audio 24/96 του pc μου. Όπως γράφω παραπάνω δεν κάνω παραγωγή-ηχογραφήσεις κλπ. απλά τα θέλω για να απολαμβάνω τη μουσική που ακούω. Το δωμάτιο στο οποίο θα παίζουν είναι περίπου 12 τμ. και το budget μου είναι max 300euro (εκτός αν υπάρχει μεγάλη διαφορά οπότε μπορώ να φτάσω και μέχρι 400, ξέρω είναι λίγα αλλά δεν μπορώ να διαθέσω περισσότερα). Απ΄όσα έχω ακούσει μου άρεσαν αρκετά τα m-audio bx5a στα οποία και προσανατολίζομαι (έχω ακούσει και τα tascam(ο ήχος τους μου φάνηκε αχρωμάτιστος), krk rp5 (μου φάνηκαν λίγο θολά) και κάποια yamaha τις τάξεως 400 ευρώ (καθόλου μπάσο). Δεν έχω ακούσει τα lx4(m-audio) βέβαια αλλά δεν ξέρω αν αξίζουν. Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ή κάτι που θα έπρεπε να προσέξω θα το εκτιμούσα πολύ(καθότι noobas :oops: ). Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και ζητώ συγγνώμη αν κούρασα με το μακροσκελές post μου.[/quote'] Κοιτα τα Alesis M1 Mk2(αυτοενισχυομενα).Τα εχει στο thomann.de προσφορα γυρω στα 330¤. Κατα τη γνωμη μου απο μονιτορ ακους πιο σωστα και σου προτεινω αυτα σαν επιλογη διοτι και εγω σε ενα χωρο 15τμ περιπου τα εχω, την ιδια καρτα με εσενα εχω και τα χρησημοποιω και για δουλεια αλλα και για ακροασεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru npap Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Guru Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Το "υποκειμενικό" καταπολεμάται με συνεχή ακρόαση ακουστικών μουσικών σχημάτων σε καλούς χώρους χωρίς την διαμεσολάβηση ηλεκτρικής ενίσχυσης και σε δευτερη φάση ακούγοντας όσο το δυνατόν ακριβότερες υλοποιήσεις hardware set αναπαραγωγής ' date=' ώστε αγοράζοντας τελικά κάτι φθηνότερο νάχω μέτρο σύγκρισης και συνηδητοποίηση των "παραχωρήσεων" που κάνω αποκτώντας τα... Και μη με ρωτήσει κανείς "εγώ που κάνω "ηλεκτρική" μουσική γιατί να μπω στον κόπο...ας διαβάσει από την αρχή όλα τα post του threand και όλων των άλλων που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στο noiz και την Δευτέρα με τον κηδεμόνα του... :) [/quote'] εγώ ένα δεν καταλαβαίνω...γιατί η συγκεκριμένη ερώτηση του φίλου μας να γίνει στο noiz, αν η απάντηση που ψάχνει δεν έχει να κάνει με την αναζήτηση του "σωστότερου" -κατά το δυνατόν- στην κατηγορία τιμής που έθεσε??? αν ενδιαφέρεται για multimedia υλοποιήσεις με κάκιστη συχνοτική συμπεριφορά, απλά κάνει μια βόλτα στα μαγαζιά ακούει και όποιο κάνει πιο πολύ μπαμ και μπουμ και αμαν αμάν (που δίνει λόγω παραμόρφωσης και τονισμού συχνοτήτων που το αυτί είναι πιο ευαίσθητο την ψευδαίσθηση της "έντασης"), το παίρνει και καθαρίζει... (τις "αρβύλες" περί watt τις αντιπαρέρχομαι...έχουν απομυθοποιηθεί κι από μένα κι από άλλους σε άλλα threand..) δεν φαίνεται όμως από τα γραφόμενά του να ζήταγε κάτι τέτοιο... και γω έχω στον υπολογιστή του σπιτιού μου τα Ζ5500 που είναι και τα μοναδικά φθηνά με στάμπα ΤΗΧ και σίγουρα στα λεφτά τους δεν έχουν αντίπαλο για entry level ht καταστάσεις αλλά αν τα προτείνω σε κάποιον με έστω βασικές απαιτήσεις συχνοτικής ισοροπίας για ακρόαση μουσικής, θάναι σαν να τον προσβάλω... αν το κριτήριο επιλογής περιορίζεται κάθε φορά στο τι μ' αρέσει σύμφωνα με την όποια "ηχητική" παιδεία έχω αποκτήσει, τα πράγματα απλοποιούνται και είναι απόλυτα θεμιτό να μην ασχολούμαι με "λεπτομέρειες"...τα δύσκολα ξεκινάνε αν σαν άνθρωπος έχω ανησυχίες και ψάχνω το κάτι παραπάνω θέλοντας να μάθω.. γιατί πρέπει δηλαδή (για άλλη μια φορά) κάποιοι άνθρωποι σαν τον yam και τον eye να προσπαθούν να αποδείξουν σε κάποιο θέμα τα αυτονόητα, αντιμέτωποι με το "θράσος" της ημιμάθειας ??? τα χουμε ξαναπει αλλά προσωπικά έχω πια κουραστεί και όπως θα παρατηρήσατε ίσως , απαντώ όλο και λιγότερο στους τομείς που η γνώση μου αντικειμενικά βρίσκεται σε επίπεδο άνω του μέσου όρου..(στους υπόλοιπους πάντα έκανα την ..πάπια ρουφώντας γνώση σεβόμενος αυτούς που την κατέχουν...) Με σεβασμό προς όλους αυτά που είπα... και στην γνώση και στην άγνοια ανά θέμα ενδιαφέροντος...δεν αναφέρομαι σε κανένα ειδικά και σίγουρα οι προθέσεις των περισότερων είναι καλές...δεν φτάνουν όμως πάντα... αυτό που με ενοχλεί κατά καιρούς είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται, με τον κίνδυνο της παραπληροφόρησης μελών πρόθυμων να μάθουν αλλά ανυποψίαστων (στους οποίους σε πολλά άλλα θέματα συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου φυσικά...) και όχι τα πρόσωπα... δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Αυτή η μόδα' date=' παρότι έχει ερείσματα, αγνοεί χαρακτηριστικά το πόσο μικρό ποσοστό ηχητικών ντοκουμέντων έχει ηχογραφηθεί έτσι ώστε να αναπαράγεται από πολυκάναλα συστήματα (κυρίως είναι παιγχνίδια και dvd - και μάλιστα dvd της τελευταίας πενταετίας). Επίσης επιχειρεί να υποβαθμίσει την αναγκαιότητα κτισίματος ενός πολυκάναλου συστήματος αναπαραγωγής με άριστης ποιότητας components (βλ. ακριβά) αλλά και την αναγκαιότητα κατάλληλης προετοιμασίας του χώρου ώστε αυτά τα πολυκάναλα συστήματα να αποδώσουν όπως πρέπει (μία επίσης ακριβή ιστορία).[/quote'] Ενώ στα άλλα καλά τα λες, εδώ γιατί το χαλάς μιλώντας για μόδα; Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια ξεκίνησε όλο αυτό περί 5.1 7.1 και πάει λέγοντας. Αλλά δεν είναι μόδα περαστική! κάθε χρόνο περισσότερες ταινίες βγαίνουν, περισσότερα παιχνίδια και σιγά σιγά και στην μουσική εφαρμόζεται, ιδίως μετά και την εμφάνιση του dvd-audio (για να μην αναφέρω την έλευση των Hd και blu-ray!). Εξάλλου τυχαίο είναι που προσφάτως όλα τα DAW πλέον, έχουν την δυνατότητα surround μίξεων; Απλά είναι μια εξέλιξη και όχι μόδα! Και αν υλοποιηθούν έστω τα μισά απ' όσα λένε (αν και κρατάω και μια πισινή επ' αυτού), τότε να δω τι θα κάνετε με 2 ηχεία μόνο! Τώρα για τα ηχεία αυτού καθ' αυτού,όλα απόψεις είναι, όλες σεβαστές. Οπότε αν μπορεί ο φίλος να δοκιμάσει όσα περισσότερα μπορεί και να βγάλει μόνος του συμπεράσματα! "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Ενώ στα άλλα καλά τα λες' date=' εδώ γιατί το χαλάς μιλώντας για μόδα; [/quote'] Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη "μόδα" υποτιμητικά. Οπωσδήποτε το ενδιαφέρον του πολύ κοινού για αυτές τις τεχνολογίες δεν σχετίζεται με κάποια ξαφνική έξαρση προς τις τέχνες, αν αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 A Ok γράψει λάθος :oops: . Απλά συνήθως όταν χρησιμοποιείται αυτή η λέξη συνήθως για υποτιμητικό λόγο γίνεται. :D Το ότι το κοινό ασχολείται με αυτά ασφαλώς και δεν σημαίνει ότι έγιναν και φιλότεχνοι!!! Απλώς άλλο να ακούς "δισδυάστατα" και άλλο "τρισδιάστατα". Εξάλλου το cd επικράτησε επειδή ο κόσμος άρχισε να ασχολείται με την τέχνη, ή επειδή ακούγονταν "καλύτερα" και ήταν και πιο βολικό από τα βινύλια; "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru npap Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Guru Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 ο μόνος τρόπος να ακούσουμε "τρισδιάστατα" * (με τον τρόπο που μάλλον κατάλαβα ότι το εννοείς) φίλε boukaw7, είναι μια ηχογράφηση που έχει μιξαριστεί σε 5.1 να αναπαράγεται από ανάλογη πηγή...πχ sacd ή audio dvd...δεν φτάνουν 5 ηχειάκια γι αυτό... η προσπάθεια σε stereo σήματα που κάνει η αποκωδικοποίηση του αλγόριθμου dolby prologic II (που μάλλον πάλι εννοείς), είναι μεν (σε κάποιες καλές υλοποιήσεις) ενδιαφέρουσα αλλά απέχει από το "σωστό" με τα διάφορα προβλήματα φάσης που συνεπάγεται... βέβαια αν σε κάποιον αρέσει η ακρόαση μέσω αυτού, εμένα δεν μου πέφτει λόγος αλλά πρέπει να χει συναίσθηση της "αλήθειας" και απλά να το επιλέξει... μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ΜΟΥΣΙΚΗ και όχι ηχητική μπάντα ταινίας όπου επιβάλεται μια καλή αποκοδικωποίηση σε dolby ή dts από ένα καλό σύστημα αναπαραγωγής, στην προσπάθεια να μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής αίθουσας στο σπίτι μας.. * το stereo σύστημα αναπαραγωγής -ειδικά στις καλές του υλοποιήσεις- αναπαραγοντας καλές ηχογραφήσεις, δίνει απλόχερα και τις 3 διαστάσεις ύψος πλάτος και βάθος... ΥΓ. Στις καλές πολυκάναλες μίξεις για sacd ελπίζω να μην περιμένετε τον βιολονίστα να παίζει πίσω από την πλάτη σας σαν το effect μιας ταινίας με το αεροπλάνο να απομακρύνεται πάνω από το κεφάλι σας... :D η όλη προσπάθεια των μηχανικών ήχου είναι να προσδώσουν καλύτερη αίσθηση του χώρου (ειδικά για ηχογραφήσεις κλασσικής) με ουκ ολίγες φορές αμφίβολης ποιότητας αποτελέσματα... Σκεφτείτε και το απλό...γιατί σαν format το sacd (super audio cd) ή to dvd audio δεν έπιασαν στην αγορά αν και πολύ ανώτερα σε τεχνικές προδιαγραφές από το cd (192 KHz συχνότητα δειγματοληψίας, 24bit ανάλυση)...κάντε μια αντιδιαστολή με το dat πριν αρκετά χρόνια που ξεκίνησε σαν cosumer επανάσταση και γρήγορα έμεινε στα rack των επαγγελματικών studio... Δεν ξέρω που θα φτάσουν τα πράγματα σε μερικά χρόνια (ήδη με το blue ray και το hd και την μάχη τους τα πράγματα είναι θολά) αλλά η συμβουλή μου είναι να αποφευγετε τους πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς που μας μετατρεπουν σε άβουλους ημιμαθείς καταναλωτές...μην ξεχνάμε ότι οι περισότεροι είμαστε και μουσικοί και πρέπει να ενδιαφερόμαστε για το πως αυτή η μουσική που θα παράγουμε θα φτάνει πιο καλά και πιο πιστά -σε σχέση με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας- στα αυτιά των πιθανών ακροατών της... Η "σφαιρική" γνώση δεν έχει "ακμές" και ποτέ δεν πληγώνει το έδαφος της δημιουργίας όπου καλούμαστε να την "σύρουμε"... δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spirou Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Σκεφτείτε και το απλό...γιατί σαν format το sacd (super audio cd) ή to dvd audio δεν έπιασαν στην αγορά αν και πολύ ανώτερα σε τεχνικές προδιαγραφές από το cd (192 KHz συχνότητα δειγματοληψίας' date=' 24bit ανάλυση)...[/quote'] ας όψεται η apple με τα ipod και το napster :twisted: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Warlord Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 ρε παιδια τι καθεστε κ αναλυετε πια τοσο τα πραματα σε βαθος κ αρχιζετε κ λετε ο καθενας τη θεωρια(που ναι λετε σωστα πραματα δεν αντιλεγω ουτε αμφιβαλλω) του κ λογομαχειτε?πιστευετε δλδ οτι κανετε καλο στον φιλο μας?ισα ισα τον μπερδευετε κ βγαινετε κ τελειως οφφ τοπικ..ναι ειμαι νεος στο χωρο, δε ξερω πολλα(μπορει κ τπτ) κ αν ημουν στη θεση του φιλου ακομα ακρη δε θαχα βγαλει..αν θελετε να προτεινετε κατι, λετε τη προταση σας, κολλατε κ 1 επιχειρημα διπλα κ αυτο ηταν..το κατι παραπανω που πατε να πειτε "να δειξετε"(μπορει να κανω κ λαθος) τις μουσικες σας γνωσεις κουραζει κ μπερδευει τον αλλο.. στη τελικη τα πραματα ειναι απλα κ πνιγεστε σε 1 κουταλια νερο..ο φιλος ζητησε ηχεια για απολαυση μουσικης μεχρι 300ευρω. βαλτε 2 monitors συνολικης αξιας 300ε(μικρομεσαιας κλασης δλδ μαυτα τα λεφτα αν οχι Low-end στο χωρο των monitors κ με λιγα Watt-κανα 70αρι max-) κ βαλτε ας πουμε τα Klipsch η τα Logitech 5.1 με ενσωματομενους ενισχυτες των 500W ή οκ σορρυ δε θελει τοσα Watt, βαλτε τα ιδια σε 2.1 (200W) κ στην ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ κ αν ο φιλος απολαυσει περισσοτερο τη μουσικη του στα monitor, οκ τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα..ναι μεν τα μονιτορ θα παιζουν σωστα αυτο που τους εχει φορτωσει,ξερα ομως δε, δεν θαχουν τα ear candy να το πω πουχουν τα klipsh-logi(οχι γενικως οι μαρκες, αλλα συγκεκριμενα ακριβα μοντελα) ωστε να πορωθεις κ να απολαυσεις τη μουσικη σου.. αν ηταν ετσι, ολοι τοτε σταυτοκινητα θα βαζανε 2 studio monitors :P αλλο ακροαση κ απολαυση-πορωση μουσικης κ αλλο συνθεση κ ηχογραφηση "σωστης" μουσικης.. (μπορειτε ναρχισετε να με κραζετε :P) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2007 Έτσι έτσι. Που να ξέρουν όλα τα περιοδικά για υπολογιστές, που κάνουν τέτοια τεστ και ούτε που ξέρουν τι εστί behringer, m-audio, tascam και άλλες τέτοιες μάρκες! "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση