Προς το περιεχόμενο

Η καλύτερη Έτοιμη Strat για Relicing;

Holystone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απο ό,τι βλεπω , ναι.

Απο ο.τι υπολογιζω, πρεπει να εχουν περασει απο πανω απο το χρωμα, λεπτη στρωση ματ clear coat. Αυτο βεβαια που μου κανει εντυπωση, ειναι οτι αν και την εχω κατι λιγοτερο απο 3 χρονια, θα περιμενα να λειανθει το ματ φινιτρισμα απο την τριβη(πχ εκει που στηριζεται οταν καθεσαι).

Αλλα, δεν εχει γινει αυτο.

Θσ ηταν πολυ ενδιαφερον αν καποιος γνωριζει πώς βαφτηκε και μιμειται το φινιρισμα νιτρου, να παραθεση καμια γνωση  ;D

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Guru

Καλημέρα.

Θα έλεγα ότι δεν είναι τόσο θέμα είδους, όσο ποσότητας βερνικιού.

Η πολυουρεθάνη μια χαρά ρελικιάζει τεχνητά ( δεν κάνει θαμπάδες, κάνει checquing υπό προϋποθέσεις ), αν έχει πέσει σε λεπτό στρώμα.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακρίνεις διαφορά μεταξύ πχ satin poly και nitro  βερνικιού, όταν αυτά είναι καινούργια. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να έχει πέσει μια γερή στρώση poly ( urethane ή ester ) και πάνω τους η βαφή και ένα ψιλό top coat. To nitro ξεχωρίζει από τα specs ( αν το λέει ) και από τη χρήση. Αποκτά μια κολλώδη θαμπάδα στα σημεία επαφής με το δέρμα, ή κάνει cracks. Αν είναι από Αμερική, έχει πιθανόν μια χαρακτηριστική "γλυκιά" μυρωδιά, αλλά κι αυτό δεν είναι κανόνας. Υπάρχουν εκατοντάδες nitro finishes με διαφορετικές συστάσεις οπότε είναι πολύ δύσκολο να γίνει διάκριση. Yπάρχουν επίσης nitro alkyd resin βερνίκια που έχουν παρόμοιες ιδιότητες.

Μια Vintage Thomas Blug που μου έτυχε πρόσφατα, γενικώς μου έδινε την αίσθηση ότι δεν είχε καν clear coat ή ότι ψεκάστηκε ένα "ομιχλώδες" top coat για να δώσει την αίσθηση του ματ φινιρίσματος. Το relic-ing ήταν επιεικώς απαράδεκτο όταν πλησίαζες κάτω των 2 μέτρων απόσταση. Η κιθάρα ήταν εξαιρετική, υπό προϋποθέσεις.

Τώρα, για όργανα της αγοράς πιο κατάλληλα για relic-οδουλειά, δύσκολο να ξέρουμε. Από την εμπειρία μου κάποια όργανα με προδιαγραφές "nitro" πχ είχαν λεπτή στρώση clear, από κάτω βαφή και από κάτω μισό χιλιοστό βάσης. Αυτά είναι δύκολο να relic-αριστούν πειστικά.  (νομίζω ήταν MiM Classic 50s/60s σειρά, πάει καιρός).

Σίγουρα λεπτό nitro φινίρισμα έχουν και οι vintage hot rod series από Fender μεριά. Η EJ επίσης.

Όλη η γκάμα της Gibson επίσης έχει λεπτές στρώσεις nitro και μπορούν να δουλευτούν ωραία σε relic.

Hλιθιούθιερ

Μια Vintage Thomas Blug που μου έτυχε πρόσφατα, γενικώς μου έδινε την αίσθηση ότι δεν είχε καν clear coat ή ότι ψεκάστηκε ένα "ομιχλώδες" top coat για να δώσει την αίσθηση του ματ φινιρίσματος. Το relic-ing ήταν επιεικώς απαράδεκτο όταν πλησίαζες κάτω των 2 μέτρων απόσταση. Η κιθάρα ήταν εξαιρετική, υπό προϋποθέσεις.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Η αληθεια ειναι οτι οντως το relic στις Vintage δεν ειναι πολυ πειστικο. Συγκεκριμενα, φαινοταν οτι ειχε τριφτει με δισκο γυαλοχαρτο (και απο ο,τι φαινοταν οχι και πολυ ψιλο) γιατι στο ξακρισμα, φαινοντουσαν οι χαρακιες απο το γυαλοχαρτο, οπως ετριβε.

Ετσι μπηκα στην διαδικασια να το κανω μονος μου, και εψαξα ιντερνετ και βρηκα του frusciante μια καλη περιπτωση για το project relic.

Θα σας ανεβασω κοντινες φωτο απο την κιθαρα που φαινεται το φινιρισμα και ισως η υφη του

Your Ear Rulez!

Λοιπόν έστειλα email στην Jhs που φτιάχνει τις Vintage για το τι βερνίκια χρησιμοποιούν στην συγκεκριμένη κιθάρα και μου απάντησαν αμεσως:

"Χρησιμοποιούμε φινίρισμα από πολυεστέρα σε αυτό το μοντέλο, το οποίο είναι με βάση το νερό, έτσι ώστε να βγαίνει σαν κυτταρίνη και δεν είναι τόσο σκληρό όσο δύο στρώματα βερνίκια, όπως πολυουρεθάνη κλπ."

Οι γνωστες μάλλον καταλαβαίνουν περισσότερα για το φινίρισμα αυτό  ???

Your Ear Rulez!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου