fenderiarhs Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2018 Share Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2018 Kαι ενα ακομα μυστικο το οποιο ομως καλο ειναι να μεινει μεταξυ μας......ασχετως αν τις κοβεις ολες μαζι η κατα μονας ;D ;D ;D ;D οταν περνας τις καινουργιες ριξτους ενα τεντωμα.....θα σταθεροποιηθουν στο σωστο κουρδισμα σε χρονο dt. 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 25 Μαρτίου 2018 Share Δημοσιευμένο 25 Μαρτίου 2018 Κι εγώ είμαι άλλος ένας που έμαθε πρόσφατα ότι είναι "λάθος" να τις αφαιρείς όλες μαζί. Η εμπειρία μου είναι ότι στις στρατ και τέλε μου, ουδέποτε είχα μπρατσικό πρόβλημα από αυτή την πρακτική. Ακόμα και σε κιθάρες με "μαλακά" μπράτσα που επηρεάζονται από υγρασίες/θερμοκρασίες κλπ (γιατί οι δυο παλιότερές μου στρατ δεν έχει χρειαστεί να υποστούν ρύθμιση τρας ροντ τα τελευταία 15 χρόνια). Θεωρώ ότι σε τέτοιου είδους όργανα με σταθερή γέφυρα, ακόμα κι αν πάρει λίγο το μπράτσο από την απότομη απώλεια της τάσης, θα επανέλθει μόλις μπουν και κουρδιστούν οι καινούριες χορδές. Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 25 Μαρτίου 2018 Share Δημοσιευμένο 25 Μαρτίου 2018 κατα κανόνα το κάνω μια μία οι μόνες φορές που έχουν βγεί οι χορδές όλες μαζί είναι όταν δεν βγαίνει αλλιώς το pickguard ή οι μαγνήτες για κάποια επισκευή ή το μανίκι είναι πολύ βρώμικο και πρέπει να καθαρίσει με άνεση. με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fatisis Δημοσιευμένο 25 Μαρτίου 2018 Share Δημοσιευμένο 25 Μαρτίου 2018 Πιστεύω ότι αν γίνει η αλλαγή σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και όλες να τις αφαιρέσεις, δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα αν βγάλεις τις χορδές, πας για καφέ, ρίξεις έναν ύπνο και πας να βάλεις καινούριες μετά σίγουρα θα θελήσει ρύθμιση το truss rod... ;D Καλό είναι να καθαρίζεται η ταστιέρα κάθε φορά, ανάλογα και το παίξιμο του καθενός. O0 “I believe every guitar player inherently has something unique about their playing. They just have to identify what makes them different and develop it.” - Jimmy Page Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Πνοή και Νύξη Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2018 Guru Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2018 Άλλος ένας από τους "αστικούς μύθους" περί σκεβρώματος και"έξαλλης" συμπεριφοράς μανικιού αν άλλαξεις όλες τις χορδές με τη μία. Το μανίκι έχει μία συγκεκριμένη ελαστικότητα από κατασκευής του και αυτή μπορεί να επηρρεαστεί μόνο από τις αλλαγές στη σχετική υγρασία του περιβάλλοντος. Ακόμη και μήνες, ή χρόνια να μείνει στο ράφι ένα μανίκι, αν έχει αποθηκευτεί σε κατάλληλες συνθήκες, έρχεται στην τελική θέση του, αυτή που του επιβάλλουν οι δυνάμεις της μηχανικής, άμεσα. Ξεκουρδίστε ελεύθερα. Καθαρίστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Τα επιμέρους στοιχεία, όπως το είδος κλειδιών και καβαλάρη/tremolo, είναι ζήτημα προετοιμασίας της ρουτίνας αλλαγής των χορδών. Ένα φύλλο φελλού 2 ή 3 mm πίσω από το tremolo αν το θέλουμε floating, μια μπαταρία ή ένας ξύλινος τάκος ή οτιδήποτε που το κρατάει παράλληλα - για FR. Λίγη χαρτοταινία να 'μαρκάρει' τη θέση μια floating-archtop γέφυρας. Κράτημα του tailpiece σε t-o-m μη μας φύγει και χτυπήσει το όργανο κλπ... Hλιθιούθιερ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Holystone Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2018 Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2018 Αυτα κανω εγω και δεν εχω προβλημα: 1. Αν ειναι να αλλαχθουν οι χορδες μετα απο 10 ωρες κανονικου ταλαιπωρημενου παιξηματος (πχ 2-3 Live στη σειρα, σε 10 μερες) τοτε τις αλλαζω μια - μια ετσι ωστε να μην περιμενω να ξανα ερθει στη θεση του το μανικι (αν παιξει ξατι τετοιο) και ετσι χασω χρονο και αρχισει και ταστιαζει το μανικι ητε λογω backbow ητε να αρπαξει μπροστα (αν και συνηθως αλλαζω πριν απο καθε live ετσι κι αλλιως) 2. αν δεν εχω live, και απλα ειναι η ωρα τους να αλλαχθουν, τοτε θα τις αλλαξω ολες μαζι και θα κανω και καλο καθαρισμα ταστιερας με λεμονολαδο daddario, γυαλισμα ταστα κτλ. Και παλι ομως στηριζοντας την κιθαρα στο λαιμο πανω σε τραπεζι, που να μου αντιρροπιζει λιγο την απωλεια τασης των χορδων που λειπουν, με το βαρος της κιθαρας. (ετσι εχω λιγοτερο backbow και πιο γρηγορα επιστροφη στη φυσικη κατασταση) 3. Παντα οταν αλλαξω χορδες (ητε μια-μια ητε ολες μαζι) φροντιζω να τις τεντωνω. Οχι μονο απο nut σε bridge, αλλα τεντωνω και απο κλειδια σε nut πιεζοντας τες σε αυτο το μικρο μηκος. 4. Βαζω παντα ξυσμα απο καλο μολυβι στο nut. Aκομα, στα saddles, στην μυτη της βελονας, αφου καθαρισω εγκοπες saddles, ακουμπαω απειροελαχιστο ελαφρυ λαδι ραπτομηχανης. Σκουπιζοντας οτι περισευει με χαρτοπετσετα, απαλα. 5. Τεντωνοντας τις χορδες, χτυπαω στο headstock να ακουστουν οι χορδες (κυριως στις λεπτες) προσεχοντας οτι οντως στρετσαρωνται συγχρονως και εκει, και οτι δεν μαγκωνουν πανω στα αυλακια το nut. Αντιστοιχα, πιεζω τις χορδες στο headstock μεχρι το nut, και ακουω οτι αλλαζει το pitch στο μηκος ολοκληρης χορδης, για τον ιδιο λογο (αλλιως θα υπαρχουν προβληματα intonation) 6. Σημ.: ποτε δεν ειχα προβλημα με κλειδια και intonation, και αυτα που γραφονται οτι χρειαζεται κανεις ακριβα κλειδια, ειναι κατ εμε... μπαρουφες. (αν δεν ειναι τα της πλακας κλειδια που οταντα γυρνας ειναι σαν να γυρνας και μαζευεις αγκυρα, τοτε οποοαδηποτε αξιοπρεπη κλειδια κανουν δουλεια, και δεν χανει κουρδισμα απο εκει η κιθαρα, αρκει να ισχυουν ολα τα παραπανω) ;) Σημ.: Τα παραπανω ισχυουν εν μερη σε κιθαρες με floyd, αν και εκει εχει και αλλη δουλεια που πρεπει να γινει. Ομως, αν στηριχθει η γεφυρα και μπλοκαριστει πριν βγουν οι χορδες, και στρετσαριστουν, τοτε ειναι το ιδιο με την σημαντικη διαφορα οτι ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΡΑΦΙΤΗ ΣΤΟ NUT Ή ΛΑΔΙ ΣΤΑ SADDLES ΣΕ ΚΙΘΑΡΑ ΜΕ FLOYD!!!! Your Ear Rulez! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2018 Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2018 Λίγη χαρτοταινία να 'μαρκάρει' τη θέση μια floating-archtop γέφυρας. ή ακομα καλυτερα μαρκαρισμα της θεσης με χαρτοταινια και μπολικη violin rosin στο κατω μερος της γεφυρας,επανατοποθετηση της και μετα απο κανα δυωρο υπο την ταση των χορδων θα ειναι σαν να την εχεις πακτωσει δεν κουνιεται με τιποτα και ας αφαιρεσεις ολες τις χορδες. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση