argytar Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τώρα για να την πω τη χαζαμάρα μου σκέφτηκα να πάω εδώ δίπλα σε έναν φίλο μου μαραγκό που έχει πρέσα. Ένας φίλος μου είπε ότι με τατάμι γυμναστηρίου για θηλυκό καλούπι γίνεται η δουλειά.... Θα δοκιμάσω σε σκράπς αυτή τη φορά και βλέπουμε! Αν δεν πετύχει θα κρατήσω το τατάμι να κάνω πάνω του τη siu lim tau. Επεξεργασμένο 9 Φεβρουαρίου 2021 από argytar ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 22 Φεβρουαρίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μιας και το κρυο συνεχίζεται είπα να ετοιμάσω λίγο τον μάνικα. Το maple που έχω ποστάρει πιο παλιά στο θρεντ θα πάει κάπου αλλού. Εδώ είπα να μείνω στην κλασική κορίνα , απλά λόγω έλλειψης κσύλου και ίσως επειδή έχω όρεξη για άσκηση πάνω σε κάτι που δεν έχω κάνει πολύ, είπα να κάνω σκαρφ joint με τα νερά υπο γωνία 17 περίπου μοιρών. Με λίγα λόγια εκεί που θα είχαμε open grain, συνεχίζουμε με παράλληλα νερα σε quarter sawn ξανά κομμάτι. Δεν ξέρω πόσο φαίνεται στις φωτοζ αλλά θα είναι τσιμέντο η κατά τα άλλα αχίλλειος πτέρνα αυτών των κατασκευών. Το κομμάτι που περισσεύει προφανώς θα πλανιστεί μαζί με το μπροστά μέρος που θα κολληθεί η ταστιέρα. Επίσης θα έχω αρκετό μήκος ώστε να κάνω ένα τρελό oddball headstock ala Trini Lopez / Firebird. Επεξεργασμένο 22 Φεβρουαρίου 2021 από argytar ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2021 Το ένα καπάκι το χαλάσαμε οπότε φτου κι από την αρχή. ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 1 Μαρτίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 1 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Αποφάσισα να προσπαθήσω να φτιάξω μια compton-esque γέφυρα από κράμμα 7075 αλουμινίου. Μου το πρότεινε ο Χάρης από Halon guitars. Ήθελα σκάσιμο για oddball /surf / spag western ήχο. Έκοψα με σιδηροπρίονο και σχηματίστηκε. Τώρα θέλει τρύπημα και τελικό shaping/ γυάλλισμα. Έπειτα άρχισα να ραφινάρω το καλούπι για να φτιάξω τα καπάκια. Τα scrapers με κοφτερό burr κάνουν ωραίο ροκανίδι και αφήνουν απαλή επιφάνεια. Επεξεργασμένο 1 Μαρτίου 2021 από argytar ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 To μανίκι επλανίσθη και θα βάλω έβενο τελικά για να γρετσίζει λίγο! ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2021 Κατέβασα την ταστιέρα σε πάχος και ρούταρα τις ακμές της για να είναι έτοιμη για να κοπούν τα τάστα. ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
johnps Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2021 με γεια το makita... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, johnps είπε με γεια το makita... Thanks! Για τέτοιες δουλειές είναι μανούλα! ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2021 Μανικιού συνέχεια.. Έσκαψα για το αυλάκι του truss rod. Έβαλα το ροντ και έκοψα και κόλλησα το φιλέτο. Άρχισα να ετοιμάζω και τα lams για κόλληση. 1 ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2021 Εκεί με το template για τα όστρακα της ταστιέρας τι κοπτικό έβαλες? Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση