Holystone Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2017 ...Επίσης κάποιους φίλους που έχω μουσικούς μικρότερους, τους βλέπω σε σχέση με τον εαυτό μου (έχω ένα θεωρητικό μουσικό υπόβαθρο κλπ.) και σε αντίστοιχη αναλογία, τους βλέπω πολύ εξελιγμένους..... Οπου και να κοιταξεις στο ytube, βλεπεις (εγω τουλαχιστον) να υπαρχει ενας αγωνας δρομου ποιός παιζει καλυτερα, πιο γρηγορα, πιο τεχνικα, πιο "επιστημονικα", πιο βιρτουόζικα κιθαρα. Αγωνας δρόμου ποιος παιζει τις πιο πολλες notes perminute κτλ. Και νομιζω οτι και εκει εχουμε χασει την μπαλα... Απλά στο μυαλο μου ερχεται η ιστορια του Wes Montgomery, που καταφερε τοσο πριν ολα αυτα, να εξελιξει ενα φοβερο στυλ παιξιματος οχι γιατι ειχε Backing Tracks, youtube, δασκαλους, κινητα, PC, spotify, Transcribe! κτλ. Απλά γιατι δεν ειχε τιποτα απο ολα αυτα. Το μονο που ειχε, ηταν παθος, μια κιθαρα που του εκανε δωρο ο αδερφος του απο τα πενιχρα λεφτα που εβγαζε στις φυτειες, μετα τα μεσανυχτα που εβρισκε χρονο να μετελησει, παιζοντας οσο πιο σιγα γινοταν με τον αντιχειρα του για να μην ξυπνησει κανεναν, και αραια και που, οταν ερχοντουσαν μπαντες στα μερη του, να πηγαινει και αντι για το κινητο του, να ηχογραφει στο μυαλο του τις μελωδιες και το παιξιμο που ακουγε.... (σημ.: αρθρο απο περιοδικο Guitarist, αν το βρω θα το ποσταρω) Πολύ δυσκολα χρονια για μουσικους τοτε... Ευτυχως εμεις ειμαστε πιο τυχεροι... Το παθος ομως που το...βρισκεις;;;!!! :-[ "Melό mode -Off" Your Ear Rulez! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2017 Πάντως νομίζω πως δεν κινδυνεύει το μουσικό αυτί. Σε κάποιους λειτουργεί το θέμα εξάσκηση/εκπαίδευση για βελτίωση. Κάποιοι είναι εκ φύσεως πιο τυχεροί. Ακόμα και λόγω συγκυριών. Παράδειγμα εγώ είχα μουσικό αυτί πριν αρχίσει η εξάσκηση και αυτό βοήθησε στην εξάσκηση. Από πέντε χρονών ότι και να άκουγα το έπαιζα, τουλάχιστο τονικά, συγχορδιακά ήρθε με την εξάσκηση και αυτό συμβαίνει σε τρισεκατομμύρια όντων στα εκατοντάδες τρις που υπάρχουν στο σύμπαν. Σε εμένα βοήθησε η υψηλή αντίληψη που διαθέτω, βιολογία των συγκεκριμένων συστημάτων του σώματος που παίζει το ρόλο της και σίγουρα έπαιξε ρόλο το πως έτυχε να είμαι από την κοιλιά και να μεγαλώσω σε μουσικό κλασσικό οικογενειακό περιβάλλον, άρα είχα το ερέθισμα. Αντίστοιχα πιστεύω πως οι ευκολίες αυτές αντισταθμίζονται από το ερέθισμα που δίδεται από την προσβασιμότητα στο θέμα του μουσικού αυτιού και της εν γένει μουσικής αντίληψης, που στην εποχή μας είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη από την εποχή που βιώσαμε εμείς ή οι προηγούμενες γενιές λόγω της τεχνολογίας που μοιραία πιστεύω ενώ μας δίνει τόσα στο τέλος θα μας καταστρέψει και θα μας αντικαταστήσει στις επόμενες εποχές. Η τεχνολογία θα μας ΑΦΟΜΟΙΩΣΕΙ, θα συνυπάρξουμε στενά σωματικά μαζί της για μεγάλο διάστημα και στο τέλος μοιραία ως είδος θα αφανιστούμε από αυτή. And the most IMPORTANT thing that i want to mention, is that THERE IS NOTHING WE CAN DO TO PREVENT IT. Hahahahahahaha Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2017 Μια χαρά τιμή έχει. Το πρόβλημα είναι τι γίνεται με τις floating γέφυρες. Τις φέρνουμε στο περίπου μη σπάσουμε καμιά και μετά το γουδί το γουδοχέρι 6 65 654 6543 65432 654321 Ποτέ ξανά ;D ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση