Προς το περιεχόμενο

Zoom LiveTrak L-12

LK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

600.00  ευρώ.

Δεν είναι λίγα, αλλά αν σκεφτείς τι παίρνεις με αυτά....Merry Christmas!

https://www.thomann.de/gr/zoom_livetrak_l_12.htm?ref=search_rslt_zoom+livetrak+l-12_419407_0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αδιάβαστο σε βρίσκω..... ::) ;D      http://tascam.com/product/dp-24sd/                https://www.thomann.de/gr/tascam_dp_24_sd.htm?sid=09423bb18b783954136415c8bf54129c 

Και λιγότερα Eu (-180..) και περισσότερα κανάλια και περισσότερα εφφέ και μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη και και και..... 8)  Και για την "επαγγελματική" του όψη! :o 

• Moderator

Αδιάβαστο σε βρίσκω..... ::) ;D      http://tascam.com/product/dp-24sd/                https://www.thomann.de/gr/tascam_dp_24_sd.htm?sid=09423bb18b783954136415c8bf54129c 

Και λιγότερα Eu (-180..) και περισσότερα κανάλια και περισσότερα εφφέ και μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη και και και..... 8)  Και για την "επαγγελματική" του όψη! :o 

Ωραίο είναι και αυτό.....αλλά

1ον)  8 Κανάλια ταυτόχρονη εγγραφή (14 το zoom) και το βασικότερο

2ον) Δεν είναι audio interface

Δηλαδή το zoom είναι

1) Κάρτα ήχου

2) Κονσόλα/μικτης και

3) Hard disc recorder. ;)

• Moderator

Ooops...! :-X

To USB στο tascam:

"A USB output allows tracks and mixes recorded to your SD card to be transferred to a computer for CD burning or sharing online."

Πρέπει να προσέχετε το εξής σε τέτοιες συσκευές. Αν δεν έχουν MIDI interface, προορίζονται να λειτουργήσουν εκτός του οικοσυστήματος ενός σύγχρονου home studio, καθώς είναι αδύνατο να τις συγχρονίσεις με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

Δηλαδή, προορίζονται για μικρά γκρουπάκια που "το έχουν" με τα μικρόφωνα και θέλουν να ηχογραφούν τις πρόβες ή τα ντέμο τους. Πρακτικά, είναι το λειτουργικό και ψυχολογικό αντίστοιχο των πάλαι-ποτέ τετρακάναλων κασσετοφώνων με τα οποία μεγαλώσαμε.

Η συγκεκριμένη ΔΕΝ έχει midi, όπως δεν έχουν και τα αντίστοιχα της Tascam (με το SD στο όνομά τους), οπότε είσαι υποχρεωμένος να το χρησιμοποιήσεις ως audio interface για το DAW σου, άρα δεν κέρδισες και τίποτε.

Mea Culpa

Και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό: η ιδέα ότι θα γράφεις 12 ή 14 κανάλια σε κάρτα SD ταυτόχρονα, είναι ίσως τεχνικά εφικτός στόχος, αλλά στην πράξη, μόνο οι καλύτερες και ακριβότερες κάρτες SD μπορούν να το χειριστούν. Αυτός είναι ο λόγος που η Tascam έχει περιορίσει τον αριθμό των ταυτόχρονων εγγράψιμων καναλιών στα 8, και ακόμη και έτσι, δημοσιεύει έναν κατάλογο με κάρτες συμβατές.

Mea Culpa

• Moderator

@ trolley

Σύμφωνοι σε όλα αυτά.

Αλλά αν αναλογιστείς ότι ένα Midi interface (που δεν έχει όντως) βρίσκεις και με 50,00 € (και πιο κάτω),

συν του ότι ,προφανώς το ταυτόχρονο πολυκάναλο recording,μπορεί να γίνει στο daw (αν και δεν νομίζω να έχεις θέμα και στην sd, ακόμα και αν πάρεις ναι, μια ακριβή- γράψε σβήσε θα την έχεις άλλωστε) , νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την τιμή του.

Παίρνεις τρία  (τέσσερα*) σε ένα, που αν τα έπαιρνες χώρια (ειδικά αυτά τα 14 In (με καλούς προενισχυτές και 2 κανάλια hi z) /4 out+ μίκτη για hardware αίσθηση+ hard disc recorder) θα ήταν πολύ ακριβότερα

*αν υπολογίσουμε και την built in μονάδα εφφε.

Y.Γ.

Τωρα όσο αφορά την ¨αξιοπιστία" της zoom, η μοναδίκη μου εμπειρία είναι η zoom 1010, που την έχω από το 1997 , και δουλεύει σαν καινούργια.

Υ.Γ.2

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα κόστιζε τίποτα έξτρα να έβαζαν ένα Midi i/o, που ναι είναι παράλειψη, απλά μάλλον στο μυαλό τους είχαν μια rehearsal band και όχι έναν home recorder (σαν εμένα), που παρ’ όλα αυτά μπορεί να τον εξυπηρετήσει τον τελευταίο αυτήν η υλοποίηση άνετα.

Θα μου πεις τι τα χρειάζεται τα 14 in ο home recorder.

Θα σου πω, όταν (σπάνια) έρχονται φίλοι στο studio , αναγκαστικά αν θέλουμε να ηχογραφήσουμε ένα jam session, o drummer παίζει με ηλεκτρονικά τύμπανα (midi) γιατί δεν έχω τόσα in για να τον βγάλω με φυσικά τύμπανα και μικρόφωνα ταυτόχρονα με τους άλλους.

Αν λοιπόν ΔΕΝ είχα τίποτα, και έπρεπε να πάρω σήμερα εξοπλισμό, θα το έπαιρνα αυτό

λιγο φτωχά τα πράγματα σε κάθε κολώνα...

πχ το pan είναι κοινό κουμπί. Πρέπει πρώτα να διαλέξεις ποιό τρακ θα δουλέψεις... κλπ.

Είναι όπως πάντα μια υβριδική κατάσταση, και όπως ειπώθηκε χωρίς midi, οπότε μετά αν θελήσεις να τα μεταφέρεις αλλού και να δουλέψεις "σοβαρά" πρέπει να παιδεύεσαι ώρες.

(έτσι έκανα εγώ πχ, που αρκετά τα είχα ηχογραφήσει σε κάτι τέτοιο πιό παλιό, Boss br600 που όπως ειπώθηκε είναι λυσεις για κόμπο και γκαραζ γκρουπάκια...)

Αρα γιατί να μην έχεις το λαπτοπάκι σου και να δουλέψεις με ένα daw και ένα midi controller?

με σήμα το μπιφτέκι

• Moderator

Αρα γιατί να μην έχεις το λαπτοπάκι σου και να δουλέψεις με ένα daw και ένα midi controller?

Γιατί audio interface με τόσα in + midi controller στοιχίζει παραπάνω.

Αν δεν έχεις θέμα με τα $$$, φυσικά.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου