Προς το περιεχόμενο

“There are four drummers on the Beatles records. Ringo’s not one of them.”

dimsonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χωρίς να θέλω να πάρω θέση για τον Ringo (ίσως απλά γιατί τα Σκαθάρια τα έχω απωθήσει εδώ και χρόνια στα βαθύτερα ράφια του υποσυνείδητου), με αφορμή την τόσο ωραία και προπάντων κόσμια κουβεντούλα σας  έψαξα στο youτουμπι για να βρω footage για τις after Beatles εμφανίσεις και performances του πίσω απ'τα τύμπανα...

Το περίεργο είναι πως ενώ μόνο ελάχιστα videos υπάρχουν, μου έκανε εντύπωση πως κάθε φορά που τον βρήκα να παίζει , υπάρχει δίπλα του και δεύτερος drummer που παίζει μαζί .

Κουφό !!! αλλά why ???

Ορίστε εδώ μια συναυλία του 1984 (ως guest φαντάζομαι) με τους The Beach Boys όπου  δείχνει να το καραγουστάρει παίζοντας τέταρτα, όγδοα άντε και κάτι 16α με απαράμιλλο καγκουροστύλ (συγχωρήστε με, δεν κρατήθηκα  ;D ) , αλλά μόνο μετά το 3ο λεπτό καταλαβαίνουμε πως υπάρχει δίπλα του και 2ος drummer με τα εξάγωνα ηλεκτρονικά τύμπανα της εποχής :

Βέβαια, παίζει απ'τα πολλά drugs των προηγούμενων δεκαετιών να έχει χάσει απλώς τη μπάλα..

Ηταν άρα αυτός, ο εγκέφαλος πίσω απ΄τα "ακριβώς όπως πρέπει" τύμπανα των Σταθαριών ή μήπως ο δαιμόνιος Lennon που χωνόταν παντού έριχνε ιδέες στον drummer ? Τελικά, υπάρχει θεός ή μήπως όλα αυτά συμβαίνουν σε μιά επίπεδη ή μήπως κούφια ΓΗ ?

Παρακαλώ, μπορείτε να συνεχίστε το ξεκατίνιασμα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 203
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

(αντε να προσθεσω και λιγο SINATRA για να χαρει ο Lakis  ;D ;D )

Άκου μόνο Σινάτρα.

Αρκεί.

Ο,τιδήποτε ηχογραφήθηκε από εκεί και πέρα…είναι περιττό.

έψαξα στο youτουμπι για να βρω footage για τις after Beatles εμφανίσεις και performances του πίσω απ'τα τύμπανα...

σε αλλο thread please...μια και σε αυτο μιλαμε για τις... during the  Beatles  ;D εμφανισεις του...οι οποιες ειναι ΚΑΡΑ-ντοκουμενταρισμενες,τοσο live ,οσο και στο στουντιο ,οσο και στις ΑΠΕΙΡΕΣ μαρτυριες της εποχης. ;)

Ηταν άρα αυτός, ο εγκέφαλος πίσω απ΄τα "ακριβώς όπως πρέπει" τύμπανα των Σταθαριών ή μήπως ο δαιμόνιος Lennon που χωνόταν παντού έριχνε ιδέες στον drummer ?

δεν γνωριζεις και πολλα απο Beatles παντως....ο..."δαιμονιος" ηταν ο Mc Cartney ο οποιος ηταν και ο κυριος υπευθυνος της ΜΟΥΣΙΚΗΣ αλλα και ,κυριως, της παραγωγης (ο Lennon ηταν αραχτος στη βιλλα του στα προαστια  ;)) και ο "καλλιτεχνης" του συγκροτηματος ο οποιος το πηγαινε "αλλου"...απλα ο ο Λενον ειχε καλυτερο "bad boy image"  ;)...επισης ο Mc Cartney ηταν και πολυ καλος ντραμμερ ο ιδιος.

παντως το στυλ του Ρινγκο ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ και αμιμητο...και φυσικα επηρεαζε τον ηχο τους ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ

ακου τι επαιζαν  οι  ανθρωποι  το 1966...(μιλάμε γα 20χρονα ΠΑΙΔΙΑ ακομα) .  ειναι ισως το πρωτο τραγουδι με LOOPS που ηχογραφηθηκε ποτε (επηρεασμενο απο τον θαυμασμο του McCartney  για τονStockhausen)  (το τραγουδι παντως οντως ειναι του Lennon  ;))...φυσικα τα ντραμς του Ρινγκο ειναι ΟΛΟ το κομματι ουσιαστικα...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δεν ισχυει κατι τετοιο,ουτε υπαρχει τετοιος.....παλαβος....κανονας μια και η ΗΛΙΚΙΑ δυστυχως δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με την ωριμοτητα...(που προφανως υποννοεις οτι ερχεται με τα...χρονια) τουναντιον οι πλεον ΑΝΩΡΙΜΟΙ ανθρωποι που γνωριζω (ειδικα σε αυτη την...μαγικη χωρα που μας ελαχε να ζουμε.. ::) ) τα...εχουν τα χρονακια τους... ;D ;D

Προσωπικα ειμαι 52 ετων και το 1976 που αρχισα να ακουω σοβαρα μουσικη ακουγα σχεδον αποκλειστικα Presley & Beatles....οσο μεγαλωνα ,γυρω στα 16 προστεθηκαν φυσικα η κλασσικη 60s soul & το funk & φυσικα  το PUNK το οποιο με συγκλονισε το 1978-1980...μετα τα 18-20 αρχισα να ακουω τα ΠΑΝΤΑ (λαϊκα τα οποια ανακαλυψα στην Νεα Υορκη,πολλα τουρκικα,κλασσικη,τζαζ,new wave ,Bowie,Reed,country,alternative  και οτι αλλο βαλει ο νους σου) .

H μονη μουσικη που με αφησε σε ολη μου τη ζωη αδιαφορο ,με καποιες εξαιρεσεις (Purple,Zeppelin και καποιοι λιγοι ακομα) ,ηταν το "classic 70s  rock" (ειδικα αυτο που λεγεται "progressive rock" ) και το hard rock/metal .

Και μπορω να πω οτι ακουω παρα πολλα πραγματα που βγηκανε μετα τα 40 μου... ;)

Τωρα που...γερασα  ;D αποφασισα ως new year resolution (2018) να ακουω ΜΟΝΟ Beatles & μεσα απο αυτους να τα καλυπτω ολα  ;D  (αντε να προσθεσω και λιγο SINATRA για να χαρει ο Lakis  ;D ;D )

Πρεπει να παραδεχτω παντως οτι το ΑΠΟΛΥΤΟ superiority των Beatles σε σχεση με ΟΛΑ τα συγκροτηματα και καλλιτεχνες της ευρυτερης ποπ/ροκ σκηνης που  βγηκανε ποτε το αντιληφθηκα (ή μαλλον το...συνειδητοποίησα γιατι αποκλειεται να μην το ειχα αντιληφθει τοσα χρονια  ;D )  σχετικα προσφατα (στα 48  μου).....οι BEATLES απλα.... δεν παιζονται απο κανεναν ,ουτε καν για  μισο ημιχρονο (για να μεινουμε στο ποδοσφαιρικο μοτιβο του νηματος...)

φυσικά και δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας.

δικός μου είναι.

όμως αν το δεις είσαι μέσα σε μεγάλο ποσοστό μαζί με τις απαραίτητες εξαιρέσεις που κάνουν τον κανόνα.

Βασικά έχασες το prog διότι είχε τελειώσει πριν ενδιαφερθείς γι αυτό και είχαν φροντίσει οι pistols να μην ενδιαφερθεις ποτέ.

εγώ ακόμα και σήμερα έχω μια συνήθεια, ακούω πχ διάφορα, miles, santana, stones, metheny, zappa κλπ και μετά καπάκι βάζω ένα for sale ή ένα help να στανιάρω.

και συνήθως βάζω απ αυτά μέχρι το 66 γιατί μετά....είναι άδικο...πολύ άδικο.

με σήμα το μπιφτέκι

επίσης για όσους δεν γνωρίζουν και επειδή το έφερε η κουβέντα στο tnk οι λούπες του Μακα δεν είναι πουλιά όπως ίσως φαίνεται εξ αρχής.

Είναι γέλια δικά του που ηχογράφησε και σπιντάρησε έτσι ωστε να ακούγονται σαν πουλιά...

με σήμα το μπιφτέκι

δεν γνωριζεις και πολλα απο Beatles παντως....

...και λίγα λές !

Αγαπημένη στιγμή πάντως ο δίσκος Give My Regards To broad Street του Paul McKartney (εντάξει,  δε θ'ανοίξω τώρα νέο thread για μια μικρή παρένθεση στην μετά Σκαθαριών εποχή  ;D ) όπου παίζουν 2-3 drummers μεταξύ των οποίων ο τεράστιος Jeff Porcaro (και που δεν έχει παίξει... τώρα που το σκεφτομαι.. πόσων χρονών ήταν όταν ηχογραφούσαν οι Beatles ;))  και φυσικά ο Ringo Starr

Εδώ, Ringo :

Κι εδώ Gringo :

Εδώ, ένας αγνώριστος (στην κυριολεξία) Porcaro :

Πάντα πηγή έμπνευσης ο ΣΦ, με τον απολογισμό που έκανε νωρίτερα, με βοήθησε να συνειδητοποιήσω την αντίστοιχη δική μου πορεία ως ακροατής μουσικής. Ανοίγω λοιπόν το σχετικό νήμα με το πάντα καίριο ερώτημα "Τι μουσικές ακούσατε στη ζωή σας". Όσοι πιστοί....

Mea Culpa

...και λίγα λές !

Αγαπημένη στιγμή πάντως ο δίσκος Give My Regards To broad Street του Paul McKartney (εντάξει,  δε θ'ανοίξω τώρα νέο thread για μια μικρή παρένθεση στην μετά Σκαθαριών εποχή  ;D ) όπου παίζουν 2-3 drummers μεταξύ των οποίων ο τεράστιος Jeff Porcaro (και που δεν έχει παίξει... τώρα που το σκεφτομαι.. πόσων χρονών ήταν όταν ηχογραφούσαν οι Beatles ;))  και φυσικά ο Ringo Starr

Εδώ, Ringo :

Κι εδώ Gringo :

Εδώ, ένας αγνώριστος (στην κυριολεξία) Porcaro :

πάντως ρε παιδιά σε αυτά τα τρία βίντεο ο ντράμερ παίζει όλο το ίδιο και τα γεμίσματα τα ίδια είναι.1/16 rock παίζει. Eγώ drummer δεν είμαι αλλά άμα κάτσω μια δυο μέρες θα τα βγάλω και θα ηχογραφούσα εκεί μαζί τους και πιο δύσκολο μου φαίνεται να συγχρονιστούμε εκεί που πίνουν το τσαι, καφές τι είναι με τις κούπες σε ένα πλάνο

Και οι άλλοι, εντάξει. Δεν είναι να τρελαίνεσαι, αυτοί με τα τρομπόνια μια αλλαγή ωραία έκαναν αλλά εντάξει.

Δεν μπορώ να πω οτι πέθανα με αυτά που είδα και θα κάτσω να προσκυνήσω κιόλας.

Οι Doors με εξιτάρουν πιο πολύ.

Και αυτός ο μακάρτνει εντάξει. Συμπαθής είναι αλλά η φωνή του κάπου χάνει σε κάποια σημεία.

Αυτοί είναι οι Beatles? Και ακούω beatles, beatles.

Beatless μου φαίνονται λίγο. 

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Αυτοί είναι οι Beatles? Και ακούω beatles, beatles.

Να κι'άλλος που θέλει επειγόντως μαθήματα ιστορίας της μουσικής :)

Αύριο με τον κηδεμόνα σου !

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου