gvour Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2017 Θα συμφωνησω με τον Ρευ,σε καποια σημεια ακουγεται σαν να υπαρχει κατι εξτρα εκτος απο το γρηγορο και χαρακτηριστικο της βιμπρατο. Δεν ξερω μηπως καποια καθυστερηση(ντιλει η κατι τετοιο)μπορει να δωσει αυτη την εντυπωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2017 Administrator Share Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2017 Πρώτη διδάξασα νομίζω. Απλά μεταγενέστερες φαν, του έδωσαν και κατάλαβε. Το βιμπράτο σε όλη τη φράση. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru npap Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2017 Guru Share Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2017 θα σε συμφωνήσω με τον Γιάννη... και κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει τεχνικό effect... μάλλον σε (σας) μπερδεύει η γενική αίσθηση της κακής ηχογράφησης και τα φασικά της προβλήματα (zoomάκι σε κακή θέση?)... ;) δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stoyo Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2017 Χρησιμοποιοντας το με φειδω και αναλογως με τη φωνη, μπορει να ειναι ακομα και ωραιο σαν εφφε (οπως καταλαβατε δε μου πολυαρεσει) αλλα οταν το πας τρενο απο την αρχη μεχρι το τελος :-\. Κουραζει και θα το χαρακτηριζα το vibrato του τεμπελη, ευκολο σαν εφαρμογη και το κρατας σταθερο. Καλυτερα να ειναι εφφε του κονσολιερη παρα να το βαζει η ιδια, νομιζω χανει αρκετα η ερμηνεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru npap Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2017 Guru Share Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2017 επειδή κάποιος με ρώτησε ποια είναι η διαφορά του tremolo με το vibrato (αν υπάρχει και δεν είναι το ίδιο πράγμα με άλλο όνομα), θεώρησα καλό να του απαντήσω από δω, γιατί ίσως και κάποιοι άλλοι να έχουν την ίδια απορία... κατά κανόνα, το tremolo επιτυγχάνεται μέσω μικρομεταβολών στην ένταση, ενώ το vibrato μέσω μικρομεταβολών στην τονικότητα... στην πρώτη περίπτωση παραμένει σταθερή η τονικότητα και στην δεύτερη η ένταση όσο διαρκεί το effect (είτε παράγεται "φυσικά" είτε "τεχνικά")... καταλαβαίνω μια μικροσύγχηση στις έννοιες καθώς έχουμε "μάθει" να ονοματίζουμε (εσφαλμένα) ως "τρέμολο" το whammy bar στις κιθάρες παρότι ουσιαστικά μεταβάλει την τονικότητα... 8) δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stoyo Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2017 κατά κανόνα, το tremolo επιτυγχάνεται μέσω μικρομεταβολών στην ένταση, ενώ το vibrato μέσω μικρομεταβολών στην τονικότητα... στην πρώτη περίπτωση παραμένει σταθερή η τονικότητα και στην δεύτερη η ένταση όσο διαρκεί το effect (είτε παράγεται "φυσικά" είτε "τεχνικά")... Με προβληματισε το γιατι να παραμενει σταθερη η ενταση στο vibrato, καθως πολλες φορες συμβαινει να "σβηνουμε" την καταληξη παραλληλα με το vibrato. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru npap Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2017 Guru Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2017 Με προβληματισε το γιατι να παραμενει σταθερη η ενταση στο vibrato, καθως πολλες φορες συμβαινει να "σβηνουμε" την καταληξη παραλληλα με το vibrato. στην περίπτωση που αναφέρεις, "σβήνουμε" σταθερά χωρίς "ανεβοκατεβάσματα" της έντασης όπως στο τρέμολο... πρακτικά, το "σβήσιμο" με το (αναγκαστικά) σύντομο fade out στο τέλος μιας κατάληξης μας κάποιας χρονικής διάρκειας με vibrato, δεν "προλαβαίνει" (κατά κανόνα) να περιέχει τονικό " ανεβοκατέβασμα" συνεχίζοντας το... απλά "αφήνεται" η νότα και "πέφτει χαμηλά" παράλληλα με την ένταση "γραμμικά" (ευθεία προς τα κάτω)... δεν επηρεάζεται ο "ορισμός" του φαινομένου ώστε να σε προβληματίσει... χαρακτηριστικότατο το τραγούδι της Piaf που παρέθεσε ο Γιάννης παραπάνω... ;) δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση