Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος στα ηχεία ...

vrakts

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα αγαπητό Φόρουμ!

Έχω ένα σημαντικό θέμα να δηλώσω και κάθε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη!

Στο σπίτι μου ... κάθε λίγο ... μπορεί όχι καθημερινά αλλά σε συχνή βαση ... ακούγεται ένα ενοχλητικό σφύριγμα απο τα ηχέια οποιασδήποτε συσκεύης (στερεοφωνικό συγκρότημα, Monitor, τηλερεόραση ...) και δεν έχω καταλάβει τί γίνεται ακριβώς. Σκέφτηκα μήπως φταίει το ρεύμα ... η γείωση ίσως των συσκευών αλλά και να φταίει ... τί μπορώ να κάνω ?!

αντασία στην εξουσία ... γιούυυυυυυρια λέμεεεεεεεεεε ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την ώρα που κάνει αυτόν τον ήχο, μήπως δουλεύει κάποιος φούρνος μικροκυμάτων η κάποια άλλη συσκευή που παράγει ηλεκτρομαγνητικά πεδία?

Την εχω πάθει με φούρνο μικροκυμάτων.

Φούρνος μικροκυμάτων σίγουρα όχι γιατί δεν έχουμε κι όλας ... ???

Μπορεί λές να φταίει η τηλεόραση ?

Χμμμ ... όχι ... το έψω παρατηρησει απο αρκετά παλιά απλά δεν του έδινα ιδιαίτερη σημασία!

Πρόσφατα όμως που άλλαξα και Monitor ηχεία το ακούω πολύ καθαρότερα και δεν μπορεις να φανταστείς πόσο παραπλανητικό είναι όταν κάνεις δουλειά!

• Administrator

Σίγουρα πρόκειται για κάποια παρεμβολή ίσως και από διπλανό κτίριο...

Επειδή όμως είναι πολύ γενικό το θέμα το μεταφέρω στην ανάλογη κατηγορία.

Live and let Live.

Συνήθως προέρχεται απο μοτέρ. Μπορεί να είναι κάποιο κλιματιστικό, δικό σας ή του γείτονα. Ισως το ψυγείο σας, όταν δουλεύει το μοτερ, αν είναι στην ίδια φάση/γραμμή με την πρίζα σου.

Επίσης, αν τα καταφέρνεις με τα ηλεκτρολογικά, θα μπορούσες να κοιτάξεις στην πρίζα του τοίχου που βαζεις τα ηχεία/ενισχυτή αν η γείωση είναι στην θέση της και αν κάνει καλή επαφή (με τα χρόνια και την υγρασία δημιουργούνται προβλήματα ποτε-ποτε). Μου έχει τύχει παρόμοιο πρόβλημα και πήρε πολύ καιρο να το εντοπίσω.

*** ΠΡΟΣΟΧΗ ***

Συγχωρέστε με αν φανεί υπερβολή, αλλα οφείλω να πώ οτι η επέμβαση στην πρίζα θα πρέπει να γίνει με τον γενικό διακόπτη κάτω και να είσαι σίγουρος οτι δεν θα τον ανεβάσει κανείς άλλος απο το σπίτι όση ώρα δουλεύεις.

Επίσης:

1. Αν έχεις dimmer σε κάποιο φως του σπιτιού και λειτουργεί μπορεί να έχεις θόρυβο

2. Αν απομακρύνεις τα ηχεία από τον τοίχο εξακολουθεί ο θόρυβος; Αν όχι, τότε κάποια παροχή περνάει από εκείνο το σημείο του τοίχου. Μπορείς να το ελέγξεις;

3. Σίγουρα δεν είναι η γείωση; Πως το συμπέρανες;

4. Οποιαδήποτε συσκευή έχει μετασχηματιστή ή σπειρώματα που επάγουν ρεύμα είναι ύποπτες.

Γεράσιμος

όταν ακούγεται το "σφύριγμα" αυτό η τηλεόραση είναι αναμμένη?

Feather: Το παθαίνω και με την τηλεόραση σβηστή στα ηχεία του υπολογιστή αλλά το ακούω και στην τηλεόραση του δωματίου μου και στην τηλεόραση στο δωμάτιο των γονέων και στα ηχεία στο σαλόνι!

Angelos: θα τσεκάρω την πρίζα για την γείωση ... ένα θέμα το οποίο δεν είχα σκεφτεί ... αλλά ρε φίλε σε όλες τις πρίζες που μπαίνει συσκευή με ηχεία να υπάρχει πρόβλημα ? Θα το κοιτάξω πάντως στις πρίζες του δωματίου μου. Όσο για ψυγεία/κλιματιστικά και λοιπά ψυκτικά δεν είμαι σίγουρος αν το ψυγείο είναι στην ίδια φάση με το ρεύμα του δωματίου (αν και απέχουν αρκετα το ένα με το άλλο ... δεν ξέρω πολύ καλά απο ρεύματα κου του λου που.).

Gerasimos: Dimmer δεν έχω, όσο για την γείωση δεν έχω συμπεράνει τίποτα ακόμα ... ίσα ίσα που ήταν το πρώτο που σκέφτηκα και ακόμα σκέφτομαι οτι φταίει. Bare in mind though ότι έχω ένα γα.ωπλήκτρο (Yamaha CS2X) που δουλέυει με μετασχηματιστή και ενδέχεται να εισέλθει στον ίδιο χώρο και άλλος ένας μετασχηματιστής. Χμμμ ... τώρα που το σκέφτομαι ... παίζει και ο φορτιστής του κινητού. Επειδή τώρα είμαι στην δουλειά ... μόλις επιστρέψω θα σπεύσω να κάνω όλα τα τέστ και θα σας ενημερώσω (αν είμαι τυχερός και έχω τον θόρυβο και τότε).

Ειλικρινά ευχαριστώ για τον χρόνο σας ... και άν σας έρθει και κάποια άλλη ιδέα ... ευπρόσδεκτη.

:roll: :wink: 8)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου