Προς το περιεχόμενο

Ο John Coltrane και η επιρροή του στον Kirk Hammett

Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Apos ήθελα να γράψω , ξέρω γω....μπήκε το T9...μπήκε το auto correct.....μπήκε ο Σατανάς.....τεσπα.  ;D ;D ;D ;D

του διαολου πραματα αυτα τα αιφονια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

του διαολου πραματα αυτα τα αιφονια.

Σαμσουνγκ ήταν και μάλιστα δανεικό. Το δικό μου δεν μπορεί να μπει στο ιντερνέτ. ...είναι βινταζ

1)Apos ήθελα να γράψω , ξέρω γω....μπήκε το 2)Ts9...μπήκε το auto correct.....μπήκε ο 3)Σατανάς.....τεσπα.  ;D ;D ;D ;D

1) Το καλιτεχνικό μου

2) Βάζεις tube screamer μεταξύ πληκτρολογίου και pc? Δεν λέω προχώ.

3) Γράφει ακόμη στο Νοιζ ο φίλος μου ο Σατανάς;

InfluenSir!

μπήκε το T9...μπήκε το auto correct.....μπήκε ο Σατανάς.....τεσπα.

Μπα ο Kirk himself μπήκε.

kirkexcerpt_0_1.jpg

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Οι χαρακτηρισμοί ''μέτριος'', ''μέτριος τεχνικά'' δίπλα σε ονόματα όπως Maiden, Priest, Hendrix(!!) ή pre-junior επιπέδου για τον Hammett, προσωπικά μου βγάζουν από άγνοια στην καλύτερη μέχρι αλαζονεία στην χειρότερη.

Υ.Γ. Η δήλωση ''ο Hammett απλά ανεβοκατεβαίνει πεντατονικές με wah'' είναι φυσικά τελείως λάθος.

Πρωτη φορα ειναι; Και ο Page κουλος εχει βγει, και (σε πιο γενικα πλαισια αφορισμου) οι Beatles υπερεκτιμημενοι και, και, και, και  :P

I'm not bored. I've just got an incredibly boring face.

-Charlie Watts

Οι χαρακτηρισμοί ''μέτριος'', ''μέτριος τεχνικά'' δίπλα σε ονόματα όπως Maiden, Priest, Hendrix(!!) ή pre-junior επιπέδου για τον Hammett, προσωπικά μου βγάζουν από άγνοια στην καλύτερη μέχρι αλαζονεία στην χειρότερη.

Υ.Γ. Η δήλωση ''ο Hammett απλά ανεβοκατεβαίνει πεντατονικές με wah'' είναι φυσικά τελείως λάθος.

Στο θέμα τώρα. Να λέμε ότι καποιος ειναι μέτριος σε κάτι και prejunior επιπέδου, αλλά σε αυτό το κάτι που έκανε θα μείνει στην ιστορία ειναι αντιφατικό εκ προοιμίου. [...]

Θέλω να πως, πως κάποια θέματα ειναι μακράν πιο σημαντικά από κάποια άλλα, σε βαθμό που να μην έχει νόημα να συζητάμε για αυτά. Το αποτέλεσμα ειναι αυτό που έχει ουσία. Αυτή τη στιγμή μπορείς να βρεις στο γιουτουμπ εκατοντάδες χιλιάδες πιτσιρίκια 8-15 ετών που παίζουν παπάδες. Αυτό όμως ειναι κάτι που έχει απειροελάχιστη σημασία για τη μουσική. Οπότε ούτε καν θα έπρεπε να μπαίνει στην ίδια πρόταση με τα ονόματα αυτών των μουσικών. Κατά τη γνώμη μου πάντα. Αν διαφωνείτε δεν έχω κανένα θέμα. Φίλοι θα μαστε και αύριο.

Φίλε μου, να μη σου βγάζουν ούτε άγνοια ούτε αλαζονεία. Υπάρχουν πολλοί κιθαρίστες που δεν καταλαβαίνουν πότε ένα bend είναι ελαφρώς out of pitch, και υπάρχουν και πολλοί που το ακούν και ο Χάμετ τους παίρνει τα αυτιά με τις πρασινάδες του. Το να μην το καταλαβαίνεις δεν είναι κακό. Το να χαρακτηρίζεις αρνητικά όσους το καταλαβαίνουν όμως είναι.  ;)

Φίλε μου, να μη σου βγάζουν ούτε άγνοια ούτε αλαζονεία. Υπάρχουν πολλοί κιθαρίστες που δεν καταλαβαίνουν πότε ένα bend είναι ελαφρώς out of pitch, και υπάρχουν και πολλοί που το ακούν και ο Χάμετ τους παίρνει τα αυτιά με τις πρασινάδες του. Το να μην το καταλαβαίνεις δεν είναι κακό. Το να χαρακτηρίζεις αρνητικά όσους το καταλαβαίνουν όμως είναι.  ;)

Μα εκεί ειναι όλο το ζουμί. Ο Χαμετ δεν ειναι ο τεχνίτης, ούτε ο καλόγερος της μουσικής. Ειναι ένας χαρντ ροκ/μεταλ κιθαρίστας που συνέδραμε τα μέγιστα ώστε οι Μετάλικα να είναι αυτό που ειναι. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τη δική μου-πάντα-λογική οι πολλές αναλύσεις περί τεχνικής περιττεύουν, αφού θα μείνουν στην ιστορία για την τεράστια επιρροή τους στη μουσική. Πιστεύω, ως εκ τούτου, ότι όποια αναφορά στα κακοκουρδισμένα bends, ειναι μικρής σημασίας. Το αυτό ισχύει και για άλλα τέρατα όπως Χέντριξ, Γκίλμουρ, Νόφλερ, Πειτζ, των οποίων η τεχνική έχει αποκρυπτογραφηθεί πλήρως και μιμητές μπορείς να βρεις άπειρους.

Αψεγάδιαστοι κιθαρίστες ειναι πολλοί και τους απολαμβάνουμε κι αυτούς.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου