Προς το περιεχόμενο

δώστε τα φώτα σας για ηλεκτρονικά σε τελε...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

διακρίνω μια...αυστηρότης? ;)

Καλέ όχι, εγώ τους συμπαθώ τους τζαζίστας. Απλώς ήμουν business...

μια και το έχω το φίλτρο είπα να πειτε καμιά γνώμη....

αύριο μπορεί να φύγει.

Τώρα για το ταστάρισμα και αγρίως.....

με προβλημάτισες.

στα καθαρά?

μήπως επειδή είναι όλο σχεδόν τσιμπητό? Χωρίς πένα είναι...

για πες κανα σημείο...

Το ταστάρισμα το άκουσα κάποιες φορές αλλά τις περισσότερες το κατάλαβα από το πώς έσβηνε ο ήχος. Έχεις κάνει κανά φστ με overlay στα τάστα;

Τώρα για το φίλτρο, δεν ξέρω αν φταίει η ηχογράφηση, αλλά δεν μου έκανε τζα.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

ούτε οβερλαυ ούτε προντο....

αυτές που άκουσες τζούφιες ήταν....

(ενίοτε οι τζαζίσται παίζουν και τζούφιαι)

αφού τώρα έβαλα και παίζω νότα νότα...

μάλλον απ την ταντίλα μου μέχρι να στρώσω το μικρόφωνο....είχε και ένα noise gate μέχρι να το βρώ ίδρωσα...

και μένα δεν μου είπε κάτι το φίλτρο. Γι αυτό έκανα το δοκιμαστικό. Ίσως να το έχω περασμένο και λάθος, αν ψάξεις έξω έχει ένα κάρο τρόπους...

θα πεανέλθω....(όρεξη να χεις)  ;D

για την σπηλιά δεν μπορω να κάνω κάτι, είναι ένα σετάπι με δυό βάθεια που το έχω ερωτευτεί αυτό το καλοκαίρι και δεν το βγάνω...

με σήμα το μπιφτέκι

μια και το έχω το φίλτρο είπα να πειτε καμιά γνώμη....

"The Q filter combined with the schematics from the sheet that Bill gives you with it form a LCR (or CLR) network. Effectively that removes impedance from the circuit, it takes away one but not all of your pickup winding's effect of having many winds. Or in other words: it takes one aspect of you coils' wind back to what it would be with less winds, but not other aspects. Adding winds adds resistance and impedance, removing some impedance without removing resistance changes the character of the pickup."

"Filter with cap/resistor - changes the EQ of a pickup. Actually reshapes the tone instead of just filtering out highs like a typical tone control.

Changing the value of the cap or resistor changes the effect, also.

Filter without cap/resistor - lowers the impedence, effectively making a higher output pickup sound like a lower output pickup."

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

https://www.dropbox.com/s/pf2e9ol25yxgi6e/tttt1.mp3?dl=0

επανέρχομαι καθώς έψαξα αρκετά τις συνδεσμολογίες του q filter που διαφέρουν αρκετά ανάλογα με το πού τα διαβάζεις και το πως αποφασίζει ο καθένας να τα δείξει.

Γεγονός είναι ότι δεν τα είχα σωστά.

Τώρα μετά από αρκετή ενασχόληση θεωρώ ότι είναι σωστό.

Στο κλιπάκι (όπου έβγαλα και το βάθος και προσπαθώ να μην παίζω για να μην ακούγονται οι τζούφιες... >:D ) δείχνω λίγο το κατέβασμα του volume όπου τελικά δεν πρέπει να έχω πρόβλημα.

Μετά την επίδραση του q filter που μέχρι το μέσον και πέραν της διαδρομής κόβει διακριτικά τα πρίμα και προς το τέλος κόβει μεσαίες, όπως θεωρητικά πρέπει να συμπεριφέρεται.

Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη ηχητικά, αλλά σίγουρα καλό είναι να υπάρχει παράλληλα με την κλασική συνδεσμολογία.

Με την ευκαιρία χάζεψα αρκετά τα διαγράμματα των τελε και τελικά η squier affinity δεν αποκλίνει από το βασικό σχέδιο, με 250 ποτς, ένα πολύ βασικό treble bleed και κλασικό tone control.

Το αν τώρα οι NF μαγνήτες θέλουν 500άρια ποτς είναι αρκετό σενάριο που δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ (εκτός αν διαβάσω τίποτα φοβερό) καιθως θέλει πολύ ξήλωμα και όχι απλώς μια δυό κολλήσεις.

με σήμα το μπιφτέκι

Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη ηχητικά, αλλά σίγουρα καλό είναι να υπάρχει παράλληλα με την κλασική συνδεσμολογία.

Συμφωνώ.

Καλό θα ήταν ένα έξτρα switch μόνο για το q filter.

Μπορείς να πάρεις πολύ ενδιαφέροντες ήχους με τον κατάλληλο συνδυασμό vol, tone και Q.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν σημερα και τακτοποιήθηκαν για λίγο μέχρι να χωνέψω τις αλλαγές.

Αντικαταστάθηκε το μανίσιο ποτ με ένα goldo με διακόπτη pushpull  που είχα παραγγείλει για το σκοπό αυτό πριν ένα χρόνο ακριβώς και αποφάσισα να πάω εντελώς γραμμή παππού

Δηλαδή έκανα αυτο

http://www.seymourduncan.com/forum/attachment.php?attachmentid=49395&d=1388068202&thumb=1

που είναι αντιγραφή από τα ορνιθοσκαλίσματα του παππού καλή του ώρα.

δηλαδή έφυγε ο πυκνωτής τόνου της squier .047 και μπήκε ένα rc .01 με 25ΚΩ.

Το θέμα ήταν φυσικά ότι κάτι θα στράβωνε, και αφού τα ετοίμασα όλα διαπίστωσα ότι το γμν το goldo είναι φαρδύτερο από την τρύπα του καπακιού της τελε...

Και έφαγα μια καλή ήττα στο πρώτο ημίχρονο μέχρι να την ανοίξω με το dremel...

Τελικά όλα καλά, μικρές διαφορές από την κατάσταση με τον μανίδιο πυκνωτή, δοκιμάζω και ...

αν θέλετε....

αναφέρω.

με σήμα το μπιφτέκι

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου