Προς το περιεχόμενο

Γιατι δεν πρέπει να γίνεις rapper...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

metallica!

hashtagdenexwemoticonmetodiavolakimetakokkinakeratapopcornpopcornpopcorn

jameshetfieldemg2015_638.jpg

"There’s no mystery in my gear. And if any, then it’s hidden between hands, heart and soul. It simply must be the way I play" ~ Criss Oliva

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Για δώστε παραδείγματα

περιμένω πολλά αφού είναι η πλειοψηφία ;)

κοίτα, ισως να ήμουν κάπως υπερβολικός. Ίσα ίσα δε θέλω να λέω κι εγώ δογματικές απόψεις χωρίς στήριξη. Αυτο που θέλω να πω ειναι ότι υπάρχει μεγάλη φύρα σε όλα τα μουσικά ιδιώματα και κυρίως στα λαοφιλή διοτι εκεί παρεισφρύουν και πολλοί ατάλαντοι που εκμεταλεύονται ένα ρεύμα απλά για να βγάλουν λεφτά. Του τύπου, φέτος ειναι της μόδας τα μπιτάκια, τσουπ ο κάθε πικραμένος γράφει μπιτάκια, του χρονου τα σκυλάδικα κ.ο.κ. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Τωρα για κάποια πολύ στενά είδη όπως το ελληνικό λαϊκό, ελαφρολαϊκό και ποπ εκεί πραγματικά πιστεύω ότι ειναι ανάξιο λόγου ίσως πάνω από το 50%.

το κατάλαβα αλλά διαφωνώ.

Διαφωνείς με το ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της "εμπορικής" μουσικής που (μπαίνει στα charts και κατά συνέπεια) ακούγεται από την πλειοψηφεία των ακροατών είναι απλά και μόνο καταναλωτικό προιόν χωρίς ιδιαίτερη μουσική αξία?

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

κοίτα, ισως να ήμουν κάπως υπερβολικός. Ίσα ίσα δε θέλω να λέω κι εγώ δογματικές απόψεις χωρίς στήριξη. Αυτο που θέλω να πω ειναι ότι υπάρχει μεγάλη φύρα σε όλα τα μουσικά ιδιώματα και κυρίως στα λαοφιλή διοτι εκεί παρεισφρύουν και πολλοί ατάλαντοι που εκμεταλεύονται ένα ρεύμα απλά για να βγάλουν λεφτά. Του τύπου, φέτος ειναι της μόδας τα μπιτάκια, τσουπ ο κάθε πικραμένος γράφει μπιτάκια, του χρονου τα σκυλάδικα κ.ο.κ. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Τωρα για κάποια πολύ στενά είδη όπως το ελληνικό λαϊκό, ελαφρολαϊκό και ποπ εκεί πραγματικά πιστεύω ότι ειναι ανάξιο λόγου ίσως πάνω από το 50%.

ναι οκ κανένα πρόβλημα, με κάλυψες

απλά για μένα δεν είναι η πλειοψηφία . Τουλαχ. σε αυτά που ακούω

"There’s no mystery in my gear. And if any, then it’s hidden between hands, heart and soul. It simply must be the way I play" ~ Criss Oliva

Διαφωνείς με το ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της "εμπορικής" μουσικής που (μπαίνει στα charts και κατά συνέπεια) ακούγεται από την πλειοψηφεία των ακροατών είναι απλά και μόνο καταναλωτικό προιόν χωρίς ιδιαίτερη μουσική αξία?

η τοποθέτηση σου σε σχέση με αυτά που διαφώνησα απέχει λίγο όμως

με αυτό που γράφεις συμφωνώ

η τοποθέτηση σου σε σχέση με αυτά που διαφώνησα απέχει λίγο όμως

Το ξέρω.

Απλά ήθελα να δω τι εννοείς. :)

Freud-Σαντές

ναι οκ κανένα πρόβλημα, με κάλυψες

απλά για μένα δεν είναι η πλειοψηφία . Τουλαχ. σε αυτά που ακούω

τώρα αναφέρεσαι στην τελευταία μου πρόταση ή στην προηγούμενη τοποθέτηση;

Το ξέρω.

Απλά ήθελα να δω τι εννοείς. :)

το ξέρω αλλα μου αρέσει ο τρόπους που σκέφτεσαι.  ;D ;D ;D

τώρα αναφέρεσαι στην τελευταία μου πρόταση ή στην προηγούμενη τοποθέτηση;

για να μην κουράζω άλλο ( κουράζομαι κι εγώ ) , οι ευκαιριακοί που γράφουν εμπορικά τραγούδια επειδή είναι της μόδας, δεν είναι πλειοψηφία για μένα

Να το θέσω αλλιώς.

Πιστεύω ότι όσο μεγαλώνει η δημοφιλία κάθε είδους και οι πωλήσεις, τόσο αυξάνεται το ποσοστό "φύρας" σ' αυτό, με το μάζεμα μανατζαρέων, και ανθρώπων που είναι ετερόφωτοι και ψάχνουν το "εύκολο/γρήγορο φως".

Όμως ...

... τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα, η δημοφιλία του είδους να τραβήξει κάποια ταλέντα, που να το πάνε ακόμα παρακάτω, ή έστω να το υπηρετήσουν τουλάχιστον αξιοπρεπώς.

Βλέπε blues-SRV, Gypsy Swing-Josco Stefan, κλπ

Freud-Σαντές

Είμαι γέρος και άρρωστος

Και δεν γουστάρω ραπ

Ακούω μόνο κλασσική

Και ίσως λίγο φανκ

Ήμουνα πάντα πΓοιοτικος

Και φοβερά ψαγμένος

Όποιος πολλούς δίσκους πουλά

Είναι καταραμένος

Οι νέοι είναι ανώμαλοι

Γιατί ακούν χιπ χοπ

Μα θα τους συνετησω

Και θα τους βάλω στοπ

Θα ακούνε μονό μουσική

Από όργανα παιγμενη

Αγνή,γλυκιά και απαλή

Σαν φουτσα μαραμενη

Και έτσι η κοινωνία μας

Θα εκκαθαρισθει

Θα ακούμε μόνο ύμνους

Θα έχουμε σωθεί

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου