RegJohn Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2017 Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2017 Καλημέρα σε όλους. Σε ένα μπάσο μου έφτιαξα έβαλα δύο μαγνήτες, έναν p με δυνατότητα series / parallel και ένα jazz humbucker με δυνατότητα series / single coil / parallel. Ένα volume, ένα tone (στο οποίο με ένα on-on-on toggle επιλέγουμε ανάμεσα σε 3 πυκνωτές) και έναν τριθέσιο επιλογέα τύπου Les Paul. Το πρόβλημα είναι ότι στην μεσαία θέση η ένταση πέφτει πααααρα πολύ και η ήχος είναι σαν να υπάρχει κάποιο φίλτρο να το πω. Έχω και ένα pj στο οποίο οταν έχω το blend knob στην μέση έχω κι εκεί χαμηλότερη ένταση, σε σχέση με το αν έχω στο full έναν από τους 2, αλλά όχι τόσο έντονο όπως τώρα. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ακύρωση φάσης (αν το λέω σωστά)? Θα ήταν μία λύση στο ένα μαγνήτη να βάλω ανάποδα τα καλώδια; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Ο jazz μαγνήτης είναι αυτός Warman Jazzbar bass humbucker. 13.31k, 8.56 H, 4 wire overwound – Warman Guitars Και ο p αυτός Entwistle Custom Pickups --- Pickups --- PBX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2017 Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2017 Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ακύρωση φάσης (αν το λέω σωστά)? Θα ήταν μία λύση στο ένα μαγνήτη να βάλω ανάποδα τα καλώδια; ΝΑΙ και ΝΑΙ When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2017 Moderator Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2017 Ναι, πράγματι αξίζει να δοκιμάσεις να βάλεις ανάποδα τα καλώδια του ενός μαγνήτη, ιδιαίτερα αν το "φίλτρο" που περιγράφεις ακούγεται σαν low cut ή band pass. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RegJohn Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2017 OP Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2017 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι ότι "τρώει" low end. Γίνεται αδύναμο από άποψη συχνοτήτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RegJohn Δημοσιευμένο 22 Μαΐου 2017 OP Share Δημοσιευμένο 22 Μαΐου 2017 Τώρα βρήκα χρόνο και κόλλησα ανάποδα τα καλώδια του p μαγνήτη. Όλα καλά τελικά. Τώρα υπάρχει αυτή η μικρή πτώση στην ένταση όπως θα περίμενε κάποιος σε ένα pj αλλά όχι αυτό το "φίλτρο" που ακουγόταν πριν. Σας ευχαριστώ και πάλι. Να και το μπάσο (λέμε τώρα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RegJohn Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2017 OP Share Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2017 Σήμερα διαπίστωσα ότι μετά την αλλαγή που έκανα στα καλώδια του p μαγνήτη, το διακοπτακι που τον κάνει series - parallel στην θέση parallel τον κάνει mute. Κατά τα άλλα όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν όπως πρέπει. Καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει; Επισυνάπτω και το wiring 2h1v1t_3wtoggle2dpdtdualsnd.pdf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RegJohn Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2017 OP Share Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2017 Μία βδομάδα μετά και απ'οτι φαίνεται δεν γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει με το νέο πρόβλημα που προέκυψε και περιγράφω παραπάνω. Με δεδομένο λοιπόν ότι η parallel σύνδεση του p μαγνήτη δεν παρουσίαζε κανένα ενδιαφέρον ηχητικά, έβγαλα το διακοπτακι, τον ξανά έκανα όπως ήταν και έβαλα ένα kill switch για να μην μου μείνει η τρύπα κενή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2017 προφανώς έχεις λάθος συνδεσμολογία. Με το διακοπτάκι αντί να αλλάζεις φάση, στέλνεις το σήμα του στη γη και τέλος. Τσεικάρισε ξανά. Ή ανέβασε μια φωτογραφία με το σχηματικό σου. με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2017 Share Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2017 τώρα είδα το σχηματικό και το κοιτάζω. σίγουρα το υλοποίησες έτσι? με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RegJohn Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2017 OP Share Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2017 Ναι...όπως ακριβώς το δείχνει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση