X-minor Δημοσιευμένο 5 Μαΐου 2017 OP Share Δημοσιευμένο 5 Μαΐου 2017 1.Το οτι λιμαρες τα nut slots δεν παιζει ρολο αφου λες οτι οι χορδες ανοιχτες παιζουν κανονικα (βεβαια ελπιζω να λιμαρες με τα σωστα nut files και οχι οτι να ναι γιατι ετι δημιουργεις προβλημα εκει που...δεν υπαρχει). 2.Κατα την ιδια λογικη ομως το οτι πειραξες τα saddles που ΔΕΝ ειχαν αυλακι...μαλλον κακο εκανε παρα καλο... 3.Το οτι ΔΕΝ τασταρει μονο στη Σι και τη Μι κατι λεει...με καποιο τροπο πρεπει να σηκωσεις τη γεφυρα απο την πανω μερια....και ποιος ειναι αυτος ο τροπος οεο;;;;; 4.Αυτο το "εχω τσεκαρει τα ταστα και ειναι καναδυο ψηλοτερα"....παιζει ΕΥΚΟΛΑ να κανει την κιθαρα να τασταρει απο κει και πανω.... 5.Προσωπικα θα δοκιμαζα το truss-rod relief....φειδωλα.... 6.Απο action πως παμε; 1. Απλά καθάρισα, δεν λίμαρα καθόλου. Ήταν μια χαρά ως ήταν. 2. Τα saddles τα γυαλοχαρτάρισα ίσα για να μην "σκαλώνει" πουθενά. Μετά από τις άπειρες υπόλοιπες δοκιμές, φάνταζε η μόνη διέξοδος. 3. Έχω ανεβάσει τρέμολο, έχω κατεβάσει τρέμολο, έχω ανεβάσει saddles, έχω κατεβάσει saddles. Νάδα, νιέντε. 4. Η κιθάρα δεν ταστάρει εκεί στις άλλες χορδές και δεν ταστάρει μόνο από εκεί και πάνω. Άλλωστε τα... περήφανα είναι 18 και τελευταίο και δεν είναι ούτε καν να ταστάρει απ'αυτό. 5. (απαντώ σε όλους) το relief είναι το πρώτο-πρώτο που τσέκαρα. Παραδόξως, είναι το τελειότερο όλων των οργάνων μου! Λιγότερο relief (σφίξιμο rod ), σε συνδυασμό με σήκωμα action (για να επανέλθει). Στην περίπτωσή σου, επειδή είσαι τερματισμένος, θα χρειαστείς ανάποδο shiming. Tι action μετράς σε 12ο και 20ο τάστο στις Ε και e αντίστοιχα? Mου ακούγεται βασικά σαν rising tongue περίπτωση ή περισσότερου relief απ' όσο φαίνεται. Πάντως κάτι δεν πάει καλά στη γεωμετρία της επιφάνειας της ταστιέρας. Υποθέτω ότι είσαι βέβαιος πως είναι fret buzz κι όχι κροτάλισμα από κάτι άλλο (hardware) κι επίσης δεν έχεις πολύ ψηλά τους μαγνήτες. Αλλιώς τσεκάρεις για χαλαρά τάστα. Αν πιέζεις και κουνιούνται δηλ. Επίσης υπάρχει και η πιθανότητα να σηκώσεις και τα χέρια ψηλά. Σπάνιο μεν, αλλά συμβαίνει κάποια όργανα να συμπεριφέρονται εκτός γεωμετρίας, και εντός φυσικής... Action 0.35 μπάσσα, 0.25 καντίνι στο 12ο, 0.39 και 0.29 αντιστοίχως στο 20ο. Rising tongue φαντάζομαι εννοείς αυτό που εγώ θυμάμαι ως ski ramp, αλλά δεν φαίνεται να'χει κάτι τέτοιο (υπερβολικό backbow). Είμαι σίγουρος για το buzz (όλα είναι σφιχτά πάνω) αλλά δεν είναι σίγουρα fret buzz. Δεν ακούγεται για fret buzz. Είναι πιο προς... σιτάρ, ας πούμε ο ήχος. Θα προσπαθήσω να ηχογραφήσω κάτι γιατί ακούγεται η γαργάρα ακόμα και με gain-άτο ήχο. Μαγνήτες έχω τσεκάρει κι έχω χαμηλώσει-ψηλώσει (βλ. προηγούμενα ποστ). Χαλαρά τάστα δεν, επίσης τσεκαρισμένο. Γενικά πέρασα και μόνος μου ένα τεράστιο checklist και με τρελαίνει λιγάκι που βελτιώνεται-χειροτερεύει σε άκυρες φάσεις, με πράγματα που ήδη έχω δοκιμάσει (όπως όταν ξανασέταρα το τρέμολο κανονικά - όπως ήταν πριν δηλαδή!) αλλά δεν στρώνει με τίποτα. >:( Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 5 Μαΐου 2017 Share Δημοσιευμένο 5 Μαΐου 2017 Αν δεν βαριέσαι, βάλε ένα κάπο στο 1ο τάστο και παίξε τις χορδές ανοιχτές. Δες αν έχει buzz, και μετά βάλτο στο 2ο τάστο, κάνε το ίδιο, και κατέβαζε ένα τάστο την φορά, μέχρι όσο πιο κοντά στους μαγνήτες μπορεί να μπει κάπο. Από περιέργεια, να δούμε που αρχίζει, σε ποιές χορδές (το είπες, αλλά με κάπο είναι αλλιώς, δεν μπαίνει ο παράγοντας "πώς πατάω τις χορδές"), κλπ. Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
X-minor Δημοσιευμένο 5 Μαΐου 2017 OP Share Δημοσιευμένο 5 Μαΐου 2017 Αν δεν βαριέσαι, βάλε ένα κάπο στο 1ο τάστο και παίξε τις χορδές ανοιχτές. Δες αν έχει buzz, και μετά βάλτο στο 2ο τάστο, κάνε το ίδιο, και κατέβαζε ένα τάστο την φορά, μέχρι όσο πιο κοντά στους μαγνήτες μπορεί να μπει κάπο. Από περιέργεια, να δούμε που αρχίζει, σε ποιές χορδές (το είπες, αλλά με κάπο είναι αλλιώς, δεν μπαίνει ο παράγοντας "πώς πατάω τις χορδές"), κλπ. Κάπο δεν έχω αλλά χρησιμοποίησα την μέθοδο μολύβι-λαστιχάκι. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, καμία διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
X-minor Δημοσιευμένο 5 Μαΐου 2017 OP Share Δημοσιευμένο 5 Μαΐου 2017 Ορίστε και τεμάχιο-δείγμα δωρεάν. Το παίξιμο εμπνευσμένο από τον Τιτάνα Νικ Τρικ. Είναι "γκαγκανιάρικο" επειδή με καθαρό σχεδόν δεν ακούγεται καν. buzzzz.mp3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 5 Μαΐου 2017 Share Δημοσιευμένο 5 Μαΐου 2017 με καθαρό σχεδόν δεν ακούγεται καν. Να παίζεις μόνο καθαρά. Να μπει στα λυμένα. ;D ;D ;D ;D Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
X-minor Δημοσιευμένο 6 Μαΐου 2017 OP Share Δημοσιευμένο 6 Μαΐου 2017 Μετά από περαιτέρω μπόλικο ψάξιμο, καταλήγω στον κλασσικό όρο "stratitis" για την περίπτωσή μου. Που, απ'όσο έψαξα, λίγοι το έλυσαν. Απ'ότι φαίνεται και λέγεται, έχει να κάνει με τα staggered pole pieces των μαγνητών. Έχει κανείς εμπειρία-λύση-γιατρειά ή να την έχω για αρπίσματα-ριφ σε καθαρό με μπύρες και τσιγαρλίκι; ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
petersp Δημοσιευμένο 6 Μαΐου 2017 Share Δημοσιευμένο 6 Μαΐου 2017 Απο το clip που ακουσα με φαινεται οτι οι μαγνητες σου τραβανε, δηλ εχουν πολυ δυνατο μαγνητικο πεδιο... Χαμηλωσε τους οσο σε παιρνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
X-minor Δημοσιευμένο 6 Μαΐου 2017 OP Share Δημοσιευμένο 6 Μαΐου 2017 Απο το clip που ακουσα με φαινεται οτι οι μαγνητες σου τραβανε, δηλ εχουν πολυ δυνατο μαγνητικο πεδιο... Χαμηλωσε τους οσο σε παιρνει. Πιθανότατα κάτι τέτοιο παίζει αλλά στο κλιπ οι μαγνήτες ήταν ένα με το pickguard, πιο κάτω θα φύγουν απ'τις βίδες. Μάλλον γι'αλλαγή με βλέπω, δεν γίνεται να'ναι κάτι άλλο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 6 Μαΐου 2017 Share Δημοσιευμένο 6 Μαΐου 2017 ή να την έχω για αρπίσματα-ριφ σε καθαρό με μπύρες και τσιγαρλίκι; ;D Αυτό να κάνεις. Και να με φωνάζεις καμιά φορά. ;D ;D ;D Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
X-minor Δημοσιευμένο 6 Μαΐου 2017 OP Share Δημοσιευμένο 6 Μαΐου 2017 Αυτό να κάνεις. Και να με φωνάζεις καμιά φορά. ;D ;D ;D Θα σε φωνάξω και θα τραβήξουμε βίδεο με τ'αρπίσματά μας μόλις αρχίσει ο λόξυγγας. Έχω και φέηζερ, πάμε μια κιθαράδα; ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση