Προς το περιεχόμενο

Μια ακόμα έξυπνη συνδεσμολογία για Τέλε


Abraxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχει αναφερθεί αρκετές φορές η συνδεσμολογία με 4-θέσιο διακόπτη για Τελεκάστερ, η οποία δίνει έναν ακόμα χρήσιμο τύπου humbucker ήχο.

 

Δυστυχώς για να το πετύχει κανείς, πρέπει να αλλάξει το διακόπτη του (προφανώς!) καθώς και να φροντίσει για το καλωδιάκι της γείωσης από το καπάκι του neck μαγνήτη.

 

Μια άλλη λύση, που δίνει τα ίδια πλεονεκτήματα + κάποια ακόμα, είναι αυτή που είδα σε ένα site της ESP. Την χρησιμοποιεί σε κάποιες Tele που βγάζει, για την Ιαπωνική αγορά, κάτω από το brand της Edwards.

 

http://www.espguitars.co.jp/edwards/original/E-TE-86MLT.html

 

Εδώ λοιπόν, διατηρείται ο τριθέσιος διακόπτης, και δεν χρειάζεται (όπως συμβαίνει πολλές φορές) να αλλάξεις και το control plate για να γίνει πιο βολικός στη χρήση (να μη χτυπάει πάνω στο volume control με λίγα λόγια!).

 

Αντικαθίσταται το ποτενσιόμετρο του τόνου, με ένα push/pull ή push/push, το οποίο δίνει την 'σε σειρά' καλωδίωση, σε οποιαδήποτε θέση του τριθέσιου διακόπτη.

 

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει, ότι μπορείς να παίζεις rhythm στη μεσαία θέση και απλά πιέζοντας το push/pull να πας αμέσως σε έναν ήχο lead. Νομίζω πολύ πιο βολικό απ'το να προσπαθείς να ισορροπήσεις το διακόπτη στη σωστή θέση.

 

Επίσης είναι πιο εύκολο να επεκτείνει κάποιος το κύκλωμα, τοποθετώντας κάποιον πυκνωτή σε σειρά, ας πούμε, ή παρακάμπτωντας τελείως το tone!

 

Καλό ε;

 

 

 

:wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από άποψης οικονομικής, τα ίδια λεφτά βγαίνουν (15 ευρώ), ο 4-θέσιος και το Push/Push. Έχει ένα φανταστικό η Yamaha (δεν ξέρω από που τα αγοράζει...)

 

Ρε παιδιά, αυτές οι Edwards ξέρει κανείς που πωλούνται online σε γιαπωνέζικο μαγαζί??

 

Μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον αυτή η ασπρούλα... :P :lol: :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου