Προς το περιεχόμενο

ηχογραφηση ηλ/κης και θορυβος μονων μαγνητων

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσπαθω να ηχογραφησω ηλεκτρικη κιθαρα απο μικροφωνο ομως και οχι απευθειας συνδεδεμενη αλλα εχω θορυβο απο πισω πολυ απο τους μονους μαγνητες.

Καμια ιδεα?

Χρησιμοποιω ενα digital recorder της boss.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσπαθω να ηχογραφησω ηλεκτρικη κιθαρα απο μικροφωνο ομως και οχι απευθειας συνδεδεμενη αλλα εχω θορυβο απο πισω πολυ απο τους μονους μαγνητες.

Καμια ιδεα?

Χρησιμοποιω ενα digital recorder της boss.

όσο παραπάνω gain έχεις τόσο πιό έντονο θα είναι.

Υποθέτω στους καθαρούς ήχους τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

με σήμα το μπιφτέκι

όσο παραπάνω gain έχεις τόσο πιό έντονο θα είναι.

Υποθέτω στους καθαρούς ήχους τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Ναι , προφανως αλλα και στα καθαρα ακομη εχω αυτον τον θορυβο απο τους μαγνητες. οταν παιζω με διπλους ειναι μια χαρα τα πραγματα αλλα με μονους ακομα και στα καθαρα υπαρχει προβλημα.

Λυση υπαρχει για την ηχογραφηση?

θεωρητικά δεν υπάρχει λύση.

Οι μονοί αρπάζουν θορυβο πάντα.

οι humbucker όχι, εξ ού και το όνομά τους, ότι εξαλείφουν το hum. Επειδή είναι ουσιαστικά δυό μονοί τυλιγμένοι σε ανάποδη φορά ο ένας από τον άλλον.

Η λύση είναι μόνο αλλαγή σε noiseless μονούς, που ουσιαστικά είναι δυό σε σώμα ενός.

Εγώ φοράω τέτοιους και στην στρατ και στην τελε και δεν κάνουν κιχ.

Αν βάλεις Noise gate θα σου κόψει στο σβήσιμο της νότας εντελώς τον ήχο. Όταν παίζεις θα υπάρχει αλλά θα το καλύπτει ο παίξιμο.

Αλλη λύση δεν υπαρχει

με σήμα το μπιφτέκι

Προφανως το σπιτι σου εχει προβληματικη ηλεκτρικη εγκατασταση  οποτε εχεις τις παρακατω εναλλακτικες:

1.μετακομιζεις

2.γραφεις καπου αλλου

3.βαζεις noiseless μαγνητες

4.καθεσαι σε μια περιστρεφομενη καρεκλα και γυριζεις γυρω γυρω μεχρι να βρεις το σημειο που η κιθαρα εχει λιγοτερο θορυβο

υπαρχει και η περιπτωση να εχεις στο χωρο λαμπες φθορισμου ή neon,τις σβηνεις και ελυσες το προβλημα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Προφανως το σπιτι σου εχει προβληματικη ηλεκτρικη εγκατασταση  οποτε εχεις τις παρακατω εναλλακτικες:

1.μετακομιζεις

2.γραφεις καπου αλλου

3.βαζεις noiseless μαγνητες

4.καθεσαι σε μια περιστρεφομενη καρεκλα και γυριζεις γυρω γυρω μεχρι να βρεις το σημειο που η κιθαρα εχει λιγοτερο θορυβο

υπαρχει και η περιπτωση να εχεις στο χωρο λαμπες φθορισμου ή neon,τις σβηνεις και ελυσες το προβλημα.

1. Οταν θα ψαξω σπιτι για την επομενη μετακομιση μου θα παω με κιθαρα και ενισχυτη και θα δω αν μου κανει σχετικα και με αυτο  ;D

2.Γενικα γραφω αλλου αλλα ηθελα να γραψω κατι αμεσα

3.Θα το ψαξω στην επομενη αναζητηση μαγνητων αλλα αυτοι που εχω συγκεκριμενα μου αρεσουν για τον ηχο που θελω και το κυριοτερο ειναι οτι αυτους εχω τωρα  ;D και θα ηθελα να γραψω κατι ψιλοαμεσα

4.Πολυ σωστος

Μου αρεσε αυτη η απαντηση.

Αν βάλεις Noise gate θα σου κόψει στο σβήσιμο της νότας εντελώς τον ήχο. Όταν παίζεις θα υπάρχει αλλά θα το καλύπτει ο παίξιμο.

Καλα, αυτο κι αν ισχυει!

Δηλαδη μπορει σε ενα χωρο /σπιτι η κιθαρα να κανει θορυβο απο τους μαγνητες και σε αλλο οχι?  ???

Και ποσο συχνο ειναι να εχει ενα σπιτι προβληματικη ηλεκτρικη εγκατασταση? Να φανταστω οτι αυτο δε διορθωνεται?

είναι θέμα προσανατολισμού. (για αυτό σου είπε ο Νίκος να περιστραφείς γύρω απο τον άξονά σου)

Ο μαγνήτης ουσιαστικά είναι ένα πηνίο τυλιγμένο γύρω από ένα μαγνήτη. Ευαίσθητο σε οποιοδήποτε μαγνητικό πεδίο ξεφύγει λίγο από τα καθιερωμένα.

με σήμα το μπιφτέκι

Ναι , το εχω παρατηρησει κι εγω οτι απο την κλιση της κιθαρας και το σημειο εχει διαφορα. ειδικα οταν ειναι ξαπλωμενη κανει τον περισσοτερο θορυβο. Αλλα οταν ο μονος κανει θορυβο δεν εχει υπαρξει σημειο που να ειναι αθορυβος.  Εννοω οτι δεν εχω ακουσει μαγνητη να κανει θορυβο σε ενα σπιτι η μερος και σε αλλο να ειναι αθορυβος ο ιδιος.

Υπαρχει περιπτωση σε αλλο σπιτι να ειναι αθορυβος ?

Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο  :o

εντελώς όχι.

στον ίδιο χώρο, πάντα ο διπλός θα είναι πιό αθόρυβος ή οι θέσεις 1-2 ή 2-3 επίσης.

με σήμα το μπιφτέκι

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου