Προς το περιεχόμενο

Έλληνες Κατασκευαστές ηλεκτρικής κιθάρας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα να δημιουργήσουμε ένα (σε sticky format, κατά προτίμηση) νήμα, στο οποίο να παρουσιάζουμε την δουλειά Ελλήνων κατασκευαστών ηλεκτρικής κιθάρας. Ας μείνουμε στην ηλεκτρική, και όχι σε κατασκευαστές παραδοσιακών οργάνων κλπ.

Θα ήταν ιδανικό να συνδυάσουμε πλήρεις πληροφορίες, ξεκινώντας από όνομα, site, contact details, ακόμα ιδανικότερα να μπουν φωτογραφίες της δουλειάς τους ή / και βίντεο, προσωπικές εμπειρίες ή και review οργάνων από ανθρώπους που έκαναν το άλμα και παράγγειλαν μια κιθάρα από τους κατασκευαστές κλπ.

Όλες οι συνεισφορές (στο νήμα) καλοδεχούμενες. Δεν έχω προσωπική εμπειρία ή γνώση για να ξεκινήσω, αλλά είμαι σίγουρος πως άλλοι έχουν.

Θα παρακαλούσα να κρατήσουμε το νήμα σε επίπεδο παρουσίασης, και όχι να πάμε την κουβέντα σε άλλους δρόμους. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι δεν μπορεί κάποιος να ποστάρει αρνητική κριτική για όργανο που έπιασε στα χέρια του και δεν του έκανε / δεν του άρεσε / δεν τον ικανοποίησε, αλλά ας μείνουμε στην προσωπική άποψη και κριτική του οργάνου και όχι σε απόψεις για τον ίδιο τον κατασκευαστή.

Ευχαριστώ εκ τω προτέρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να το διευρύνουμε και σε Έλληνες κατασκευαστές ενισχυτών & εξοπλισμού γενικότερα

δυστυχώς δεν έχω εμπειρία για να προσφέρω κάτι στο θρεντ. Μόνο ως προς το σκέλος των πληροφοριών ίσως

"There’s no mystery in my gear. And if any, then it’s hidden between hands, heart and soul. It simply must be the way I play" ~ Criss Oliva

να το διευρύνουμε και σε Έλληνες κατασκευαστές ενισχυτών & εξοπλισμού γενικότερα

δυστυχώς δεν έχω εμπειρία για να προσφέρω κάτι στο θρεντ. Μόνο ως προς το σκέλος των πληροφοριών ίσως

Ακόμα και η απλή αναφορά και η διεύθυνση του site του / των / της, κάνει μια χαρά. Τα υπόλοιπα, όταν και αν ενδιαφερθεί κάποιος, τα βρίσκει. Go ahead.

Ας ξεκινήσουμε τότε με κάπως πιο γνωστούς κατασκευαστές . Σε μαγνήτες,ενισχυτές & πετάλια θα ήταν μεγαλύτερη η γκάμα και καλό είναι να ανοίξουν και τέτοια θέματα

Απ την πλευρά μου, δεν βάζω κατασκευαστές με κριτήρια καλός/κακός, φθηνός/απλησίαστος κλπ .... Απλά για να χτίσουμε μια βάση δεδομένων ας πούμε :)

NxK Custom Guitars

ιστοσελίδα κατασκευαστή :

http://www.nxkcustomguitars.gr/

ιστοσελίδα facebook

https://www.facebook.com/nxk.guitars

Νομίζω το site του κ. Κεραμιδά περιέχει όλες τις δυνατές πληροφορίες που μπορεί . Από επικοινωνία , τιμοκατάλογο μέχρι γενικότερες πληροφορίες που αξιολογούνται απ τον καθένα μας, καθώς αποτελούν και την άποψη του ίδιου και όχι μια "αλήθεια"

"There’s no mystery in my gear. And if any, then it’s hidden between hands, heart and soul. It simply must be the way I play" ~ Criss Oliva

Verve Guitars

Ιστοσελίδα κατασκευαστή :

http://www.verveguitars.com/

Ιστοσελίδα Facebook

https://el-gr.facebook.com/Verve-Guitars-1540488846198264/

Επίσης και ο κ. Βερβερίδης παρέχει κάποιες πληροφορίες , φωτογραφικό υλικό πλην ίσως τιμοκατάλογου που θα χρειαστεί επικοινωνία μαζί του . Εκτός και αν μου διαφεύγει

Εκκρεμούν για όσους μπορούν να βοηθήσουν :

1 ) ο Κ. Βραχάτης με ιστοσελίδα ή facebook

2) Θυμάμαι ότι ο Θοδωρής Ζήρας είχε φτιάξει κιθάρα από Έλληνα κατασκευαστή με επωνυμία Fahrenheit Guitars

Ενδέχεται να το έχει παρατήσει ο άνθρωπος. Κάτι θυμάμαι για επαρχία. Έδεσσα ;; Νάουσα ;;;

Fahrenheit.jpg

ΥΓ : Προφανώς μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μοντάρουμε καλύτερα τις συγκεντρωθείσες πληροφορίες και σβήνουμε ποστ σαν το δικό μου  ;)

Εκκρεμούν για όσους μπορούν να βοηθήσουν :

1 ) ο Κ. Βραχάτης με ιστοσελίδα ή facebook

Vrahatis Leonidas

Να προσθέσω ότι εκτός από κιθάρες ασχολείται και με κατασκευή μαγνητών

Θα ήθελα να δημιουργήσουμε ένα (σε sticky format, κατά προτίμηση) νήμα, στο οποίο να παρουσιάζουμε την δουλειά Ελλήνων κατασκευαστών ηλεκτρικής κιθάρας. Ας μείνουμε στην ηλεκτρική, και όχι σε κατασκευαστές παραδοσιακών οργάνων κλπ.

Θα ήταν ιδανικό να συνδυάσουμε πλήρεις πληροφορίες, ξεκινώντας από όνομα, site, contact details, ακόμα ιδανικότερα να μπουν φωτογραφίες της δουλειάς τους ή / και βίντεο, προσωπικές εμπειρίες ή και review οργάνων από ανθρώπους που έκαναν το άλμα και παράγγειλαν μια κιθάρα από τους κατασκευαστές κλπ.

Όλες οι συνεισφορές (στο νήμα) καλοδεχούμενες. Δεν έχω προσωπική εμπειρία ή γνώση για να ξεκινήσω, αλλά είμαι σίγουρος πως άλλοι έχουν.

Θα παρακαλούσα να κρατήσουμε το νήμα σε επίπεδο παρουσίασης, και όχι να πάμε την κουβέντα σε άλλους δρόμους. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι δεν μπορεί κάποιος να ποστάρει αρνητική κριτική για όργανο που έπιασε στα χέρια του και δεν του έκανε / δεν του άρεσε / δεν τον ικανοποίησε, αλλά ας μείνουμε στην προσωπική άποψη και κριτική του οργάνου και όχι σε απόψεις για τον ίδιο τον κατασκευαστή.

Ευχαριστώ εκ τω προτέρω.

Μια μικρή παρατήρηση. Τα sticky νήματα είναι, ας πούμε, οδηγοί για κάτι σχετικό με τα όργανα ή τη μουσική και απαιτούν, κατά τη γνώμη μου, a priori ένα μεστό και ελεγμένο περιεχόμενο. Πρεπει να περιέχουν εξ'αρχής βασικές πληροφοριές επί του εκάστοτε θέματος και φυσικά να σχολιάζονται κατά βούληση από κάτω. Το να γίνει "μόνιμο" ένα νήμα το οποίο περιέχει πληροφορίες αποσπασματικά και "ανοργάνωτα", θεωρώ ότι δε προσφέρει ουσιαστικά, διότι με ένα google search βρίσκουμε, έτσι κι αλλιώς την πληροφορία, σε τέτοιο "αφιλτράριστο" επίπεδο.

Δίνω ένα παράδειγμα: Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα από θεωρία της μουσικής. Με το να ανοίξω ένα θέμα λέγοντας ότι είναι σημαντικό να έχουμε έναν μπούσουλα και "παιδιά ρίχτε γνώσεις", το θέμα δε θα αποδόσει τα δέοντα, διότι θα είναι χαοτικό. Όμως αν κάποιος συμφορουμίτης έχει τις απαραίτητες γνώσεις και το μεράκι, μπορεί να ανοίξει ένα θέμα και να προσφέρει ουσιαστικά, δεχόμενος φυσικά τα σχόλια από κάτω.

Θα πρότεινα να κάνεις/νουμε μια έρευνα αγοράς πρώτα, για το τι παίζει από έλληνες κατασκευαστές (από βραχάτη μέχρι τον ολύμπιο) και να γίνει μια σωστή παρουσίαση η οποία θα μπορεί να αποτελέσει έναν μπούσουλα.

Just my 2 cents και χρόνια πολλα.

πιστεύω ότι αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή otto##

όπως έγραψα σε υστερόγραφο 2 ποστ παραπάνω, όταν συλλέξουμε αρκετές πληροφορίες θα προσπαθήσουμε/ζητήσουμε να μονταριστεί και να φαίνονται όλα συγκεντρωμένα στο πρώτο ποστ

Έτσι όπως το βλέπω εγώ, αυτή τη στιγμή κάνουμε research

Μια μικρή παρατήρηση. Τα sticky νήματα είναι, ας πούμε, οδηγοί για κάτι σχετικό με τα όργανα ή τη μουσική και απαιτούν, κατά τη γνώμη μου, a priori ένα μεστό και ελεγμένο περιεχόμενο.

Χωρίς να απαιτώ είτε να προσδοκώ τίποτα, εδώ είναι sticky τα "τί δεν μου αρέσει στην πεταλιέρα μου", "gear list" και "γιατί vintage εξοπλισμός". Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει τί θα γίνει sticky και τί όχι, αλλά δεν βλέπω κάποιου είδους κριτήρια που κρατήθηκαν σε άλλες περιπτώσεις ενώ στην συγκεκριμένη δεν τηρούνται.

Σε κάθε περίπτωση, ας μην παρεκτραπεί η κουβέντα και ας μείνουμε στην ουσία.

Χρόνια πολλά σε εσένα!

Αν έχει κάποιος site / contact details του Fahreneit, ας βοηθήσει. Θυμάμαι υπήρχε και ένα thread που έδειχνε ο άνθρωπος την πορεία κατασκευής μιας πολύ εντυπωσιακής κιθάρας. Πολύ υποσχόμενος κατασκευαστής.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου