Προς το περιεχόμενο

Gretsch G5120 setup


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια και χαρα σε ολους.Πηρα απο ενα φιλο, για μια δυο προβες, το παραπανω οργανο για ενα νεο project που ασχολουμαι, και θελω τετοιου τυπου ηχο και επι τη ευκαιρια ειδα και το σετ απ της που ηταν ψιλο χαλια γενικος. Εκει που κολησα ειναι στο πολυ ψηλο string action που εχει.δλδ μολις παω στο ιδανικο σημειο εχω μπαζαρισμα στη μι καντινι στο 14-15 και στη σι στο 15,στα μπεντς κοβει νοτα τελειως.ολο το αλλο μανικι ειναι βουτυρο.η στρατο και η τελε μου με 9,5 radius ειναι πολυ πιο χαμηλα χωρις μπαζ πουθενα.για το radius  αυτο επρεπε να ειναι πολυ πιο κατω.ειναι η πρωτη φορα που πιανω τετοιο οργανο και δεν ξερω ακριβος πως πρεπει να ειναι, οποτε τα φωτα σας παρακαλω

papa don't take no mess!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

OΛΕΣ οι κιθαρες (και οι Gretsch φυσικα οι οποιες δεν σεταρονται διαφορετικα απο τις αλλες)  για να εχουν  χαμηλο action θελουν λεπτομερες fret leveling που σπανια γινεται στο εργοστασιο λογω κοστους.

 

Οποτε ενας τεχνικος θα σου δωσει τη λυση.Γυρω στο 70αρι θα σου κοστισει αλλα αξιζει τον κοπο.

 

Οπως μας τα λες καποια ταστα ειναι ψηλα μετα το 14ο ταστο και θελουν χαμηλωμα (το trussrod δεν δουλευει τοσο ψηλα οποτε μην προσπαθησεις να διορθωσεις τα πραγματα με αυτο)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Σφίγγε truss rod και ανεβοκατέβαζε από τη γέφυρα μέχρι να σου κάτσει.

 

Αν θέλουμε να είναι στην τρίχα το setup μας, ειδικά για bends άνω του τόνου και ψηλότερα από το 10-12ο τάστο, το μηδενικό (ή ακόμη και το backbow) έιναι μονόδρομος. Μην το φοβάστε και αψηφήστε τις νόρμες που δίνουν τα εργοστάσια.

 

Ίσως αποκτήσεις λίγο buzz (όχι ταστάρισμα) έως το 7-10ο τάστο, αλλά αυτό είναι υπαρκτό σε όλα τα ηλεκτρικά. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι ανεκτό από τον καθένα.

 

Επίσης, το σετάρισμα είναι μια πολύ οργανική διαδικασία και διαφέρει από όργανο σε όργανο, ανάλογα με τα τερτίπια του, αλλά και τις προτιμήσεις του μουσικού και κατά πόσο αυτός είναι έτοιμος να συμβιβαστεί με κάποιες καταστάσεις.

 

Επίσης, σηκώστε λίγο πιο ψηλά το action, ειδικά αν έχετε vintage ή medium jumbo τάστα. Θα εκπλαγείτε από την extra άνεση σε πιασίματα, bends, vibrato. Low action δεν σημαίνει και καλύτερο playability.

 

Eπανερχόμενος στην περίπτωσή σου, αν, με μηδενικό relief εξακολουθείς να έχεις πνίξιμο σε bends πάνω από το 12ο με νορμαλ action, τότε παίζουν ανισόπεδα τάστα. Tσέκαρέ το με κάποιον τεχνικό.

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοειται οτι επαιξα με τη βεργα και τη γεφυρα και μετα postαρα το προβλημα.ηθελα να σιγουρευτω για την υποψια που ειχα για το leveling και μαλλον παει για εκει.ευχαριστω

papa don't take no mess!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

, το μηδενικό (ή ακόμη και το backbow) έιναι μονόδρομος.

 

+1000

 

και κερδιζουμε και ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ καλυτερο ηχο και feel & φυσικα χαμηλοτερο action στη μεση του μπρατσου.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου