Προς το περιεχόμενο

μικτάκι για παιδότοπο - θέλει και βάθος?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Βασικά μια φίλη που έχει παιδικό εργαστήρι θέλει να βγάλει ένα μικρόφωνο και να συνδέσει και το λαπτοπ για μουσική. Υπάρχουν ήδη δυο αυτοενισχυόμενα ηχειάκια με xlr - και jack - είσοδο και ένα μικρόφωνο.

Στην ουσία κυρίως για ομιλία το θέλει - γονείς , μικρές εκδηλώσεις κλπ - αλλά μπορεί να κάνει και κανά καραόκε. Το μικρόφωνο θέλει οπωσδήποτε προενίσχυση. Οπότε θέλει ένα φτηνό μικτάκι με μια είσοδο mic και μια stereo είσοδο rca. 

Το ερώτημα είναι : θα χρειαστεί κονσολίτσα με κάποιο υποτυπώδες reverb ή όχι? Η κοπέλα δεν έχει ιδέα απ αυτά και θέλει κάτι φτηνό. Προτίστως στην ομιλία πιστεύετε οτι χρειάζεται το βάθος ή όχι?

λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τις άνω επισημάνσεις σου, από πλευράς μου προτείνω στην φίλη σου την Allen & Heath ZED-6

https://www.thomann.de/gr/allenheath_zed_6.htm

10720482_800.jpg

πολύ καλή ποιότητα κατασκευής (σε σχέση με την τιμή της), άψογη εργονομία (εύκολη ρύθμιση του mic λόγω και της ύπαρξης του σπάνιου για την κατηγορία pfl) και high pass filter (απαραίτητο για άπειρους χρήστες και του μικτη αλλά και των μικροφώνων)...

τώρα για τα effect όπως είπαν και οι φίλοι μας στην "ομιλία" κατά κανόνα δεν χρειάζονται... παρεμπιπτόντως βέβαια και για την "ιστορία", ένας έμπειρος χρήστης πειραματιζόμενος με την επιλογή και χρήση κατάλληλων αλγορίθμων μπορεί να "γλυκάνει" μια ομιλία αλληλεπιδρώντας σωστά με τον χώρο και τις κατά συνθήκη ανάγκες του, ΑΛΛΑ ένα effect processor στα χέρια ενός άπειρου όντως είναι (συνήθως) πηγή λούμπεν "χάους"...

για το καραόκε από την  άλλη (που αν μη τι άλλο θα ήταν τουλάχιστον επιθυμητό) αν η φίλη σου το κρίνει απαραίτητο (σίγουρα παίζει ρόλο και η συχνότητα ανάλογων event) υπάρχει και η Α&Η με effect...

https://www.thomann.de/gr/allenheath_zed_6_fx.htm

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά καταλήξαμε... Θέλει ότι πιο φτηνό.... Στην ουσία αν δεν ήταν η προενίσχυση του mic δεν θα ασχολιο(μασ)ταν καν. Πήραμε τη behringer  xenyx 502 και τη  βρήκε και πολύ γλυκούλα μάλιστα  ;D ;D

Στη συνέχεια έβαλα την xenyx δίπλα στη 16καναλη mixwizard μου όπου την εντόπισε η τετράχρονη κόρη μου και είπε "η κονσόλα και το παιδάκι της"  :D :D ....

Ευχαριστώ για τη βοήθεια  8) ....

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου