Προς το περιεχόμενο

Η εύρεση φωνής για group είναι ό,τι πιο δύσκολο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω απλά να μοιραστώ τον πόνο μου εδώ πέρα. Με την αδερφή μου (που παίζει σαν και εμένα κιθάρα) έχουμε ένα group (2 κιθάρες, μπάσο, drums) και ψάχνουμε φωνή. Με κάθε ειλικρίνεια, δεν βλέπω φως στο τούνελ. Έχω «τεστάρει» πολλούς υποψήφιους/υποψήφιες (και το έχω κάνει βάζοντας τους να τραγουδήσουν πιο πολύ δικά μας κομμάτια, αφού αυτό είναι το ζητούμενο), αλλά καμία φωνή δεν φαίνεται να είναι αυτό που ψάχνουμε. Όλες ακούγονται...κοινότυπες. Έχουμε υψηλά στάνταρ (κοινώς είμαστε σνομπ :P)? Οι φωνές με χαρακτήρα και προσωπικότητα είναι σπάνιες? Το υλικό μας δεν αξίζει? Σας έχει συμβεί?

Πιστεύω πως η έλλειψη ενός «ιδιαίτερου» τραγουδιστή είναι αυτό που εμποδίζει πολλά underground και ανερχόμενα συγκροτήματα να ανεβούν (πέρα από άλλους ασήμαντους, μικρούς λόγους όπως η αδιαφορία της πλειοψηφίας των Ελλήνων ακροατών για την underground σκηνή, η έλλειψη μεγάλων δισκογραφικών που θα στηρίξουν νέους καλλιτέχνες κτλ.)

I'm not bored. I've just got an incredibly boring face.

-Charlie Watts

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Θέλω απλά να μοιραστώ τον πόνο μου εδώ πέρα. Με την αδερφή μου (που παίζει σαν και εμένα κιθάρα) έχουμε ένα group (2 κιθάρες, μπάσο, drums) και ψάχνουμε φωνή. Με κάθε ειλικρίνεια, δεν βλέπω φως στο τούνελ. Έχω «τεστάρει» πολλούς υποψήφιους/υποψήφιες (και το έχω κάνει βάζοντας τους να τραγουδήσουν πιο πολύ δικά μας κομμάτια, αφού αυτό είναι το ζητούμενο), αλλά καμία φωνή δεν φαίνεται να είναι αυτό που ψάχνουμε. Όλες ακούγονται...κοινότυπες. Έχουμε υψηλά στάνταρ (κοινώς είμαστε σνομπ :P)? Οι φωνές με χαρακτήρα και προσωπικότητα είναι σπάνιες? Το υλικό μας δεν αξίζει? Σας έχει συμβεί?

Πιστεύω πως η έλλειψη ενός «ιδιαίτερου» τραγουδιστή είναι αυτό που εμποδίζει πολλά underground και ανερχόμενα συγκροτήματα να ανεβούν (πέρα από άλλους ασήμαντους, μικρούς λόγους όπως η αδιαφορία της πλειοψηφίας των Ελλήνων ακροατών για την underground σκηνή, η έλλειψη μεγάλων δισκογραφικών που θα στηρίξουν νέους καλλιτέχνες κτλ.)

...εσεις τουλαχιστον εχετε βρει υποψηφιους....εμεις ψαχνουμε πανω απο χρονο....τζιφος!!!!

Slow must go on....!!!!

Μην περιμένετε να ανοίξει η πόρτα και να μπει ο  {βάλτε το όνομα του αγαπημένου σας τραγουδιστή}.

Βρείτε κάποιον ο οποίος τραγουδάει σωστά και εξελιχθείτε μαζί.

Αν έχετε κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σας, δεν θα το βρείτε ποτέ. Γιατί, ακόμη και αν υπάρχει αυτός ο συγκεκριμένος, μπορεί να παίζει άλλου είδους μουσική.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Το θέμα δεν είναι πως ψάχνουμε κάτι υπερβολικά συγκεκριμένο. Δεν λέμε δηλαδή «αα θέλω να έχει την χροιά του Jagger ή το γρέζι της Joplin, αλλιώς να κόψουν το λαιμό τους οι ατάλαντοι». Με άλλα λόγια, δεν ζητάμε να βρούμε κάποια «κόπια» ενός τραγουδιστή που μας αρέσει.

Απλά θέλουμε η φωνή να έχει μια όχι κοινότυπη χροιά. Μέχρι στιγμής, όσοι έχουμε ακούσει είναι είτε «σωστές» αλλά άχρωμες φωνές, είτε φάλτσοι που προσπαθούν να έχουν ταυτότητα.

-Charlie Watts

...εσεις τουλαχιστον εχετε βρει υποψηφιους....εμεις ψαχνουμε πανω απο χρονο....τζιφος!!!!

Έχετε βάλει αγγελίες παντού? Εννοώ σε facebook, noiz, musicheaven και ότι βρείτε? Εγώ ας πούμε έβαλα και στο ωδείο μου πριν μια εβδομάδα (όχι ότι έχει έρθει απάντηση μέχρι τώρα :P )

-Charlie Watts

Αντε πες και ερχεται καποιος και μενετε καγκελο με τη φωνη του, ειναι αυτο ακριβως που ψαχνετε σαν μπαντα αλλα εκεινος εχει διαφορετικη αποψη. Σας λεει οτι θα το σκεφτει, θα σας ενημερωσει κλπ κλπ

Εσυ εισαι σιγουρος οτι ειστε αρκετα καλοι ωστε να επιλεξει να συνεργαστει/ενταχθει στην μπαντα σας ενας σωστος με ιδιαιτερη χροια τραγουδιστης?

Εσυ εισαι σιγουρος οτι ειστε αρκετα καλοι ωστε να επιλεξει να συνεργαστει/ενταχθει στην μπαντα σας ενας σωστος με ιδιαιτερη χροια τραγουδιστης?

Όποιον και να ρωτήσεις που να βρίσκεται σε συγκρότημα την ίδια απάντηση θα σου δώσει (η οποία είναι αναμφίβολα καταφατική), είτε βρίσκεται στους Pink Floyd είτε στο γυμνασιακό γκρουπάκι της γειτονιάς. Νοείται μουσικός/καλλιτέχνης χωρίς εγωισμό/ψώνισμα;

Να σου πω τι θεωρώ για το συγκρότημα μας, όμως: αρχικά, βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο ακόμη (έχουμε λίγες προβές, αφού με τον drummer και τον μπασίστα δεν έχουμε γνωριστεί εδώ και πολύ καιρό). Αλλά, με την αδερφή μου γράφουμε κομμάτια από μικρά παιδιά και μπορώ να πω πως έχουμε αναπτύξει ένα αρκετά δυνατό επίπεδο τραγουδοποιίας (οκ, οκ δεν είμαστε Lennon/McCartney αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω). Μας αξίζει μια ιδιαίτερη φωνή; Δεν νομίζω να μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό, έτσι; Θέλω να πω, συγκρότημα μας είναι, τι περιμένεις να σου πω, όχι;  :P

-Charlie Watts

Απλά θέλουμε η φωνή να έχει μια όχι κοινότυπη χροιά. Μέχρι στιγμής, όσοι έχουμε ακούσει είναι είτε «σωστές» αλλά άχρωμες φωνές, είτε φάλτσοι που προσπαθούν να έχουν ταυτότητα.

φυσικά και ετσι είναι .

Συνήθως οι πολύ μελετημένοι μπαίνουν άθελα τους σε καλούπια με αποτέλεσμα

το κοινότυπο αποτέλεσμα. Απο την άλλη οι λιγότερο μελετημένοι και πιο αυθόρμητοι

είναι τεχνικά υποδεέστεροι αλλα έχουν περισσότερο χαρακτήρα.

Βρείτε κάποιον με μια χροιά που σας αρέσει , με προσωπικότητα που σας ταιριάζει και όρεξη για δουλειά και δουλέψτε μαζί .

Μην είστε ανυπόμονοι, δώστε ελευθερίες στον άλλο να εκφραστεί (δεν μπορείς να περιμένεις απο τον άλλο να εχει φωνή με χαρακτήρα και προσωπικότητα όταν του λες συνεχως τι να κανει και πως να τραγουδάει ), προσωπικότητα και χρόνο να προσαρμοστεί

(αυτο με τις μπάντες που παίρνουν νέο μέλος και με το καλημέρα τον θέλουν έτοιμο ποτέ δεν το κατάλαβα)  και που ξέρετε ίσως να σας βγει. Κάθε καινούργιο μελος είναι μια επενδυση , θελει χρόνο

για να αυγατίσει.

Εδω οι purple πηραν τον Coverdale ετοιμο κι αυτος εστρωσε στο επόμενο γκρουπ. ...

με σήμα το μπιφτέκι

Συμφωνω πως οι μικρες μπαντες συνηθως εχουν μετριες φωνες. Δυστυχως ενας πραγματικα καλος τραγουδιστης (φυση+εμπειρια+παθος) ειναι πολυ πιο σπανιος απο εναν καλο οργανοπαικτη.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου