Προς το περιεχόμενο

Αν δεν κάνει η Αλεξάνδρα καριέρα ....

fusiongtr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λλά και να μην το έχει πάρει δεν έχει σημασία, διότι όλη η ζωή σου, και όλη η ζωή μας είναι ένας ανταγωνισμός.

+1000

Και τέλος, όσοι "έξυπνοι" και "επιστημονικά τεκμηριωμένοι" πήγαν να εξαφανίσουν εντελώς αυτό το ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ του σύμπαντος κόσμου, τον ανταγωνισμό από την κοινωνία, κατέληξαν με ένα τόσο παράλογο και ασφυκτικό κοινωνικό σύστημα, που κατέληξε χωρίς ευγένεια αλλά με καταπίεση, χωρίς βοήθεια αλλά με πείνα, και χωρίς ανταγωνισμό αλλά έρμαιο στα χέρια του κάθε μαφιόζου.

+2000

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 119
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Καλα ολα αυτα και μια χαρα. Αμφισβητει κανενας ότι για να επιτυχεις πρεπει να ανταγωνιστεις; για αυτο λεμε και "ο στίβος της ζωης" κλπ.

Αλλα υπαρχει ανταγωνισμος και ανταγωνισμος. Εγω διαφωνω με την ανθρωποφαγια και τον αθεμιτο ανταγωνισμο που πολλες φορες συνδεεται με το υπερπλουτισμο. Βλεπε μονοπωλειο Microsoft και λαδωματα Siemens. Βλεπε επισης ανθρωποφαγια στη σοουμπιζ. Αν ο ανταγωνισμος συνδεεται με διαφανεια και σωστα κινητρα εγω ειμαι μεσα. Αν συνδεεται με το να πεθάνουν ολοι οι αντιπαλοι για να γινω εγώ ο βασιλιάς τότε ευχαριστώ αλλα δε θα παρω.

Αν ο ανταγωνισμος συνδεεται με διαφανεια και σωστα κινητρα εγω ειμαι μεσα.

μολις περιεγραψες τη συντριπτικη πλειοψηφια των δυτικων καπιταλιστικων κοινωνιων (USA included)

φυσικα και καποιες φορες θα γινουν λαθη αλλα ειναι drop in the ocean

(τα σκανδιναβικα προτυπα ξεχνα τα απαιτουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ συγκεντρωση ΠΛΟΥΤΟΥ και ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ και ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ κατοικους για να τα μοιραστουν οπως και τα ολλανδικα που προαπαιτουν αποικιοκρατια  και ΠΟΛΥ,ΠΟΛΥ,ΠΟΛΥ  χρημα)

. Αν συνδεεται με το να πεθάνουν ολοι οι αντιπαλοι για να γινω εγώ ο βασιλιάς τότε ευχαριστώ αλλα δε θα παρω

μολις περιεγραψες την συντριπτικη πλειοψηφια των ΜΗ δυτικων ΜΗ καπιταλιστικων κοινωνιων (GREECE included & leading the game together with Russia )

αρα συμφωνουμε....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

+1000000000000  το πολιτικοποιεις όμως, αλλά καλά κάνεις.....

Ομοίως κι από μένα. Συμφωνώ απόλυτα.

Στο quote που τσιτάρεις, θα συμπεριλάμβανα και την προηγούμενη πρόταση του Μάνου, όμως:

"Η θεσμοθετημένη βοήθεια του κοινωνικού κράτους είναι επίσης πολιτισμός, αλλά είναι και αυτό που είναι, δηλαδή ΒΟΗΘΕΙΑ και ΟΧΙ έλλειψη πόρτας."

Όταν ο Ταρκόφσκι αυτοεξορίστηκε από τη Σοβιετική ένωση είχε πει τη συνταρακτική φράση "φτύνουν στην ψυχή μου" , γι΄αυτό που άφηνε πίσω. Το ζήτημα κατά τη γνώμη μου, ήταν πάντα η αξιοκρατία. Και φυσικά η ελευθερία της έκφρασης και οι ίσες ευκαιρίες. Η αξιοκρατία έχει σχέση με την ισοτιμία και όχι με την "ισότητα" που είναι φενάκη: Κανείς δεν είναι ίσος με κανέναν, μπορούμε όμως να είμαστε ισότιμοι απέναντι στο κράτος, τους θεσμούς, το Υπ.Πο, το διαγωνιστικό ενός φεστιβάλ κλπ. Και να απολαμβάνουμε ίσες ευκαιρίες.

Η ελευθερία της έκφρασης είναι τόσο συντριπτικά πιο σημαντική δημιουργικά για έναν καλλιτέχνη από την όποια "βοήθεια του κράτους", ώστε δεν είναι τυχαίο ότι σπουδαίοι συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφοι κ.λπ. έζησαν και δημιούργησαν σε ολοκλήρωτικά καθεστώτα και χούντες όπως π.χ. της λατινικής αμερικής κ.λπ.

Γνώμη μου είναι ότι η αγριότητα της ζούγκλας του ανταγωνισμού (αθέμιτου ενίοτε) , που συμφωνούμε ότι αποτελεί δομικό στοιχείο της ύπαρξης, θα πρέπει κάποια στιγμή, στις δημοκρατίες του δυτικού τύπου που (θέλουμε να) ζούμε, να γίνει υγιής συναγωνισμός. Να υπάρχει χώρος για όλους, ίσες ευκαιρίες προβολής, σεβασμός στο διαφορετικό ακόμη και σε αυτό πυο δεν κατανοούμε ή που δεν μας αρέσει. 

Να πάψουμε να είμαστε πίθηκοι που το μόνο που θέλουν είναι να τα αρπάξουν όλα, τσαλαπατώντας τους άλλους. Η ικανοποίηση no matter what, των ατομικών μας αναγκών όπως την περιγράφει ο Μάνος παραπάνω (γκομενάρα, κιθαρα σούπερ - αυτοκινητάρα θα πρόσθετα κλπ ) είναι διαφημιστική εξίσωση, όχι ευτυχία. Μόλις απόμακρυνθείς από την τηλεόραση, το συνειδητοποιείς αργά ή γρήγορα.

• Guru

που το πάτε, που το φέρνετε, που το στρίβετε, πάλι ο τελικός στο γήπεδο του SF θα παιχτεί (ελπίζω χωρίς επεισόδια)...  ;D ;D ;D

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

που το πάτε, που το φέρνετε, που το στρίβετε, πάλι ο τελικός στο γήπεδο του SF θα παιχτεί (ελπίζω χωρίς επεισόδια)...  ;D ;D ;D

Δεν σου κάνει εντύπωση ότι τόσο  ο SF όσο και εγώ συμφωνούμε με το σχόλιο του ΜάνοςΧ, μόνο που ο SF κάνει εντελώς διαφορετική "ανάγνωση" - ερμηνεία ;

Εννοείται πως διαφωνώ με αυτό που γράφει ο SF γιατί είναι απόλυτο (και πιστεύω ότι το έθεσα πιο κομψά στο δικό μου σχόλιο για τις "δυτικές δημοκρατίες", οι οποίε φυσικά και μπροούν και πρέπει και παρέχουν δημιουργικές ελευθερίες σε έναν καλλιτέχνη), αλλά από τη μεριά μου, υπόσχομαι να μην εμπλακώ. :)

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Κάτσε να μπει και ο Trolley, που είναι χαφάρα, και πρεσσάρει ασφυκτικά σε όλους τους χώρους, και μόλις βρει κενό μπροστά, ο SF το καρφώνει κατευθείαν. ;D ;D

Και μετά όλοι τα βάζουν με την διαιτησία γιατί ήτανε λέει οφσάιντ το γκολ, και γίνεται χαμός.

αλλά από τη μεριά μου, υπόσχομαι να μην εμπλακώ. :)

Για την ώρα ο Ταμτάμ δίνει χώρο, μάλλον θέλει να "κοιμήσει" τον αντίπαλο και να φύγει στην κόντρα.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

• Moderator

Και μετά όλοι τα βάζουν με την διαιτησία γιατί ήτανε λέει οφσάιντ το γκολ, και γίνεται χαμός.

Η διαιτησία πίνει ενα χαλαρό μπερμπον και δεν επιθυμεί να εμπλακεί.

Αν παρ 'όλα αυτά υπάρχουν απορίες για το πως ρίχνουμε γκομεναρες (επειδή το φερε η κουβέντα ) pm  ;D

(τα σκανδιναβικα προτυπα ξεχνα τα απαιτουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ συγκεντρωση ΠΛΟΥΤΟΥ και ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ και ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ κατοικους για να τα μοιραστουν

Πριν μπω στο νοιζ και δω αυτο που εγραψες, ολως τυχαιως διαβαζα αυτο

http://www.businessinsider.com/swedish-government-collects-too-much-tax-2017-2

και στα ελληνικα

http://www.fortunegreece.com/article/i-souidiki-kivernisi-parakala-tous-polites-na-min-plironoun-extra-forous/.

Αν και δεν βλεπω τι σχεση εχει ολο αυτο με το αρχικο ποστ αλλα τεσπα  ;D

Αν παρ 'όλα αυτά υπάρχουν απορίες για το πως ρίχνουμε γκομεναρες (επειδή το φερε η κουβέντα ) pm  ;D

Αν ο τρόπος για να τις ρίξεις, δεν είναι "οικονομικής μορφής" (το παίζω φραγκάτος και πληρώνω), τότε κάνε ρε συ το pm να γίνει am και ρίχτο, να μαθαίνουμε και κάτι χρήσιμο.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου