Προς το περιεχόμενο

Αν δεν κάνει η Αλεξάνδρα καριέρα ....

fusiongtr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε διαφωνώ για να διαφωνήσω (που είναι η κοινή πρακτική στο φόρουμ), ούτε προσπαθώ να νουθετήσω κανέναν (επισης κοινή πρακτική). Δε λέω ότι οι κοινωνίες αυτές δεν έχουν βιομηχανία ή δεν έχουν αριστεία. Μιλάω για το πως ζει και σκέφτεται η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου σε αυτές τις χώρες. Επιτυγχάνουν πολλά με άλλο τρόπο σκέψεις από τον παραδοσιακό "Αμερικάνικο" τρόπο.

Τόνισα πως εκ του αποτελέσματος αυτές οι χώρες ειναι φοβερά παραγωγικές και δυνατές οικονομίες αλλά η κοινωνική νοημοσύνη έχει φοβερή εμπλοκή στην βιομηχανία. 

[...] Sweden benefits from the world’s most transparent and efficient public institutions, with very low levels of corruption and undue influence. The government is also considered to be one of the most efficient in the world, stated the report.Private institutions also received excellent marks, with firms that demonstrate the utmost ethical behavior (ranked 1st ), strong auditing and reporting standards, and well-functioning corporate boards. Goods and financial markets are also considered very efficient. [...]

Το λέει στο δεύτερο λινκ που έβαλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 119
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

δεν ειναι ευτυχισμενος αλλωστε αναγκαια καποιος...μετριος  που....ξυνεται και παιρνει επιδομα επιβιωσης...

Επίσης αυτή η φράση δείχνει την τάση που έχεις να πηγαίνεις στα άκρα και μάλιστα να θεωρείς ότι η απόλυτη αλήθεια είναι αυτη που έχεις στο μυαλό σου, που πολλές φορές ειναι ακραία (όπως π.χ η aretha είναι η ΦΩΝΗ, το ΤΑΔΕ είναι το ΤΑΔΕ, ο ΔΕΙΝΑ είναι ΕΤΣΙ).

Κανένας δεν είπε ότι όποιος είναι μέτριος είναι και άχρηστος. Κανενας δεν πρέπει να θεωρεί ότι όποιος είναι μέτριος κάθεται και ξύνεται. Με αυτή τη λογική το 98% των ανθρώπων, που οντως ειμαστε μετριοι, είναι άχρηστοι και κάθονται και ξύνονται περιμένοντας από τους άριστους να τους ταϊσουν.

Μετριότητα δεν ισούται με ραθυμία. 

Μετριότητα δεν ισούται με ραθυμία. 

οχι,ισουται με ΑΦΟΡΗΤΗ βαρεμαρα... ;D 

τα αλλα που λες δεν τα καταλαβαινω....ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ μια  ανταγωνιστικη χωρα να μην εχει ανταγωνιστικη κοινωνια ,ανταγωνιστικη παραγωγη και σκεπτομενους ανταγωνιστικα  κατοικους....

ειναι επισης αδυνατον μια χωρα που ΑΡΙΣΤΕΥΕΙ σε ολα να μην εχει την ΑΡΙΣΤΕΙΑ ως λαβαρο.

εκτος και αν εννοεις κατι αλλο.... με τον ορο "ανταγωνιστικοτητα". 

Επιτυγχάνουν πολλά με άλλο τρόπο σκέψεις από τον παραδοσιακό "Αμερικάνικο" τρόπο.

ο οποιος σε τι διαφερει ακριβως απο αυτον?

Sweden benefits from the world’s most transparent and efficient public institutions, with very low levels of corruption and undue influence. The government is also considered to be one of the most efficient in the world, stated the report.Private institutions also received excellent marks, with firms that demonstrate the utmost ethical behavior (ranked 1st ), strong auditing and reporting standards, and well-functioning corporate boards. Goods and financial markets are also considered very efficient.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

οχι,ισουται με ΑΦΟΡΗΤΗ βαρεμαρα... ;D 

ίσως. Δε ξερω. Δικαίωμά σου να το πιστεύεις αλλά δικαίωμά μου να διαφωνώ στα απόλυτα που θέτεις (όχι μόνο βαρεμάρα αλλά ΑΦΟΡΗΤΗ κιόλας). Διακρίνω πολλες φορές πως το παιδί μου/φίλος μου/γυναίκα μου (βάλε ό,τι θες) ειναι μέτριοι αλλά ακόμα τους βρίσκω ΑΦΟΡΗΤΑ ΜΗ ΒΑΡΕΤΟΥΣ.

Είναι στάση ζωής και είναι σεβαστή (όπως θα έλεγαν και οι ευρωπαίοι) αλλά εγώ μια χαρά απολαμβάνω μέτριους μουσικούς και δε βαριέμαι καθόλου, μια χαρά διαβάζω μέτριους λογοτέχνες επίσης. Όταν βαρεθώ θα σου πω.  ;D

τα αλλα που λες δεν τα καταλαβαινω....ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ μια  ανταγωνιστικη χωρα να μην εχει ανταγωνιστικη κοινωνια ,ανταγωνιστικη παραγωγη και σκεπτομενους ανταγωνιστικα  κατοικους....

ειναι επισης αδυνατον μια χωρα που ΑΡΙΣΤΕΥΕΙ σε ολα να μην εχει την ΑΡΙΣΤΕΙΑ ως λαβαρο.

εκτος και αν εννοεις κατι αλλο....

Εμ έλα που δεν ειναι έτσι. Ο μέσος Σουηδός, Νορβηγός, Ολλανδός και Δανός δεν είναι "ανταγωνιστικός" και σε καμία περίπτωση η κοινωνία τους δεν διέπεται από αυτά που περιγράφεις.

Και για το quote σου.

Διαφέρει στο ότι οι USA δεν φημίζονται για "efficient public institutions" και καθόλου για "The government is also considered to be one of the most efficient in the world". Το τελευταίο μάλιστα θέλει πολλές επεξηγήσεις για το τι θεωρείται efficient. Οι USA φημίζονται για το "efficiency of private institutions/industries" οι oποίες διοικούν και το government.

Λογικό να μην με καταλαβαίνεις διότι εκπέμπουμε σε άλλα μήκη κύματος. Δε με πειράζει και θα ζήσω με αυτό και δε με απασχολεί να σε πείσω για κάτι.

Θα σέβομαι την αποψή σου όσο αυτή εκφέρεται με σεβασμό και καλοπροαίρετα, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν υποχρεούμαι να συμφωνήσω.

• Guru

Ας υπερθεματίσω λίγο (γιατί ως τώρα δεν είχα χρόνο).

Το βασικό, για μένα, είναι ότι ένα 14χρονο παιδί ΔΕΝ έχει καμμία δουλειά στα media. 90% των περιπτώσεων που ξέρω έχουν καταλήξει σε πολύ άσχημες καταστάσεις (τα παιδιά θαύματα και καλά)...

Το πρόβλημα είναι ότι η κρίση που γίνεται σε παιδιά "ταλέντα" (ή ταλέντα) είναι ΚΑΙ λόγω της ηλικίας τους... Το ότι η Αλεξάνδρα είναι 14 χρονών έχει τονιστεί πολλές φορές στις σελίδες αυτού του θρεντ.

Ο ΣΦ κάνει καλά και αναφέρει άλλα ονόματα, γιατί τελικά, η ηλικία του εκτελεστή ΔΕ με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει αν το αποτέλεσμα είναι καλό ή όχι σε σχέση με ΟΛΑ τα όλα που υπάρχουν ως επιλογές γύρω μου. Με τον ίδιο τρόπο επιλέγο το τι θα ακούσω στο youtube, ή τι θα σχολιάσω στο νοιζ.

Εδώ δε έχουμε κάτι τόσο βαρύ, αλλά και πάλι.

Η Αλεξάνδρα δείχνει να το χαίρεται. Το αν θα κάνει καριέρα ή όχι... δε παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Καλό θα ήταν να μη μείνει μουσικός (όπως πάρα πολλοί άλλοι) αφού πολλές φορές (ειδικά στη κλασσική) οι μουσικοί είναι επίσης και "αγράμματοι" όσον αφορά οτιδήποτε άλλο εκτός της τέχνης τους (κάτι σα τους γιατρούς ένα πράγμα)...

Μακάρι να κάνει αυτό που γουστάρει να κάνει, αν έχει τη στήριξη των γονιών της, να ευτυχίσει και να μη πάρουν τα μυαλά της αέρα (βασικό).

Εμ έλα που δεν ειναι έτσι. Ο μέσος Σουηδός, Νορβηγός, Ολλανδός και Δανός δεν είναι "ανταγωνιστικός" και σε καμία περίπτωση η κοινωνία τους δεν διέπεται από αυτά που περιγράφεις.

Τοτε σε αλλη Ολλανδια πας εσυ και σε αλλη εγω (παω πολυ συχνα στην Ολλανδια τα τελευταια χρονια για επαγγελματικους λογους....πιο cut throat  ανταγωνισμο σε επαγγελματικο περιβαλλον  ΠΟΛΥ δυσκολα θα βρεις οπουδηποτε αλλου στον πλανητη...ειλικρινα στο λεω,μονο στην Ασια εχω δει χειροτερες καταστασεις).

Κατι καθολου περιεργο σε μια χωρα με ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ...& τοσο ανεπτυγμενη και ανταγωνιστικη οικονομια.

Τοτε σε αλλη Ολλανδια πας εσυ και σε αλλη εγω (παω πολυ συχνα στην Ολλανδια τα τελευταια χρονια για επαγγελματικους λογους....πιο cut throat  ανταγωνισμο σε επαγγελματικο περιβαλλον  ΠΟΛΥ δυσκολα θα βρεις οπουδηποτε αλλου στον πλανητη...ειλικρινα στο λεω,μονο στην Ασια εχω δει χειροτερες καταστασεις).

Κατι καθολου περιεργο σε μια χωρα με ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.

Να σου πω πως ζω και εργάζομαι στην Ολλανδία, επίσης τα τελευταία 6 χρόνια έζησα και εργάστηκα στην Αμερική και την Μέση Ανατολή. Η Ολλανδία ειναι "περίπτωση" χώρας και λογικής. Ειναι μία χώρα που το πρώτο πράγμα το οποίο διδάσκουν στο παιδί σου ειναι να μη θεωρεί τον ευατό του εξυπνότερο, ομορφότερο κλπ από τα υπόλοιπα. Επίσης δε του δίνουν κανενα κίνητρο για να αριστεύσει. Δε το επιβραβεύουν, και όταν το κάνουν δεν έχει καμία σχέση με το τρόπο που το κάνουν στην Αμερική για παράδειγμα.

Σου ξαναλέω, φτάνουν στο αποτέλεσμα αυτό από άλλο δρομο. Ακριβώς επειδή ο κόσμος εδώ παραείναι χαλαρός, επιτυχγάνει τους στόχους του πιο εύκολα και όχι κανιβαλλίζοντας που ειναι η αμερικάνικη λογική.

Φυσικά όταν πάει στο επίπεδο υψηλών κλιμακίων στις πολυεθνικές μη ζητάς διαφορές, διότι money rules. Όμως ο μέσος υπάλληλος πολυεθνικης στην Ολλανδία ειναι υπερβολικά πιο χαλαρός σε σχέση με τον Αμερικάνο. Αυτό στο υπογράφω.

Εκεί που διέκρινα μεγάλες διαφορές ειναι στη Γερμανία, όπου η λογική απεχει μακράν από εδώ αλλά και από τις σκανδιναβικές χώρες. Αυτός ειναι και ο λόγος που δεν ταυτίζονται καθολου με τους γερμανούς και δε τους θεωρούν συμπαθείς. Βέβαια οι κυβερνήσεις τους σπεύδουν να κάνουν το σκυλάκι της γερμανίας, αλλα αυτο ειναι άλλη μεγάλη συζήτηση.

Επίσης με την ευκολία που χειρίζεσαι τις λέξεις "μετριότητα", "ανταγωνιστικότητα" αλλά και με το διδασκαλικό τρόπου που γράφεις βγάζεις, ίσως αθελά σου, μία εικόνα ενός ανθρώπου που πιστεύει ότι υπερέχει των λοιπών μετρίων, αγράμματων χωρικών. Θεωρείς κάτι τέτοιο ή κάνω λάθος;

Θεωρείς κάτι τέτοιο ή κάνω λάθος;

Μονο οταν ΟΝΤΩΣ μιλαω με αγραμματους χωρικους.  ;D  (εσυ παντως δεν εισαι).

Ειναι μία χώρα που το πρώτο πράγμα το οποίο διδάσκουν στο παιδί σου ειναι να μη θεωρεί τον ευατό του εξυπνότερο, ομορφότερο κλπ από τα υπόλοιπα

αυτο συμβαινει σε ολες τις δυτικες χωρες

Επίσης δε του δίνουν κανενα κίνητρο για να αριστεύσει

γιατι η αριστεια ειναι αρρωστια & η καρριερα χολερα?  ;D

παντως στο πανεπιστημιο που σπουδαζει ο ανηψιος μου,στην Ολλανδια, ολοι για το αριστα σκοτωνονται....,ειδικα οταν ερχονται οι πολυεθνικες για headhunting, κατι λοιπον δεν μας λες καλα

. Δε το επιβραβεύουν, και όταν το κάνουν δεν έχει καμία σχέση με το τρόπο που το κάνουν στην Αμερική για παράδειγμα.

εχω ζησει πολλα χρονια στις ΗΠΑ και δεν μπορω να σκεφτω καποιον "ειδικο" αμερικανικο τροπο ..επιβραβευσης παιδιων ...

ρε  μπας και δεν συμπαθεις τους, φωνηαδεςτονλαον, Αμερικανους?  ;D

Μονο οταν ΟΝΤΩΣ μιλαω με αγραμματους χωρικους.  ;D  (εσυ παντως δεν εισαι).

αυτο συμβαινει σε ολες τις δυτικες χωρες

γιατι η αριστεια ειναι αρρωστια & η καρριερα χολερα?  ;D

παντως στο πανεπιστημιο που σπουδαζει ο ανηψιος μου,στην Ολλανδια, ολοι για το αριστα σκοτωνονται....κατι λοιπον δεν μας λες καλα

εχω ζησει πολλα χρονια στις ΗΠΑ και δεν μπορω να σκεφτω καποιον "ειδικο" αμερικανικο τροπο ..επιβραβευσης παιδιων ...

ρε  μπας και δεν συμπαθεις τους, φωνηαδεςτονλαον Αμερικανους?  ;D

H ερώτησή μου δεν ήταν για να σε επικρίνω αλλά για να ξέρω με ποιον έχω να κάνω. Ακόμα και να μου έλεγες ότι όλοι είμαστε αγράμματοι χωρικοί στα μάτια σου, πάλι δε θα σε κατέκρινα, απλά δε θα συνέχιζα τη συζήτηση.  ;D

Συμπαθώ εξίσου αμερικάνους και Ολλανδούς. Απλά για άλλους λόγους. Έχω φίλους αμερικάνους και δε τους θεωρώ καθόλου φωνιάδες των λαών. Ελπίζω καμιά φορά μόνο να μη μας θεωρούν αυτοί, εμάς τους Έλληνες, άπλυτουςχωριάτεςπουτρωνεφετακαικοιμονταιολημερα. Προσπαθώ για το αντίθετο αλλά καμιά φορά τα στερεότυπα ειναι δυνατά σε όλες τις χώρες.

Στο Ολλανδικο πανεπιστήμιο, το οποίο ξέρω απ''εξω κι ανακατωτά, οι φοιτητές ειναι πολύ χαλαροί. Απείρως χαλαρότεροι σε σχέση με αλλού στην Ευρώπη. Και είναι χαλαροί διότι όσοι τελικά καταφέρουν να περάσουν το πρώτο εξάμηνο του ξεσκαρταρίσματος είναι 90% σίγουροι ότι θα βρουν δουλειά χωρίς καν μάστερ επειδή όπως τονισες υπαρχουν 1000αδες επιχειρήσεις. Δε λέω ότι είναι τενεκέδες ή ράθυμοι, αλλά το άγχος που έχει ο αμερικάνος φοιτητής δε το έχουν και αυτό γιατί όπως ξαναέγραψα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικοί.

Τέλος πάντων, δε θέλω να επεκταθώ άλλο σε αυτό το οφτοπικ γιατί δε βλέπω τι προσφέρουμε, με αυτή τη συζήτηση, στο αρχικό θέμα.

Τέλος πάντων, δε θέλω να επεκταθώ άλλο σε αυτό το οφτοπικ γιατί δε βλέπω τη προσφέρουμε, με αυτή τη συζήτηση, στο αρχικό θέμα.

fine by me...

απλα μη ξεχνας οτι η κοπελιτσα για την οποια ανοιχθηκε το συγκεκριμενο θεμα κανει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που σε απωθει....ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ και μαλιστα μεχρι τελικης πτωσεως....ολη η ΟΥΣΙΑ αυτων των τηλεοπτικων παιχνιδιων ειναι αλλωστε το "ο θανατος σου - η ζωη μου" (προς τερψιν του αδηφαγου τηλε-ακροατηριου)....

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου