Προς το περιεχόμενο

Συνεχόμενο hum απο τον ενισχυτή στο σπίτι

Dimdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρες,

Έχω το εξής πρόβλημα που το αποδίδω στα ηλεκτρικά του καινουριου(παλιό ειναι γενικώς απλά τώρα μετακόμισα ;) ) μου σπιτιού.

Ακούγεται ένα συνεχόμενο hum έιτε ακουμπάω τις χορδές είτε όχι.

Είναι αρκετά δυνατό για να ακούγεται πάνω απο καθαρό παίξιμο.

Ο ενισχυτης μου και η κιθάρα(strat) είναι μια χαρα δοξα σοι ο κυριος :)

Δοκίμασα και με δεύτερη strat που ήταν και αυτη ησυχη και νάτος ο θόρυβος πάλι!

Με ακριβώς το ίδιο εξοπλισμό (a.k.a gear) στο παλίο σπίτι όλα ηταν ησυχα και ωραία.

Ίδιες συσκευές είχα εκεί ίδιες εδώ. Δέν εχω λάμπες περίεργες ουτε dimmers.

Υπάρχει ένας και μοναδικός προσανατολισνός της κιθάρας σε σχέση με τον ενισχυτη που το μηδενίζει (ξέρω....να καρφωθω ακινητος εκει ε?)

Το πρόβλημα του hum υπάρχει ακόμα και οταν συνδέομαι στην κάρτα ήχου.

Επίσης keep in mind οτι συνδέομαι καρφί.

Δοκίμασα και άλλα καλώδια.Δεν ειναι εκει το πρόβλημα.

Δοκίμασα και άλλες πρίζες.Το ίδιο..

Καμιά ιδέα?  :-\ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φερε εναν ηλεκτρολογο να τσεκαρει την ΓΕΙΩΣΗ του σπιτιου.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ναι και μένα ετσι μου φαίνεται...Φτιάχνεται αραγε αυτό ή θα πρέπει να το φάω στη μάπα όσο μένω στο συγκεκριμένω σπίτι?

Τελικά βρήκα τι φταίει στην περίπτωση μου και το αναφέρω για επόμενες γενιές προβληματισμένων:

Μένω στον πρώτο όροφο και απο κάτω έχει πυλωτή.Το ταβάνι της πυλωτης διατρέχει αγωγός Χαμηλής Τάσης της ΔΕΗ που έρχεται απο διπλανή κολόνα. Ο αγωγός αυτός περνάει ουσιαστικά κάτω απο το πάτωμα του σπιτιού μου με συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Όσο πιο κοντα σε αυτο τον αγωγο πλησιάζω όταν παίζω με την κιθαρίτσα μου τόσο πιο δυνατός ο θόρυβος.

Όταν είμαι κάθετα σε αυτόν και απομακρυσμένος όσο γίνεται τότε ειναι εντελώς ησυχα .

Όσο πλησιάζω και όσο η κιθάρα πάει να γίνει παράλληλη με αυτόν τόσο δυναμώνει.

Extreme κατάσταση , να την βάλω στο πάτωμα και παράλληλα στον αγωγο(just for testing)!!!

Άρα μακρυα  και κάθετα και ολα οκ! Problem solved , ας παίξουμε και λίγη μουσική επιτέλους!  :P

Αυτό ίσως, και υπογραμμίζω το ίσως, να πρέπει να το προσέξεις λίγο. Όχι για την κιθάρα αλλά για σένα

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Ναι...το γνωστο θέμα του καταπόσο η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλεί προβλήματα στην υγεία....τι να πεις...Αν υπάρχει κατι θετικό ειναι οτι ειναι χαμηλης τάσης ο αγωγός αλλα και πάλι...

Χρονια τωρα εχω το ιδιο προβλημα εκτος του ο,τι οταν ακουμπαω τις χορδες μειωνεται ο θορυβος. Το ιδιο και με τα ηχεια του Η/Υ. Βαβουρα και εκει. Γιατι ομως η τηλεοραση δεν εχει καθολου θορυβο?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου