Προς το περιεχόμενο

Λοιπόν, έχω 3 ηλεκτρικές κιθάρες...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά τα όργανα βρε παιδιά, όλες οι αναβαθμίσεις τους (σε φθηνά ή ακριβά) για να έρθουν στα μέτρα μας και στα αυτιά μας, καλές οι Gibson, οι Fender, καλές οι 2-3-4-5 κιθάρες-μπάσα ανά ερασιτέχνη μουσικό, αλλά με την μουσική τι γίνεται;;;; 

Το ξέρω, τετριμένη, βαρετή, παρωχημένη ερώτηση, αλλά μήπως βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος..;

Sorry εάν μπαίνω σαν τσόντα στο θέμα, αλλά τόσα χρόνια στο Νόιζ βλέπω ότι τα θέματα για μαγνήτες-μπράτσα-ξύλα-brands-κ.τ.λ... υπερτερούν κατά πολύ (μα πάρα πολύ...) των θεμάτων περί "μουσικής"

Ίσως "φταίνε" τα χρόνια μου (γίνομαι "περίεργος" :-X ), ίσως το ίντερνετ που σε συνάρτηση με το τμήμα μάρκετινγκ των εταιριών περνάνε απόψεις και "γραμμές" στο κοινό..... ή ίσως φταίει ο otto## που μου ανέβασε την λίμπιντο.... :o ;D

Φωτη ζω για τη μερα που θα σε δω να μοστραρεις στο Rig rundown του premier guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 40
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Oι κιθάρες πιστεύω ότι είναι το τελευταίο πράγμα στον ήχο έτσι κι αλλιώς. Αν έχεις καλό εξοπλισμό (πετάλια, ενισχυτές, ηχείο ενισχυτή) και, αν μιλάμε για live, καλό P.A., και με squier ακόμα μια χαρά θα το βγάλεις το λάιβ (ειδικά από μια χρονολογία και μετά, η squier και το κάθε φθηνό όργανο, παίζει). Απλά ακούγονται διαφορετικές... (φυσικά δεν ταιριάζουν όλες με όλα τα είδη μουσικής)

Δεν ξέρω γιατί έχουμε τόσο συναισθηματικό δέσιμο με το όργανα και αντί να είμαστε music tech freaks και να ασχολούμαστε πιο πολύ με τους ενισχυτές , ποιο aftermarket ηχείο / λυχνία είναι καλύτερο, πιο πετάλι, ποιά προενίσχυση, ποιο μικρόφωνο κτλ ασχολούμαστε με ταστιέρες, βερνίκια, νίτρα και είδη ξύλου.

Μάλλον γιατί μέσα από το όργανο ''εκφράζεσαι'' καλλιτεχνικά και το ''πονάς'' πιο πολύ, ενώ τα μηχανημάτα είναι απλά, ''άψυχα'' κουτιά με κυκλώματα κουμπιά και καλώδια. Όποιου εδώ μέσα του πέσει η κιθάρα κάτω και να κάνει βαθούλωμα θα κλαίει ενώ αν το πάθαινε αυτό ο ενισχυτής του δεν θα το πρόσεχε καν  ;D

Όσον αφορά τα περί Gibson/Fender, ναι το ομολογώ ότι όταν παίζω live θέλω να αντικρίζω αυτό το λογότυπο στο headstock μου....  ;D  (σπίτι παίζω και με οτιδήποτε έχει χορδές). Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι με πιο φθηνές κιθάρες δεν γίνεται η δουλειά.

Εννοείται πως γίνεται. Μετά από κάτι ...ευτράπελα  ;D που έγιναν σε μέρος που παίζαμε, ο μπασίστας μας μου είπε ''δεν πρόκειται να ξαναδείς αμερικάνικο όργανο εδώ μέσα...''. Όντως έφερνε ένα squier μπάσο (με κάποιες μετατροπές) ή ένα epiphone των 250 ευρώ (όλα μαμίσια) και πράγμματι διαφορά δεν καταλάβαινα (είχε ενισχυτάρα βέβαια, έτσι?).

• Guru

Όπως και σε άλλους τομείς, καθώς ανεβαίνεις επίπεδα σε ποιοτητα αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τις διαφορές που υπάρχουν. Ταυτόχρονα έρχεται και η πείρα του τι ζητάς εσύ ακριβώς από ένα όργανο. Τουλάχιστον για μένα, εκτός από όργανα που τα έχω μόνο για δουλειές και αλλιώς δεν θα τα έπαιρνα ποτέ (πχ κλασική χωρίς ηχειο), ο λόγος να αγοράσω μια κιθάρα ήταν είναι και θα είναι πάντα μόνο ενας: αν καλύπτει μια μουσική ανάγκη. Αν μπορώ μ αυτήν να παίξω κάτι που χωρίς δεν γίνεται, η αν με βοηθάει να το παίξω καλύτερα. Αν γινόταν να παίζω αυτά που θέλω με μια μόνο κιθάρα θα είχα μόνο μια, ευτυχής και ελαφρύς. Αλλά.. :( 

Και μου έχει τύχει αρκετές φορές η αγορά ενός οργάνου να ανοίξει ένα ολόκληρο καινούργιο κεφάλαιο στη σχέση μου με την μουσική. Πχ μια καλή Fingerstyle ακουστική με έβαλε στο τρίπ να μελετήσω σοβαρά δάχτυλα πριν μερικά χρόνια. Η ή αγορά μιας καλής κλασικής που με έφτιαξε αρκετά ώστε πήρα και πτυχίο τελικά :) Για την ακρίβεια, επειδή το κάνω χρόνια το σπορ, τώρα πια αν μια κιθάρα δεν μου το κάνει αυτό, φεύγει γρήγορα.

ο λόγος να αγοράσω μια κιθάρα ήταν είναι και θα είναι πάντα μόνο ενας: αν καλύπτει μια μουσική ανάγκη. Αν μπορώ μ αυτήν να παίξω κάτι που χωρίς δεν γίνεται, η αν με βοηθάει να το παίξω καλύτερα.

Σωστό μου φαίνεται αυτό, εννοώ ότι με καλύπτει.

Για μένα υπάρχει άλλος ένας λόγος.

Αν αυτή η κιθάρα με πάει σε διαφορετικό παίξιμο, ή αλλιώς να παίξω με άλλο τρόπο από τον συνηθισμένο μου ή άλλα πράγματα.

Αισθάνομαι ότι μου ανοίγει ορίζοντες, :)

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

• Guru

Νομίζω ότι το ίδιο πράγμα λέμε. Αυτο μπορεί άνετα να συμβεί και με ένα όργανο εντελώς ίδιου τύπου με αυτό που ήδη έχεις. Πχ να πάρεις μια πολύ καλύτερη strat απ αυτήν που ήδη έχεις, η έναν καλύτερο ενισχυτή και μετά από λίγο καιρό να ακούς πράγματα στο παίξιμο σου που ούτε καν τα είχες παρατηρήσει πριν. Η αδυναμίες που δεν φαινόταν. Η απλά να σε φτιάχνει τόσο πολύ που να παίζεις όλη μέρα. Φυσικά μπορεί να είσαι σε φάση που να παίζεις ήδη όλη μέρα και να μη σε νοιάζει με τι (το οποίο λέει πολυ), αλλά αν τύχει και σκάσει το καλύτερο όργανο εκεί μπλέκει το πράγμα, ειδικά αν δεν μπορείς να το πάρεις :) (είναι να μην έχεις φίλους με Reyes και khono κλασικές δηλαδή :) )

Νομίζω ότι το ίδιο πράγμα λέμε.

Να σου πω την διαφορά όπως εγώ την αισθάνομαι.

Αυτό που είπες είναι πχ έχω ακουστική και παίζω gypsy jazz, αν πάρω μια καλή manouche κιθάρα θα παίζω καλύτερα το είδος.

Αυτό που πρόσθεσα είναι πχ έχω Les Paul και παίζω fusion.

Αν πάρω μια Strat που έχει αυτό το ιδιότυπο σκάσιμο και ήχο, θα παίζω πολύ διαφορετικά με αυτήν απ' ότι με την Les Paul (εντελώς διαφορετική απόκριση στην πένα), τα ίδια όμως πράγματα στυλιστικά, ή μπορεί να μου φέρει κι άλλα πράγματα να παίξω απ' ότι η Les Paul.

Αυτό εννοώ "μου ανοίγει ορίζοντες". :)

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Alter και fusion

Αν ειμασταν πολλοι τοσο ωριμοι σαν κι εσας τοτε ο βιομηχανος θα επεφτε εξω. Αυτοματως θα απελυε κοσμο για να καλυψει τη χασουρα. Θα επεφτε η ποιοτητα διοτι οι εναπομειναντες εργαζομενοι θα φοβοντουσαν μη χασουν κι αυτοι τη θεση τους με αποτελεσμα τελικα να απολυθουν κι αλλοι. Οι τοπικες οικονομιες που στηρίζονταν στα εργοστασια θα καταστρέφονταν, συμπαρασυροντας εθνη  :o :o :o ολοκληρα. Μιζερια, φτωχεια και τελικα .......πολεμος.

Εγω λοιπον σηκωνω το αναστημα μου και λεω οτι θελω μια κοκκινη τελε και τη θελω για να σωσω τον κοσμο απο τα δεινα που περιεγραψα πιο πανω.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου