Προς το περιεχόμενο

το αίσχος της αεπι

dimsonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

(και καλά σημείωνε τραγούδια),

'Μαλώναμε" με τον αντίδικο συνάδελφο στην ακροαματική διαδικασία  "έφεση- Τριμελές Εφετείο επί πλημμελημάτων"

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΑΝ κατηγορηματικά ότι στο στέκι μας (ρεμπέταδικο- όπου αν έβλεπαν τετράχορδο μπουζούκι, σε έλεγαν ΦΛΩΡΟ) ακούστηκε Θεοφάνους  ;D

Οι Πελάτες μου, να λένε: ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ... ;D ;D

Ο Πρόεδρος (εφέτης- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ δικαστής), να λέει: "Για σταθείτε ρε παιδιά....Ο Θεοφάνους έχει γράψει και εξαιρετικά ζεμπέκικα, μην κάνετε έτσι"  ;D ;D ;D

God, I'm gonna miss all that shit!  ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 280
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Moderator

αυτό που έχει γράψει περισσότερο στην πολύχρονη σχέση μου (και ως μουσικός και ως ηχολήπτης)  με την ΑΕΠΙ, είναι παλιός χαρακτηριστικός παρωχημένος λαϊκός τραγουδιστής που ερχόταν περιστασιακά στα μαγαζιά που δούλευα, ως αντιπρόσωπος για να καταγράφει και καλά το πρόγραμμα...

έμενε το πολύ κανα μισάωρο (και καλά σημείωνε τραγούδια), το ποτό κερασμένο, έφευγε με ένα γεμάτο σημειωματάριο που άντε ναχε καμιά δεκαριά από αυτά που παίζονταν και πάντα όταν τον χαιρετούσα μου  έλεγε την ατάκα στην ζούλα - Νικολάκη έδωσες τίποτα ρε να σε περάσω?...

δε λέω, κατά κανόνα αναγκαίο κακό η εταιρεία, αλλά η αλαζονεία του μονοπωλίου (σε αυτόν τουλάχιστον τον τομέα) είχε ουκ ολίγες φορές συζητήσιμες συμπεριφορές υπό αίρεση...

Πάντως για να μιλήσω και σοβαρά (Not), είχαν γίνει ΌΝΤΩΣ τόσο ΔΗΜΟΣΙΟ στην ΑΕΠΙ, που οι «ελεγκτές» βαριόνταν να γράψουν ΤΙ πραγματικά άκουγαν (που και αυτό ήταν μέλος της ΑΕΠΙ) . ;D

Έβαζαν 5-6 σιγουράκια, και πάμε για ύπνο. ;D

Αφού κοιτούσα διάφορες δικογραφίες και έλεγα, τι στον π*****ο, το ίδιο πρόγραμμα κάμουνε όλοι;  ;D

@Jazzjocker

σωστή η επισήμανση, αλλά το "η αγορά αυτορυθμίζεται από μόνη της" (δεν χρειάζεται να την... αυτορυθμίσει κανένας" δηλαδή) ήταν προφανώς ειρωνικό.

;D

@superfunk

Τα "ψέμματα" του ενός είναι η αλήθεια του άλλου.

Όλοι ζούμε με την έγνοια να μην σε εκλιπαρησαν πολύ οι δισκογραφικές να μην γραφτείς στην αεπί. Κι εσύ να τους έκανες τελικά το χατήρι.

Oh wait... τέλικά έγινες μέλος της όμως, όχι;

Φοβερές οι ιστορίες του npap και του LK

με Θεοφάνους και playlists.

Στο περιστατικό που περιέγραφα λίγα ποστ πριν, στην έκθεση Λαμίας, ο τοπικός δικηγοράκος με τον βλαχόμπατσο που έσκασαν εκπροσωπώντας την αεπί, έλαβαν τελικά ύστερα από χίλια ζόρια, και προς μεγάλη ικανοποίηση του λαδοπόντικα ατζέντη μας (προσωρινή όμως) από τον υποφαινόμενο ένα χαρτί με τους τίτλους τον τραγουδιών που θα παίζαμε.

Ήταν ένας και μόνο τίτλος , δικού μας τραγουδιού, γραμμένος 20 φορές, με το διακριτικό κάθε φορά "μέρος Α' , μερος Β' " κ.ο.κ.

Πήγαν να σκάσουν από θυμό. "Μας δουλεύεις " μου είπαν. "Καθόλου", απάντησα. "Κάτσε να δεις όλο το πρόγραμμα - αυτή είναι η δουλειά σου".

Γι' αυτό έγραψα ότι "ακόμα γελάμε" με την κατάντια της κραταιάς αεπί.

Σε άλλα νέα, το σίριαλ συνεχίζεται:

Η κατάσταση με την ΑΕΠΙ βλάπτει ανεπανόρθωτα τη μουσική και οι καλλιτέχνες σιωπούν » e-tetRadio

(...) Σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού απέστειλε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το νομοσχέδιο για τα Πνευματικά Δικαιώματα. Πλέον η ΑΕΠΙ αποκτά Γενική Συνέλευση των δημιουργών, οι οποίοι με την ψήφο τους θα χαράσσουν τις κύριες κατευθύνσεις του τρόπου διαχείρισης των δικών τους δικαιωμάτων. Προβλέπει κι εκλογή μέσω καθολικής ψηφοφορίας Εποπτικού Συμβουλίου. Επίσης η ΑΕΠΙ υποχρεώνεται πλέον να δημοσιοποιεί πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της, την πολιτική της, τα αμοιβολόγιά της και οφείλει να καταρτίζει ετησίως έκθεση διαφάνειας. Όπως μάλιστα φαίνεται θα εγκατασταθεί στην εταιρία ανεξάρτητος Επίτροπος Εξυγίανσης, «ο οποίος θα συμβάλει στην αναδιοργάνωση του οργανισμού ή της ανεξάρτητης οντότητας με μόνο στόχο να συνεχιστεί η λειτουργία τους και να προστατευθούν οι δημιουργοί, οι δικαιούχοι και τα δικαιώματά τους».​(...)

Μα εντελώς Βόρεια Κορέα αίσχος... Άκου Συνέλευση Δημιουργών! "Επίτροπος εξυγίανσης" ! Τι τους υποχρεώνουν τους ανθρώπους να κάνουν για να τους κόψουν τις μισθάρες!

• Guru

Αφού συζητάμε για παρεμβάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, εγώ θα ήθελα να παρέμβει και εδώ:

Επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα επιθυμεί να πραγματοποιήσει ο διάσημος οίκος Gucci.

Διαβάζω μάλιστα ότι η εισήγηση της ΕΦΑ Αθηνων είναι αρνητική

«διότι ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του για εκδηλώσεις» .

Και ΜΟΝΟ η τζάπμα διαφήμιση , φτανει....θέλουν κι άλλον λόγο να πουν το ΝΑΙ; (Ετσι, αύριο Τρίτη, τα μέλη του ΚΑΣ καλούνται να συζητήσουν επί της πρότασης και να εισηγηθούν τη γνωμοδότησή τους στην υπουργό Πολιτισμού, η οποία έχει τον τελευταίο λόγο.)

πηγη : http://www.lifo.gr/now/culture/133088

Σε σχέση με τα παραπάνω, νομίζω σωστό είναι να αρνηθούν την παραχώρηση της Ακρόπολης.

Δεν υπάρχει αντίρρηση για τα οφέλη προβολής/διαφήμισης, όμως αυτή η αίσθηση πως τα πάντα έχουν μία τιμή, κάπως μου είναι αποκρουστική.

Μου βγάζει μιάν απελπισία, θλιβερή και αποκαρδιωτική...

Και μπορεί να μου πεί κάποιος πως αυτό ακριβώς συμβαίνει στην σημερινή Ελλάδα - σε μεγάλη μερίδα των πολιτών της αν μη τι άλλο, όμως σε κρατικό επίπεδο θεωρώ πως είναι το τελευταίο βήμα πριν την εφάπαξ εκχώρηση οιασδήποτε ιδιοκτησίας της χώρας...

Δεν μου αρέσει αυτή η σκέψη...εκτός αν είσαι φίλος του Ψινάκη  ;D ;D...

Και για να κάνω μία αναγωγή on topic, όλοι χρειαζόμαστε/θέλουμε τα χρήματα που μαζεύει η (οποιαδήποτε) ΑΕΠΙ, όμως θέλουμε τα "καθαρά" κι ελεγμένα/δηλωμένα, όχι των περιπτεράδων και καφετζήδων...

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Στο θέμα της Ακρόπολης και της επίδειξης μόδας, δε νομίζω ότι υπάρχει σωστό και λάθος. Όπως το βλέπω εγώ, είτε εκμεταλλεύεσαι εμπορικά τα μνημεία, είτε όχι και η πρόσβαση στους χώρους είναι ελεύθερη για τους πάντες με κανένα αντίτιμο, χωρίς μαγαζιά κλπ. Βέβαια υπάρχει όριο το οποίο δεν μπορεί να είναι απολύτως σαφές (π.χ. φυσικά δε θα επιτρέψεις να γυριστεί τσόντα στην Ακρόπολη) αλλά νομίζω ότι μια φωτογράφιση ενός πασίγνωστου οίκου μόδας είναι εντός αυτού του ορίου.

Κάτι πιο γενικό στο οποίο έχω αναφερθεί και σε άλλα θέματα: Όταν μπλέκεται το πνευματικό πεδίο με την εμπορικότητα προκύπτει πάντα το θέμα της οριοθέτησης. Π.χ. σου ζητάνε ένα μουσικό κομμάτι σου για μια διαφήμιση. Σε ενδιαφέρει τι διαφημίζεται; Αν όχι κανένα πρόβλημα. Αν ναι, πού βάζεις το όριο; Και ενώ οι ακραίες περιπτώσεις μπορεί να βοηθούν την απόφαση (π.χ.διαφήμιση εφημερίδας με φανατικές πολιτικές θέσεις - διαφήμιση έκθεσης βιβλίου), είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν και διλήμματα που θα σε ταλαιπωρήσουν.

Άλλο παράδειγμα με την Ακρόπολη πάλι μια και είναι σχετικά πρόσφατο:

Μεγάλη εταιρία παραγωγής του Χόλιγουντ, σου ζητάει να γυρίσει σκηνές ταινίας. Η ταινία δε, εμφανώς υποστηρίζει έντονα συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις. Δίνεις το μνημείο;

Ή η ταινία δεν έχει πολιτικό θέμα αλλά είναι ένα κοινωνικό δράμα ξέρω γω. Αλλά στην Ακρόπολη θέλουν να γυρίσουν ερωτική σκηνή. Τι θα περιλαμβάνει αυτή η σκηνή; Ως πού θα φτάνει το ζευγάρι; Τα εξετάζεις;

Να το κάνω λίγο πιο δύσκολο ειδικά για τη χώρα μας: Η σκηνή είναι gay ζευγάρι να χαριεντίζεται με φόντο την Ακρόπολη. Είσαι οκ με αυτό; Αν το ζευγάρι είναι straight, καλύτερα; Και αν ξέρω γω η gay σκηνή είναι εντελώς light ενώ η straight έχει και δύο μιλισεκόντ βυζί. Εκεί τι γίνεται;

Τα παραδείγματα είναι άπειρα και το όλο θέμα άπτεται τελικά του προσωπικού κώδικα του καθένα μας.

Γι' αυτό λέω ότι δεν υπάρχει σωστό-λάθος πλην φυσικά των πολύ ακραίων περιπτώσεων, αν και ακόμα κι εκεί μπορούν να υπάρξουν στέρεα επιχειρήματα κι από την "άλλη" πλευρά.

Ενωμοτάρχης

Σε σχέση με τα παραπάνω, νομίζω σωστό είναι να αρνηθούν την παραχώρηση της Ακρόπολης.

εχεις δικιο η Ακροπολη αλλωστε ειναι ΙΕΡΗ και πρεπει να τη σεβομαστε  ;D ;D

ContentSegment_16931094%2524W800_H_R0_P0_S1_V1%2524Jpg.jpg

%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF+%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7.jpg

Μου βγάζει μιάν απελπισία, θλιβερή και αποκαρδιωτική...

εμενα να δεις......

παντως ρε σεις μηπως πρεπει να ελεγξουμε αν ο ΓΚΟΥΤΣΗΣ ειναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ?

γιατι αν ειναι να του την δωσουμε του παιδιου.... ;D ;D ;D ...να χαρει και ο Ταμταμης ο οποιος θα αναλαβει και την μουσικη επιμελεια ΕΚΤΟΣ ΑΕΠΙ  ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

Ο "εχθρός" του

πως τα πάντα έχουν μία τιμή,

είναι το Τζάμπα  ;D

Από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω πως……αν τελικά γίνει η επίδειξη, μάλλον δεν θα πας.  ;D ;D ;D ;D

Ρε παιδιά, η Ακρόπολη δεν είναι το ίδιο με την αεπί.

Στην Ακρόπολη δεν έχει λόγο (μόνο) το ΥπΠο εκεί , έχει και η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

(εκτός αν σε λένε Αντωνάκη Σαμαρά και κάνεις δεξιώσεις στο μουσείο Ακρόπολης - προσωπικά, δεν με χαλάει καθόλου, ίσα ίσα που βρίσκω ότι ενέργειες σαν κι αυτές έχουν έναν αέρα κοσμοπολιτισμού - σε άλλες χώρες γίνονται συχνά και δεν εννοώ την Τουρκία, αλλά μουσεία όπως το Λούβρο ή της Ρώμης- αναλόγως βέβαια και του event, δεν μιλάμε για τσόντες, για συναυλίες σκυλάδικων, του Σπανουδάκη ή για Β' class movies όπως αναφέρθηκε).

Σουπερφουκ,

τι σε ενοχλεί στις φωτογραφίες που ποστάρισες; Το ότι δεν φοράνε ακριβά φορέματα ή αυτά που ζητάνε;

(ξανα-edit, στο ερώτημα αυτή τη φορά):

: Τελικά πώς κατέληξες μέλος της αεπί,  παιχταρά μου; Αφού όλες οι εταιρίες όπως λες "σε εκλιπαρούσαν να μην γίνεις";

Σουπερφουκ, τι σε ενοχλεί στις φωτογραφίες που ποστάρισες; Το ότι δεν φοράνε ακριβά φορέματα ή αυτά που ζητάνε;

Προφανώς θα απαντήσει και ο ΣΦ αλλά θα σου πω εμένα τι με ενοχλεί. Είτε ο Αντωνάκης Σαμαράς, είτε ο Αλέξης, είτε ο Κουτσούμπας, είτε η Φώφη χρησιμοποιούν ένα παγκόσμιο μνημείο, κληρονομιά της ανθρωπότητας, για να προωθήσουν τις όποιες διεκδικήσεις τους ή την εικόνα τους ή για να δώσουν πόντους στο κόμμα, το θεωρώ εξίσου κατάπτυστο. Στα μνημεία (και όχι μόνο τα αρχαία), πρώτα απ' όλα, θα έπρεπε να απαγορεύεται ρητώς οποιαδήποτε εκδήλωση με κομματική χροιά. Κανένας, από καμία πολιτική κατεύθυνση και ποτέ των ποτών.

Ενωμοτάρχης

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου