Προς το περιεχόμενο

το αίσχος της αεπι

dimsonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1. Συγκρίνεις όμως διαφορετικές χρονικές περιόδους, με διαφορετικές κυβερνήσεις και διαφορετικές συνθήκες (μνημόνια κλπ) και εκτός από πολιτική η συζήτηση, θα γίνει και off topic.

2. κάποιος με παθητικό με διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων

3. παίρνει την επιχείρησούλα του για να τη μεταφέρει στην Κύπρο. Που πας κύριε? (κάποιος θα πρέπει να το πει!)

1. Ποτέ δεν μιλάω (και ούτε θα μιλήσω) πολιτικά.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί οφείλουν να κάνουν την δουλειά τους με όποια κυβέρνηση και με όποια μνημόνια.

2. Το παθητικό ισούται πάντα με το ενεργητικό και είναι άλλο πράγμα. Εννοείς φαντάζομαι ζημιογόνες χρήσεις.

3.

α. Εσύ θέλεις μια ζημιογόνο επιχείρηση στην οικονομία σου?

β. Με τις συνθήκες επιχειρηματικότητας που επικρατούν εδώ, απορώ πώς υπάρχουν ακόμα επιχειρήσεις.

β.1.  Ασταθές φορολογικό καθεστώς

Πώς σκατά να κάνει ό άλλος επένδυση και μπίζνες πλαν αν δεν ξέρει τι θα πληρώνει σε 5 χρόνια φορολογικά?

β.2  Αρπαχτή.

Εγώ που έχω τα μέσα, και μπορώ να φοροδιαφεύγω, και να προσλαμβάνω εργαζόμενους Έλληνες αλλά στην Βουλγαρία ( άσχετα αν τους απασχολώ στην Ελλάδα), και να πληρώνω εκεί τις Βουλγαρικές ασφαλιστικές εισφορές, και πολύ χαμηλή και σταθερή φορολογία, και έχω και 5 γνωστούς στα υπουργεία, γιατί να μην τα γλιτώσω, αφού ο ανταγωνιστής μου κάνει το ίδιο?

Τέσπα

Σάπια όλα.

Και εμείς ( πρώτος εγώ) πιο σάπιοι.

Καληνύχτα!

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 280
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Moderator

...

Έλα όμως που πολλές φορές μισθωτής ήταν ΤΡΑΠΕΖΑ και εκμισθωτης ένας που είχε ΑΥΤΟ και ΜΟΝΟΝ το ακίνητο, και η ΤΡΑΠΕΖΑ εκμεταλλευόταν τις "ευεργετικές" διατάξεις.  ;)

Αυτό είναι απαράδεκτο LK, κάτι πρέπει να γίνει ώστε οι τράπεζες να πάρουν τα σπίτια να δουν τη γλύκα. 

• Moderator

Αυτό είναι απαράδεκτο LK, κάτι πρέπει να γίνει ώστε οι τράπεζες να πάρουν τα σπίτια να δουν τη γλύκα.

Καλά τα λες και εσύ  ;D ;D ;D ;D ;D

Τωρα μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

Κατάλαβες τι εννοώ. ΚΑι το ξέρω.

Θα σου πω και ένα ευτράπελο , στο αντίθετο,.

Με την ίδια λογική  θεωρούσε ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ, ανίσχυρο "μερος" στη σύμβαση μισθώσεως τον μισθωτή, έναντι του εκμισθωτή.

Και , "εξόπλιζε" τον μισθωτή , με παραπάνω "όπλα" από τον ιδιοκτήτη.

Έλα όμως που πολλές φορές μισθωτής ήταν ΤΡΑΠΕΖΑ και εκμισθωτης ένας που είχε ΑΥΤΟ και ΜΟΝΟΝ το ακίνητο, και η ΤΡΑΠΕΖΑ εκμεταλλευόταν τις "ευεργετικές" διατάξεις.  ;)

Φυσικά και καταλαβαίνω, αλλά διαφωνώ.

Θέλω να καταλάβεις κι εσύ ότι αυτός που εξαπατήθηκε (αν αποδειχθεί), εξαπατήθηκε διότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Αντίστοιχα, στο παράδειγμά σου, ο εμισθωτής με το ένα μοναδικό ακίνητο είναι ο πιο ανίσχυρος και η τράπεζα η πιο ισχυρή. Ανεξαρτήτως συνθηκών.

Υπάρχει η ισοτιμία απέναντι στο νόμο (το γράμμα του νόμου) αλλά στη Δικαιοσύνη όπως θα ξέρεις οι δικαστές δικάζουν (αντίστοιχα η Πολιτεία παρεμβαίνει) κρίνοντας τα διαφορετικά πράγματα διαφορετικά. Όχι τα διαφορετικά πράγματα όμοια.

Θα πώ κι εγώ ένα ευτράπελο και θα πάω επιτέλους για ύπνο:

Είναι σαν εκείνη τη γελοιογραφία που καποιος ζητά από ένα ψάρι, ένα πίθηκο και ένα πουλί να διαγωνιστούν στο ποιο θα σκαρφαλώσει πιο γρήγορα ένα δέντρο.

Θεωρητικά ζητά από όλους το ίδιο (άρα τους αντιμετωπίζει fair and square σύμφωνα με το γράμμα του νόμου), στην ουσία όμως, δεν είναι ένα δίκαιο αίτημα για κανένα από τα τρια ζωντανά.

• Moderator

Φυσικά και καταλαβαίνω, αλλά διαφωνώ.

Δεν κατάλαβα ακριβώς.

Αν διαφωνείς μαζί μου,......εγώ απλά σου λεώ τι λέει ο νόμος.

Αν διαφωνείς με τον νόμο, να είσαι σίγουρος ότι εγώ διαφωνώ με παραπάνω νόμους, από εσένα  ;D

Δεν κατάλαβα ακριβώς.

Αν διαφωνείς μαζί μου,......εγώ απλά σου λεώ τι λέει ο νόμος.

Αν διαφωνείς με τον νόμο, να είσαι σίγουρος ότι εγώ διαφωνώ με παραπάνω νόμους, από εσένα  ;D

Ποιος νόμος καλέ;

Διαφωνώ με το ότι θεωρείς την αεπί πιο "ανίσχυρη" από δυο προβεβλημένους συνθέτες στην πιο μικρή σόουμπιζ του κόσμου.  ;D

Φούζιε,

να πάει όπου θέλει όποιος θέλει την επιχείρησή του. Όχι όμως αφήνοντας φέσια πίσω.

Είσαι και ανθρωπος της αγοράς!

(μαλλον πέρασε η ώρα και δεν καταλαβαινόμαστε)  :o

• Moderator

Ποιος νόμος καλέ;

Διαφωνώ με το ότι θεωρείς την αεπί πιο "ανίσχυρη" από δυο προβεβλημένους συνθέτες στην πιο μικρή σόουμπιζ του κόσμου.  ;D

Και εγώ κουράστηκα.,και παω για υπνο ΑΛΛΑ ....... Αλλά Ο ΝΟΜΟΣ θεωρεί την ΑΕΠΙ και τα ΜΕΛΗ της ΙΣΟΤΙΜΑ μέρη μιας συμβασης . ΟΧΙ εγω. Δεν τους γραφω εγω ξέρεις.  ;D

Αλλιως δεν θα κάνανε τέτοιες συμβάσεις ματαξύτωνε ;D, αλλά θα κάνανε άλλες, που θα τις πηγαίνανε στην επιθεώρηση εργασίας, και στα ίκα μικα συκα  ;D ;D ;D ;D

Φούζιε,

να πάει όπου θέλει όποιος θέλει την επιχείρησή του. Όχι όμως αφήνοντας φέσια πίσω.

Είσαι και ανθρωπος της αγοράς!

(μαλλον πέρασε η ώρα και δεν καταλαβαινόμαστε)  :o

Είναι αλήθεια ότι είναι αργά, το καληνύχτα το είπα εδώ, γιατί έχω κάτι ακόμα σε κάποια sites.

Έχε στο μυαλό σου ότι η περιουσία μιας ΑΕ καμία σχέση δεν έχει (είναι απολύτως διακριτή) από την προσωπική περιουσία των μετόχων (αν και νομίζω ότι το ξέρεις).

Την κλείνω λοιπόν εδώ και την ανοίγω αλλού την εταιρεία.

Τα φέσια?

Ψάξε πάρτα από την περιουσία της εταιρείας, πούλα τα ακίνητα (όλα τα είχα νοικισμένα έτσι κι αλλιώς), πούλησε τα γραφεία, τους υπολογιστές (που είναι προ χριστού), πούλησε ότι βρεις κύριε "δημόσιο".

Δεν θα βρεις.

Και στο λέω επειδή είμαι άνθρωπος της αγοράς. :)

EDIT : Θέλω να ξέρετε ότι όλα αυτά που γράφω με πονάνε, με πονάνε πολύ, αλλά είναι πέρα ως πέρα προσωπικά βιώματα,

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Είναι αλήθεια ότι είναι αργά, το καληνύχτα το είπα εδώ, γιατί έχω κάτι ακόμα σε κάποια sites.

Έχε στο μυαλό σου ότι η περιουσία μιας ΑΕ καμία σχέση δεν έχει (είναι απολύτως διακριτή) από την προσωπική περιουσία των μετόχων (αν και νομίζω ότι το ξέρεις).

Την κλείνω λοιπόν εδώ και την ανοίγω αλλού την εταιρεία.

Τα φέσια?

Ψάξε πάρτα από την περιουσία της εταιρείας, πούλα τα ακίνητα (όλα τα είχα νοικισμένα έτσι κι αλλιώς), πούλησε τα γραφεία, τους υπολογιστές (που είναι προ χριστού), πούλησε ότι βρεις κύριε "δημόσιο".

Δεν θα βρεις.

Και στο λέω επειδή είμαι άνθρωπος της αγοράς. :)

EDIT : Θέλω να ξέρετε ότι όλα αυτά που γράφω με πονάνε, με πονάνε πολύ, αλλά είναι πέρα ως πέρα προσωπικά βιώματα,

Καλημέρα,

Η φάση που περιγράφεις με τα φέσια και τα περιουσιακά στοιχεία που δεν υπάρχουν ενώ οι μέτοχοι (και ιδιοκτήτες ) μιας ΑΕ έχουν πλουτίσει είναι κοινή πρακτική στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τα ξέρω γιατί είμαι και εγώ όπως και πολυ΄ς άλλος κόσμος, παθών.

Την εποχή που στεκόμουν στην ουρά του ΟΑΕΔ, όλες οι ιστορίες που άκουγα ήταν παραπλήσιες.

Συμφωνώ αναπόφευκτα - δεν μπροώ να διαφωνήσω με την πραγματικότητα και είναι όπως τα γράφεις. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να λογοδοτήσουν και να πάνε (αν βρεθούν έκνομοι) φυλακή ή να επιστρέψουν /καταβάλλουν όσα χρωστάνε.

Afterword:

Η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν. Το ότι όμως, για πρώτη φορά, βγαίνουν όφφ τράπεζες που είχαν δανείσει σε ό,τι ανάπνεε, επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως ο ΔΟΛ, το Mega, ή η σχεδόν μονοπωλιακή αεπί, αυτά είναι που μας προβληματίζουν.

Επιτέλους, αν είναι να έχουμε έναν καπιταλισμό σοβαρό, κανονικό και με τα όλα του και όχι καπιταλισμό της πλάκας (όπως είναι όλα της πλάκας σε αυτή τη χώρα), ας αφήσουμε "την αγορά να αυτορυθμιστεί από μόνη της" και τις τράπεζες να πτωχεύσουν, τους καναλοεκδότες να βάλουν λουκέτο λόγω της κακοδιαχείρισής τους και την αεπί να τσαλαπατησει πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, αντί αυτό το παλιοκράτος να παρεμβαίνει και να αναγκαζόμαστε στο τέλος να πληρώνουμε όλοι μας για ανακεφαλοποιήσεις, "σώσιμο" των εθνικών μας ελίτ και των αρχιπαπαγάλων τους, οι οποίοι μας μάθαιναν τι είναι σωστό και τι λάθος, τι φέρνει το χάος και τι όχι, πόσο φταίξαμε όλοι μας και πόσο συνεχίσαμε να φταίμε.

Όταν το κράτος παρεμβαίνει, τότε αρχίζεις και συνειδητοποιείς ότι τα χειρότερα έρχονται και ότι τα πάντα πια μπορούν να συμβούν!

Η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν. Το ότι όμως, για πρώτη φορά, βγαίνουν όφφ τράπεζες που είχαν δανείσει σε ό,τι ανάπνεε, επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως ο ΔΟΛ, το Mega, ή η σχεδόν μονοπωλιακή αεπί, αυτά είναι που μας προβληματίζουν.

Επιτέλους, αν είναι να έχουμε έναν καπιταλισμό σοβαρό, κανονικό και τα όλα του και όχι καπιταλισμό της πλάκας (όπως είναι όλα της πλάκας σε αυτή τη χώρα), ας αφήσουμε "την αγορά να αυτορυθμιστεί από μόνη της" και τις τράπεζες να πτωχεύσουν, τους καναλοεκδότες να βάλουν λουκέτο λόγω της κακοδιαχείρισής τους και την αεπί να τσαλαπατησει πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, αντί αυτό το παλιοκράτος να παρεμβαίνει και να αναγκαζόμαστε στο τέλος να πληρώνουμε όλοι μας για ανακεφαλοποιήσεις, "σώσιμο" των εθνικών μας ελίτ και των αρχιπαπαγάλων τους, οι οποίοι μας μάθαιναν τι είναι σωστό και τι λάθος, τι φέρνει το χάος και τι όχι, πόσο φταίξαμε όλοι μας και πόσο συνεχίσαμε να φταίμε.

Όταν το κράτος παρεμβαίνει, τότε αρχίζεις και συνειδητοποιείς ότι τα χειρότερα έρχονται και ότι τα πάντα πια μπορούν να συμβούν!

Reality check 1:

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ (ΧΡΕΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ): 320 ΔΙΣ ευρω.

ΧΡΕΟΣ "ΛΑΜΟΓΙΩΝ" (ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ,ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΩΝ,ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑ κτλ): 5 ΔΙΣ βαρΓια ,βαρΓια (τα δανεια ΟΛΩΝ των μεγαλοεκδοτων δεν ξεπερνανε καν το 1 ΔΙΣ).

Γιατι οι ΑΡΙΘΜΟΙ πρεπει να λεγονται.(εκτος και αν ΔΕΝ εννοεις οτι η Ελλαδα χρεοκοπησε λογω των μεγαλοεκδοτων και των λαμογιων αλλα λογω τερατωδους δανεισμου της γενικης κυβερνησης για δημοσιες δαπανες δηλ. μισθους και συνταξεις,οποτε ζητω συγγνωμη για το "ξεκαθαρισμα")

Reality check 2:

Το ότι όμως, για πρώτη φορά, βγαίνουν όφφ τράπεζες που είχαν δανείσει σε ό,τι ανάπνεε,

Οι τραπεζες (και τα ασφαλιστικα ταμεια) βγηκαν Off για ειχαν δανεισει,ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  οι περισσοτερες,το ΕΛΛΗΝΙΚΟ δημοσιο & ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ,οχι επειδη εδωσαν δανεια στον ιδιωτικο τομεα (για να ειμαστε και λιγο ΣΟΒΑΡΟΙ).

Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ δανεισμος της Ελλαδας,ηταν και ειναι ο χαμηλοτερος στην ΕΕ.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου