Προς το περιεχόμενο

το αίσχος της αεπι

dimsonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιλώντας για αίσχος, ας καταγραφεί άλλο ένα.

Ο Γιαννίκος έχει τα δικαιώματα έκδοσης των τραγουδιών του Κηλαηδόνη. Το Πρώτο Θέμα τυπικά (μπορεί να) είναι εντάξει λόγω παλιών συμβολαίων, και τυπώνει premium CD με τραγούδια του τελευταίου, με το αυτός μπαίνει στην εντατική (σίγουρα πράγματα). Αλλά εδώ και μέρες εχει συζητηθεί η σχέση του με το Πρώτο Θέμα... Θα μπορούσε η ΑΕΠΙ που τον εκπροσωπούσε να ειδοποιήσει κάποιον από την οικογένεια. Άνθρωποι είμαστε...

«Όπως πληροφορηθήκαμε, η εφημερίδα σας πρόκειται αύριο να κυκλοφορήσει με συνοδευτική "προσφορά" για τους αναγνώστες της ένα CD με 18 αξέχαστα τραγούδια του Λουκιανού.

Σας εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, καθώς και την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για την ενέργειά σας αυτή, για την οποία, όπως γνωρίζετε, δεν λάβατε (και ούτε θα μπορούσατε ποτέ να έχετε λάβει) καμία άδεια ούτε από τον αείμνηστο Λουκιανό ούτε, βέβαια, ύστερα από την απώλειά του, από εμάς. Σας υπενθυμίζουμε, εξάλλου, κάτι που γνωρίζετε άριστα: ο ίδιος ο Λουκιανός, όσο ήταν κοντά μας, δεν θα έδινε ποτέ άδεια να κυκλοφορήσουν τραγούδια του με την εφημερίδα σας, για την οποία είχε συγκεκριμένη άποψη. Την άποψή του αυτή, με την οποία συντασσόμαστε, καθώς και την αντίθεσή του στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και έμμεση, σύνδεση τραγουδιών του με την εφημερίδα σας την είχε εκφράσει τόσο δημόσια όσο και απευθείας σε εσάς.

Συγκεκριμένα τον Οκτώβρη του 2013 είχε δηλώσει: «To "Πρώτο Θέμα" δεν το διαβάζω, δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο που εκφράζει και το απεχθάνομαι. Δεν θέλω να συνδεθεί η μουσική μου με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, διότι μου είναι αντιπαθής με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα».

Το ότι, έπειτα από όλα αυτά, εσείς σήμερα επιδιώκετε να εκμεταλλευτείτε εμπορικά τη συγκίνηση που προκαλεί στο κοινό η, νωπή ακόμη, απώλεια του Λουκιανού αποτελεί ακραία προσβολή της μνήμης ενός καλλιτέχνη που αντιπάλεψε με το παράδειγμα και το έργο του τέτοιες ακριβώς συμπεριφορές, όπως είναι οι δικές σας. Αποτελεί δε και κατάφωρη προσβολή των πνευματικών του δικαιωμάτων καθώς και του ηθικού του δικαιώματος επί του έργου του, το οποίο είχε ρητά ασκηθεί από τον ίδιο όσο ήταν εν ζωή απαγορεύοντάς σας οποιαδήποτε χρήση των έργων του.

Είναι αυτονόητο ότι, ως προς όλα τα παραπάνω, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε δικαιώματος που μας δίνει ο νόμος, προκειμένου να προστατέψουμε τη μνήμη του Λουκιανού και να τιμήσουμε το ήθος, το ύφος και τις επιλογές της ζωής του»

-Η οικογένεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 280
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Moderator

Εμένα θα με ενδιέφερε να διαβάσω την άποψη ενός ενεργού μέλους του οργανισμού, αν υπάρχει, γενικά για το όλο ζήτημα.

Συγνωμη αλλα αυτο που εγινε δεν ειναι σωστο. Ο συμφορουμιτης Ray ποσταρε αλλο πραγμα το οποιο ηταν πολυ ενδιαφερον και τροποποιηθηκε με αλλο link αλλου αρθρου

Μικρος ηθελα να γινω δικηγορος αλλα με κερδισε το ζιγκολικι

• Moderator

Συγνωμη αλλα αυτο που εγινε δεν ειναι σωστο. Ο συμφορουμιτης Ray ποσταρε αλλο πραγμα το οποιο ηταν πολυ ενδιαφερον και τροποποιηθηκε με αλλο link αλλου αρθρου

Τεχνικό ήταν το θέμα-Διορθώθηκε.

Αυτά τα τεράστια url που μπαίνουν σε κάποια θέματα, διαλύουν τα μεγέθη των στηλών στη σελίδα μας. Αναγκάζομαι και διορθώνω με bitly short urls. Φταίνε οι ελληνικοί χαρακτήρες που μεταφράζονται σε σιδηροδρόμους.

Έδωσε λάθος Link το bitly κατά την αρχική μετατροπή που έκανε ο admin

Τελικά η αγορά δεν αυτορρυθμίζεται από μόνη της;

Μήπως η περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία στη χώρα μας, που ορισμένοι πίνουν νερό στο όνομά της, ανεξάρτητα από το ποιος την ασκεί και πώς, χρειάζεται τελικά αυστηρό νομικό πλαίσιο, που θα ορίζει το κράτος με βάση το δημόσιο συμφέρον, και επαγρύπνηση από τη Δικαιοσύνη, για να λειτουργήσει;

Το να φτάνει η υποψηφια με τους νεοφιλελεύθερους τζημερικιά του eydoll, να ζητάει την "παρέμβαση του κράτους στον έλεγχο μιας ιδιωτικής επιχείρησης όπως η ΑΕΠΙ", δεν το λες και συνέπεια. Όταν έρχονται τα σκούρα και οι τράπεζίτες, οι εκδότες περιοδικώνε, οι καναλομιντιάδες και οι ενεργκαπάουερ ρέηντζερς παίρνουν τα λεφτά και τρέχουν, συνειδητοποιεί μέχρι και εκείνη ότι χρειάζεται κρατική παρέμβαση. Μάλιστα...

Το κείμενό της πάντως είναι και αληθινό και σωστά τα γράφει - αν δεν ξέρεις βέβαια ποια είναι η συγκεκριμένη.

Συμφωνα με όσα έγραψαν συνομιλητές στο thread, "θα έπρεπε να κινηθεί μόνη της" εναντίον της ΑΕΠΙ ελέγχοντάς την για διαφυγόντα κέρδη (της). Τι, όχι;

• Administrator

Ημαρτον ρε Tamtam. Κράτα τα πολιτικά σου δόγματα και τις λύσεις στα αδιέξοδα τους για σένα σε παρακαλώ.

Κανείς δεν είπε πως όταν κάποιος παραβαίνει τον νόμο δεν πρέπει να ασχολείται μαζί του η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη όμως και όχι η εκτελεστική εξουσία για να αποδώσει το δίκιο του κοσμάκη/λαού.

Και αν προκύψουν φυσικά παρανομίες με τεκμηρια και όχι απο λάσπη, εγω πρώτος θα ήθελα να δω να κινείται ο νόμος. Αλλά εδω ο ένας στους δύο περνάει κόκκκινο φανάρι και δεν νοιάζεται κανείς.

Live and let Live.

Bρε Γιάννη , ρωτάω.

Και παίρνω από εσένα την απάντηση ότι θα έπρεπε να προσφύγει μόνη της (ή όλοι μαζί με άλλα μέλη της ΑΕΠΙ) εναντίον της εταιρίας.

Επειδή είναι ιδιωτική διαφορά, θα προσθέσει κάποιος.

Εγώ είμαι της άλλης άποψης, που θέλει κοινωνικό κράτος να υπερασπίζεται το δίκιο αυτού που δεν μπορεί να προσφύγει μόνος του εναντίον ενός πανίσχυρου εργοδότη, ή τραστ που τον εκμεταλλεύτηκε.

Δεν έχει να κάνει με κόμματα - πουθενά δεν υπερασπίζομαι μια δογματική κατάσταση.

Ξέρω όμως, ότι άν περίμενα να προσφύγω μόνος μου και όχι με τον δικηγόρο της Ένωσης μου, εναντίον του εκδότη που με είχε απλήρωτο ενώ εκείνος έκανε διακοπές στη Μύκονο και στο εξωτερικό με την οικογένειά του,  ότι δεν θα είχα καμία τύχη. Εκείνος είχε την πολυτέλεια να μου στέλνει εξώδικο κάθε μήνα, εγώ δεν είχα να φάω. Τόσο απλά.

Επίσης, συμφωνούμε στο ότι οι ιδιωτικές εταιρίες που λειτουργούν σε μια επικράτεια, υπόκεινται σε νόμους. Αν δεν πληρωνεις τους εργαζόμενους, μετόχους κλπ , αν καταστρατηγείς τον ανταγωνισμό, αν παίρνεις ή δίνεις έκνομα δάνεια (όπως η ΑΕΠΙ), που δεν μπορείς να αποληρώσεις ή να αποληρωθούν, κάποιος θα πρέπει να παρέμβει, διότι δεν πληρείς τους όρους λειτουργίας σου. Και θα πρέπει να λογοδοτήσεις.

Αντι να βλέπουμε την παρανομία εδώ, βλέπουμε δηλαδή ποιός είναι ο ενάγων;

Έχουμε ανάγκη και το κοινωνικό κράτος και τις ανεξάρτητες αρχές και μια Δικαιοσύνη που να απονέμεται δίκαια σε όλους.

Together we stand, divided we fall που έλεγαν και οι Pink Floyd.

Τελικά η αγορά δεν αυτορρυθμίζεται από μόνη της;

Μήπως η περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία στη χώρα μας, που ορισμένοι πίνουν νερό στο όνομά της, ανεξάρτητα από το ποιος την ασκεί και πώς, χρειάζεται τελικά αυστηρό νομικό πλαίσιο, που θα ορίζει το κράτος με βάση το δημόσιο συμφέρον, και επαγρύπνηση από τη Δικαιοσύνη, για να λειτουργήσει;

Ο κρατικός έλεγχος ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ είναι συστατικό στοιχείο όλων των φιλελεύθερων συστημάτων, πράγμα που μπορείς να το δεις και στην πράξη με τις άπειρες καταδίκες εταιριών για κακές πρακτικές.

Η διαφορά δεν είναι στον κρατικό έλεγχο για την τήρηση των συμφωνηθέντων, αλλά στον κεντρικό σχεδιασμό, και είναι αυτός που ξεχωρίζει τα δημοκρατικά συστήματα από τα απολυταρχικά, διότι αν δεν έχεις καν το δικαίωμα να ακολουθήσεις τη δημιουργική οδό που εσύ θέλεις, τότε πως μπορεί να έχεις το δικαίωμα π.χ. να κάνεις εκλογές (με ΠΟΛΛΑ κόματα έτσι;  ;D  ), ή  πως μπορεί να φύγεις ελεύθερα στο εξωτερικό; Πρώτα έρχεται η οικονομική ελευθερία, και μετά οι υπόλοιπες.

Όμως η δικαιοσύνη εξακολουθεί να έχει τα όπλα της, δικαστήρια πρόστιμα και κελιά, καμία κρατική οντότητα, δυτικού ή ανατολικού τύπου, δεν αφήνει την εξουσία αυτή, αν δεν την είχε θα έπαυε να υφίσταται  ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου