Προς το περιεχόμενο

το αίσχος της αεπι

dimsonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρε συ Dim, εδώ μιλάμε για μια ιδιωτική ανώνυμη εταιρία.

Όσο κι αν ζαλίζουν τα νούμερα, δική της δουλειά είναι το πόσα δίνει στα στελέχη της.

Θα πεις εσύ ή εγώ στην coca-cola πχ να δίνει λιγότερα στα στελέχη της γιατί τα νούμερα είναι μεγάλα?

Αν μπαίνει μέσα και δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της πάλι δικό της θέμα είναι.

Θα της πεις γιατί προσέλαβε ο ΓΔ τον μπατζανάκη του στο τμήμα δημόσιων σχέσεων?

Αν είσαι μέλος και σε έριξε (προμηθευτής που δεν σε πληρώνει), τότε ναι, έχεις έννομο συμφέρον να την πας στα δικαστήρια, και να διεκδικήσεις αποζημίωση.

Αν είσαι πελάτης (μαγαζάτορας) και θεωρείς ότι σε εκμεταλλεύεται, τότε δεν χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες της.

Αν δεν είσαι τίποτα από αυτά, αλλά σε εξοργίζει το σκάνδαλο, πες ότι θέλεις, αλλά πάντα έξω από τον χορό, σε επίπεδο σχολιασμού μιας ανάλογης είδησης.

Όλα καλά, αλλά η βουλή που κολλάει?

Εμείς δηλαδή που "εργαζόμαστε" ακόμα (εγώ και καμιά 150αριά άλλοι) σε μια εταιρία-φάντασμα, που δεν έχει πια ούτε λειτουργία, ούτε εγκαταστάσεις, αλλά υπάρχει μόνο στα χαρτιά (σαν νομικό πρόσωπο), οι μέτοχοι δεν την πτωχεύουν, και διεκδικούμε μισθούς χρόνων και αποζημιώσεις τι πρέπει να κάνουμε?

Να πάμε στην βουλή?

Σημειωτέον ότι η εταιρία αυτή χρωστάει πάνω από 29 μύρια μόνο στην ΔΟΥ Μεγάλων επιχειρήσεων (χώρια τα υπόλοιπα πολλάαααα μύρια σε τράπεζες, προμηθευτές, ακάλυπτες επιταγές, κλπ) που πια δεν υφίσταται, και κάποια άλλα αρκετά σε ΙΚΑ, κλπ.

Περιμένουμε ακόμα δικαστικές αποφάσεις για να πάρουμε ... ξέρεις τι, αλλά στην βουλή δεν πήγαμε.

Μήπως έπρεπε?

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 280
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Moderator

Επίσης @EZ ;D ;D

Και να σου πω τι πιστεύω ότι έγινε;

Λόγω του (πέστο όπως θες….δυναμισμού, μαγκιάς, ικανότητας, ……) της ΑΕΠΙ,  αυξήθηκε κατά πολύ η "υπεράξια" του Έλληνα στιχουργού-δημιουργού …..ταυτόχρονα , άνοιξε και η όρεξη του τελευταίου.

Θεώρησε ότι τον εκμεταλλεύεται η ΑΕΠΙ, και του αποδίδει ψίχουλα, παραβλέποντας ότι αυτήν τον έκανε μάγκα , ανεβάζοντας την υπεραξία του (καταφέρνοντας να εισπράττει, και από εκεί που δεν έπρεπε ;D) .

• Administrator

@ez, ο συγκεκριμένος συντάκτης ούτε αναφορά πηγής έκανε στο copy/paste του κειμένου με προηγούμενη ημ/νια απο το tvxs. Ενα μικρό παράδειγμα αν σου λέει κάτι αυτό για δεοντολογία.

@dimsonic, Το τι είναι μουσικός δημιουργός είναι και φιλοσοφικό ερώτημα για συζήτηση με καφέ στο χέρι.

Το ότι τα μέλη του φόρουμ είναι  27380 δεν χωρά αμφισβήτηση καθως είναι ανοιχτά στοιχεία για διασταύρωση. Ούτε το ότι είναι εγγεγραμμένοι 52704 στις αγγελίες. Και όλοι αυτοί διαβάζουν / αναζητούν/γράφουν για humbuckers και VCA και όχι εμπιθρι, μοντέλες για να είναι ευρύ κοινό. Μουσικοί είναι. Ειτε σπίτι, είτε στην πίστα. Πόσοι είναι ενεργοί και γράφουν ή όχι και γιατί, είναι άλλο θέμα. Φυσικά θα μπορούσαμε να στήναμε μια αεπι αν είχαμε τεχνογνωσία και συλλογικότητα (που προσωπικά δεν είναι το φόρτε μου). Αλλά και χίλια διο άλλα ωραία.

Ως προς το τσουβάλιασμα που κάνεις με digea και πρώην παρόχους ρεύματος να σε παραπέμψω στην υπόλοιπη αναπτυγμένη υφήλιο που χωρίς να είναι παράδεισος, λειτουργεί μια χαρά όταν υπάρχουν προδιαγραφές και νόμοι που εφαρμόζονται. Το τι κάνει ο Ελληνας στην Ελλάδα μάλλον δεν πρέπει να είναι σημείο αναφοράς στην πρόοδο.

Το ότι δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις τις διαφορές των εξουσιών και των αρμοδιοτήτων τους μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη πάντως, καθώς είναι το πρώτο μάθημα στην δημοκρατία. Και το ότι ακόμα και η Δικαιοσύνη δεν έχει κανένα λόγο να παρέμβει αν εσύ πληρώνεσαι απο την ΝΟΜΙΜΗ ιδιωτική σου εταιρία με 853,000 ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ευρώ την εβδομάδα.

Μέχρι της αποδείξεως του εναντίου φυσικά.

Εγω προσωπικά ούτε εχω πληρωθει τόσα ποτέ, ούτε προβλέπεται. Αλλά δεν μου πέφτει λόγος τι πληρώνεσαι εσύ, εκτός και αν το κάνεις εις βάρος του συνόλου. Αποδεδειγμένα.

Live and let Live.

Πέρα από όσα ακούστηκαν και από τις δυό πλευρές (θετικά και αρνητικά) δεν βλέπω κανέναν να συζητά για το ύψος της αμοιβής ενός μέλους ΔΣ των άνω των 50000 το μήνα και ενός συγγενούς του που διόρισε σε αντίστοιχα ποσα.

Mα ειναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεια,γιατι να συζητησω για το υψος της αμοιβης των υπαλληλων της?

ΕΓΩ τους πληρωνω?

Ισα ισα απο τα 52.000 ευρω το μηνα που παιρνει ο CEO της  τα 32.000 πανε σε  ΦΟΡΟΥΣ που καπως ελαφραινουν τη ΔΙΚΗ μου φορολογικη εισφορα....(σκεψου ας πουμε οτι με αυτους τους φορους πληρωνονται ΚΑΘΕ μηνα 15 ΔΥ  ;) & δεν τους πληρωνω εγω )

Τωρα αν ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ και ειναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ να ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ και να ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ.

Οπως ας πουμε δικαστηκαν και φυλακιστηκαν οι υπευθυνοι της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ που ΜΟΥ ΕΦΑΓΑΝ 15.000 ευρω  ;) (φραγκο βεβαια δεν προκειται να παρω πισω αλλα τελος παντων) 

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ δεν βλεπω ΚΑΝΕΝΑΝ να αναρωτιεται για το υψος της αμοιβης  ΑΛΛΩΝ ανθρωπων που ΟΝΤΩΣ τους πληρωνει........για να μην κανουν ΤΙΠΟΤΑ  ;)

Το ΒΑΡΟΣ ομως στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ για την ΑΕΠΙ δεν πεφτει στο οτι ΜΠΟΡΕΙ να εχουν κλεψει αλλα στο ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο CEO της ΑΕΠΙ για να ΖΟΥΛΕΨΕΙ ο ΛΑΟΣ & να ΧΑΡΕΙ που "τον επιασαν τον κηρατα τον καπιταΛΗΣΤΗ"  ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ισα ισα απο τα 52.000 ευρω το μηνα τα 32.000 ειναι ΦΟΡΟΙ που καπως θα έπρεπε να ελαφραινουν τη ΔΙΚΗ μου φορολογικη εισφορα

Διορθώθηκε. :)

Freud-Σαντές

Διορθώθηκε. :)

Σωστος  ;D

(εγω εχω φτασει στο 65% φορολογια επι των αποδοχων μου ,εσυ?)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

πέραν του άρθρου , στο tvxs υπάρχει όλο το πόρισμα.

Το διάβασε άραγε κανείς?

με σήμα το μπιφτέκι

ειλικρινά.....δεν...

Καταλαβαίνω, αλλά σκέψου να δουλεύεις στο λογιστήριο της ΑΕ, δίπλα στον Οικονομικό Διευθυντή, ο οποίος σε συμβουλεύεται κιόλας (λόγω γνώσεων της αγοράς), να περνάνε καθημερικά από τα χέρια σου αρκετές χιλιάδες ευρώ, και συ να έχεις να πληρωθείς κάτι μήνες, να ξέρεις από μέσα πώς φεύγουν τα χρήματα, και στο τέλος, να είσαι στον αέρα ...

(εγω εχω φτασει στο 65% φορολογια επι των αποδοχων μου ,εσυ?)

Δεν έχω πια αποδοχές.

:'(

EDIT : Συγχωρήστε με για την αναφορά σε προσωπικά περιστατικά και τον ίσως έντονο τόνο μου.

Freud-Σαντές

Γνώμη : τα καταστήματα που παίζουν μουσική ΚΑΙ δέχονται θαμώνες, έπρεπε απλώς να πληρώνουν έναν πρόσθετο φόρο ο οποίος να διανέμεται μέσω ειδικού ταμείου σε δικαιούχους, ίσως με κάποια επιστροφή από στάνταρ δαπάνες τους όπως είναι τα Δημόσια Ταμεία, ανάλογα με α) τα χρόνια άσκησης του επαγγέλματός τους, β) το πόθεν έσχες τους, γ) το σύνολο των δηλωμένων-από-την-άσκηση-μουσικού-επαγγέλματος εισοδημάτων τους.

Αυτή ήταν ανέκαθεν η γνώμη μου (όχι δεν είμαι μουσικός, ευτυχώς δηλαδή από αυτά που βλέπω να γράφετε, απλά ένας φορολογούμενος με κοινή λογική).

Κατά τα άλλα, το πρόβλημα του παρόντος νήματος είναι ο φυτιλιάρικος τίτλος του, ο οποίος χαρακτηρίζει κάτι, αναγκάζοντας μας όλους να τοποθετηθούμε από αυτή την αφετηρία. Αυτό που έγραψε ο SF είναι (ως συνήθως) σωστό : αν η Πολιτεία αγανακτεί με την πιθανότητα μίας ιδιωτικής εταιρείας που "κλέβει" χρήματα από πολίτες, καλά θα κάνει να αγανακτήσει εξίσου με τις εταιρείες του Δημοσίου που κάνουν το ίδιο. Αλλιώς, η όλη υπόθεση θυμίζει την ιερή αγανάκτηση για τα προϊόντα καπνού αλλά ανοχή απέναντι σε εκατοντάδες ύποπτα συντηρητικά τροφών και την ίδια την ζάχαρη, βέβαια.

Ο Ταμταμ (ο οποίος τελικά κατάλαβε πως οι ενέργειες ενός υπουργού είναι ενέργειες της Κυβέρνησης - "δικαίωμα ψήφου" το λένε αυτό στο Twitter), ειλικρινώς δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο επικροτεί όλες αυτές τις σαχλαμάρες. Ουδείς περιμένει από την τρέχουσα κυβέρνηση να δείξει την αξία της σε τέτοιες δραστηριότητες, διότι απλούστατα το πάρτυ γίνεται αλλού, δηλαδή σε άλλο πεδίο. Και πρέπει να καταλάβεις φίλε Ταμταμ ότι ο SF (και εγώ βέβαια) τα ίδια θα γράφαμε με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Τέλος, για την υπουργό Πολιτισμού, νομίζω ότι είναι άσχετη με οποιοδήποτε θέμα αφορά Οικονομικά, και είναι δεδομένο πως ότι και αν κάνει θα διέπεται από αυτή την μη-αξία.

Αυτά.

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου