Προς το περιεχόμενο

Αντίθετος στα ιδανικά μου αλλά εκτιμώ την δουλειά του;

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα σας ενδιέφερε μόνο η μουσική τους στο τέλος;

Κοιτα αν ο αγαπημενος μου ποιητης ηταν ΦΑΣΙΣΤΑΣ.....δεν ξερω αν θα συνεχιζα να τον διαβαζω...αλλα...κατσε...ΗΤΑΝ φασιστας και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ και τον διαβαζω... ;D

https://en.wikipedia.org/wiki/Ezra_Pound#Turn_to_fascism.2C_World_War_II

αν η αγαπημενη μου μπαντα ηταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ .... δεν ξερω αν θα συνεχιζα να τους ακουω....αλλα ..κατσε.... ΗΤΑΝ ... ;D

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Clash

αν μια μπαντα που μου αρεσει πολυ ηταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και υποστηρικτες ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ (π.χ της τρομοκρατικης οργανωσης SENDERO LUMINOSO ή του στυγνου  δικτατορα Φιντελ Καστρο)  δεν ξερω αν θα συνεχιζα να τους ακουω....αλλα ..κατσε....ΕΙΝΑΙ.. ;D

https://en.wikipedia.org/wiki/Rage_Against_the_Machine

https://www.theguardian.com/news/2001/mar/18/life1.lifemagazine

αν θεωρουσα ΤΕΡΑΣΤΙΟ καλλιτεχνη καποιον ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ δεν ξερω αν θα συνεχιζα να τον θεωρω και να ακουω/διαβαζω το εργο του....αλλα κατσε να ενας που ακομα θεωρω τεραστιο και λατρευω τη μουσικη του

Videotape Allegations Stung Berry's Legacy 22 Years Ago Today | Music Blog

δεν..πεταω και τη σκουφια μου που ειναι ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ αλλα δεν θα σταματησω και να ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ το εργο τους...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 157
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κοιτα αν ο αγαπημενος μου ποιητης ηταν ΦΑΣΙΣΤΑΣ.....δεν ξερω αν θα συνεχιζα να τον διαβαζω...αλλα...κατσε...ΗΤΑΝ φασιστας και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ και τον διαβαζω... ;D

https://en.wikipedia.org/wiki/Ezra_Pound#Turn_to_fascism.2C_World_War_II

αν η αγαπημενη μου μπαντα ηταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ .... δεν ξερω αν θα συνεχιζα να τους ακουω....αλλα ..κατσε.... ΗΤΑΝ ... ;D

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Clash

αν μια μπαντα που μου αρεσει πολυ ηταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και υποστηρικτες ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ (π.χ της τρομοκρατικης οργανωσης SENDERO LUMINOSO ή του στυγνου  δικτατορα Φιντελ Καστρο)  δεν ξερω αν θα συνεχιζα να τους ακουω....αλλα ..κατσε....ΕΙΝΑΙ.. ;D

https://en.wikipedia.org/wiki/Rage_Against_the_Machine

https://www.theguardian.com/news/2001/mar/18/life1.lifemagazine

αν θεωρουσα ΤΕΡΑΣΤΙΟ καλλιτεχνη καποιον ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ δεν ξερω αν θα συνεχιζα να τον θεωρω και να ακουω/διαβαζω το εργο του....αλλα κατσε να ενας που ακομα θεωρω τεραστιο και λατρευω τη μουσικη του

Videotape Allegations Stung Berry's Legacy 22 Years Ago Today | Music Blog

δεν..πεταω και τη σκουφια μου που ειναι ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ αλλα δεν θα σταματησω και να ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ το εργο τους...

Τα πράγματα τα βλέπεις μόνο άσπρα ή μαύρα;

Η στροφή του Εζρα Πάουντ δεν σημαίνει ότι δεν έγραψε σπουδαία πράγματα. Θα πρέπει λοιπόν να βρεις το θάρρος να πεις ότι ήταν φασίστας.

Και το κάνεις. Και μπράβο.

Όμως για το ότι οι Clash ή οι RATM είναι αυτό που λες (ή νομίζεις τέλος πάντων), θα πρέπει να ξέρεις ότι ήταν πάντα έτσι since day one!

Και αν σου αρέσουν και συνεχίζεις να τους ακούς, ενώ καταδικάζεις όλα όσα πρεσβεύουν από την πρώτη στιγμή, τότε μάλλον κάποιο λάθος έχεις κάνει (μέσα σου).

Για παιδεραστίες τώρα ή για ομοφοβικούς και μισάνθρωπους, που διαχωρίζουν τους άλλους με βάση το με ποιον πλαγιάζουν, φίλε, δεν θέλω να έχω όχι άλμπουμ τους αλλα ούτε να ξέρω ότι υπάρχουν. Ούτε σέντσι για τους αντικοινωνικούς αυτούς που μισούν ό,τιδήποτε τους έμαθε η μαμάκα τους και η σάπια αντρίλα του ελληναρά, ότι "δεν είναι φυσιολογικό" ενώ είναι απλά διαφορετικό.  Ας φτάσει πρώτα το έργο τους να θεωρείται εφάμιλλο με ενός Leo Fender ή ενός Chuck Berry και πάλι θα το συζητήσουμε,..

Edit: Επίσης νομίζω ότι κάνεις ένα μεγάλο λάθος (και το έκανα κι εγώ απαντώντας σου): μιλάγαμε για φίρμες, για κατασκευαστριες εταιρίες, για εταιρική ευθύνη και εταιρικό προφίλ, όχι για καλλιτέχνες.

Δε νομίζω ότι χωράνε αυτά στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είναι το ίδιο η εκμετάλλευση που κάνει μια εταιρία που φτιάχνει ηλεκτρονικά σε συνθήκες σύγχρονου σκλαβοπάζαρου μέσα σε μια ζούγκλα της Ινδίας, με τους Clash (ακόμη κι αν δεχτώ τη λογική σου για τους τελευταίους).

Αυτό που θεωρώ φάουλ, είναι αυτό που γράφει ο Σουπερφανκ

ότι το αγαπημένο του συγκρότημα είναι οι Clash αλλά είναι τι κρίμα είναι κουμούνια. Επειδή η μουσική των συγκεκριμένων (όπως και των RATM που αναφέρει παρακάτω) είναι συνυφασμένη καλλιτεχνικά με τα ιδεολογικά τους πιστεύω, μάλλον κάτι καταλαβαίνει λάθος όποιος διαχωρίζει το έργο τους από τους ίδιους.

Μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις οτι δεν ειναι υποχρεωτικο να συμφωνεις ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΗΘΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ με καποιον για να σου αρεσει η ΜΟΥΣΙΚΗ του....αυτο μας ελειπε να απορριπτουμε το εργο καποιου επειδη δεν συμφωνει μαζι μας.....

Δηλ. ο ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ο Tom Morello που εχει χαραξει πανω στην κιθαρα του το ονομα μιας ακροαριστερης  τρομοκρατικης οργανωσης που εχει δολοφονησει χιλιαδες αθωους ανθρωπους ... ειναι ΑΠΙΘΑΝΟ να μου αρεσει σαν κιθαριστας?  :o ......δεν θα πιω μπυρες μαζι του.....τη ΜΟΥΣΙΚΗ του θα ακουσω...

Ελα Χριστε και Παναγια.... ;D

Αν ηταν ετσι δεν θα ακουγαμε τιποτα.....ή τουλαχιστον τα μισα απο αυτα που ακουμε.....

δεν ειναι υποχρεωτικο να συμφωνεις ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΗΘΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ με καποιον για να σου αρεσει η ΜΟΥΣΙΚΗ του....αυτο μας ελειπε να απορριπτουμε το εργο καποιου επειδη δεν συμφωνει μαζι μας.....

Συμφωνώ και πουθενά δεν έγραψα ότι κάτι είναι υποχρεωτικό.

Δηλ. ο ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ο Tom Morello που εχει χαραξει πανω στην κιθαρα του το ονομα μιας ακροαριστερης  τρομοκρατικης οργανωσης που εχει δολοφονησει χιλιαδες αθωους ανθρωπους ... ειναι ΑΠΙΘΑΝΟ να μου αρεσει σαν κιθαριστας?  :o ......δεν θα πιω μπυρες μαζι του.....τη ΜΟΥΣΙΚΗ του θα ακουσω...

Ελα Χριστε και Παναγια.... ;D

Αν ηταν ετσι δεν θα ακουγαμε τιποτα.....ή τουλαχιστον τα μισα απο αυτα που ακουμε.....

Αυτό που επισημαίνω είναι ότι δεν μπορείς να διαχωρίσεις τη "μουσική" του ΤΜορέλο από το context του group.  Δεν συνέθεσε πρελούδια ούτε instrumentals χωρίς στίχους ο άνθρωπος. Και το γεγονός ότι αυτό που κάνουν οι RATM έχει πολιτική χροιά, φαίνεται και από αυτό που αναφέρεις με την κιθάρα (btw δεν ξερω καν σε τι αναφέρεσαι γιατί δεν μoυ αρέσουν οι RATM).

Αν πάλι αναφέρεσαι στην τεχνική του Morello ως κιθαρίστα, εκεί πάσο. Όντως, δεν έχει σημασία το τι είναι/πιστεύει κάποιος, για να τον παραδεχτείς ως δεξιοτέχνη, μουσικάρα, συνθέτη κλπ.

Αν όμως σου αρέσουν τα τραγούδια αυτών των συγκροτημάτων, όπως λες, αν σου αρέσει π.χ. το Guns of brixton ας πούμε, δεν γίνεται να αγνοείς ότι τα τραγούδια αυτά μιλανε για κάτι πολύ συγκεκριμένο, όπως ο ένοπλος αγώνας ή το αντάρτικο πόλεων (που απ' όσο έχω καταλάβει δεν είναι και πολύ του γούστου σου :)

Είναι σα  να λεω εγώ ότι π.χ. μου αρέσει ένα nazi-punk group αλλά ότι δεν είμαι ναζί, είναι κάπως κουλό, Αυτό λέω,  - με την ίδια λογική που λες ότι σου αρέσουν π.χ. οι Clash.

Κοιτα υπαρχει μια σημαντικη διαφορα μεταξυ μας η οποια εμποδιζει την επικοινωνια μας.... ;D

Εσυ εισαι ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ και ΤΑΓΜΕΝΟΣ σε συγκεκριμενη πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικη ΘΕΩΡΗΣΗ του κοσμου...εγω ΟΧΙ. ;)

Και επειδη ακριβως ΔΕΝ ειμαι ΞΕΧΩΡΙΖΩ ανετα τη ΜΟΥΣΙΚΗ,την ΠΑΡΑΓΩΓΗ,το FEEL  απο τους ΣΤΙΧΟΥΣ ενος κομματιου και εξακολουθω να το απολαμβανω... οπως ας πουμε μπορει να απολαυσω ενα ποιημα ή διηγημα του ΛΟΥΝΤΕΜΗ για τον απλο λογο οτι ο τυπος ΓΡΑΦΕΙ υπεροχα και ΑΣ ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΩ με αυτα που διαβαζω... το ιδιο ευκολα μπορει να εκτιμησω και να μελετησω ενα βιβλιο του Αλτουσαιρ....και ας μη συμφωνω μαζι του μια και βρισκω ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ στα γραπτα του.

Δεν εχω λοιπον απολυτως κανενα προβλημα να θαυμαζω την Θατσερ (γιατι θεωρω οτι εσωσε την Μ.Βρεταννια απο την απολυτη καταστροφη & την εκανε απο χωρα ξεφτιλα,χωρα υπερδυναμη ) και να ακουω Clash... ;D

Το οτι καποιος κατα τη γνωμη μου ειναι ΑΦΕΛΗΣ (γιατι αφελεις πιτσιρικαδες  ηταν οι Clash & αφελεις γεροντες  ;D ειναι οι RAΤM) δεν του στερει το δικαιωμα να ειναι ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ στη μουσικη.

Και τις ΤΑΛΕΝΤΑΡΕΣ καλο ειναι να ξερουμε και να τις ακουμε και να τις εκτιμουμε.

(btw δεν ξερω καν σε τι αναφέρεσαι γιατί δεν μoυ αρέσουν οι RATM).

maxresdefault.jpg

Ένα μικρό σχόλιο επί του τίτλου του θρεντ.

" Κι αν το είδωλο μου ήταν αντίθετο στα πιστεύω μου; "

Προφανώς ο ποιητής εδώ ως "είδωλο" εννοεί κάποιον του οποίου τη μουσική/έργο θαυμάζω. Όμως είδωλο είναι κάτι άλλο κατά τη γνώμη μου. Είναι κάποιος με του οποίου τα πιστεύω/δράσεις/λόγο συμφωνώ. Αλλιώς τι είδωλο είναι?

Αν απλά θεωρώ κάποιον εξαιρετικό στην τέχνη του και τον απολαμβάνω δε σημαίνει αυτομάτως ότι αυτός ο κάποιος είναι είδωλο.

Π.Χ Michael Jackson. Τον θεωρώ εξαιρετικό μουσικό/καλλιτέχνη, πολυτάλαντο και απολαμβάνω πολλά από τα κομμάτια του. Το πνεύμα του θέματος όμως εξισώνει αυτή μου την προτίμηση με το να τον έχω και είδωλο. Κάτι το οποίο είναι τουλάχιστον αστείο για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Αν απλά θεωρώ κάποιον εξαιρετικό στην τέχνη του και τον απολαμβάνω δε σημαίνει αυτομάτως ότι αυτός ο κάποιος είναι είδωλο.

Μοναδικό μέλος του fan club μου :D ;D ;D ;D, τα είδωλα μετά τα 19-20 χρόνια μας, "ξεφτάνε".....όχι αυτά καθ'αυτά αλλά εμείς μεγαλώνουμε-σοβαρεύουμε!

Πλέον, για μένα,  εάν κάποιος μουσικός ή γκρούπ δηλώνει ότι φτιάχνει πολιτικοποιημένα τραγούδια, προσπερνάω. Εάν περνάει "κρυφά" πολιτικά μηνύματα στα άσματά του, ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι με αυτά, ακόμη χειρότερα.....Δεν ξέρω γιατί ::) :-X αλλά όλα αυτά πλέον μου φαίνονται ψεύτικα.

Όσο για το "Keep on  rockin’ in the  free world" αυτός που το έγραψε και το μεγαλύτερο ίσως "είδωλό" μου, αποδείχτηκε κωλοτούμπας..... 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=210210.0

Κοιτα υπαρχει μια σημαντικη διαφορα μεταξυ μας η οποια εμποδιζει την επικοινωνια μας.... ;D

Εσυ εισαι ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ και ΤΑΓΜΕΝΟΣ σε συγκεκριμενη πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικη ΘΕΩΡΗΣΗ του κοσμου...εγω ΟΧΙ. ;)

Δεν εχω λοιπον απολυτως κανενα προβλημα να θαυμαζω την Θατσερ (γιατι θεωρω οτι εσωσε την Μ.Βρεταννια απο την απολυτη καταστροφη & την εκανε απο χωρα ξεφτιλα,χωρα υπερδυναμη ) και να ακουω Clash... ;D

Το οτι καποιος κατα τη γνωμη μου ειναι ΑΦΕΛΗΣ (γιατι αφελεις πιτσιρικαδες  ηταν οι Clash & αφελεις γεροντες  ;D ειναι οι RAΤM) δεν του στερει το δικαιωμα να ειναι ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ στη μουσικη.

maxresdefault.jpg

Τις προσωπικές αιχμές τις παραβλέπω και δεν τις επιστρέφω, γιατί εκτιμώ τη δικτυακή σου παρουσία.

Δικαίωμά σου να ακούς αφασικά τα πάντα απ' όπου κι αν προέρχονται φίλε μου.

Το να εφευρίσκεις επίσης επιχειρήματα "αξιοπρέπειας" (ντάξ' τώρα, άλλο η μουσική, άλλο οι στίχοι, άλλο η κιθάρα κια άλλο τα πιστεύω μου κλπ) για να αντιπαρέλθεις το γεγονός οπως ο,τιδήποτε σου αρέσει ακυρώνει σχεδόν όλα όσα πιστεύεις αξιακά (βλέπει Clash VS Thatcher) δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλον παρά μόνο με σένα.

Μπορείς να ακούσεις λοιπόν, ένα nazi-punk group (το γκρουπ του Καιάδα ας πούμε) ή ένα γκρουπ που προμοτάρει τις δολοφονίες και τον ένοπλο αγώνα όπως οι RATM, αλλά να ισχυρίζεσαι ότι δεν είσαι ναζί ούτε ό,τιδήποτε άλλο,

Αν νομίζεις ότι είναι άξιο εκτίμησης όλο αυτό, πάσο.

Όττο,

ακόμη μια φορά, συμφωνώ μέχρι κεραίας:

Είδωλο είναι κάποιος με του οποίου τα πιστεύω/δράσεις/λόγο συμφωνώ. Αλλιώς τι είδωλο είναι?

Είδωλο είναι αυτός που σε εμπνεει σε περισσότερα από ένα επίπεδα, που σε κάνει να θέλεις να του μοιάσεις.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου