Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με τροφοδοσία EHX small clone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άκυρο

Το τροφοδοτικό EHX που ποστάρισες δεν ειναι αυτό που χρειάζεται το πετάλι σου

χρειάζεσαι αυτό

http://www.ehx.com/products/96v-ac-dc-power-supply

Που όπως λέει ειναι  2.1mm δλδ λεπτότερο από αυτά που χρησιμοποιείς ήδη με το - στο κέντρο

Άρα θα χρειαστείς απλά έναν αντάπτορα γιατί τα καλώδια σου έχουν διαφορετικό βύσμα και δεν μπαίνουν στο EHX

Για να σιγουρευτούμε ανέβασε φωτο από το plug στο πέταλακι σου

Εξη χορδές και ειναι πολλές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Άκυρο

Το τροφοδοτικό EHX που ποστάρισες δεν ειναι αυτό που χρειάζεται το πετάλι σου

χρειάζεσαι αυτό

http://www.ehx.com/products/96v-ac-dc-power-supply

Που όπως λέει ειναι  2.1mm δλδ λεπτότερο από αυτά που χρησιμοποιείς ήδη με το - στο κέντρο

Άρα θα χρειαστείς απλά έναν αντάπτορα γιατί τα καλώδια σου έχουν διαφορετικό βύσμα και δεν μπαίνουν στο EHX

Για να σιγουρευτούμε ανέβασε φωτο από το plug στο πέταλακι σου

Όχι, αυτό που λες δεν κάνει, γιατί πρώτον εχει καλώδιο DC jack (όπως τα boss και η πλειοψηφία των πεταλιών)

και δεύτερον είναι  (+)-----C-----(-)  όπως το FAME DCT-200 MULTI-POWER SUPPLY. Αυτό το τροφοδοτικό είναι  (υποθέτω) για τα νέας γενιάς πεταλια EHX, αφού λόγω αυτής της ιδιομορφίας τους δεν ήταν καθόλου βολικά και τα κάνανε σαν τα απλά πετάλια BOSS.

Παιδιά ΔΕΝ ψάχνω τροφοδοτικό, ψάχνω τρόπο να συνδέσω το Small Clone με το τροφοδοτικό που έχω για όλα τα πετάλια. Μάλλον αυτό για να είναι εφικτό πρέπει να αντιστρέψω την πολικότητα του πεταλιού, αν φυσικά γίνεται.

Θα προσπαθήσω να ξαναθέσω το ερώτημά μου από την αρχή γιατί μάλλον δεν έγινα κατανοητός.

Έχω αυτό το τροφοδοτικό

fame-dct-200-multi-power-supply-998345.jpg

Με αυτό το τροφοδοτικό τροφοδοτώ όλα μου τα πετάλια.

Η υποδοχή για το small clone είναι έτσι            (βλ. πρώτη συνημμένη εικόνα)

Έχω καλώδιο για την συγκεκριμένη υποδοχή  (βλ. δεύτερη συνημμένη εικόνα)

Παρόλαυτά, το πετάλι ΔΕΝ παίζει. Θυμίζω κάπου εδώ ότι το τροφοδοτικό FAME ειναι (+)-----C-----(-) δηλαδή όπως

πρέπει να είναι για την συντριπτική πλειοψηφία των πεταλιών.

Βρίσκω λοιπόν ένα AΛΛΟ τροφοδοτικό, κάπου στο σπίτι το οποίο έχει επιλογέα polarity και με

το polarity στο (+) το πετάλι παίζει !!                (βλ. τρίτη συνημμένη εικόνα)

(τον επιλογέα polarity μπορείτε να τον δείτε καθαρά στην τρίτη εικόνα, αριστερά όπως κοιτάτε από το κόκκινο λαμπάκι του τροφοδοτικού)

Δεν θέλω όμως να κουβαλάω 2 διαφορετικά τροφοδοτικά σε ένα gig.

Απότι κατάλαβα είναι θέμα πολικότητας πεταλιου.

Μπορώ να τροποιήσω το πετάλι μου (αντιστροφή πολικότητας) ώστε να παίζει με το ''κανονικό'' μου τροφοδοτικό (το Fame)??

631613369_3.jpg.854cb7784313c8b4d709ebeba956b011.jpg

1265472306_1.thumb.jpg.cf146e34f30027fec1f987b2b03e8b1c.jpg

1029213340_2.jpg.af8f68ecdd9b54ef47772480b08bef3c.jpg

Αν το μεγάλο σου τροφοδοτικό δεν προσφέρει δυνατότητα σε μιά έξοδο τουλάχιστον να κάνει αντιστροφή τάσης, τότε όπως λες η μόνη λύση είναι να αντιστρέψεις  τα καλώδια στο ehx.

Το ανοίγεις και θεωρητικά στο jack της τροφοδοσίας από μέσα έχει δυό καλώδια.

Τα ξεκολλάς με κολλητήρι και τα αλλάζεις θέσεις.

Αν δεν κατέχεις τα του κολλητηριού το κάνεις μπακάλικα. Κόβεις τα δυό καλώδια άσπρο κόκκινο (συνήθως) σε ένα σημείο, ξεγυμνώνεις στις 4 κομμένες ακρες από σχεδόν 1 εκατοστό και τα συνδέεις με στρίψιμο αντίστροφα. Ασπρο με κόκκινο κοκ.

Μετά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ βάζεις μονωτική ταινία στα δυό ενώματα ώστε να μην ακουμπήσουν μεταξύ τους ή με κάτι άλλο.

Εννοείται ότι μετά δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ehx τροφοδοτικό.

Επίσης αν δεν θες να κάνεις μέσα στο πετάλι τη δουλειά, βάζεις ένα extension δηλαδή ένα jack αρσενικό με δυό καλώδια που να καταλήγει σε θηλυκό προέκτασης όπου βέβαια θα έχεις ήδη κολλήσει τα καλώδια ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ.  θα πρέπει να δεις μια εικόνα στο νετ για το πως είναι σωστά τα καλώδια και πως αντεστραμμένα.

Λάβε υπόψη ότι πιό απλά δεν λέγονται, και οτι παρ όλα αυτά αν δεν έχεις εμπειρία υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να καταστρέψεις το πετάλι.

Αν δεν είσαι σίγουρος βρές κάποιον να σε βοηθήσει σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.

με σήμα το μπιφτέκι

να σημειώσω ότι μεσα στο πετάλι το πιό πιθανό είναι να έχει 3 καλώδια, καθώς υπάρχει ένα ακόμα που αποσυνδέει την μπαταρία όταν παίρνει ρέυμα από τροφοδοτικό.

με σήμα το μπιφτέκι

2010-08-27_02-50-28.jpg

εδώ φαίνεται ότι τα καλώδια είναι 3. Οπότε για το ρεύμα μάλλον είναι το μαύρο κόκκινο, και το άσπρο κάνει την διακοπή της μπαταρίας.

με σήμα το μπιφτέκι

battclipadaptor.jpg

μια άλλη λύση είναι αυτή.

Παίρνεις αυτό και κάνεις τη δουλειά σου

με σήμα το μπιφτέκι

μόλις άνοιξα το δικό μου small stone και έχει μόνο δυό κόκκινα καλώδια.

βέβαια είναι μοντέλο 1978. Δεν βγάζεις άκρη. Μπορεί χρώματα, αριθμός καλωδίων να παίζει πολύ.

Δεν νομίζω να μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω

με σήμα το μπιφτέκι

Dimsonic σε ευχαριστώ πολύ    :laugh:  :)

Εννοείται ότι μετά δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ehx τροφοδοτικό.

Δεν έχω το ehx τροφοδοτικό.... το τροφοδοτικό που πόσταρα (το μαύρο το μικρό) δεν είναι ehx, είναι τροφοδοτικό με επιλογέα polarity.

Άρα θεωρητικά αν αντιστρέψω την πολικότητα, και πάλι μια χαρά θα παίζει to συγκεκριμένo, αρκεί να βάλω το polarity του

συγκεκριμένου τροφοδοτικού στο (-) . Όχι ότι έχω και σκοπό να το χρησιμοποιήσω και ιδιαίτερα, θεωρητικά το αναφέρω αυτό.... :)

Δεν θα πειράξω τίποτα στο πετάλι εγώ, καλύτερα να το δώσω σε κάποιον που ξέρει να το κάνει ή να κάνω την λύση με τα καλώδια που πρότεινες! :)

βέβαια είναι μοντέλο 1978

To δικό σου μοντέλο από περιέργεια ήταν σαν το δικό μου, δηλαδή με αυτή την πολικότητα?

Το τροφοδοτικό σου δηλαδή για το συγκεκριμένο πετάλι ήταν    (-)----C----(+) ?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου