Προς το περιεχόμενο

Πνευματικη κατοχύρωση διαφήμισης


lambrosgg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειτα από τρελό ψάξιμο στο νετ και στ αδυτα της ελληνικής νομμοθεσίας, δεν κατέληξα πουθενά! Παντου αοριστία. Και ερωτώ: Πως μπορει να κατοχυρωθεί πνευματικά μια διαφήμιση? Μια ατάκα για ενα προιόν? Μια φώτο? Το θέμα δεν ειναι noiziko αλλα τί άλλο να έκανα; Εδώ είναι τα ψαγμένα άτομα και ςδώ ειναι "περι ανέμων και υδάτων"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδή δεν ξέρω ακριβώς θα πώ κάποια γενικά πράματα που μπορεί να βοηθήσουν..

 

η διαφήμιση, σε ό,τι μορφή κ να ναι(έντυπη, βίντεο, ήχος) είναι προϊόν κάποιου. Δηλαδή κάποιος το ΕΦΤΙΑΞΕ κ κάποιος ΠΛΗΡΩΣΕ για να γίνει. ¶ρα υπάρχει "ιδιοκτήτης" στον οποίο πρέπει να αποδίδονται δικαιώματα.

 

Αν κάποιος όμως θέλει π.χ. να βάψει στο αυτοκίνητο του το λογότυπο κ το σλόγκαν του φούρνου της γειτονίας του, ή κάποιου οποιουδήποτε προϊόντος δεν πιστεύω κανείς να του ζητήσει αποζημίωση..(εκτός εάν χρησιμοποιήται προσβλητικά ή με κάποιες παραφράσεις..)

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως, lambrosgg καλύτερα να μας πεις ακριβώς ποια είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζεις. Φοβάσαι ότι θα σου κλέψουν κάποια διαφημιστική ιδέα; Αν ναι, τότε (κατά τη γνώμη μου) δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, εκτός από το να μην την αποκαλύψεις σε κανέναν. Αυτά τα ζητήματα εμπεριέχουν πάντα ένα υπολογισμένο ρίσκο: από τη μία υπάρχει ο λόγος για τον οποίο θέλεις να την αποκαλύψεις (η προσδοκία για κάποιο όφελος π.χ.) και από την άλλη υπάρχει (ή δεν υπάρχει) η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο στο οποίο θα μιλήσεις για την ιδέα σου. Κάτι από τα δύο βαραίνει περισσότερο.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με εναν φιλο εχουμε σκεφτει και εχουμε σημειωσει απειρες διαφημιστικες ιδεες για διαφορα ήδη υπάρχοντα προιόντα. Πιστευω ότι ειναι κρίμα να πάνε χαμένες γιατι είναι πραγματικά καλές σε σχέση με αυτες που κυκλοφορούνε. Σκεφτόμασταν να παμε να τις "πουλ΄σδουμε" στις εταιρίες, αλλα αν δεν τις έχουμε κατοχυρώσει νομικά με κάποιον τρόπο, μολις την παρουσιάσουμε, θα μας πούν "Ευχαριστούμε, ιδού η εξώπορτα..."

 

Κάτι θα υπάρχει αλλα πουντο;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με εναν φιλο εχουμε σκεφτει και εχουμε σημειωσει απειρες διαφημιστικες ιδεες για διαφορα ήδη υπάρχοντα προιόντα. Πιστευω ότι ειναι κρίμα να πάνε χαμένες γιατι είναι πραγματικά καλές σε σχέση με αυτες που κυκλοφορούνε. Σκεφτόμασταν να παμε να τις "πουλ΄σδουμε" στις εταιρίες' date=' αλλα αν δεν τις έχουμε κατοχυρώσει νομικά με κάποιον τρόπο, μολις την παρουσιάσουμε, θα μας πούν "Ευχαριστούμε, ιδού η εξώπορτα..."

 

Κάτι θα υπάρχει αλλα πουντο;;;[/quote']

 

Μήπως είναι δόκιμο να σκεφτείτε με το φίλο σου να ανοίξετε τη δική σας μικρή εταιρεία και να απευθυνθείτε σε κάποιους πελάτες για να διατυπώσετε τις ιδέες σας. Ακόμη και αν δεν σας δεχτούν μεγάλες εταιρείες (κάτι που παίζεται), θα σας δεχθούν σίγουρα μικρές, οπότε μπορεί να πάει καλά το πράγμα.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή ιδέα, αλλά μη υλοποιήσιμη. Χοντραίνει πολύ το πράγμα έτσι. Κ οι δύο σπουδάζουμε διαφορετικά πράγματα και δεν είναι η κύρια μας ασχολία αυτή. Απλώς πηγαίναμε για την "αρπαχτή" που κανένας δεν μίσησε... Ευχριστώ για το ενδιαφέρον σας πάντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λίγο ρομαντικό το σχέδιο σας αλλά ποιος μπορεί να μας αποτρέψει από τα όνειρα! :wink:

 

Ο τομέας της διαφήμισης στην Ελλάδα έχει αναίβει τα τελευταία χρόνια και παράλληλα έχει γίνει και από τους ποιο σκληρούς και απάνθρωπους τομείς εργασίας! Πρέπει να πατήσεις σε πολλά πτώματα για να ανέβεις και ο ανταγωνισμός είναι γιγαντιαίος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου