Spyros Delta Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2016 Εγω θα προτεινω να προσπαθησεις να παιζεις κομματια μονο με την κιθαρα χωρις backingtrack και να προσπαθεις να "βγαζεις" απο το οργανο, ολα (μπασο ντραμς) οσα ακουγονται στο κομματι. Ευκολα κομματια για αρχη, μπαλαντες, ροκακια κλπ Μη παιζεις δλδ μονο τα μερη της κιθαρας. Βαζε στο παιξιμο μεσα και τυμπανα μπασο, ακομα και τα breaks, fills κλπ Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2016 Εγω θα προτεινω να προσπαθησεις να παιζεις κομματια μονο με την κιθαρα χωρις backingtrack και να προσπαθεις να "βγαζεις" απο το οργανο, ολα (μπασο ντραμς) οσα ακουγονται στο κομματι. Ευκολα κομματια για αρχη, μπαλαντες, ροκακια κλπ Μη παιζεις δλδ μονο τα μερη της κιθαρας. Βαζε στο παιξιμο μεσα και τυμπανα μπασο, ακομα και τα breaks, fills κλπ Για να συνεχίσω πάνω σε αυτό που λέει ο Σπύρος, θεωρώ ότι θέτεις το ζήτημα σε λάθος βάση όταν αρχίζεις τη διάκριση σε σόλα και ρυθμική. Ο ρυθμός είναι ένας και είτε μπορείς να πειθαρχήσεις σε αυτόν και συνεπώς να παίξεις μαζί του με τους δικούς σου όρους, είτε δεν μπορείς και (νομίζεις ότι) καλύπτεις την αδυναμία σου με πράγματα τα οποία σου επιτρέπουν να ξεγελάσεις τον εαυτό σου. Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ μιας μπάντας που έχει groove και μιας μπάντας που δεν έχει. Δες αυτό το παίξιμο, ΚΥΡΙΩΣ στο σόλο (από 2,05) και στο outro (4,00 και μετά). Δες τι groove έχει μόνο του αυτό το άτομο. ΕΔΙΤ: Και το Youtube μου έβγαλε καπάκι αυτό, όπου επίσης δίνει ρέστα: When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2016 δώσε μου αυτή τη ρυθμ σέξιον και παίζω και γω έτσι.... μόνο μη μου ζητήσεις να τραγουδήσω.... O0 με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2016 δώσε μου αυτή τη ρυθμ σέξιον και παίζω και γω έτσι.... Για το ρυθμ σέξιον καμιά αντίρρηση αλλά δεν άκουσες μάλλον τα σημεία που παίζει μόνος του. ;) When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2016 τα πρόσεξα βασικά ο τύπος είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι καλά έκανα τα τελευταία χρόνια και το γύρισα στο φινγκερ πικινγκ Πάντως εντάξει, εν πολλοίς αστειεύομαι. Βασικά όλα τα χρόνια που έπαιζα ήμουν ρυθμικός, ή δεύτερος κιθαρίστας ή αν θες πίσω από καλύτερο (γενικώς ή ) σολίστα. Μην κοιτάς που τα χρόνια στην πλάτη βελτίωσαν κάποια πράγματα προς κάθε κατεύθυνση. Πάντως η καλή μπάντα είναι το α για να γίνεις σωστός ρυθμικός. Διότι μόνος σου μπορείς να κάνεις τον χρόνο λάστιχο. Όχι βέβαια ότι αυτός το έκανε....κάθε άλλο. με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2016 Πάντως η καλή μπάντα είναι το α για να γίνεις σωστός ρυθμικός. Καλά αυτό εννοείται. Όπως και ότι όχι μόνο γίνεσαι καλύτερος μουσικός αλλά και ακούγεσαι πολύ καλύτερος. Έπαιζα κάποτε με ένα ρυθμ σέξιον που πραγματικά σταματούσα να παίζω στο κομμάτι επειδή ένοιωθα ότι τους το χαλούσα. Θα μπορούσαν να βγουν και να παίξουν μόνοι τους. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
otto## Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2016 Εντάξει, τι να πω; Οι προτάσεις με υπερκάλυψαν νομίζω. Σας ευχαριστώ για τις γνώμες και τη πολύτιμη συμβουλή. Θα τα δω ένα ένα. Ray έβλεπα των John Mayer και με έπιασε νευρικο γέλιο. Όχι μόνο γιατί ειναι φοβερά καλός και γκρουβάτος (σιγά την ανακάλυψη, όλοι το ξέρουμε) αλλά και γιατί σκεφτόμουν ότι θα μελτήσω λίγο και θα βγω εδώ και θα παίζω έτσι. Και θα μου πείτε, μωρέ μπράβο, εσύ βελτιώθηκες πολύ. :o ;D Μιλάμε έλιωσα στο γέλιο, ειναι λίγο αυτοσαρκαστικό αλλά είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν για να μου φτιάξει λίγο το κέφι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
otto## Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2016 Εγω θα προτεινω να προσπαθησεις να παιζεις κομματια μονο με την κιθαρα χωρις backingtrack και να προσπαθεις να "βγαζεις" απο το οργανο, ολα (μπασο ντραμς) οσα ακουγονται στο κομματι. Ευκολα κομματια για αρχη, μπαλαντες, ροκακια κλπ Μη παιζεις δλδ μονο τα μερη της κιθαρας. Βαζε στο παιξιμο μεσα και τυμπανα μπασο, ακομα και τα breaks, fills κλπ Κάτσε λίγο γιατί δε μου είναι προφανές, τα ντραμς πως θα τα βγάλω; ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
otto## Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2016 Σαφώς το καλύτερο είναι να παίζεις σε μπάντα, όμως προς το παρόν -αφού αυτό δεν παίζει- προτείνω: Play along με κομμάτια που σ'ενδιαφέρουν/εμπνέουν, προσπαθώντας να είσαι όσο γίνεται μέσα στο ύφος και την αισθητική του πράγματος - και όχι να κατ'ανάγκην να τα βγάζεις ίδια. Αφιέρωσε λίγο χρόνο με επιμονή εξασκώντας αριστερό και δεξί (mute/release και στα δύο) παίζοντας "μονολιθικά" ρυθμικά μπλουζ τύπου Who do you love (Bo Diddley) & boogie John Lee Hooker style. Άκουσε σχετικές ηχογραφήσεις απο ευρύ φάσμα, προτείνω τους πρώτους δίσκους των Dr Feelgood (Wilko Johnson-guitar) & James Brown with Jimmy Nolen on the guitar. Ασχολήσου με πράγματα που αληθινά σου αρέσουν και όχι τα "σώνει και καλά πρέπει"... ;D ...good luck Με τιμάς και μόνο που ασχολείσαι με το παιξιμό μου. Είμαι fanboy το παραδέχομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
otto## Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2016 My two cents... Αν θες να κάνεις καλή δουλειά πρέπει αρχικά να είσαι εξοικειωμένος με βασικούς όρους ρυθμικού από τη μουσική θεωρία. Πρέπει να γνωρίζεις αξίες, μέτρα καθώς και να τα αναγνωρίζεις ή να τα βρίσκεις μόνο σου πάνω σε ένα κομμάτι ή μετρονόμο. Πχ να παίζει ο μετρονόμος τέταρτα και εσύ να μπορείς να παίζεις πάνω του δέκατα έκτα. Αν το καταφέρεις ή το έχεις ήδη αυτό μπορείς να εκμεταλλευτείς ασκήσεις και γενικότερα βιβλία πάνω στη ρυθμική κιθάρα. Θα σου πρότεινα τη σειρά βίντεο - βιβλίο του ross bolton "Funk Rythm Guitar". Μπορείς να την βρεις εύκολα στο youtube ενώ το βιβλίο βρίσκεται σε .pdf με ένα απλό google search. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με ρυθμική θεωρία και δεν θέλεις να γίνεις τότε τα πράματα είναι λίγο πιο δύσκολα και μπακάλικα. Η βασική ιδέα είναι να πάρεις κομμάτια που γουστάρεις με ρυθμική κιθάρα και να παίζεις με το cd ή το μετρονόμο. Αυτό που ουσιαστικά πρέπει να βελτιώσεις είναι το timing σου. Αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ με μετρονόμο, αυτό είναι λογικό Ναι έχω αίσθηση των αξιών. Δεν είμαι πάντα σωστός αλλά καταλαβαίνω τι παίζω και πολλές φορές καταλαβαίνω που το χάνω. Μπορώ να παίξω 16 και 4 και 8 και αντιλαμβάνομαι τι κάνω.Του κεράτα μετά από τόσα χρόνια. Απλά δε γκρουβάρω που λέει και ο Ρει. Είμαι μονότονος και δεν έχω καλή τεχνική στην πένα όταν στραμάρω. Επίσης δεν είναι λυμένο το χέρι μου. Πως βλέπεις κάτι φανκ μουσικούς που το δεξί τους χέρι είναι εντελώς "σπασμένο"; Ε εμένα ειναι κάπως δεμένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση