Προς το περιεχόμενο

Μια "θεσμική" τοποθέτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προφανώς για να υπάρχει 16 χρόνια το Noiz κάτι γίνεται σωστά.

Είναι φυσιολογικό κάποιοι θαμώνες να κουράζονται και να αλλάζουν στέκια, ακόμα και απο αυτά που θέτετε σαν σημείο αναφοράς.

Εμείς θα προσπαθούμε να βοηθάμε την ανάπτυξη της κουβέντας. Κάποτε μπορεί όχι τόσο αποτελεσματικά, αλλά τις περισσότερες φορές μια χαρά.

Σας ευχαριστούμε που μας υπομένετε.

είναι 16 ε?

πάντως όντας νέος εδώ είμαι σίγουρος ότι:

1. σίγουρα είδε καλύτερες μέρες

2. πολλοί παλιοί έχουν αέρα (και καλό και κακό)

3. πολύς κόσμος είναι συχτιρισμένος

4. στον πρώτο καυγά, σπεύδουν όλοι και μετά ...την κάνουν ξανά απογοητευμένοι μέχρι τον...επόμενο

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 138
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ας υπέγραφε τα γραφόμενα του ο καθένας και θα σου ΄λεγα  εγω πόσο πιο ευγενικές συζητήσεις θα γινόντουσαν.

Όπως π.χ. στο Facebook;

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

• Moderator

Επειδή τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα, δεν θα σταματήσω.  :)

Εδώ και χρόνια όπως γράφει και ο yameth έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το moderation, με διαφορετικές απόψεις για το αν θα έπρεπε να μαλακώσει ή να σκληρύνει. 

Όταν η συζήτηση γίνεται όμως για τη διαχείριση των πολιτικών θεμάτων (που ανακύπτουν τυχαία) κοινός παρονομαστής είναι "οι Superfunk και Trolley".

Δεν το λέτε ευθέως. Λέτε γενικώς περί moderation, περί του επιπέδου των πολιτικών συζητήσεων, περί "δημοκρατικότητας", περί χάσματος παλαιών - νέων και διάφορα άλλα.

Πρώτα τρώγεστε και όταν δείτε ότι δεν μπορείτε (δεν θέλετε, δεν έχετε όρεξη, δεν έχετε χρόνο) να επιχειρηματολογήσετε άλλο, ζητάτε να σβηστούν όλα, λέτε ότι "δεν υπάρχει επίπεδο" και ότι δεν τηρούνται οι κανόνες.

Και σβήνονται. Και σωστά σβήνονται. Κάποιες φορές σβήνονται άμεσα, κάποιες φορές με 1-2 ώρες καθυστέρηση, και τις περισσότερες φορές πριν καν το ζητήσετε.

Αλλά μην περιμένετε ότι θα γράφετε ανακοίνωση του Ρουβίκωνα και θα είμαστε στημένοι καραούλι μην τυχόν και σας πάρει στο ψιλό ο trolley ή ο superfunk και πληγωθείτε.

Διότι αν κάποιος γράψει κάτι ρατσιστικο, κάποιοι θα τον πάρουν παραμάζωμά (μαζί και οι 2 προαναφερθέντες) και μετά -ασφαλώς- θα τα σβήσουμε.

Αλλά τότε δεν θα παραπονεθείτε για το επίπεδο των συζητήσεων και το moderation των πολιτικών θεμάτων. Γιατί το πρόβλημά σας (εσάς που γκρινιάζετε λέω) δεν είναι στους κανόνες ούτε στο ύφος αλλά στο ότι έχετε διαφορετική άποψη από τους δύο προαναφερθέντες.

Έτσι είναι, κι ας μην θέλετε να το παραδεχτείτε. Αλλά το παρακολουθώ εδώ και μία δεκαετία, και έτσι πάει.

Το χάσμα παλαιών νέων (επειδή εγώ το ανέφερα) δεν είναι κακό, και είναι κοινό σε όλα τα ελληνικά φόρα.

Και κάνει μπαμ με μια μικρή ενασχόληση με κάθε φόρουμ.

Το κακό είναι όταν οι παλιοί το εκμεταλλεύονται ή όταν οι νέοι προσπαθούν να το υπερκεράσουν.

Και εδώ αναφέρθηκε, επειδή το έφερε η συζήτηση (ότι δηλαδή όσοι και αν θέλουν να συζητήσουν πιό σοβαρά, να ζητήσουν να πάνε στο μέσα δωμάτιο....

(αυτό μου θυμίζει λίγο από ποτοαπαγόρευση...  ;D)

με σήμα το μπιφτέκι

Γιατί το πρόβλημά σας (εσάς που γκρινιάζετε λέω) δεν είναι στους κανόνες ούτε στο ύφος αλλά στο ότι έχετε διαφορετική άποψη από τους δύο προαναφερθέντες.

Έτσι είναι, κι ας μην θέλετε να το παραδεχτείτε. Αλλά το παρακολουθώ εδώ και μία δεκαετία, και έτσι πάει.

Ό,τι να'ναι... Επειδή εγώ πρωτοστάτησα των παραπόνων, οφείλω να απαντήσω γιατί το πιο πάνω post είναι, προφανώς, επίθεση επί προσωπικού. Και γεμάτο λαθεμένων υποθέσεων.

1) όχι, το πρόβλημά μου δεν είναι ο Trolley και ο Superfun. Έχεις λάθος. Το πρόβλημα μου είναι ο Trolley και ο TamTam.

2) Δεν διαφωνώ με τα posts του Trolley και του Superfunk, αντίθετα, στο 90%-95% των απόψεων που ποστάρουν, συμφωνώ κιόλας.

3) Με του TamTam διαφωνώ γύρω στο 90%.

Κατάλαβες τώρα ότι δεν είναι, κανένας τους, φιλαράκι μου?

4) Ο λόγος που δεν χωνεύω τον Trolley αλλά μου αρέσει (πολύ) ο Superfunk δεν είναι στις πολιτικές / κοινωνικές απόψεις, οι οποίες δεν είναι μακριά, αλλά στο απαίσιο, αγενές και καθηγητικό ύφος του Trolley την ίδια ώρα που (εκτός εξαιρέσεων) ο Superfunk παραμένει και κόσμιος και χιουμορίστας. Άρα τώρα απορρίπτω και την άλλη, λαθεμένη, υπόθεσή σου.

5) Το πιο πάνω post σου συνοψίζει το γιατί δεν πρόκειται να φτιάξει το Noiz. Γιατί μέσα από τα γυαλάκια της η διεύθυνση έχει χωρίσει τον κόσμο σε παρεούλες και φιλαράκια, σε ημέτερους και μη και αρνείται να δει ότι είναι αδιανόητο να προσπαθείς να συντηρήσεις forum στο internet, ανοικτό σε μέλη, όταν δεν μπορείς να στοιχειοθετήσεις και να εφαρμόσεις κανόνες συμπεριφοράς και όταν δεν έχεις καμία επιθυμία να τους επιβάλεις καθολικά.

Αλληλο-κατηγορηθήκαμε με τον TamTam για προκατάληψη όταν είναι προφανές ότι η δικοίκηση του forum φοράει τα δικά της χρωματιστά γυαλάκια.

Θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις να γράφεις υποθέσεις για εμένα και όταν το κάνεις να το κάνεις ονομαστικά. Μπορείς πάντα να με ρωτάς, αν έχεις απορίες. Εκτός αν δεν σε ενοχλεί να εκτίθεσαι.

• Moderator

...

4) Ο λόγος που δεν χωνεύω τον Trolley αλλά μου αρέσει (πολύ) ο Superfunk δεν είναι στις πολιτικές / κοινωνικές απόψεις, οι οποίες δεν είναι μακριά, αλλά στο απαίσιο, αγενές και καθηγητικό ύφος του Trolley την ίδια ώρα που (εκτός εξαιρέσεων) ο Superfunk παραμένει και κόσμιος και χιουμορίστας. Άρα τώρα απορρίπτω και την άλλη, λαθεμένη, υπόθεσή σου.

...

@ Έκτορας, ο ρόλος της διαχείρισης δεν είναι να κόψει αυτούς που δεν χωνεύεις εσύ (επειδή έχουν απαίσιο και δασκαλίστικο ύφος). Εκτός αν στη πραγματική ζωή φωνάζεις την αστυνομία να μαζέψει όποιον φοράει -ας πούμε- πέδιλο με κάλτσα.

Επίσης ευχαριστούμε για την ανάλυση αλλά δεν είναι ευρύτερου ενδιαφέροντος ποιον θεωρείς χιουμορίστα και ποιον θεωρείς αγενή. Κράτα κατά νου ότι αυτοί που αναφέρεις είναι κανονικοί χρήστες και όχι προσφερόμενα προγράμματα ψυχαγωγίας του noiz.

Τέλος δεν απαντάω σ' εσένα συγκεκριμένα. Η συζήτηση αυτή κρατάει πάνω από 5-6 χρόνια. Μόνο στο παρόν θέμα έχουν τοποθετηθεί moderators και ο admin (για πολλοστή φορά).

Λες να απευθύνομαι προσωπικά σ εσένα?

@ Έκτορας, ο ρόλος της διαχείρισης δεν είναι να κόψει αυτούς που δεν χωνεύεις εσύ (επειδή έχουν απαίσιο και δασκαλίστικο ύφος). Εκτός αν στη πραγματική ζωή φωνάζεις την αστυνομία να μαζέψει όποιον φοράει -ας πούμε- πέδιλο με κάλτσα.

Ο Λάκης χαλαρά μπουζούριαζε κάποιον που φορά πέδιλο με κάλτσα, μην το γελάς.

Ο ρόλος της διοικήσης, μεταξύ άλλων, είναι να καθορίζει τους κανόνες και να μεριμνά για την καθολική εφαρμογή τους. Το οποίο στο Noiz δεν συμβαίνει (σύμφωνοι, κατά την προσωπική μου άποψη).

Για την αστυνομία που αναφέρεις, για να αντιπαραβάλλω ένα παράδειγμα, όταν γίνονται ληστείες τραπεζών, προσπαθεί να πιάσει τον κλέφτη και να τον στείλει φυλακή (λέμε τώρα). Όχι να κλείσει τις τράπεζες. Στο noiz κλειδώνουμε τα thread και σταματάμε τις συζητήσεις γιατί δεν θέλουμε να ban-άρουμε τα φιλαράκια μας για κανα μήνα. Είμαι σαφέστατος. Ας συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε να λήξει το θέμα...

• Administrator

........... ::)

Κατάλαβες τώρα ότι δεν είναι, κανένας τους, φιλαράκι μου?

......... ::)

Και πες οτι το καταλαβαίνω. Γιατι διάβασα και τα πάνω και κάτω.

Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις απο την επιχειρηματολογία μου αλλά και των συντονιστών που σου λένε το ίδιο;

Αν έχεις πρόβλημα με το φόρουμ όπως λες και καταπιέζεται ο λόγος σου μπορείς να με ενημερώσεις προσωπικά ή όποιον συντονιστή θέλεις. Υπάρχει και ειδικό κουμπί.

Αν δεν μου έχεις εμπιστοσύνη όμως είναι κάτι άλλο. Και πέραν του ότι εγω μπορω να το εκλάβω σαν προσβολή, που είναι το λιγότερο, εσύ σίγουρα έχεις εναλλακτικές. Σωστά; Ομως μια χαρά σε βλέπω να συζητάς ελεύθερα.

Οπότε ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις. For me it's business as usual.

Live and let Live.

Και πες οτι το καταλαβαίνω. Γιατι διάβασα και τα πάνω και κάτω.

Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις απο την επιχειρηματολογία μου αλλά και των συντονιστών που σου λένε το ίδιο;

Αν έχεις πρόβλημα με το φόρουμ όπως λες και καταπιέζεται ο λόγος σου μπορείς να με ενημερώσεις προσωπικά ή όποιον συντονιστή θέλεις. Υπάρχει και ειδικό κουμπί.

Αν δεν μου έχεις εμπιστοσύνη όμως είναι κάτι άλλο. Και πέραν του ότι εγω μπορω να το εκλάβω σαν προσβολή, που είναι το λιγότερο, εσύ σίγουρα έχεις εναλλακτικές. Σωστά; Ομως μια χαρά σε βλέπω να συζητάς ελεύθερα.

Οπότε ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις. For me it's business as usual.

κ. Μεθενίτη, ήμουν παραπάνω από σαφής στις απόψεις και τα παράπονά μου, ένα post πιο πάνω:

Ο ρόλος της διοικήσης, μεταξύ άλλων, είναι να καθορίζει τους κανόνες και να μεριμνά για την καθολική εφαρμογή τους. Το οποίο στο Noiz δεν συμβαίνει (σύμφωνοι, κατά την προσωπική μου άποψη).

... Στο noiz κλειδώνουμε τα thread και σταματάμε τις συζητήσεις γιατί δεν θέλουμε να ban-άρουμε τα φιλαράκια μας για κανα μήνα. Είμαι σαφέστατος.

UNQUOTE

Το forum σαν επιχείρηση είναι δικό σας και όχι δικό μου και μπορείτε να το διαχειριστείτε όπως επιθυμείτε. Αυτό είναι όμως εντελώς διαφορετικό από το "εμείς είμαστε το Noiz" γιατί... δεν είστε. Είναι ένα ανοικτό forum στο διαδίκτυο και αυτό που "είναι" το Noiz είναι τα μέλη του. Και αυτή τη στιγμή είναι ένας ολιγομελής καφενές με τα γνωστά, γραφικά του μέλη, το καθένα καθισμένο στη γωνία του, έτοιμο να αρπάξει μια κουβέντα από τον απέναντι που, χρόνια τώρα, δεν χωνεύει για να κάνει ένα καλό καυγά και να βγάλει τα σπασμένα της δύσκολης καθημερινότητάς του.

Ακόμα και από επιχειρηματικής άποψης, είναι κρίμα να μένει πίσω μια επιχείριση με τεράστια δυναμική επειδή η διοικήσή της αρνείται να κοιτάξει τον ελέφαντα στο δωμάτιο και αποφασιστικά να ασχοληθεί με αυτόν.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ευγενική σας παρότρυνση να πάρω τα κουβαδάκια μου και να πάω σε άλλη παραλία, είμαι θαμών και σε άλλες, μα καλύτερο κόσμο (χωρίς αμφιβολία). Το μοναδικό μου "πρόβλημα" είναι ότι αυτή εδώ την νοιάζομαι, γιατί είναι στην πατρίδα μου.

Δυστυχώς / ευτυχώς (δεν ξέρω) δεν είναι δική μου και η μάχη που μπορώ να δώσω για αυτήν εξαντλείται στο πληκτρολόγιό μου.

Εύχομαι καλή χρονιά στο forum και στα μέλη του.

Είμαι αντίθετος σε όποια λογοκρισία.

Είμαι αντίθετος στην πολιτική ορθότητα (αλλά το συζητάω).

Πιστεύω ότι σε ένα φόρουμ οι απόψεις πρέπει να συζητούνται ελεύθερα.

Από την στιγμή που υπάρχει χώρος για συνταγές μουσακά υπάρχει χώρος για τα πάντα.

Τρόλς δεν έχω συναντήσει εδώ ,είτε δεν υπάρχουν είτε η διαχείριση κάνει σωστά την δουλειά της.

Τα υπόλοιπα είναι κοινοί κανόνες συμπεριφοράς και αφορούν μόνο τα μέλη.

- Συμφωνώ-διαφωνώ με την άποψή σου για τους παρακάτω λόγους.

Και εάν κάποιος ξεφύγει λίγο γιατί είχε κακή μέρα δεν τρέχει και τίποτα, μεγάλα παιδιά είμαστε.

Ανοχή σε όλους, ασυλία σε κανέναν.

Και όλα θα πάνε καλά  :angel:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου