Προς το περιεχόμενο

Θέλω λάμπα, θέλω βινύλιο!

Abraxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εγω παντως την διαφορα την καταλαβαινω.ειδικα σε μεγαλες εντασεις.διπλα μου τα εχω και τα δυο.

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 41
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Είχα ξεκινήσει με transistor ενισχυτές [π.χ Fender M80 - τίμιος για τα λεφτά του], πέρασα σε modelling καταστάσεις [Digitech RP 300], μετά σε κλασσικές αναλογικέ λύσεις [Fender Twin Reverb και ένα σωρό πετάλια]. Αργότερα σε modelling λύσεις καθαρά για practice και bedroom rocking [για να μην τους τρελάνουμε όλους εδώ μέσα] - π.χ Line 6 GuitarPort, GuitarRig, Gearbox, Amplitube και όλα τα σχετικά.

Τώρα όποτε με παίρνει [ώρες μη κοινής ησυχίας] πετάω 5150 II και attenuator, και μόνο τις πολύ βραδινές [ή πρωινές ώρες] modelling λύσεις. Έχω παίξει με Vamp, Vamp Pro, Vetta και λοιπές λύσεις. Κακά τα ψέμματα υπάρχει διαφορά που ειναι λιγότερο ή περισσότερο έκδηλη ανάλογα με το τι θες να παίξεις. Π.χ σε καθαρές φάσεις, o Rolland Jazz Chorus είναι πλέον κλασικός αν και τρανσιστοράτος. Στο extreme shredding [νότες που να μην αναπνέουν] ένα καλό γκάζι έστω και τρανζιστοράτο είναι αρκετό [shawn Lane comes in mind].

Σε αυτά που γουστάρω εγώ να ακούω και να παίζω η λάμπα είναι απαραίτητη. Και την ακούω την λάμπα, όπως την ακούνε όλοι νομίζω. Μπορεί ένας modelling ήχος να πλησιάζει αλλά δεν φθάνει ποτέ. Ιδίως όταν παίζεις με μπάντα. Όπως είπανε και άλλοι παραπάνω, βέβαια, όλα αυτά είναι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα το ζήτημα είναι να την βρίσκεις όταν παίζεις.

Είχα ξεκινήσει με transistor ενισχυτές [π.χ Fender M80 - τίμιος για τα λεφτά του]' date=' πέρασα σε modelling καταστάσεις [Digitech RP 300'], μετά σε κλασσικές αναλογικέ λύσεις [Fender Twin Reverb και ένα σωρό πετάλια]. Αργότερα σε modelling λύσεις καθαρά για practice και bedroom rocking [για να μην τους τρελάνουμε όλους εδώ μέσα] - π.χ Line 6 GuitarPort, GuitarRig, Gearbox, Amplitube και όλα τα σχετικά.

Τώρα όποτε με παίρνει [ώρες μη κοινής ησυχίας] πετάω 5150 II και attenuator, και μόνο τις πολύ βραδινές [ή πρωινές ώρες] modelling λύσεις. Έχω παίξει με Vamp, Vamp Pro, Vetta και λοιπές λύσεις. Κακά τα ψέμματα υπάρχει διαφορά που ειναι λιγότερο ή περισσότερο έκδηλη ανάλογα με το τι θες να παίξεις. Π.χ σε καθαρές φάσεις, o Rolland Jazz Chorus είναι πλέον κλασικός αν και τρανσιστοράτος. Στο extreme shredding [νότες που να μην αναπνέουν] ένα καλό γκάζι έστω και τρανζιστοράτο είναι αρκετό [shawn Lane comes in mind].

Σε αυτά που γουστάρω εγώ να ακούω και να παίζω η λάμπα είναι απαραίτητη. Και την ακούω την λάμπα, όπως την ακούνε όλοι νομίζω. Μπορεί ένας modelling ήχος να πλησιάζει αλλά δεν φθάνει ποτέ. Ιδίως όταν παίζεις με μπάντα. Όπως είπανε και άλλοι παραπάνω, βέβαια, όλα αυτά είναι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα το ζήτημα είναι να την βρίσκεις όταν παίζεις.

Πιτσιρικάς,προ αμνημονεύτων χρόνων,πήγαινα για σουβλάκι....τότε τα σουβλατζίδικα και οι ψησταριές είχαν juke boxes....αν δε κάνω λάθος 2ΧEL34 push pull...παίζανε λοιπόν κατα κανόνα Καζαντζίδη...δεν τρελλαίνομαι,ούτε τότε με τον συγκεκριμένο....με το που το άκουγες όμως ο πλούτος των αρμονικών και οι δυναμική του ήχου σε έκανε να στρίψεις το κεφάλι νομίζοντας ότι θα τους δείς δίπλα σου να παίζουν και να τραγουδάνε...και σήμερα τα σουβλατζίδικα και οι ψησταριές,οχι όλα,οκ,παίζουν τα ίδια με τρανζιστοράτα.....κανείς δε στρίβει το κεφάλι....συγκρίνω άσχετα πράγματα ? Λάθος τόπικ πάλι ? ίσως....

Μα καθόλου δεν αγαπάς τους ανθρώπους ????

συγκρίνω άσχετα πράγματα ?

Βασικά νομίζω πως ναι... :wink: Όσο υπέρμαχος της λάμπας είμαι σε εφαρμογές ενισχυτών κιθάρας, τόσο θεωρώ ότι δεν προσφέρει πια σε εφαρμογές hi-fi. Βέβαια αυτό είναι καθαρά προσωπική μου άποψη. :wink: Βασικά πιστεύω ότι ένας full mosfet ενισχυτής, με καλό τροφοδοτικό, ποιοτικά μέρη και καλή υλοποίηση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιαδήποτε λάμπα. Πάντα μιλώντας για εφαρμογές hi-fi. Δεν νομίζω τα σουβλατζίδικα να έχουν τέτοιους ενισχυτές... :D :D

Εξάλλου θυμάμαι ότι παλιά ο κόσμος ενθουσιαζόταν πιο εύκολα με απλά πράγματα... μαζί με αυτούς και εγώ. Τώρα για να ενθουσιαστώ με κάτι πρέπει δυστυχώς να κάνει κολοτούμπες και ταυτόχρονα να ψήνει και καφέ... :? και λίγα λέω...

:D

συγκρίνω άσχετα πράγματα ?

Βασικά πιστεύω ότι ένας full mosfet ενισχυτής' date=' με καλό τροφοδοτικό, ποιοτικά μέρη και καλή υλοποίηση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιαδήποτε λάμπα. Πάντα μιλώντας για εφαρμογές hi-fi. [/quote']

Δεν νομίζω ότι ο φίλος dimicupo μιλάει για την πιστότητα ή για το hi-fi. Αντίθετα μάλλον για το ότι η λάμπα χρωματίζει με έναν ευχάριστο για το αυτί τρόπο τον ήχο μιας κιθάρας ή ενός τραγουδιού.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Επαυξάνω για τα παλιά... low-fi juke box με λάμπες (ναι, EL34 είχαν τα περισσότερα, τώρα πια τις έχουν βουτήξει τις λάμπες διάφοροι κάφροι σαν εμένα :oops: :lol: ). Το ίδιο ισχύει (για μένα) και για τα βινύλια, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα με πείσει ότι ο ήχος που άκουγα στα βινύλια μου μπορεί να είναι τόσο ευχάριστος με ένα CD...

...αλλά, συμφωνώ και με τον vandergraaf, ότι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, (βασική θέση στο αρχικό μου post), γιατί δεν έχουμε το 'απόλυτο', 'high-end' κλπ μηχάνημα με mosfet να αντιπαραθέσουμε. :wink:

Το ίδιο ισχύει (για μένα) και για τα βινύλια' date=' ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα με πείσει ότι ο ήχος που άκουγα στα βινύλια μου μπορεί να είναι τόσο ευχάριστος με ένα CD... [/quote']

+1000000000 :wink:

Ευτυχώς μπορώ ακόμα να τον ακούσω αυτόν τον ήχο σπίτι μου... :D

Το ίδιο ισχύει (για μένα) και για τα βινύλια' date=' ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα με πείσει ότι ο ήχος που άκουγα στα βινύλια μου μπορεί να είναι τόσο ευχάριστος με ένα CD...

[/quote']

+100000000000000000 :wink:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου