dimsonic Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 Όπως σου είπα δεν είμαι ειδικός να εξηγήσω πολλά. Να σου πώ την αλήθεια γενικά ακολουθώ και κανόνες που είχε γράψει ο SF πολύ παλαιότερα περι μίξης μέσα απο το DAW. :-) Το ανέφερε και εδώ. Αυτό (t-racks) δουλεύει στην τελική μίξη κυρίως οπως σου είπα και τουλάχιστο για εμένα, σε μια καλή μου μίξη (όσο καλή μπορώ να την κάνω) δίνει το παραπάνω σε εντάσεις και δυναμικές, συμπιέζει τον ήχο και δίνει χαρακτήρα, το αποτέλεσμα ακούγεται και δεν μου την χαλάει. Δεν έχω παράπονo και το χρησιμοποιώ πάντα και η τελική μίξη σε σχέση με την αρχική μου μου ακούγεται πιο καλή, θα έλεγα πιο "επαγγελματική" Τώρα εμπεριστατωμένα, τεκμηριωμένα δεν μπορώ να στο εξηγήσω εγώ, είμαι εμπειρικός. Το μόνο που μπορώ να κάνω ετσι για το χαβαλέ είναι αν σε βοηθάει να σου στείλω π.χ. ενα κομμάτι μου χωρίς και με το t-racks (γιατί κρατάω το αρχικό ούτως ή άλλως) και να κρίνεις από μόνος σου αν χάλασε κάτι που πιθανώς εγώ δεν το καταλαβαίνω, ή αν έφτιαξε, έστω στη μίξη που μπορώ να κάνω εγώ, γιατί εγώ δεν είμαι και σημείο αναφοράς μίξεων λόγω δεινού............... ερασιτεχνισμού. Το παλεύω πάντως χαχαχαχαχχαχαχα γιατί όχι? τα πάντα ευπρόσδεκτα, αν είναι να βγάλω άκρη... Πού τα έγραψε αυτά ο SF ? (υποθέτω αρκετά παλιά...) με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 Δες κι αυτο FG-X Mastering Processor - Slate Digital σε ευχαριστώ θα το τσεκάρω. Πάντως από τα άλλα το wavelab μου φάνηκε καλό, διότι θεωρώ εύκολη συνεργασία με cubase Το sonnox επίσης μου άρεσε σαν αποτέλεσμα στο ντέμο, αλλά δουλεύει με Logic. με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 γιατί όχι? τα πάντα ευπρόσδεκτα, αν είναι να βγάλω άκρη... Πού τα έγραψε αυτά ο SF ? (υποθέτω αρκετά παλιά...) Αρκετά παλιά όπως θυμάμαι. Πρέπει να ψάξεις θέματα με μίξεις. Έχουν γράψει και άλλοι, θέλει ψάξιμο το noiz. είναι θησαυρός. Έχουν συζητηθεί αυτά τα θέματα και δίνουν κατευθύνσεις. Άμα π.χ. ακούσεις μίξεις μου προ noiz και μετά noiz.................. Καμία σχέση. Μιλάμε για μεγάλο σχολείο και τσάμπα. :-) Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 Αρκετά παλιά όπως θυμάμαι. Πρέπει να ψάξεις θέματα με μίξεις. Έχουν γράψει και άλλοι, θέλει ψάξιμο το noiz. είναι θησαυρός. Έχουν συζητηθεί αυτά τα θέματα και δίνουν κατευθύνσεις. Άμα π.χ. ακούσεις μίξεις μου προ noiz και μετά noiz.................. Καμία σχέση. Μιλάμε για μεγάλο σχολείο και τσάμπα. :-) σίγουρα απλά αν είναι οδηγός ίσως τα έχει όλα συγκεντρωμένα. Γενικά είμαι της άποψης να είναι όλα σωστά στην αρχική μίξη. Κάθε τρακ να είναι σωστό απ την αρχή. Αλλά όταν δουλεύεις μια σήμερα και μια μεθαύριο...δύσκολο... με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 Mastering by Noiz (συγκεντρωμένα θέματα) in Λυμένα Θέματα - Recording - Page 1 of 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 σε ευχαριστώ θα το τσεκάρω. Πάντως από τα άλλα το wavelab μου φάνηκε καλό, διότι θεωρώ εύκολη συνεργασία με cubase Το sonnox επίσης μου άρεσε σαν αποτέλεσμα στο ντέμο, αλλά δουλεύει με Logic. Με το cubase το δουλευω. Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 Με το cubase το δουλευω. για το sonnox λέω... με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 για το sonnox λέω... Αναφερομαι συμπληρωματικα στο FG-X Mastering Processor - Slate Digital που προτεινα, επειδη ζητας ως δεδομενο την συνεργασια με cubase. Να πω επισης οτι κι εγω εμπειρικα το δουλεψα (το Slate Digital για να μη μπερδευομαστε) , πειραματιζομενος και χωρις να εχω προχωρημενες γνωσεις, και εβγαλα ακρη με καλα αποτελεσματα κατα την αποψη μου. Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 Μελέτησα προσεκτικά τις προτάσεις. Ξαναλέω δεν με ενδιαφέρει το mastering σαν μια απλή διαδικασία ή για να ασχοληθώ "και μ αυτό". Εχω εντοπίσει προβληματάκια στις ηχογραφήσεις μου (στις οποίες έχει αφιερωθεί ήδη τεράστιος χρόνος και πολλαπλά edits και επεμβάσεις) οι οποίες επειδή όλες είναι καρφωτές στην "κονσόλα" με ζωντανές μονο κάποιες ακουστικές ή φωνές, μου βγαίνουν κάπως άχρωμες και άοσμες. Δεν έχω καμιά διάθεση να τις μετατρέψω σε loudness war όμως θέλω σε κάποιες στιγμές αυτό το "κατι" που δεν κατάφερα στη μείξη. Ίσως θα μου πει καποιος θα μπορούσε να γίνει στη μείξη, έτσι ή αλλιώς. ΟΚ Δεν το καταφέρνω. Για την ώρα θα προσπαθήσω να δοκιμάσω μερικά από αυτά σε demo και βλέπουμε. Επίσης για κάποιες δοκιμές θα επιστρέψω για την διαδικασία αυτή, στο παλιό μου BOSS BR-600 το οποίο περιλαμβάνει μια, ας πούμε, ομάδα αλγορίθμων επεμβάσεων σε έτοιμο wav που καλύπτει eq, bass cut filter, enhancer, expander, compressor, limiter... Εχει καμιά 20αριά presets που φυσικά είναι όλα παραμετροποιήσιμα. Θα κάνω κάποιες δοκιμές με έτοιμα κομμάτια. με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 Moderator Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2016 Επειδή είπες ότι χρησιμοποιείς cubase. Και εγώ στο cubase γράφω. Έχω την εντύπωση, μπορεί και να κάνω λάθος, ότι το final mix, στο cubase είναι λίγο……πώς να το πω , λάσπη. Αφού κάνω export το final mix από το cubase, το περνάω από ένα EQ στο cool edit, και μετά το ρίχνω στο Wave lab, για τις τελικες πινελιές. Ετσι μου ακούγεται ΕΜΕΝΑ, πιο καλά. Βασικά, different tools…same job, είναι πάνω κάτω, αλλά είναι και τι σου κάθεται. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση