nklshp Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 β) Όσοι δεν καταλαβαίνουν καν τι είναι τεχνολογικό προϊόν. Χαρακτηριστικό δείγμα τεχνολογικού προϊόντος ειναι η κιθάρα ;D ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 ΤΟ ΠΣΩΜΙ Κάποτες φτιάχνανε πσωμί στους παλιούς φούρνους. Αλέθανε το στάρι, ζυμώνανε το αλεύρι, και το ψήνανε. Σήμερα που η τεχνολογία έχει προχωρήσει, υπάρχουν πολύ περισσότερα είδη πσωμιού, χωριάτικο, πολύσπορο, με παπαρούνα, ολιγόσπορο, άσπορο, μαύρο, ολικής, του κυνηγού, του πσαρά, κλπ. Οι φούρνοι πια ψήνουνε με σύγχρονες μεθόδους, μεγάλη ακρίβεια, με μικροκύματα, laser, χρονομετρητές, αυτόματο ψήσιμο, κλπ, και έχουμε την δυνατότητα να έχουμε ότι λογής πσωμί θέλουμε στο τραπέζι μας. Πήγα μια φορά σ' ένα χωριό φιλοξενούμενος, και μας έφτιαξε η γιαγιά φαγητό. Έφερε και λίγο πσωμί. Λίγο πιο σκληρό απ' ότι το είχα συνηθίσει ήτανε και λίγο κακομούτσουνο, αλλά ... τι πσωμί!!!!! "Από που το πήρες αυτό γιαγιά?" Με κοίταξε παράξενα, "μόνη μου το έφτιαχνα πάντα, έχουμε στάρια, και τον φούρνο με τα κσύλα έξω". Τώρα γιατί αυτό το πσωμί μου φάνηκε τόσο νόστιμο δεν ξέρω. Να 'τανε ο φούρνος? Μα έχουμε αυτόματους αρτοπαρασκευαστές πια. Να 'τανε το στάρι? Μα έχουμε τόσα πολλά είδη απο αλεύρι πια! Να 'τανε το ζύμωμα? Μα έχουμε αυτόματες μηχανές ζυμώματος που ζυμώνουν ομοιόμορφα. Να 'τανε που πεινούσα πολύ? Μπορεί. Πάντως δεν έμοιαζε με το πσωμί που τρώω από τον φούρνο. Αλλά μπορεί να ήτανε κι η ιδέα μου, επειδή πεινούσα πολύ, δεν ξέρω. Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Ήταν καλά τα κζύλα στον φούρνο. Αναπνέανε. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cigaret13 Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 ΤΟ ΠΣΩΜΙ Χάλασε (δεν πατιέται, δεν κάνει επαφή...; ) το πλήκτρο Cψ του πληκτρολογίου σου, φίλτατε Στράτο μας, ή υπονοείς κάτι με την απουσία του Ψ....; ::) :D Εδιτ: Όχι..., είδα ότι υπάρχει τελικά το Ψ....! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Ήταν καλά τα κζύλα στον φούρνο. Αναπνέανε. Μπορεί. Μπορεί να ήτανε και καλύτερο το κσύλο στο "φαράσι" με το οποίο έβγαζε και έβαζε το ψωμί στον φούρνο. Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Moderator Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Νταξ, unfair, πίτσα στον ξυλόφουρνο there is no substitute. ;D ;D ;D Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru ez Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Guru Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Προς τους υπόλοιπους : αυτό που έγραψα είναι αυτό που ισχύει. Μιλάμε για προϊόντα τεχνολογίας, δεν μιλάμε για κρασιά ούτε για αποστάγματα. Μία έγκυρη ερώτηση θα ήταν αν η ίδια αρχή επεκτείνεται (π.χ.) στα μη-ηλεκτρικά όργανα. Και σε αυτό υπάρχει απάντηση, αλλά γνωρίζοντας τους προσωπικούς μου περιορισμούς, δεν θα την γράψω εγώ, ας το κάνει κάποιος άλλος. Είναι μιά σωστή εν γένει παραδοχή, όμως, όπως κάθε κανόνας έχει εξαιρέσεις. Είναι ενδιαφέρον πως στην ίδια πρόταση έχεις: κρασιά-κιθάρες-αποστάγματα...κι αυτό γιατί όντως και τα τρία μοιράζονται κάποιες "διαδικασίες" παλαίωσης, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα τους και πολλάκις καθορίζει και την τιμή τους. Μιλώντας για κιθάρες, το φαινόμενο είναι σαφώς πιό έντονο στις ακουστικές, αλλά και στις ηλεκτρικές παρατηρείται - και μάλιστα όχι μόνο στα ξύλινα μέρη τους. Οι μαγνήτες για παράδειγμα, ενδέχεται να χάσουν ποσοστά των ιδιοτήτων τους στο πέρασμα των χρόνων, να αλλοιωθεί ο τονικός τους χαρακτήρας και -κάποιες φορές- να ακούγονται πιό "ενδιαφέροντες" στα αυτιά του μουσικού. Σε ό,τι αφορά τα blindfold tests -για τα οποία πολύς λόγος γίνεται κατά διαστήματα- να τονίσω πως οι όποιες διαφορές αφορούν κυρίως τον μουσικό/δοκιμαστή και όχι τον ακροατή. Η αίσθηση που νοιώθει στα χέρια του ένας κιθαρίστας αλλάζοντας για παράδειγμα pots/caps σε κάποιο όργανο, κατά κανόνα δεν θα φτάσει στα αυτιά του κοινού, για τον ίδιο τον μουσικό όμως θα κάνει ίσως και τεράστια διαφορά και θα βελτιώσει την απόδοση του. The music you listen to, becomes the soundtrack of your life Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Χαρακτηριστικό δείγμα τεχνολογικού προϊόντος ειναι η κιθάρα ;D ;D ;D Έχεις αμφιβολίες ε; Ίσως θα έπρεπε να θεσπίσω και μία τέταρτη κατηγορία. Νταξ, unfair, πίτσα στον ξυλόφουρνο there is no substitute. ;D ;D ;D Είσαι άθλιος. ΤΟ ΠΣΩΜΙ Το ψωμί δεν είναι τεχνολογικό προϊόν. ΟΜΩΣ, επειδή έχω αναμιχθεί στην κατασκευή και χρήση ξυλοφούρνου (για ψωμία και φαγητό) με σύγχρονα υλικά, είναι - ασφαλώς - καλύτεροι. Η γιαγιά που έτυχε να είναι παρούσα, το επιβεβαίωσε μετά από λίγες χρήσεις. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Moderator Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Η κιθάρες παραγωγής (ακόμα και αυτές με την τεχνολογία του '50) είναι τεχνολογικά προϊόντα υπό την έννοια ότι υφίστανται προδιαγραφές, τυποποίηση, σχέδια, στάδια ελέγχων ποιότητας. Όπως υπήρχαν τότε, υπάρχουν και τώρα. Νομίζω ότι ο trolley, μέμφεται την τεχνοφοβία - ως ένα από τα κακά της μοίρας μας. Η άποψή μου είναι ότι η τεχνολογική πρόοδος (μετρήσεις, κατεργασίες, αξιολόγηση πρώτων υλών κλπ) έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καλύτερα (από όλες τις απόψεις) όργανα. Σε σχέση με τις παλιές κιθάρες κρατήστε κατά νου ένα στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει τη σύγκριση με τις σύγχρονες: Μια strat του ' 57 στις δεκαετίες του 60 και του 70 δεν ήταν vintage. Τα κουπιά της εποχής είναι πολύ πιθανό να χάθηκαν ή να καννιβαλίστηκαν ενώ τα κομμάτια που έπαιζαν καλά είναι πιο πιθανό να περισώθηκαν και να συντηρήθηκαν από κάποιο μουσικό. Δηλαδή νομίζω ότι οι κιθάρες του 60 που φτάνουν στις μέρες μας έχουν περάσει αξιολόγηση και διαλογή, δεν είναι απλά παλιές. Σε σχέση με τις αποκλίσεις από το πρότυπο (λόγω ανοχών) που δημιουργούσαν "χαρακτήρα" σε κάποιες, έχω κι εγώ μια ιστορία: Ρυθμίζοντας έναν SD SSL-4 (quarter pound) που είχα βιδωμένο απευθείας στο κσύλο σε θέση neck, μου γλίστρησε το κατσαβίδι και τραυμάτισα το coil. Έβγαλα αυτό το ύφασμα, ξετύλιξα καμιά 100στή σπείρες μέχρι να βρω ανέπαφο σύρμα, ξανατύλιξα προσεκτικά όσο ήταν σωστό και το στήριξα στη θέση του με κατακόκκινο βερνίκι νυχιών που δανείστηκα από μια κυρία. Έβαλα και το ύφασμα και τέλος. Θεωρητικά έχασε λίγο σε output ο μαγνήτης (στο full tap) αλλά μπορώ να σας πω όσες ιστορίες θέλετε για τον "αέρα" που κέρδισε από τη μείωση του inductance και "την ψυχή" που έχει πλέον από το βερνίκι της κυρίας. Αλλά δεν νομίζω να τα πιστεύετε αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Rebel_Of_South Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2016 ΤΟ ΠΣΩΜΙ Μπορεί. Μπορεί να ήτανε και καλύτερο το κσύλο στο "φαράσι" με το οποίο έβγαζε και έβαζε το ψωμί στον φούρνο. Νταξ, unfair, πίτσα στον ξυλόφουρνο there is no substitute. ;D ;D ;D επίσης παιδιά, καφές παραδοσιακός ελληνικός ( ή τούρκικος δε θα τα χαλάσουμε εκεί) ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ...Δεν με νοιάζει όσο κι αν η τεχνολογία έχει εξελιχθεί με τις καφετιέρες Δεν τα λέτε, δεν τα γράφετε "There’s no mystery in my gear. And if any, then it’s hidden between hands, heart and soul. It simply must be the way I play" ~ Criss Oliva Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση