Προς το περιεχόμενο

Do it Yourself Electonic Pads (piezo transducer);

Z3RatuL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγόρασα τώρα τελευταία τα TAMA Stagestar. Είμαι αρχάριος και αμφιταλαντευόμουν στο τι να πάρω. Τελικά κατέληξα σε φυσικά drums τα οποία όμως με DIY triggers θα τα κάνω και ηλεκτρονικά (ναι, ναι καλά το καταλάβατε, για την ησυχία της γειτονιάς μου)!

Μετά απο πολλά site με DIY (edrum.info και edrums.for.free.fr) που μπορώ να πω με βοήθησαν αρκετά, θα ήθελα να ρωτήσω για όποιον ξέρει που μπορώ να βρω piezo transducer. Μένω Αθήνα και ο΄πότε σίγουρα κάπου θα υπάρχει κατάστημα με ηλεκτρονικά. Είδα για το ακτίνιο στην ιστοσελίδα τους αλλά τίποτε. Ξέρετε αν έχουν αυτοί τίποτε τέτοιο; Αν όχι ξέρετε που θα μπορέσω να βρω κάτι τέτοιο;

Ορίστε και μία φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοώ:

QY13P_YU85G.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμάμαι κάποια στιγμή είχαμε κανει κουβέντα για τα DYI ηλεκτρονικά στο noiz.

Δεν έχω πολύ χρόνο να το ψάξω πότε είχε γίνει και δεν ξέρω αν το βρήκες εσύ. Τέλος πάντων, γνωρίζω πως η ιδιοκατασκευή triggers είναι φθηνότερη από το να αγοράσεις έτοιμα, γιατί αν δεν απατώμαι το κάθε ένα στοιχίζει περίπου στο 20 ευρώ και θέλεις τουλάχιστον 5.

¶ντε όμως και τα έφτιαξες. Πρέπει να είσαι σίγουρος πως τα πιεζοηλεκτρικά σου έχουν αναρτηθεί σωστά στα δέρματα της ακουστικής σου αλλιώς δεν θα έχεις καλές δυναμικές και μπορεί να παράγονται ανεπιθύμητοι ήχοι. ¶ντε κι αυτό το κατάφερες. Η απορία μου είναι που θα τα συνδέσεις. Για να παίξουν αυτά τα triggers χρειάζεται να συνδεθούν σε ένα drum module, εγκέφαλο που θα σου δώσει τους ήχους και τις ρυθμίσεις για να ακούσεις αποτέλεσμα. Δεν έχεις αναφέρει αν έχεις, ή δεν έχεις αναφέρει αν θα φτιάξεις ένα module DIY βάση του σχεδίου που κυκλοφορεί σε κάποιο από τα site που είχες επισκεφθεί. Αν σκοπεύεις να αγοράσεις ένα module από Ελλάδα ή εισαγωγής πιστεύω πως θα βρεις κάτι πάνω από 500 ευρώ.

Μήπως νομίζεις πως η κατασκευή που θέλεις να κάνεις θα λειτουργεί ως μικρόφωνο για το κάθε τύμπανο; Γιατί αυτό δεν ισχύει...

Δώσε λίγο πληροφορίες, για να μην ψαχτούμε τσάμπα.

Ξέρω πως δεν απάντησα στο ερώτημά σου για το που θα βρεις τα εξαρτήματα, αλλά μήπως κάνεις τσάμπα κόπο;

Then as it was, then again it will be...

Θα τα βρεις στο Φανό, στην Σολωμου (εξαρχεια, στο ύψος της Τζώρτζ νομιζω)

Έχει διαφορα μεγέθη, αλλά πολλές φορές δεν τα έχει σε στοκ. Πολύ φθηνά, 2-3 ¤ αναλογα το μεγεθος, τα ζητάς ως πιεζοηλεκτρικα μπαζεράκια.

Να προσέξεις μόνο γιατί η ενωση των καλωδιακίων με το σώμα κόβεται ευκολότατα :(

(εγώ βάζω λίγη εποξική κόλα σε αυτό το σημείο σε όσα προορίζονται για "σκληρή" χρήση)

Α, το μαυρο καλώδιο είναι το hot και το κόκκινο η γείωση!

@rockdrum, έχω ήδη τις πλακέτες για να φτιάξω το edrum και μου μένει μόνο ο χρόνος για να τα συνδέσω. Όσο για την σύνδεση, αυτό που κάνεις είναι να συνδέσεις τα καλώδια σε ένα θυληκό jack 3,5 (ακουστικά walkman) το οποίο στη διάρκεια το συνδέεις σε ένα jack 3,5 to midi calbe και έτσι σου δουλεύει μετά το DIY trigger.

@andreoulis, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα πάρω τότε καμία 8-10 piezo για σιγουριά... Θα πάω praktiker να πάρω σηδερένιες γωνίες και αλουμινένια μπάρα (αν έχουν) και θα αρχίσω το trigaρισμα να δω τι αποτελέσματα θα χω... Ξέρεις αν έχει εκεί στο Φανό και foam για την απορόφηση των κραδασμών;

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

Εντάξει. Ετοίμασε photos, γράψε διαδικασία, βγάλε κόστος, και ρίξε το στα άρθρα για δημοσίευση. Καλή επιτυχία....Το φτιαχτό έχει άλλη γλύκα.

Rockdrum

Then as it was, then again it will be...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου