dimsonic Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2016 γιά κάποιο λόγο φαίνεται ότι το νοιζ και τα μέλη του με συμπαθούν ιδιαίτερα :D Μετά την προσφορά του μέλους Εκτορας πριν από λίγες μέρες, άλλο ένα γνωστό και εξέχον μέλος του νοιζ (γνωστό για την εμπειρία του και ευρυγνωσία του σε γνωστό τύπο κιθάρας - και όχι μόνο) προσφέρθηκε να μου στείλει έναν NF μαγνήτη του γνωστού σε όλους μας παππού. :D Ενας humbucking tele bridge Bill Lawrence TL290 έφτασε πριν λίγες μέρες στα χέρια μου και με ανυπομονησία έσφαξα την squier για να τον τοποθετήσω. Προηγουμένως φρόντισα να γράψω λίγα μέτρα πριν και μετά. Στο κλιπάκι που ακολουθεί θα ακούσετε την προτεραία κατάσταση σε bridge και middle θέση. Στη συνέχεια το ίδιο με τον TL290. Σημειώνω ότι ακούτε μόνο καθαρό ήχο, με ίδιες ρυθμίσεις, τέρμα ποτς, τέρμα τόνος. Θα σημειώσετε όπως και εγώ ότι κάτι παίζει στην mid θέση, ή κάτι έκανα στραβά γιατί στη μεσσαία θέση ο ήχος βγαίνει σαν straty out of phase. Ετσι βγαίνει και πολύ πιό σιγά σε ένταση. Ετσι στο δεύτερο πέρασμα γυρνάω και στον neck μαγνήτη για να φανεί η διαφορά της έντασης και κλείνει το κλιπάκι με μεσσαία και κάτω θέση. Your browser does not support the HTML5 audio tag https://dl.dropboxusercontent.com/u/74436686/tele%20pickups.mp3 με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2016 ο TL290 παίρνει θέση με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2016 ..ο παλιός.... με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2016 ο ήχος βγαίνει σαν straty out of phase. Ετσι βγαίνει και πολύ πιό σιγά σε ένταση. ξανακολλα τα καλωδια του bridge αναποδα προφανως οι μαγνητες της squier ειναι εκτος φασης με αυτους του παππου. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2016 ξανακολλα τα καλωδια του bridge αναποδα προφανως οι μαγνητες της squier ειναι εκτος φασης με αυτους του παππου. το υποψιάστηκα, αλλά δεν μπόρεσε να χωνέψει το μυαλό μου ότι στην squier τα βάλανε ανάποδα. με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2016 η αντιστροφή δεν έκανε τίποτα, διότι προφανώς έστειλε το σήμα στη γή. Μάλλον θέλει λίγο σκέψη στα δυό καλώδια ground που έχει, το μαύρο και το μπλε που έγω τα έχω στείλει και τα δυό στη γη. σε πρώτη φάση θα τα ξεχωρίσω και μετά θα πειραματιστώ. βρήκα αυτό http://www.mombu.com/music/t-pickup-adjustment-and-wiring-question-switch-the-originals-pickup-17931876.html No, it would not. The L-290TL has a *separate* (blue) bridge grounding lead, so it’s perfectly OK to reverse the other two (white and black) leads to change its electrical polarity. Iow, to change polarity, reverse the white and black leads of the L-290TL and leave the blue lead grounded. με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Έκτορας Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2016 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2016 Πολύ χαίρομαι που βλέπω να ακολουθούν και άλλα μέλη σε προσφορά. Έεετσι! Από το κλιπάκι οφείλω να ομολογήσω ότι δεν κατάλαβα και πολλά, ίσως πρέπει να ξανακούσω πιο προσεκτικά. Εσένα, πώς σου φαίνεται η διαφορά; Τί σου αρέσει περισσότερο και γιατί; Ο συγκεκριμένος μαγνήτης με είχε απασχολήσει και εμένα σε κάποια φάση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2016 Λοιπόν μετα από λίγες δοκιμές (δεν είναι και πολλά τα καλώδια) και διαβάζοντας προσεκτικά αυτά που λέει πιό πάνω το παληκάρι αυτό, τα διόρθωσα. Για όποιον ενδιαφέρεται στο μέλλον λοιπόν για συνδυασμό κάποιου humbucking μαγνήτη του Bill Lawrence που ως γνωστόν έχει τρία καλώδια αντί δύο, σε μια κιθάρα όπου ήδη υπάρχουν single coil μαγνήτες η συνδεσμολογία είναι η παρακάτω: Το μπλέ καλώδιο gnd Το μάυρο καλώδιο hot το άσπρο καλώδιο gnd. Για out of phase συνδεσμολογία μαύρο και μπλε μαζί gnd και άσπρο hot. Βέβαια τα παραπάνω εξαρτώνται και από την κάθε κιθάρα. Είτε το ένα είτε το άλλο θα δουλέψει. Τώρα σχετικά με τον ήχο. Δεν έχω καταλάβει και πολλά γιατί μια αλλαγή έκανα και μετά έψαχνα το διαδίκτυο να δώ τί χρειάζεται και σήμερα πάλι μόλις τελείωσα. Όμως έχω καταλάβει βιαστικά τα εξής: 1. ο TL290 είναι πιό δυνατός από τον neck πιό αισθητά από όσο ο παλιός 2. εννοείται απουσία θορύβου. Αφου παλιά φωνάζανε και οι δυό και στη μέση ήταν αθόρυβα, τώρα ακόμα και στη μέση κάτι ακούς. Εννοείται στον neck περισσότερο, αλλά ίσως λιγότερο από πριν. 3. ο TL290 ως humbuking μου θύμισε αρκετά τον widerange που φοράει η deluxe., κρατώντας όμως την χροιά των single coils . Θα το μελετήσω κι άλλο και θα επανέλθω, ίσως ξανανεβάσω τα κλιπάκια. Και πάλι να ευχαριστήσω τον Νίκο. Κάποια στιγμή πρέπει να ανταποδώσω νομίζω.... O0 με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2016 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2016 Χαιρομαι που σου αρεσε.Προσωπικα τον θεωρω τον καλυτερο noiseless μαγνητη για τελε. ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση