Προς το περιεχόμενο

Τεχνικος για μετατροπη σε λαμπατο ενισχυτη!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

και θα βάλεις χέρι σε ένα τέτοιο μηχάνημα, κόσμημα για να στρογγυλέψει, ο,τιδήποτε (δεν το εξετάζω δίκαια ή άδικα)?

Δεν γίνεται το στρογγύλεμα αυτό να γίνει από πριν, πχ με την κιθάρα ή μετά, με την καμπίνα?

Δεν νομίζω μια επέμβαση όπου να είναι αυτή να είναι περισσότερη σε αποτέλεσμα.

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά μιας και το έγραψες, θες να μας πεις έναν με ss που ξεχωρίζεις?

Fender Twin Reverb,Marshall Plexi 50 & 100,Hiwatt Custom,Orange OTR 120,Mesa Mark 1 για αρχη...

το "tube sag" των tube rectifiers δεν ειναι μονοδρομος για να εχεις γεματο και ζεστο ηχο...αν και προσωπικα εχω 2 ενισχυτες με tube rectifier αλλα αυτο συμβαινει γιατι προτιμω low wattage ενισχυτες και οι περισσοτεροι εχουν tube retifier...o Vox AC4 HW που εχω ομως ειναι SSR και δεν εχει να ζηλεψει σε τιποτα απο πλευρας "ζεστης" τα αδερφακια του...

l1020655.jpg 

Γνωριζω οτι ο grandmeister είναι solid stated

λαθος γνωριζεις ειναι λαμπατος ενισχυτης (εκτος και αν εννοεις οτι εχει ss rectifier)

http://hughes-and-kettner.com/products/grandmeister/grandmeister-36-head/

:)

,τρομερη ενταση θα ηθελα λιγο πιο στρογγυλο ηχο

για αυτο εχει tone controls,παιξε με αυτα πρωτα και μετα του βγαζεις τα ματια... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

τωρα που το ξαναβλέπω, εδώ χάνεσαι στα ρυθμιστικά.

Είναι δυνατόν να μην μπορεί κάποιος να φτιάξει ήχο με δαύτο?

με σήμα το μπιφτέκι

Φιλικά οφείλω να ρωτήσω, διαβάζεις τα posts πριν γράψεις το δικό σου?

oh yes...

και δεύτερον ποτέ δεν μίλησα για ζεστασιά στον ήχο.

αντίθετα, η δίοδος σιλικόνης σε ρόλο ανορθωτή παρέχει σταθερότητα σε όλες τις λυχνίες ανεξαρτήτως δυναμικών σήματος οπότε και το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο πιο αφύσικες ή ενοχλητικές ψηλές-μεσοψηλές συχνότητες και γενικά ένα λιγότερο στρογγυλεμένο ηχητικό κύμα.

εγω εγραψα

το "tube sag" των tube rectifiers δεν ειναι μονοδρομος για να εχεις γεματο και ζεστο ηχο

αυτο δηλ. που ζητησε ο ΟΡ

‘‘να στρογγυλεψει ο...ηχος και  να αλλαξει η χροια των πριμομεσαιων‘‘

οποτε εκτος απο το να διαβαζεις ΕΣΥ με περισσοτερη προσοχη τι γραφουν οι αλλοι.... ισως και μια επανεξεταση των ελληνικων σου ωστε να εκφραζεσαι με μεγαλυτερη σαφηνεια θα βοηθουσε τα μαλλα.  ;)

επισης αυτο που προτεινεις ειναι απλα ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ....δηλ. να αντικαταστησεις σε εναν ενισχυτη το rectifier με λαμπατο....για να...‘‘στρογγυλεψει ο...ηχος και  να αλλαξει η χροια των πριμομεσαιων‘‘ (οπως ζηταει ο ΟΡ)...υπαρχουν ενα σωρο αλλες ευκολες μετατροπες που μπορεις να κανεις στο tone stack του πριν του αλλαξεις τα φωτα αλλαζοντας το rectifier ......ασε που θα κοστισει οσο ο...ενισχυτης γιατι κατα πασα πιθανοτητα θα χρειαστει και αλλαγη  transformer (πολυ αμφιβαλλω αν ενας μοντερνος ενισχυτης οπως ο ΗΚ θα εχει extra leads για rectifier filaments (συνηθως θελει  5 volt tap)

Αφου η συζητηση μπηκε σε τεχνικα θεματα, αντιγραφω απο το site του κατασκευαστη, καποια τεχνικα χαρακτηριστικα:

POWER SOAK 18, 5 , 1, 0 Watts

REVERB Digital Spring Reverb

MULTI-FX Tap-Delay, Modulation (Chorus, Flanger, Phaser, Tremolo)

MIDI In, Out/Thru

RED BOX Yes

SWITCHING FUNCTIONS Presets / Channels, Boost, Delay, Modulation

SPECIAL FEATURES Programmable Power Soak, Noise Gate, Smart Rotary Controls

Όποιος εχει γνωσεις ηλεκτρονικων (λιγοι εχω διαπιστωσει) ας πει αν ολα τα παραπανω, ειναι μερη ενος καθαρου λαμπατου ενισχυτη (αδιαφορη η ανορθωση).

Φιλε μου οποιοσδηποτε σοβαρος τεχνικος θα σου ζητουσε σχεδιο.

Χωρις σχεδιο σε αυτον τον ενισχυτη δεν μπορεις να κανεις απολυτως τιποτα.

Αν βρεις το σχεδιο, ΙΣΩΣ μπορεσεις να αλλαξεις μερικα ασημαντα ψιλοπραγματακια (καμια αντιστασουλα ισως ή καποιον πυκνωτη)

Ολα τα υπολοιπα περνανε απο τρανζιστορς, οποτε ξεχνα το.

Οσο για την ανορθωση, θα ξερετε ισως οτι οι χαμηλες συχνοτητες απαιτουν μεγαλυτερη ισχυ. Το sag εμφανιζεται εκει ή αμεσως μετα. Οχι στις μεσαιες και ψηλες.

Αυτα.

"If we don't succeed, we run the risk of failure."

- George W. Bush

δεν ξερω πως να το περιγραψω.ενω ειναι φοβερο μηχανημα all in one με μολις 7κιλα ,τρομερη ενταση θα ηθελα λιγο πιο στρογγυλο ηχο.Αν βγάζει νοημα αυτο που λεω.

7 κιλα θα επρεπε να ειναι μονο οι 2 μετασχηματιστες.

Αν δεν εχεις κανει λαθος, μεσα στην πανοπλια του Αχιλλεα κρυβεται ο Πατροκλος.

"If we don't succeed, we run the risk of failure."

- George W. Bush

Δυστυχώς δεν έχω αυτή τη στιγμή λαμπάτο με ανορθώτρια για να σου έλεγα να περάσεις να τσεκάρεις.

Αν τύχει να παίξεις six dogs στην αθήνα μεταξύ άλλων έχουν έναν AC30 twin ταλαιπωρημένο λίγο από ότι θυμάμαι και Κοοκοο στο γκάζι έναν μονό πάλι AC30 που απλά κένταγε.

Οπως σου ειπα και παραπανω εχω ηδη 2 ενισχυτες με tube rectifier ενω μια και παλιοτερα ημουν μανιακος συλλεκτης εχουν περασει απο τα χερια μου δεκαδες παλιοι Fender με tube rectifier (& ss rectifier)....και VOX AC30 & Matchless & οτι θες... ;)

ΔΕΝ ειναι πανακεια το tube rectifier ουτε δινει ‘καλυτερο‘ ηχο.Και σιγουρα για αυτο που ζηταει ο ΟΡ υπαρχουν δραματικα ευκολοτερες ‘‘λυσεις‘‘

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ενα update για οσους ενδιαφέρονται . Λοιπόν αφου ειχα αλλάξει τις μαμά λάμπες (τραγικες) με jj el84 και 3x 12ax7 προενισχυτριες ο ενισχυτής ειχε καλυτερευσει κατα πολύ αλλα ακόμη ακουγόταν hifi και σκληρος.Ειχα στο συρτάρι μια jj 12at7 και είπα να την δοκιμασω.Στη θεση v3 μικρή ελάχιστη διαφορα.Στη θεση όμως v2 ο ενισχυτής αλλαξε ριζικά! Τα tone vontrols δουλευουν αψογα.Το drive του έγινε οπως το φανταζομουν και το hifi εξαφανίστηκε!Ο ενισχυτής εγινε πραγματικα άλλος.Οποιος κάτοχος tubemeister grandmeister διαβάζει ας το δοκιμάσει αφου αλλάξει και τις υπόλοιπες λαμπες!Το μονο που μενει ειναι να αντεξει και στο χρονο γιατί κάπου διάβασα οτι με αλλαγή απο 12ax7 σε αλλες μικρότερου gain , φορτώνονται παραπάνω οι μετασχηματιστες!

RUN FOREST....RUN!!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου