fidelis Δημοσιευμένο 22 Μαΐου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 22 Μαΐου 2016 Έχουμε και λέμε 01. Το εβένινο καράουλο με ένθετο λογότυπο από Κορίνα 02. Κόλα στην κεφαλή αφού προηγουμένος έχω τρυπήσει οδηγούς στα σημεία που θα τοποθετηθούν τα κλειδιά 03. Την επόμενη μέρα 04. Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 22 Μαΐου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 22 Μαΐου 2016 Ακολούθησα με το ρουτάρισμα του μανικιού για το truss rod. 01. Σχεδίασα στο illustrator το jig για το ρούτερ μου και το έκοψα με laser σε πινακιδάδικο. Προσαρμόζω το template και το κεντράρω προσεκτικά. Με μύτη 6mm ρουτάρω σε βάρος 9mm εφαρμόζοντας 3 περάσματα από 3mm έκαστο. 02. Το τελικό ρουταρισμένο κανάλι 03. Με μικρό καλέμι ανοίγω λίγο το κανάλι για να χωρέσει η «βίδα» της βέργας που είναι στα 8mm πάχους. Με αρκετό σπρώξιμο το βάζω μέσα στο κανάλι όπου διαπιστώνω οτι ταιριάζει «γάντι» 04. Τέλος πλανιαρα τα πλαινά για το σώμα και τα «ταίριαξα» όλα μαζί σχεδιάζοντας το περίγραμμα της κιθάρας με μολύβι 05, Κοντινό στο σώμα Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 29 Μαΐου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 29 Μαΐου 2016 01. Ξεκινάω το γενικό «συμμάζεμα» για να κολλήσω τα «φτερά» του σώματος με το μανίκι. 02. Αφού διπλοτσεκάρω όλες τι μετρήσεις μου πιάνω το σώμα με σφιγκτήρες και καθαρίζω το εσωτερικό του horn. 03. Ξακρίζω χονδρικά το περίσσιο υλικό και τα ταιριάζω μετάξυ τους 04. Παραλίγο να ξεχνούσα το ρουτάρισμα για τα καλώδια των μαγνητών, ευτυχώς στο παρατσάκ το θυμήθηκα. Χρησιμοποιώ το ρούτερ για να σκάψω στο πλάι του μανικιού ένα κανάλι 6χ6mm στο μέσω των σημείων όπου θα τοποθετηθούν οι μανήτες. Λόγω της κατασκευής neck through δεν θα μπορούσα να τρυπήσω «σωστά» μετά το κόλλημα του σώματος. 05. Εφαρμόζω κόλλα, φέρνω «πρόσωπο» τα κομμάτια και τα «τσακώνω» με σφιγκτήρες. 06. Θα το αφήσω να στεγνώσει για κανα 24ωρο και ξεκινάω την χάραξη των τάστων. Έφτιαξα ένα πρόχειρο jig από μια λεπτη πλάκα MDF 0,5mm. Κατασκευή εντελώς στο πόδι αλλά 100% αποδοτική ;) 07. Έχει προηγηθεί το λεπτομερές μαρκάρισμα των τάστων πάνω στον έβενο, οπότε ήμουν έτοιμος για το πριόνισμα με το Ιαπωνέζικο πριόνι. Το βάθος που επέλεξα είναι τα 4mm λόγω του radiusing της ταστιέρας που θα ακολουθήσει. 08. Μετά από καμιά ωρίτσα επιμελούς πριονίσματος έχω αυτό το αποτέλεσμα. Σήμερα κατάφερα να τελειώσω και τις δυο ταστιέρες. Ελπίζω μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχω κολλήσει το σώμα της δευτερης κιθάρας ή/και να ρουτάρω το περίγραμμα της πρώτης. Είδωμεν.... Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 31 Μαΐου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 31 Μαΐου 2016 The progress so far 01. Κόψιμο του περιγράμματος της κιθάρας με τη σέγα. Δεν έχω σχόλιο όλα είναι κατανοητά από τις φωτο ;) 02. 03. 04. 05. Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου 2016 Γιατρέ μου δεν είμαι καλά τα βλέπω όλα διπλά ;D Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
SPYROID Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2016 Ειμαι σιγουρος οτι θα μας τρελανεις παλι..... χαμενε θειουλη μου For Those About To Rock We Salute You Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση