fidelis Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2016 Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2016 Γεια χαρά σε όλους τους νοιζάδες. Δεν πέρασε εξάμηνο από την τελευταία κατασκευή αλλα με έτρωγε ο κώλος μου να καταπιαστώ με νέα κατασκευή. Το κερασάκι στην τούρτα μου το έδωσε ο 9χρονος ανηψίος ο οποίος φοιτά σε ωδείο τα τελευταία 3 χρόνια με μια κιθάρα 1/2 scale. To παλικάρι παραμεγάλωσε και ήρθε η ώρα να κάνει το βήμα σε μια κιθάρα πλήρους κλίμακας. Φυσικά προσφέρθηκα να του δανείζω την παλυαγαπημένη μου dinky DK2M για ένα μικρό διάστημα έως ότου ολοκληρώσω την κατασκευή :) Θα μου πεις θα κάνεις δώρο μια χειροποιήτη κιθάρα στο ανηψιό και ο θείος θα κερδίσει μείνει στην απέξω; Ουδεπόποτε! Όπως ήταν αναμενόμενο αποφάσισα να κατασκεύασω ένα ζευγάρι κιθάρων με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά ώστε να είμαστε ευχαριστημένοι και οι δύο ;) Η κατασκευή θα είναι όσο πιο στάνταρ γίνετε. Τουτέστιν δεν θα υπάρξουν ανθρακόνηματα, εβένινα μανίκια ή καλύμματα από εξοτική ξυλεία αλλά truss rod (βέργα μανικιού), δοκιμασμένη ξυλεία οργανοποιΐας. Σε αυτό το σημείο οφείλω να αναφέρω πως το μόνο κομμάτι έβενου που θα υπάρξει στην κατασκευή θα είναι στην ταστιέρα. Τέρμα τα τσιμεντόξυλα στα μανίκια ;D (τουλάχιστον για την ώρα). Μην τα πολυλογώ θα αναρτήσω τα χαρακτηριστικά της κιθάρας καθώς και το full mock-up σχέδιο στο illustrator. Έχουμε και λέμε Fidelis Korina Soloist Δεξιόχειρη κιθάρα Σχήμα: Αντίγραφο JacksonTM Soloist® Χορδές: 6 Κλίμακα: 25.5" Κατασκευή: Neck through Μανίκι: 3 κομμάτια (24x45x105mm) Korina/Limba Σώμα: Korina Ταστιέρα: Έβενος χωρίς ενθέματα Καράουλο: Έβενος Ενθέματα καράουλου: Λογότυπο J.Fidelis® από Korina Τάστα: 24 Nickel Silver 6100 Μαγνήτες: HH Μαγνήτης λαιμού: (Γ*) Seymour Duncan - Sentient / (γ**) Tesla - Plasma 3 NK Μαγνήτης γέφυρας: (Γ*) Seymour Duncan - Pegasus / (γ**) Tesla - Plasma 3 BR Γέφυρα: (Γ*) Floyd Rose Original (black) / (γ**) Hipshot hardtail HT6 (Gold) Ζυγός: (Γ*) Floyd Rose R3 (Black) / (γ**) Roller Nut ABM 43mm (Gold) Ποτενσιόμετρα: 1 Volume και 1 Tone (CTS 500kΩ) Καπάκια ποτενσιόμετρων: Gotoh brass knobs (black) Πυκνωτής Tone Control: Sprague Orange Drop 0.22uF Επιλογέας: 3-way toggle (Sung Il)*** Κλειδιά: Gotoh SG381 6L Black Pins: Goeldo Locking Stap Pins (Black) Έχω ήδη κολλήσει τα επιμέρους ξυλα του «διαμπερούς/neck-throught» μανικιού για τις δύο κιθάρες και είμαι σε διαδικασία «παραλληλοποίησης». Θεωρώ πως η όλη διαδικασία δεν είχε να πει κάτι ουσίας και έτσι δεν τράβηξα φωτογραφίες. (Σκυλοβαριόμουν να είμαι ειλικρινής) :P Από αύριο που θα αρχίσω το «scarfing» του σύνδεσμου/joint του μανικιού με το κεφαλάρι, κάτι θα αναρτήσω κατά πάσα πιθανότητα. By the way αυτή την φορά δεν θα ανεβάζω αναλυτικά την όλη κατασκευή. Κάθε τόσο που θα μου καυ**νει θα αναρτώ και κάτι. Πιθανότερο σενάριο να ανεβάζω υλικό από κομμάτια της κατασκευής που παρέληψα τις προηγούμενες φορές. Ελπίζω να γουστάρετε την διαδρομη όπως και εγώ *(Γ) Γιάννης (c'est moi) ** (γ) Γιαννάκης (ο ανηψιός, ντε) ***So much better quality than All Parts Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2016 Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2016 Είναι αυτό που λένε "δώσε και μένα μπάρμπα". LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
johnps Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2016 Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2016 θελεις και εμενα για ανηψιο..?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bouzoukleri Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2016 Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2016 Quad rails βλέπουν τα μάτια μου ; αχχχ Δώσε πόνο 8) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 15 Μαΐου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 15 Μαΐου 2016 @kwstas79 Δώσε και μένα θείο ;D @johnps Δυστυχώς η προθεσμία υποβολής υιοθεσίας έκλεισε ;D @bouzoukleri Θα σε χαλάσω μαν, οι quad rails έιναι copy paste απο το σχέδιο της πρώτης εβένινης king v που έφτιξα με bare knuckles black hawk. Τα οικονομικά δεν μου επιτρέπουν να το τολμήσω. 01. Τα 3piece μανίκα από Korina έτοιμα πλανιαρισμένα 02. Μαρκάρω πάνω στο μανίκι την κλίση για το scarf joint στις 16 μοίρες 03. Χαράσω προσεκτικά ένα αυλάκι/οδηγό για το πριόνι μου 04. Η διαδικασία του πριονίσματος. Χρησιμοποιώ την «γωνία» ώστε να ελέγχω την καθετότητα της κοπής σε κάθε βήμα 05. Τα επιμέρους κομμάτια 06. Επειδή θέλω το scarf joint να βρίσκεται πίσω από 3ο τάστο πρέπει να πριονίσω το κομμάτι της κεφαλής στα 25,4mm (1ίντσα) 07. Ακολουθεί πλανιάρισμα και γενικά καθαρισμός των επιφανειων για την κόλληση 08. Εδώ παραθέτω τα κομμάτια του λαιμού πλανιαρισμένα πάνω στο τυπώμενο σχέδιο της κιθάρας 09. Τέλος έχω το αυτοσχέδιο jig για την συγκόλληση των κομματιών. Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HellFire Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2016 Share Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2016 Ωραια πραγματα!!! Θυμαμαι αυτο το τζαμι επανω στο γραφειο να αποκταει μια ρωγμη στα μισα του πρωτου προτζεκτ και τωρα....ειναι πολλες ρωγμες με λιγο τζαμι. Τελικα εισαι του relic και εσυ, σε καταλαβα!!! ;D Rest in Peace, Rest in Polaris! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
johnps Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2016 Share Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2016 fidel... η κορινα απο το σοφιανο ? ειναι ακομα εκει ο κυρΓιωργος ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2016 @Hellfire Χαχαχα, θα ανεβάσω και τιουτόριαλ "Χάου το ρελικ γκλας" ;D @johnps Ναι από Σοφιανό και ο κυρ. Γιώργος είναι ακόμα εκεί κρατώντας Θερμοπύλες. Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geodimitri Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2016 Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2016 OP Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2016 @geodimitri Ευχαριστώ, σίγουρα θα τα χρειαστώ και τα δύο ;) 01. Έχω κολλήσει «αυτιά» για το σχηματισμό της κεφαλής. Ακολουθώντας το centerline σχεδιάζω σχολαστικά το περίγραμα και αφήνω 1~2 χιλιοστά αέρα για ο πριόνισμα. 02. Πάντα χρησιμοποιώ της γωνία για να επιτύχω μια κοψιά 90 μοιρών. 03. Ακολούθησε περιποίηση με ράσπα/λίμα, ξύστρα και γυαλόχαρτο. Η δίδυμή της είναι στον «πάγο» μέχρι να στεγνώσει η κολλα από τα «αυτιά» Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση